» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
50 / 81
»»

ivanuscha ::

Glede budilke: za dremež lahko pritisneš tudi rdečo tipko.

Jst sem že heknil v40, in sicer po čisto enakem postopku kot v31, z istim HelloOX.

js osebno ::

@acdc200 in BOR H
pa že... -.-'
Je pa drugače priporočljivo narediti HR na vsake nekaj mesecev. Včeraj sem to naredil drugič (itak so druge stvari klicale po tem), in sicer veliko bolj načrtovano kot prejšnjič. Tako imam vse .sis datoteke, slike, glasbo, itd. varno spravljene na računalniku. Na koncu sem za vse skupaj porabil 45 minut (s tem da sem naredil hard reset, ročno nastavil vse nazaj in ponovno inštaliral aplikacije. Sem pa s tem sprostil 30 MB pomnilnika na C:/ pogonu.:P

ivanuscha ::

Tale novi contact home screen je čist neuporaben, zadeva šteka ko pes in kar neki reloada. Mogoče potrebuje hard reset tale firmware.

westeren ::

Če imaš preveč smeti naloženih gor je dobro naredit hard reset.

Contact screen je pa treba pogruntati ;)
Najprej daš prst na levo/desno stran zaslona, tam kjer so kontakti. Nato malce pritisneš, ne spustiš in nati slajdneš. In s takim načinom nič ne laga.

Meni je pa contact screen všeč. Imam stik z nekaj prijatelji, zraven pa je še vedno email widget, music player in pa 4 bližnjice. (:

Bor H ::

Sami kontakti so dost usless, bolj je fora v music widgetu.

thejan: seveda, hard reset je fajn narest na par mescov, ampak sem ga delal okoli novega leta ker se mi je galerija sesula in sm bil tok jezn na telefon, ker ima več hroščev k stare bajte, da sem že gledal kako se ga znebit, zdj sicer dela in samo upam da me naslednjo leto ne spravi ob pamet

WaterBoy ::

Sam js vitim problem v hard resetu. Popravite me če se motim. Pač imam inštalirane programe na kartici, nisem nič kaj takiga nalagal, samo ko da v pc suiteda mi pokaže katere prigrame imam mi pokaže kopico imek ko sploh ne vem kako so se znašli na mojem telefomu. Ko sem dal hard reset sem mislu da se bo to zbrisalo, pa se ni. In ko daš back up podatkov se ti tudi shranijo tiste smeti na telefonu?

Aja: se vam pri novem updatu zmeraj za sprejem klica pojavi tisti slider ali ne? Ker meni se tu pa tam kdaj.

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WaterBoy ()

amacar ::

slider se pojavi, če je telefon zaklenjen (no vsaj meni se je do sedaj vedno)
se mi pa še vedno včasih obesi browser, ampak dosti redkeje, kot na starejših verzijah
hvala bogu tud buga z budilko nimam več
sam po updatu nisem naredil hard reseta in mi čist ok dela telefon, razen orignial zaslona od nokie 5800 nimam več

Ashrack ::

Sem ze skoraj dal ta mobitel na bolho ker je tok nagajala nakar sem vceraj prebral da je novi firmware ven koncno prisel. Logicno sem moral zamenjati product ID z NEMESIS saj preden bo ta firmware prisel na S! Vodafone bo se dolgo. Nato sem z NSS upgrejdal in dela vse kot je treba. Kar je najlepse telefon je ostal shekan :) Zdaj se moram samo bati hard reseta.
....

General Jošk ::

Mene neki zanima... A se da od Nokie 5800 Navigation edition ohišje dat na Nokia 5800 Xpress Music? Če da, kje naj ga dobim. Hvala

Wad@ ::

Hm, mam pa čudno težavo zdaj po updatu, nekatere aplikacije se same od sebe ugasnejo....any idea?

Gizoman ::

Mene neki zanima... A se da od Nokie 5800 Navigation edition ohišje dat na Nokia 5800 Xpress Music? Če da, kje naj ga dobim. Hvala

Isto, sam barve se razlikujejo. Navigation edition ima samo doživljensko licenco za navigacijo. Ohišje majo pri mobi planet, pa še kje drugje

Ali je pri snemanju filmčkov na 5800 za predmete bližje od cca 50cm motna slika, se pravi out of focus?? Se da to izboljšat??

WaterBoy ::

Meni se zdi da ni avto focusa pri snemanju. Sem pa neki gledu na yputubu da se z neko foro da naredit da snemaš na blizu, toda meni ni uspelo ;)

Vem da ni auto focusa pri videu, sam pravim da je "out of focus" megleno pri < 50cm... se pravi da je pri vseh 5800 tako? še kakšne ideje?

@Gizoman
Makro način?

roli ::

Za moje stare garice tudi še ni popravka (product code je 0582380: 5800 Slovenia SI CV B). V glavnem naj si nekaj vtaknejo nekam:D... Saj bi zamenjal product code pa se mi ne da za ta jajca porabit več kot minutko mojega časa:D.
http://www.r00li.com

Pinzl ::

@rolihandrej Pravkar sem tudi sam zamenjal product code in posodobil FW in da ti povem,zamenjava product code ti ne vzame več kot minuto.

Ali se da dobiti tisti music "widget" nna homescrenu če maš naštimana z bližnjicam, ne pa imenik?

@Gizoman
Makro način?

Makro je samo za "fotoaparat", pravim za "video" način (snemanje filmčkov), ki nima ne auto-focusa ne makrota... a imate vsi ki snemate filmčke na 5800 zamegljeno pri cca50cm in manj ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gizoman ()

ja, pr videu je zamegljeno, pr sliki pa ne

Kla_Man ::

Kaj naredit ko tisto pisalo vseskozi ven pada? Npr. vzamem telefon iz žepa in itak da se pokrovček malo ob hlače podrgne in pade pisalo že ven. Sem probal zamenjat pisalo vendar je isto, tako da je problem v pokrovčku... :| Kakšna ideja? Bi mi na servisu zamenjal pokrovček glede na to, da je to kar sam od sebe začel delat, ker pisala niti ne uporabljam ne veliko...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kla_Man ()

martincek1 ::

Meni so na telerayu zamenjali...

Kaj naredit ko tisto pisalo vseskozi ven pada? Npr. vzamem telefon iz žepa in itak da se pokrovček malo ob hlače podrgne in pade pisalo že ven. Sem probal zamenjat pisalo vendar je isto, tako da je problem v pokrovčku... :| Kakšna ideja? Bi mi na servisu zamenjal pokrovček glede na to, da je to kar sam od sebe začel delat, ker pisala niti ne uporabljam ne veliko...

Ma kakšna neumna vprašanja, da te srat prime :))))))))))))))))9
Ja kaj narest, kaj ne vidiš da je paličica zmeraj ista, problem je v ploščici ko se noter tisti majhen košček plastike obrabi in zato ti paličice ne drži več. Ja kaj narest, en košček lepilnega traku zalepi noter na ploščico pa bo paličica šla noter bolj na trdo, pa je problem rešen.
Mislim, kakšne neumne probleme imaste tuki gor.

Pa nekateri pišete da nimate več original zaslona od nokie 5800 ko ste posodobili fw, ka si ti a noooorrr!
Samo nastavit je potreba, 3 zaslone imaš na razpolago, ko si posodobil ti je lahko nastavilo drugega.

acdc2000, ka misliš da ne znamo nastavit zaslona, a orange, od satia zaslone bi si pa znali zrihtat.
Sej možnost je ostala, a ko kliknem na njo, naredi na prvem meniju zmazek, brez vsake ikone, razen na levi strani dela tipka za meni.

Sej možnost je ostala, a ko kliknem na njo, naredi na prvem meniju zmazek, brez vsake ikone, razen na levi strani dela tipka za meni.

Potem si naredi varnostno kopijo telefona brez nastavitev !!!
Nato pa ugasni in ko ga ponovno prižgeš telefon pritisni zeleno,rdečo in foto tipko skupaj, pa naredi HARD RESET.
Zakaj varnostna kopija brez nastavitev, to zato, ker ko boš onavljal podatke v telefon ti ne bo obnovilo spet smeti na telefon, ker ti po hard resetu spet ne bodo delovale ikone.

Meni se je že to zgodilo, da mi ni več prijela tipka za imenik in tipkovnico.
Hard reset pa reši vse probleme. Nisem še pogruntal, ma ena aplikacija ki sem jo naložil na telefon mi je zjebala tipke. Se mi zdi da je bila aplikaca gdesk al neki takega ki ti prikazuje screen od iphona.

sej glih zato še ne bom tvegal, ker ne vem, kako je s hackanjem
itak pa osnovnega zasona ne uporabljam

rok650 ::

zanima me od kje in kako naj naložim ta novi softwar na ta telefon saj mi ga nikjer ne najde ne pod updejte na telefone in ne ko ga priklopin ma Pc suite? Imam pa mobitelov telefon=)

zanima me od kje in kako naj naložim ta novi softwar na ta telefon saj mi ga nikjer ne najde ne pod updejte na telefone in ne ko ga priklopin ma Pc suite? Imam pa mobitelov telefon=)

Ja počakaj malo, za nekatere telefone je že update na razpolago, za nekatere še bo.
Tako da počakaj kašen teden, za vse bo razpoložljiv novi fw !!!

e-marko ::

Eni omenjate neki music "widget" na homescrenu? Kako tole sploh izgleda? A je to tisto, da ti piše naslov pesmi na homescreenu, ko predvajaš komad drugače pa ni nič ali pa je mogoče skozi na voljo kakšna bližnjica in sem sam kaj spregledal pri nastavitvah?

LP

Eh, sem ugotovil, da je to to... Bi pobrisal post, pa ne gre.
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

tale music widget zgleda takole:
slikca s 5530

rok650: če si kupil mobitel prek simobila si dobil brandan telefon, menjaj product code in inštaliraj običn software, vodafone je prepočasn pri teh stvareh

ok bom počakal če se bo dalo drugače sem kupil telefon pri mobitelu=)

Potem pa priklopi na PC in ti bi mogu najdt, men ga je preko OVI suite.

men ga pa ne pa imam priklopljenga=(

roli ::

Verjetno ima tako kot jaz Slovenski product code. Za katerega pa očitno še ni popravka. Bomo pač počakali (kot da pri nokiji že tako ne čakamo dovolj).
http://www.r00li.com

ja jaz sem glede te nokije zelo razočaran saj je stara 2meseca in je že bila 1mesec na servisu zarati tega ker je crknu ekran in tipka za odklep=( sedaj morem pa še na popravek čakat nej gre vse skup nekam=)

spremeni product code, pa ne boš nič čakal. Je čist lahko, in zagotovo deluje.

Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

sej bi samo me je strah da bi pol kej na servisi kompliciral glede na to da je praktično nov in ke biv že 1mesec na serivsu

sedaj sem si potegnil ta sowtware dol u programom NAVIFIRM in zdaj nevem kako ga naj inštaliran v nokio?? kam naj skopiram te datoteke v katero mapo v nokiji?

chucki ::

Katero kodo je treba uporabit, da lahko updejtaš?

e-marko ::

ne, ni potrebno. Za rdeč telefon je koda takale: 0559299
če pa je moder je pa: 0559395
Samo kodo se zamenja, updata na najnovejši firmware in to je to. Nazaj se pa ne sme, ker bi ob naslednji spremembi firmwara (v tem primeru na nižji firmware) telefon postal neodziven.

Takole je napisal thejan2009 kakšno stran nazaj in sam sem uporabil kodo 0559299 pa je vse ok.

LP
...somebody, somewhere...

Ne dela :/. A moraš narediti hard reset, ko spremeniš kodo telefona?

Sem probal preko nokia OVI in ni našl. Dela pa preko nokia software updater.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

xteakwondox ::

imam problem ko hočem posodobiti na najnovejši software v40 mi ga v ovi ne zazna in me zanima kaj naj naredim da mi ga bo zaznalo? Telefon sem kupil pri mobitelu, sem pa na forumu zasledil da lahko spremenim produktno kodo, kare pa na znam prosim za opis kako to narediti?In ali ko jo spremenim na balka in posodobim software jo moram potem spremeniti nazaj v prvotno?

strictom ::

Kaj je treba pazit pri nakupu rabljene 5800?

Sem gledal 5530 vendar se za 20e manj ne splača vzet telefona brez 3g, GPS, 4gb memory stick...
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DamijanD ::

sharkstyle počakaj par dni pa bo v40 na voljo tudi za nas

Smrtniki morajo počakati. :D

Kaj je treba pazit pri nakupu rabljene 5800?

Sem gledal 5530 vendar se za 20e manj ne splača vzet telefona brez 3g, GPS, 4gb memory stick...

definitivno se ne splača vzet za 20€ razlike 5530, sploh po zadnjem fwju, je pa tko, 5800 ni vreden več k 200, brez vezave. Trenutno. Pazit morš pa na to kot pri ostalih mobitelih, poglej če dela, kako kaže zaslončku, če kej pretirano škripa (zgornji levi kot ima default napako), the usual.

(Ker sem opazil, da se mnogim ne da pogledati malo nazaj po temi)
Še enkrat:
Vodič za spreminjanje produktne kode je tukaj. Na forumu se je potrebno registrirati.
Ko produktno kodo zamenjamo in namestimo nov firmware, produktne kode ne spremenimo nazaj.

Zgodovina sprememb…

xteakwondox ::

hvala=) mi bo prav prišl

Naredil sem hard format telefona, pred tem sem pa naredil backup. Zdaj pa hočim podatke nazaj naložit, ampak mi že 1 uro kaže restoring to nokia 5800... v Ovi suite. ;((

ales400 ::

a ve kdo razložit kaj vpliva na to da enim pokaže novi FM enima pa še ne...? sem najprej mislo da vsem mobitelovim uporabnikom pokaže, simobilovim pa pozneje zaradi produkt code...
zdaj pa ugotavljam da nekaterim mobitelovim že kaže da je nov FW meni pa še enim pa ne pokaže tega... zakaj...

aja se je že komu zgodilo da mu crkne kamera po snemanju filma,
večkrat se mi je že zgodilo da mi je po enem snemanju crknila kamera in je kazala samo črn ekran... če se je zgodilo to, nisem niti mogel predvajat nobenega filma... kaže samo črn ekrat zvok pa predvaja...
ni pomagalo niti to da bi ponovno zagnal kamero, ampak smao ugašanje telefona in ponovni zagon... potem je nekaj časa bilo vredu.. zdaj pa je tak daleč da se mi to pojavi po vsakem snemanju filma...
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

denabiker ::

koliko se kaj poslabša odzivnost touchsreena, če daš folijo gor? A so dejansko res takšne hude razlike med folijami? eni so prav oderuški, saj hočejo imeti tudi po 20 eur za eno folijo, nekateri pa 1 euro, samo vprašanje, če je res tista toliiikooooo boljša, da se ne poznajo odtisi, ne blešči in bla bla.

Kaksno mnenje imate o taksnem etui-ju?
http://www.bolha.com/oglas383676303/gum...

se mi bolj dopade takšen:
http://www.bolha.com/oglas383307003/sli...
samo se bojim, da bo predebel ratal. Že tak sem imel prej N95, pa imam dovolj "cigl" variant.

Glede upgrade meni ponudi to verzijo: 31.0.101
Imam pa trenutno star FW nek v20.... - kupil sem rabljen telefon.

kdaj pa bo v40 na voljo tudi za nas, brez menjavanja product code itd.?
««
50 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486950 (44965) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402713 (2135) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236898 (18053) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011484 (5667) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113196 (12437) bond007

Več podobnih tem