» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
49 / 81
»»

martincek1 ::

Zdi se mi, da je zvok preko zvočnikov malo glasnejši -> 5 min sem poslušal nanje glasbo, pa so me bolela ušesa... o,O

@thejan2009: imaš prav..do sedaj sem z telefonom delal kot z porcelanom, pa vidim da bom moral svojo taktiko malo spremeniti, hvala :)

@Kla_Man

Odvisno, kje imaš inštalirane programe... če imaš vse na E:/, tako kot jaz, lahko lepo hard resetiraš(uzameš kartico ven za vsak slučaj in nanjo prej backupaš..)

Kinetic scrolling je pa tole:

Kla_Man ::

Aha sem našel, kinetic scrolling je pač da pri npr. imeniku samo potegneš in ti lepo leti navzdol oz. navzgor... Kajne? Super je tole... Tako kot pri Nokii 5530 :D

Hvala, martincheq. Tudi vam v meniju manjka ena ikonca Nalaganje? Ne vem katero naj sedaj tja dam. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kla_Man ()

js osebno ::

Da, povečanje glasnosti telefona sem opazil tudi jaz. Sploh pa je bila pri v30 firmwaru bila glasnost zmanjšana, zvok je sedaj glasnejši in bolj kakovostne kot pri v10/v20 (predvidevam). Nasploh mi je pa to mal mar, ker ponavadi za to uporabljam Nokia BH-504 slušalke :)

Drugače je pa fajn da je Nokia končno enkat na nas pomislila.8-)

Zgodovina sprememb…

e-marko ::

Sem se naveličal in spremenil kodo na 0559299 po navodilih in kljub temu ovi suite ne ponudi nadgradnje. Pa kaj je moj model začaran ali kaj...
Poskusil bom še enkrat dati gor prejšnjo nadgradnjo in mogoče bo potem "zagrabilo" novo. Še kakšen drug nasvet?

LP
...somebody, somewhere...

imaš najnovejši NSU? (Nokia Software Updater)

jnce ::

Spremenil kodo, posodobil in waaaaaaaaaaa deluje... Zaenkrat sem zelo navdušen... edino ena ikonca v meniju manjka

Nalaganje se spremeni v Ovi Store po defaultu =)
Drugače je sedaj tu kar težka Ovi integracija

Probajte it SMS pisat, tipkovnica je sedaj tista navadna, dokler sam ne premakneš telefona v vodoravni položaj in se spremeni v celozaslonsko tipkovnico na katero nas večina tipka. Najprej mi nič ni bilo jasno, sem že pomislil da je ni več. Probajte...

Zgodovina sprememb…

amacar ::

men je po updatu izginil tisti osnovni meni od nokie 5800. Če dam vrstica z bližnjicami, mi naredi prazen home screen, brez vseh ikon. Namestim na novo? al je kaka fora. Mi pa tudi vodafone več ne dela. Od sony ericsson satia mi še dela, orange prav tako, tudi 6 shortcuts. Ima kdo na prvem zaslonu prozoren music widget?

Heh, sem spet poskusil in sedaj je zaznalo novo verzijo. Očitno bo šlo. Samo baterijo moram še malo bolj napolniti. Hvala za nasvete.

LP

Hja. v40 kolikor sem gledal ni možno hackati. Tako da ne bo šlo. Drugače pa hard reset. Se prikaže nov homescreen =). *#7370#

Aja glede tipkovnice se pa meni zdi fletna pogruntavščina (:

Zgodovina sprememb…

jnce ::

Edina pomankljivost pri novem homescreenu je to, da ti ne kaže več naslednjih vpisov v koledar, kar pa je zelo priročno :/

Ja no tipkovnica je res super! Probajte npr. alarm nastavit. Jaz sem imel vseskozi tisto vodoravno tipkovnico in ko sem nastavljal alarme sem moral vseskozi obračati telefon a sem nastavil uro, pač zaradi tipkovnice, sedaj pa samodejno sam obrne oz. je že obrnjeno. Super, ne? :D

Sej js mam novi homescreen. Sam starega nimam več. Pa sej ka češ, bom počakal, da ga bo možno hackat, pa potem hard reset naredim. Ja tipkovnica je res ok. Me zanima, če mi bo jutr zjutraj še alarm zamujal !?!?!

WaterBoy ::

Trej če si telefon updejtam, ne bo več delovalo quick Office?

sulaco ::

Aleluja, vse dela......KS je res superr!! Pa novi homescreen je tudi odličen: bližnjice in scroling za osebe...
5+

dela quick office po updatu

Spet jaz... Po nadgradnji na nov fw mi je kazalo še stari homescreen in pred resetom (*#7370#) sem odstranil spominsko kartico. Dobil novi homescreen, vstavil kartico vendar mi je manjkala večina instaliranih programov. Ok, sem pognal rastore backupa, ki sem ga naredil pred vsem tem in sedaj imam vse programe ampak spet stari homescreen. Kako naj napravim reset, da ne bom izgubil vseh programov in nastavitev?

LP

martincek1 ::

e-marko v nastavitvah homescreena nastavi Vrstica imenika, pa bi mroalo delovati ;)

Pa res, hvala!

rtmktl ::

Mi lahko kdo razlozi, kako se naredi backup. In potem kako restore?
Hvala

PS: eh sem ze dobil... :$

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rtmktl ()

Bor H ::

Je čist simpl ane ;)

Heh, kar ja :)
Ne vem pa zakaj mi ne najde posodobitve preko *#0000#, ko pa poiskusam preko OVI Suite, mi je nasel update 31.0.101 ali nekaj takega (sedaj imam se: 31.0.008), vendar mi je na koncu napisalo, da se nekaj ne more povezati na internet... Sedaj updejtam OVI Suite pa da vidimo, kaj bo potem rekel...

*#0000# je t.i. FOTA (Firmware Over The Air), NE moremo ga uporabljati za večje posodobitve (kot je recimo ta). Imam občutek da so velik del kode spisali na novo, saj je ponavadi firmware bil velik 150 ali 160 MB (govorim o nadgradnji z NSU). Tokrat pa je ob vseh dodanih funkcijah -kinetik scrolling, nov začetni zaslon-(opazil sem, da je bil integriran tudi Nokia Email) velikost celotnega firmwarea (softwarea) bila 138 MB.

Alarm bug se danes meni ni pojavil. :)

@rtmktl
Lahko si zamenjaš produktno kodo, pa boš dobil novi firmware takoj. (:

Zgodovina sprememb…

Meni razen zadnjih dveh (v40 in v30.0.101) ni kompliciral FOTA, je vedno delal.

Je pa ta update skorej vse kar bi si lahko želel, če ni dodatnih hroščev mi je skorej vseen tut če ne updejtajo več, mogoče bi blo sam fajn če bi še galerijo porihtal ampak to je že skor preveč

denabiker ::

Živjo.

Te nokie 5800 pri Mobitelu so made in Finland?

Bellzmet ::

Se pravi: spremenim product code, da mi najde update, naredim update, hard reset in potem zopet spremenim product code nazaj v originalni, za vsak slučaj, da ne bi bilo problemov glede grancije. To gre?

lp

denabiker ::

ne razumem zakaj bi delal hard reset po instalaciji novega FW? Saj se vse staro izbriše, a ne?

Bellzmet ::

Ja sej ne vem točno. Pač raje vedno vse resetiram, pobrišem,...da sem potem siguren, da se kaj ne meša.

Bolj me zanima tisto s product code.

lp

Kdaj bo pa posodobitev na voljo, brez da bi menjal product code?

DuleKrtola ::

FW 31.0.101
Instaliral sem gmail app. Ob prvem zagonu piše da zna trajat, ampak slajder se ustavi na 1/3, ne zgodi se nič. Je imel še kdo težave?

ivanuscha ::

Če imaš hackan v31 telefon in updataš, gre hack stran??

Binji ::

Eno glupo vprasanje... kateri so blue/red/black telefoni? :)
Jaz imam od simobila in ne vidim kaksne druge barve kot črne, razen tistega ozkega rdečega trakca čisto pri pokrovčku zadaj :)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Vse lapo in prav z tem novem začetnem zaslonu, sam zakaj za vraga ne morjo normalno naredit. Pa namest elektronske pošte ki je neuporabna, bi lepo lahka blo za predvajalnik glazbe in kolendar...
Pa tisti hitri imenik mi zelo hudo šteka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WaterBoy ()

@BOR H
Večji/bolj obsežni firmwarei se nikoli ne izvajajo preko FOTA.
@denabiker
moj telefon je narjen na Madžarskem, če imaš srečo dobiš tistega iz finske, lahko je pa tudi China-made. (govorim za originalne telefone, ne ponaredke)
@belzmet
produktno kodo pusti pri miru dokler stara koda ne dobi firmware updata. Če jo zamenjaš sedaj in mogoče ponesreči narediš firmware update (na nižji firmware s staro produktno kodo) bo telefon v vsakem primeru postal neodziven. In s tem bo šla tudi garancija. Če pa kodo pustiš novo, bo pa deloval tudi po ponovnem upgradu/zamenjavi firmwara.
@live
telefon bo hackan, a potreboval bo hard reset (zaradi novega začetnega zaslona). po hard resetu pravijo da telefona ni mogoče več hackati.
@Binji
red/blue/black telefoni. Tukaj se gre za barvo osnovne teme. Oziroma ko pritisneš, se pri red ''gumb'' pobarva rdeče, pri blue modro itd.;)
@ WaterBoy
meni se zdi email aplikacija uporabna. Sploh pa njihov improviziran Push-mail. (:
Na začetnem zaslonu je, če je odprt predvajalnik glasbe, widget za predvajalnik. Prek njega lahko neposredno iz začetnega zaslona upravljamo osnovne funkcije predvajalnika.

Zgodovina sprememb…

Vse lapo in prav z tem novem začetnem zaslonu, sam zakaj za vraga ne morjo normalno naredit. Pa namest elektronske pošte ki je neuporabna, bi lepo lahka blo za predvajalnik glazbe in kolendar...
Pa tisti hitri imenik mi zelo hudo šteka.

Saj lahko menjaš bližnjice in imaš na zaslonu karkoli hočeš.

Eno vprašanje: Ali se tudi vam ob pritisku npr. na katerokoli sporočilo v mapi Sporočila pojavi siva oz. modra barva (pomoje odvisno od teme ki jo imaš)za trenutek,potem pa odpre sporočilo? Prej mi tega ni delalo, mogoče sedaj zaradi kinetic scrollinga?

Zgodovina sprememb…

westeren ::

Novi firmware 40.0.005

Končno so odpravili problem budilke, ki ni delala točno, je imela vedno zamudo 6 minut !

Sedaj mi deluje brez problemov, pa še za jo sklopit so naredili novi screen :)) (moraš drsniti s prstom v desno da jo sklopiš ali da daš na dremež)

Kar se tiče tega novega screena kot pri nokiji 5530, pa zame ni uporaben ker ti ne prikazuje koledarja, tako da je najbolši še: "Vrstica z bljižnicami" kot tale "Vrstica imenika" pod "tema začetnega zaslona"!

@Kla Man@

Eno vprašanje: Ali se tudi vam ob pritisku npr. na katerokoli sporočilo v mapi Sporočila pojavi siva oz. modra barva (pomoje odvisno od teme ki jo imaš)za trenutek,potem pa odpre sporočilo? Prej mi tega ni delalo, mogoče sedaj zaradi kinetic scrollinga?

To dela vsem, ki so naložili novi fw! To je zaradi kinetic scrollinga ja, saj ni nič moteče, pač drugačen videz :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: westeren ()

acdc2000, plis poglej tole: klikni na katerokoli ikonco v meniju, oz. v mesičih in poglej če ti takoj ob kliku obarva ikonco, nato pa odpre? Meni to prej ni delalo, sedaj pa mi.

Pa še tole, se tebi tudi samodejno ob pisanju novega sporočila pojavi starejša tipkovnica in moraš obrniti telefon vodoravno da imaš tisto celozaslonsko?

Tnx ;)

acdc2000, plis poglej tole: klikni na katerokoli ikonco v meniju, oz. v mesičih in poglej če ti takoj ob kliku obarva ikonco, nato pa odpre? Meni to prej ni delalo, sedaj pa mi.

Pa še tole, se tebi tudi samodejno ob pisanju novega sporočila pojavi starejša tipkovnica in moraš obrniti telefon vodoravno da imaš tisto celozaslonsko?

Tnx ;)

Ma sej ti pravim, kaj ne štekaš !! ---> to je pač nova sprememba novi videz, nič motečega, saj zame !!!
Kar se tiče tipkovnice je to super zadeva, kaj nisi bral katere spremembe so, preberi si tu:
* Kinetic scrolling everywhere except: main menu, application menu, browser;
* Home style widget with Nokia 5530;
* if you rotate the phone horizontally on messages, it automatically activates the QWERTY keyboard;
* Refresh Icons “Sharing Online”, “Configuring Accessories”, “Configure Phone”;
* Improved application “Updating Applications”, which also renames Upgrade SW;
* The application “Data transfer” was also implemented in “Settings”;
* Real Player Updated to 12 October 2009;
* Touch more responsive;
* Improved stability;

Gizoman ::

V40 je shekan, več na ipmart... kje se dobi original temo od 5530? baje da jo daš na 5800 in je pol prozornost vključena na home screenu...?

bond007 ::

Real Player Updated to 12 October 2009;

Sem ugotovil, da so neki ta player zjebal. Prej so mi brez problema delal 1,5 MB/s filmi z zvokom (konvertani z format factory), zdej je pa sam na začetku par sekund zvok, potem pa izgine (video pa še vedno dela ok)... Čudno...

V40 je shekan, več na ipmart... kje se dobi original temo od 5530? baje da jo daš na 5800 in je pol prozornost vključena na home screenu...?

Original 5530 themes:
http://forum.dailymobile.se/index.php/t...

Themes: Light vision
Orbits
Pattern
Reflections
Stripes
Tukaj maš teme v zip. datoteki:
http://forum.dailymobile.se/index.php?a...

Gizoman ::

Original 5530 themes:
http://forum.dailymobile.se/index.php/t...

Themes: Light vision
Orbits
Pattern
Reflections
Stripes
Tukaj maš teme v zip. datoteki:
http://forum.dailymobile.se/index.php?a...

HVALA!

Kako z ovi suite nalagat aplikacije?

Kako z ovi suite nalagat aplikacije?

Ja kako, samo klikneš na aplikacijo - download, pa ti jo samodejno pobere dol in jo naloži na GSM !

Js tule nikjer ne vidim za inštalacijo aplikacij:

sem meu prej pc suite in je blo bol enostavno :)

Binji ::

Js tule nikjer ne vidim za inštalacijo aplikacij:

sem meu prej pc suite in je blo bol enostavno :)

Samo 2x klikni na aplikacijo pa je ;)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

thejan: v31.0.101 ni bil obsežen pa preko fota ni šel, v.20 je.

tudi to o hard resetu so bučke, nisem naredu hard reseta in imam nov homescreen

denabiker: s60v5 zna načeloma nadgradit fw brez izgube podatkov

Jao, bo treba spet pc suite naložit, je bol pregledno.

thejan: v31.0.101 ni bil obsežen pa preko fota ni šel, v.20 je.

tudi to o hard resetu so bučke, nisem naredu hard reseta in imam nov homescreen

denabiker: s60v5 zna načeloma nadgradit fw brez izgube podatkov

Hard reset je totalna neumnost, sploh ni potreben !!!!
Jaz sem že 5 x nadgradil fw na različnih telefonih nokia in nikoli ni zbrisalo podatkov, sam za vsak slučaj je vedno dobro naredit varnostno kopijo, to pa narediš kar na telefonu pod nadzornik datotek in varnostna kopija.
««
49 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486929 (44944) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402712 (2134) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236888 (18043) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011478 (5661) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113193 (12434) bond007

Več podobnih tem