Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

js osebno ::
OPDA vodič za signanje =) (v slovenščini)
klik
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()

sulaco ::
Pozdravljeni,
zanima me, ali je že kdo razmišljal ali pa celo kupil 5800 iz VB, kjer so precej cenejši :
http://cgi.ebay.co.uk/New-Nokia-5800-Xp...
ali pa je to ponudba samo za državljane VB, imajo tudi oni vezavo za 2 leti ?? ali je možno, da se da nokio kupljeno preko ebaya "odpret" in naložit SLO firmware ??
Hvala za odgovore
zanima me, ali je že kdo razmišljal ali pa celo kupil 5800 iz VB, kjer so precej cenejši :
http://cgi.ebay.co.uk/New-Nokia-5800-Xp...
ali pa je to ponudba samo za državljane VB, imajo tudi oni vezavo za 2 leti ?? ali je možno, da se da nokio kupljeno preko ebaya "odpret" in naložit SLO firmware ??
Hvala za odgovore

Bor H ::
Tale je Pay as you go varjanta, verjetno bi ga lahko uporabljal sam bi mogu ga najprej debrendat pa odklent. Je pa vprašanje kako je z garancijo.

ales400 ::
zakaj ne gre več inštalrat quickofice na N5800 s te povezave:
ou may get Quickoffice for your Nokia 5800 XpressMusic from the Download! application in the main menu of your device or from this link:
http://www.quickoffice.com/download/S60...
mi na koncu napiše napaka pri nadgrdnji...?
kje dobiti delujoči Qofice?
ou may get Quickoffice for your Nokia 5800 XpressMusic from the Download! application in the main menu of your device or from this link:
http://www.quickoffice.com/download/S60...
mi na koncu napiše napaka pri nadgrdnji...?
kje dobiti delujoči Qofice?
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

WaterBoy ::
Pravzaprav mi gre že ZELO na živce ko sem na internetu (nivažno akteri brskalnik) mi napiše pomnilnik poln ali pa odpiram adobe fila in spat isto sranje. Res da je pdf file revija samo mater telefon za 200EUR+ in ne more tega odpret. Sramota. Isto za internet.

Ajrina ::
Jaz pa iščem en programček za SE Satio (s60 v5), ki bi bil podoben temu Handy Shopper oziroma še raje nekaj takega (jasno, brez božičnega vzdušja). Če najde kdo, naj sporoči. Hvala!
P.s.: za vse tiste, ki pogrešate uro, datum in razne ohranjevalnike zaslona na s60: Pikkoo. Zaenkrat je polna "trial" različica.
P.s.: za vse tiste, ki pogrešate uro, datum in razne ohranjevalnike zaslona na s60: Pikkoo. Zaenkrat je polna "trial" različica.

amacar ::
ales400, vse se da, pošlji mi svoj email naslov pa ti pošljem zadevo ki deluje, sam hackan telefon moraš met

martincek1 ::
No danes sem šel ponovno na teleray zaradi baterijskega pokrovčka, iz katerega je palčka padala ven sama od sebe - polomljen del plastike(enkrat sem že bil, pa niso imeli rdečega pokrovčka). Takoj ko sem razložil kaj je narobe, je rekla da se to ne more šteti pod garancijo..pa sem ji rekel, da se tem nokiam, ki so bile narejene do določenega datuma, to serijsko lomi in če gre lahko vprašat serviserja.
On je to potrdil, tako da iam sedaj že nov pokrovček - iz katerega sem komaj spravil stylus. Zdaj se je že navadil na nov doma in me kot vidite kar uboga tudi na avtobusu. :)
Res se mi zdi super, ker iz drugih držav ljudje govorijo, da garancije niso hoteli upoštevati. +1 za teleray :)
lp, Martin
On je to potrdil, tako da iam sedaj že nov pokrovček - iz katerega sem komaj spravil stylus. Zdaj se je že navadil na nov doma in me kot vidite kar uboga tudi na avtobusu. :)
Res se mi zdi super, ker iz drugih držav ljudje govorijo, da garancije niso hoteli upoštevati. +1 za teleray :)
lp, Martin
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()

WaterBoy ::
Js pa sem se dj že kr navadu da gre pisalo takoj vn. Sicer se mi je tudi odlomlo samo za silo še drži not

Jst sm pa že oba stylusa zgubu, majo pa sam neko neumno idejo da ti prodajo sam tri styluse različnih barv skupej.

Ja.. to sem tudi jaz že razmišljal...ampak sem modrega in črnega tako ali tako že izgubil, rdeč pa upam da bo za nekaj časa ostal :D

Tudi jaz sem pred kratkim (natančno 29.12.2009) odšel na Teleray zaradi baterijskega pokrovčka. Najprej je pregledal stari pokrovček in mi povedal, da nov stane 11 EUR. Nato sem malo zagodel, medtem je on poklical nekoga in odnesel moj mobi. Čez nekako 5 minut ga je prinesel nazaj z novim pokrovčkom. Edina stvar, ki me je zmotila je bila, da sem moral podpisati 4 liste (oddaja aparata na servis in sprejem aparata xD).
Stylus pa zaradi uporabe že malce lažje pride ven iz pokrovčka. Na začetku pa je bil notri kot zabetoniran.
Stylus pa zaradi uporabe že malce lažje pride ven iz pokrovčka. Na začetku pa je bil notri kot zabetoniran.
Zgodovina sprememb…

DuleKrtola ::
Imam naložen GMobileXT, pa se nekak čudno obnaša. Če kliknem "Kje sem" mi piše "Čakam na večjo natančnost GPS", in to traja 100 let. Kaj nima ta telefon A-GPS? Torej bi se moral povezat na net, me vprašat al čem simobil live ali wlan?
Pa še eno vprašanje... Se te telefon res ne zna polnit prek USB kabla, ali je kašen trik?
Pa še eno vprašanje... Se te telefon res ne zna polnit prek USB kabla, ali je kašen trik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DuleKrtola ()

Na USB res ne gre.
Ko vklopiš GPS software če te ne locira poglej če maš povezavo na net, lahko tut pogledaš v nastavitve če imaš agps vklopljen. Mislm pa da za določene stvari mobitel ne sprašuje kako naj se poveže, da ne rata prenadležen.
Ko vklopiš GPS software če te ne locira poglej če maš povezavo na net, lahko tut pogledaš v nastavitve če imaš agps vklopljen. Mislm pa da za določene stvari mobitel ne sprašuje kako naj se poveže, da ne rata prenadležen.

Ja, sej dela. Sem ugotovu da pomaga če nisi med štirimi stenami :) Je pa rabil 5 minut, kar se mi še vedno zdi preveč

Yaqwsx ::
http://mobisvet.si/index.php?main_page=...
x6 je ze v prodaji ;) navalite. me zanima kaka bo kaj cena na simobilu in mobitelu s subvencijo. me nebi prenetlo da bi bla drazja kot to.
x6 je ze v prodaji ;) navalite. me zanima kaka bo kaj cena na simobilu in mobitelu s subvencijo. me nebi prenetlo da bi bla drazja kot to.

ne vem zakaj tej x6 niso dodali vsaj še enkrat 128mb rama, ker na nokii 5800 mi ga velikokrat sfali

dunker ::
Mi mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom, kako najlažje in najučinkovitejše spraviti imenik (kontakte) z Nokie 5800 na HTC HD2?
Zanima me tudi, kako (če) bi lahko prenesel še koledarske vpise, sporočila, ...
Zares že vnaprej najlepša hvala!
Anže :)
Zanima me tudi, kako (če) bi lahko prenesel še koledarske vpise, sporočila, ...
Zares že vnaprej najlepša hvala!
Anže :)

recimo Mobitelov M:Rokovnik ali podobna storitev od Simobila (zanj nevem ker nisem njihov naročnik). Prenese se lahko skoraj vse.

Razen če je vnosov v imenik več kot jih zmore kartica. Tukaj se pojavi precejšen problem.

Z Nokie 5800 sem uspešno sinhroniziral imenik, koledar, SMS sporočila itd. z M:Rokovnikom, sedaj pa tuhtam, kako lahko zadevo povlečem nazaj na HTC HD2. Mi lahko kdo namigne? =)
Če grem z brskalnikom preko Mobitelovega omrežja na Planet, lahko tam izberem M:Rokovnik, vendar po "Nastavitve telefona" piše "Storitev ni na voljo." Kakšen pristop še lahko uberem?
Post Scriptum: Na Mobitelovi strani s HTC HD2 je zraven lastnosti "M-Rokovnik" rdeč križec. Stvar M-Rokovnika res ne podpira, ali se je treba pač nekako ročno povezat na Mobitelov sinhronizacijski strežnik in vseeno deluje?
Če grem z brskalnikom preko Mobitelovega omrežja na Planet, lahko tam izberem M:Rokovnik, vendar po "Nastavitve telefona" piše "Storitev ni na voljo." Kakšen pristop še lahko uberem?
Post Scriptum: Na Mobitelovi strani s HTC HD2 je zraven lastnosti "M-Rokovnik" rdeč križec. Stvar M-Rokovnika res ne podpira, ali se je treba pač nekako ročno povezat na Mobitelov sinhronizacijski strežnik in vseeno deluje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunker ()

No, v končni fazi sem Nokio sinhroniziral z Outlookom, potem pa vse skupaj sinhroniziral s HTC HD2 in na ta način uspešno prenesel kontakte in koledarske vpise. Za prvo silo bo. :)

aja. Sem že včeraj mislil namigniti, pa pozneje nisem imel časa. Z M:Rokovnika lahko potegneš vse stike v obliki outlookove vizitke. Te pa HD2 gotovo podpira.

Mah tale symbian je čisti fail. Pdf reader je za plačat, najdu sem eno starejšo verzijo ki ni, pa je cela muka brat pdfje. Pan, scroll, zoom, vse preko menujev, zakaj je že touch screen, gestures maybe?
Potem galery. Vse slike na fonu imaš na kupu, če hočeš gledat po mapah je treba it v file manager. Ampak potem se morš za vsako fotko spet sprehodit nazaj v menu in izbrat nasledno. Kr neki
Potem galery. Vse slike na fonu imaš na kupu, če hočeš gledat po mapah je treba it v file manager. Ampak potem se morš za vsako fotko spet sprehodit nazaj v menu in izbrat nasledno. Kr neki

jumo novega readerja se da dobit "zastonj"
galerija pa sm si js naredo direkt v galeriji mape in slike tam potem razporedil v te mape in so sedaj lepo v mapah, vedno ko odprem. Če pa dodam nove slike pa so spet razmetane v galeriji a jih js razporedim spet v galeriji po mapah.
galerija pa sm si js naredo direkt v galeriji mape in slike tam potem razporedil v te mape in so sedaj lepo v mapah, vedno ko odprem. Če pa dodam nove slike pa so spet razmetane v galeriji a jih js razporedim spet v galeriji po mapah.

jumo novega readerja se da dobit "zastonj"
In se da premikat po dokumentu z gestami, al je treba po menujih skakat? Se bom mal na travnik sprehodu ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DuleKrtola ()

Js imam pa kar precejšen problem, na travniku se skoraj vse najde, ne najdem pa Adobe Reader LE nižji od 2.5 Potreboval bi namreč ''base file''. Ima kdo kakšen namig?

residual ::
poglej na dailymobile.se, na forumu sem zadnjič videl še 1.5 LE za starejše pa bi moral kak search uporabit.

Velika novica: telefon je danes dobil firmware update. v40.0.05
Homescreen ima podoben 5530, ima pa tudi kinetik scrolling! ( iiii )
Homescreen ima podoben 5530, ima pa tudi kinetik scrolling! ( iiii )
Zgodovina sprememb…

bond007 ::
No super, grem sprobat. Aja posodobitev je na voljo samo prek ovi suite, če daš na telefonu, da najde posodobitve, ne najde nič novega... 131MB velik update?

da da. Najbl kulsko. kinetik srolling. pa nov začetni zaslon. samo je ppo updateu treba narediti hard reset.

zakon. upam da deluje tudi že na simobil telefonih...bom probal v pol ure pa povem rezultate. FINALLY!

e-marko ::
Torej postopek: backup vsega na telefonu na PC, odstranim spominsko kartico, upgrade in nato hard reset, vstavim kartico in nato restore backup. Bo tako ok, da ohranim vse naložene aplikacije in ostalo?
LP
P.S.: Ovi Suite mi ne najde nobene posodobitve. Sem pri Mobitelu. Hmm...
LP
P.S.: Ovi Suite mi ne najde nobene posodobitve. Sem pri Mobitelu. Hmm...
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

Jst mam od simobila telefon, pa sm spremenil product code in je takoj najdl update. Mogoče je zdle prevelik naval, pa jim kej šteka. Je pa res super tale novi update - nov home screen zakon, kinetic srooling tut, pa zdi se mi kr hitrejši telefon - tko vsaj ene 20% bi reku od oka

čudno. meni jo je takoj zaznalo. odstrani baterijo in na nalepki na telefonu (pod baterijo) poglej katera številka piše za produktno kodo.
potem preveri, če je firmware za to produktno kodo na voljo tukaj
@martincheq
če posodobitve ni lahko produktno kodo zamenjaš v Balkans_Red (oziroma blue če imaš moder telefon) Link:klik
Aja pa admin foruma je to sekcijo razerviral samo za uporabnike, zato bi se moral registrirati.
@martincheq
če posodobitve ni lahko produktno kodo zamenjaš v Balkans_Red (oziroma blue če imaš moder telefon) Link:klik
Aja pa admin foruma je to sekcijo razerviral samo za uporabnike, zato bi se moral registrirati.

hmm.. prej sem že bil na eni strani, ampak sploh ne najdem več strani z product codami.. katera je ze za v40 balcan red?
v tem sem pa res zelen :D
moram potem ko bom zamenjal product key in updatal telefon spet spremeniti kodo nazaj na prejšnjo, ali kako? :)
v tem sem pa res zelen :D
moram potem ko bom zamenjal product key in updatal telefon spet spremeniti kodo nazaj na prejšnjo, ali kako? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()

ne, ni potrebno. Za rdeč telefon je koda takale: 0559299
če pa je moder je pa: 0559395
Samo kodo se zamenja, updata na najnovejši firmware in to je to. Nazaj se pa ne sme, ker bi ob naslednji spremembi firmwara (v tem primeru na nižji firmware) telefon postal neodziven.
če pa je moder je pa: 0559395
Samo kodo se zamenja, updata na najnovejši firmware in to je to. Nazaj se pa ne sme, ker bi ob naslednji spremembi firmwara (v tem primeru na nižji firmware) telefon postal neodziven.
Zgodovina sprememb…

Budilko so zgleda popravl, da ne zamuja več. Pa za ugasnat bujenje ni dost sam tapknat, morš sliderpremaknat - podobno kot za odklenat iphone...

thejan2009: ja itak :D kaj sm jst idiot.. tnx da si me zbudu iz spanja :)
mam zdej že gor nov FW, moti me da ni KS v menijih.. ostalo zaenkrat v redu ;)
mam zdej že gor nov FW, moti me da ni KS v menijih.. ostalo zaenkrat v redu ;)

Sam postopek nadgradnje, ki sem si ga zamislil zgoraj bo ok?
LP
LP

Eni pravjo ja, eni pravjo ne.
Hard reset ni potreben, če ne pride do komplikacij. Torej če mobitel dela vredu, ti da možnost novega homescreena in podobno pol ni treba resetirat. Pa še ni hackable, tko da po hard resetu ne moreš več hacknt.
Hard reset ni potreben, če ne pride do komplikacij. Torej če mobitel dela vredu, ti da možnost novega homescreena in podobno pol ni treba resetirat. Pa še ni hackable, tko da po hard resetu ne moreš več hacknt.

jnce ::
Se pravi da lahko tudi izgubim garancijo če spremenim product code? Je že kdo nesel mobi z zamenjanim product codom na servis?

čudno. meni jo je takoj zaznalo. odstrani baterijo in na nalepki na telefonu (pod baterijo) poglej katera številka piše za produktno kodo.
Sem preveril in moje kode ni na seznamu. Očitno bom moral še malo počakati. Podobno je bilo že pri prejšnji nadgradnji.
LP

Huh.. a vam contact bar normalno dela, pri meni ni odziven in traja 1 sec ko prestavim da se odzove.. lagga ful, sploh pa ni videti pri njem kakšnega KSja
za sprejem klica je huddoooo narejeno, isto za budilko
za sprejem klica je huddoooo narejeno, isto za budilko

@martincheq
Rezistiven zaslon je take vrste, da je treba malce močneje pritisniti. Pri kinetic scrollingu se to zelo pozna. Če dosti pritisnem ne laga nič, drugače pa.
P.S. kinetik scrollinga pa se kar nekako ne morem navaditi. podzavestno vsakič prst premaknem na desni del zaslona namesto da bi (z lahkoto) flipnu xD
Aja pa glede zamenjave produktne kode: ponavadi ne opazijo oziroma sploh ne gledajo
Rezistiven zaslon je take vrste, da je treba malce močneje pritisniti. Pri kinetic scrollingu se to zelo pozna. Če dosti pritisnem ne laga nič, drugače pa.

P.S. kinetik scrollinga pa se kar nekako ne morem navaditi. podzavestno vsakič prst premaknem na desni del zaslona namesto da bi (z lahkoto) flipnu xD
Aja pa glede zamenjave produktne kode: ponavadi ne opazijo oziroma sploh ne gledajo

Zgodovina sprememb…

Kla_Man ::
Kakšne so razlike? Meni je takoj po posodobitvi po vklopu napisalo nekakšno dobrodošlico, potem sem v meniju videl da ni več ikonce Nalaganje in je kar prazno tam, pri klicu moraš povleči da sprejmeš oz. ignoriraš ter pri budilki isto menda. Je to vse? Ne vem kaj je to kinetic scrolling, malo pomagajte? Prav tako mi povejte če je to to in če moram aparat sedaj tudi hard resetirat z *#7370*? Ali mi ni treba, saj je malo zamudno spet veliko programov gor dajat ki jih ob tem zgubim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86915 (44930) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2711 (2133) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36856 (18011) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11473 (5656) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13190 (12431) | bond007 |