Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

martincek1 ::
Navigacija je doživljenska, zraven maš potem še mape, glasovno vodenje in to ..
Simobil IMO še kakšen mesec ne bo imel telefona Nokia 5800 Navi Edition, ker ima izključno licenco zanj mobitel(poglejte malo, koliko časa je imel izklučno licenco za osnovni model 5800), sicer se pa lahko glede na to, da so iz ponudbe umaknili Nokio 5800 zgodi, da Navigation Editiona ne bodo prodajali.
Simobil IMO še kakšen mesec ne bo imel telefona Nokia 5800 Navi Edition, ker ima izključno licenco zanj mobitel(poglejte malo, koliko časa je imel izklučno licenco za osnovni model 5800), sicer se pa lahko glede na to, da so iz ponudbe umaknili Nokio 5800 zgodi, da Navigation Editiona ne bodo prodajali.

T_F_7 ::
hvala za odgovore. sicer se meni po pravici povedano gre bolj zaradi barve kot zaradi česa drugega, rdeča mi ne ugaja, srebrna pa zelooo, tako da bi najraje počakal še mesec-dva samo da bi dobil navigationa, vendar kot ste rekli se ne ve kaj bo v ponudbi in kaj ne. lahko pa vprašam na simobilu samo ne verjamem da mi bodo vedeli odgovoriti. kako je pa kaj s tem džabestom? na mobitelovi strani mi sploh ni jasno katere telefone se lahko vzame in katere ne, skratka zelo nepregledna stran!

js osebno ::
@ T F 7: Navigation edition ima kromirano sprednjo masko (pri XM je ta plastična), ima pa tudi DOŽIVLJENSKO! licenco za nacigacijo, Ovi maps pa so same po sebi itak brezplačne, z mapami pa je podrobno pokrit ves svet.
----EDIT----
Sploh nisem videl, da je debata šla na drugo stran. Po mojem mnenju se bo ta mobitel še prodajal, XM različico so pa umaknili zato, da bi lahko prodajali Navigation Edition.
Glede Itak Đabest paketa: v tem paketu lahko kupimo vse telefone v splošni akciji (beri: kot z navadno naročnino) in pa še nekatere aparate, ki so lahko naprodaj posebej za ta paket ali pa so zanj posebej znižani.
----EDIT----
Sploh nisem videl, da je debata šla na drugo stran. Po mojem mnenju se bo ta mobitel še prodajal, XM različico so pa umaknili zato, da bi lahko prodajali Navigation Edition.
Glede Itak Đabest paketa: v tem paketu lahko kupimo vse telefone v splošni akciji (beri: kot z navadno naročnino) in pa še nekatere aparate, ki so lahko naprodaj posebej za ta paket ali pa so zanj posebej znižani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()

splača se dat 20EUR več za navogationa že zaradi te sprednje maske, sicer sem pa videl da so tej aparati pri džabestu 60-80EUR dražji (žalost!
).
upam samo da bo navigation tudi pri simobilu

upam samo da bo navigation tudi pri simobilu

Zgodovina sprememb…
- spremenil: T_F_7 ()

Slovencelj ::
Živjo,
danes zjutraj se mi je pojavil zoprn problem. Imam čisto novo Nokio 5800 Navigation edition.
"Začetni zaslon" sem imel nastavljen tako, da sem imel pod "Teme začetnega zaslona" izbrano "Vrstica z Bližnjicami".
Pod "Začetni zaslon" pa sem imel odklukano "Bližnjice" in "Koledar"
Danes zjutraj, ko sem prižgal telefon, na svojem "Začetnem zaslonu" nisem imel izpisanih vpisov za koledar za današnji dan in ko sem šel pod "nastavitve"->"osebno"->"Začetni zaslon"->"Začetni Zaslon", sem opazil, da koledarja sploh ni več na seznamu, da bi ga lahko odklukal. (Tam so samo Bližnjice, Iskanje, Predvajalnik glasbe in Radio)
Kaj bi lahko bilo narobe???
Hvala za pomoč in lp
danes zjutraj se mi je pojavil zoprn problem. Imam čisto novo Nokio 5800 Navigation edition.
"Začetni zaslon" sem imel nastavljen tako, da sem imel pod "Teme začetnega zaslona" izbrano "Vrstica z Bližnjicami".
Pod "Začetni zaslon" pa sem imel odklukano "Bližnjice" in "Koledar"
Danes zjutraj, ko sem prižgal telefon, na svojem "Začetnem zaslonu" nisem imel izpisanih vpisov za koledar za današnji dan in ko sem šel pod "nastavitve"->"osebno"->"Začetni zaslon"->"Začetni Zaslon", sem opazil, da koledarja sploh ni več na seznamu, da bi ga lahko odklukal. (Tam so samo Bližnjice, Iskanje, Predvajalnik glasbe in Radio)
Kaj bi lahko bilo narobe???
Hvala za pomoč in lp

Zadev, ki so lahko narobe je lahko veliko. Najbolj zdravilna (malce sarkastično) pa je kombinacija tipk *#7370# (Hard reset). Vemdar pazi, ta kombinacija izbriše vse uporabniške podatke v telefonu (na sim in micro SD karticah ne), izbriše pa tudi imenik. Nevem pa, kako bi to vplivalo na licenco za navigacijo.

jnce ::
Kaj ta nokia ne podpira .gif animacij na začetnem zaslonu?
Sem si nastavil nekega jelenčka, ki bi mu moral utripat nos ampak če nastavim za ozadje nos ne utripa.
Sem si nastavil nekega jelenčka, ki bi mu moral utripat nos ampak če nastavim za ozadje nos ne utripa.

Heh ena neumna rešitev neumne napake:
Verjetno vas kar veliko ne more dostopati do OVI Store preko WiFi, kar je zelo naprijetno predvsem zato, ker lahko aplikacije prenašaš le z telefonom.. danes sem mislil in mislil, kako bi lahko prišel preko WiFi-ja do Stora in sem se spomnil na eno simpl rešitev: na telefonu se vkljui profil: brez povezave, in v območju dosega WiFija prižge Ovi Store App, ki ga potem "mora" vprašati, če se poveže preko WLANa, ker se drugač pač ne more.. :)
Končno lahko vlečem stvari dol, brez da bi gledal koliko MB mi še fali do 100.. o,O
Verjetno vas kar veliko ne more dostopati do OVI Store preko WiFi, kar je zelo naprijetno predvsem zato, ker lahko aplikacije prenašaš le z telefonom.. danes sem mislil in mislil, kako bi lahko prišel preko WiFi-ja do Stora in sem se spomnil na eno simpl rešitev: na telefonu se vkljui profil: brez povezave, in v območju dosega WiFija prižge Ovi Store App, ki ga potem "mora" vprašati, če se poveže preko WLANa, ker se drugač pač ne more.. :)
Končno lahko vlečem stvari dol, brez da bi gledal koliko MB mi še fali do 100.. o,O

klicaru na simobil pa se mi nihče ne javi, klical sem tudi na simobil lab v lj pa tudi tam ni nobenega ki bi dvignil telefon
zanima me pa če bodo namesto Xpress Music imeli v ponudbi Navigation Edition???
Bilo bi fantastično glede na to da so tako zanimiv telefon skenslali iz ponudbe.

Bilo bi fantastično glede na to da so tako zanimiv telefon skenslali iz ponudbe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T_F_7 ()

@martincheq
Kako si nastavil, da se ti uporabi 3G povezava po defaultu? O.o
Ker meni je res brezveze k me zmeraj, ampak čisto zmeraj vpraša katero povezavo bi rad. In da, Ovi Store meni na WLANu dela brez težav.
----EDIT-----
Drugače sem nekje prebral, da obstaja dodatek za FireFox, ki brskalnik predstavi spletnim stranem kot mobitel, in tako lahko downloadamo aplikacije brez problema. :)
Kako si nastavil, da se ti uporabi 3G povezava po defaultu? O.o
Ker meni je res brezveze k me zmeraj, ampak čisto zmeraj vpraša katero povezavo bi rad. In da, Ovi Store meni na WLANu dela brez težav.
----EDIT-----
Drugače sem nekje prebral, da obstaja dodatek za FireFox, ki brskalnik predstavi spletnim stranem kot mobitel, in tako lahko downloadamo aplikacije brez problema. :)
Zgodovina sprememb…

na simobilu se ga ne da več dobit, dal skozi 5 različnih centrov in ga nimajo več 
bo pa konec januarja baje spet prišel na zalogo in s tem tudi v prodajo, takrat bodo tudi na voljo tudi novi aparati (7-8 aparatov). to sem uspel izvedeti.
upam da bo tudi Navigation Edition zraven, ne vem pa kako je z mobitelovo eksluzivo.

bo pa konec januarja baje spet prišel na zalogo in s tem tudi v prodajo, takrat bodo tudi na voljo tudi novi aparati (7-8 aparatov). to sem uspel izvedeti.
upam da bo tudi Navigation Edition zraven, ne vem pa kako je z mobitelovo eksluzivo.

Bor H ::
Če lahko sam neki svetujem vsem, ki ga bi zdj kupil..NE ga.
Da razložim, mobitel imam od februarja, torej ga uporabljam že več kot 10 mescov, mobitel je sicer super in fajn ampak je eno leto star, nokia ga je začela ignorirat glede updejtov tako da boste kupili napravo skoraj as-is brez nekega posebnega supporta. Če res rabite GPS potem ok, Navigation edition pride prov, če GPSa ne uporabljate redno oz. vam ne predstavlja turn-by-turn navigacija posebne vrednosti pa raje kupite kaj od konkurence. Žal je tako da kot je symbian kul ima nekaj hudih napak, mobitel je tudi podhranjen in ne predstavljam si da bi ga čez 2 leti še uporabljal, čez eno leto še, več ne. Preprosto ne bo več dovolj zmogljiv za novejše stvaritve.
Da razložim, mobitel imam od februarja, torej ga uporabljam že več kot 10 mescov, mobitel je sicer super in fajn ampak je eno leto star, nokia ga je začela ignorirat glede updejtov tako da boste kupili napravo skoraj as-is brez nekega posebnega supporta. Če res rabite GPS potem ok, Navigation edition pride prov, če GPSa ne uporabljate redno oz. vam ne predstavlja turn-by-turn navigacija posebne vrednosti pa raje kupite kaj od konkurence. Žal je tako da kot je symbian kul ima nekaj hudih napak, mobitel je tudi podhranjen in ne predstavljam si da bi ga čez 2 leti še uporabljal, čez eno leto še, več ne. Preprosto ne bo več dovolj zmogljiv za novejše stvaritve.

jnce ::
Android počasi a zelo uspešno prodira na trga in tako izpodriva symbian in druge pametne OS. Tako da pomoje če symbian ne bo prišel s kakšnimi novostmi mu pomojem grozi "izumrtje".
Sam tudi uporabljam 5800 ampak se strinjam s Bor H, nokia telefonu ne nudi dovolj pozornosti, glede na to, da je zelo velik prodajni hit.
Sam tudi uporabljam 5800 ampak se strinjam s Bor H, nokia telefonu ne nudi dovolj pozornosti, glede na to, da je zelo velik prodajni hit.

amacar ::
Če bi imel ta telefon tam 600mhz proc in 256mb rama, bi bil še kr okej, tak pa meni kaj kmalu zmanjka rama. Na splošno pa garmin dela super, tud symbian mi ni napačen, tak da če bi bla kakšna akcija za 100(z naročnino)EUR bi vam ga priporočal, da pa še kr ceno držijo na 150-200EUR po tem, ko je telefon že skoraj eno leto v prodaji je pa višek, ali pa je res tako popularen.

Sej načeloma osnovnega modela ni več, je le še Navigation Edition. Ki je pa spet ugoden, ČE uporabljaš mobitel kot GPS napravo. Če ga ne je pa predrag. Je pač res, da je Ovi Maps že zelo dobr software in tudi mobitel te lepo in razločno vodi. Ampak če ne rabiš tega GPS dodatka je pa oderuško.

denabiker ::
imam namen kupit to nokio zaradi TS, symbiana in ostalih uporabnih funkcij (GPS,WLAN,...), predvsem je pa razlog TS in velik zaslon. Saj bi imel raje kazga iz višjega ranga HTC, Samsung,... Kolegi imajo te boljše telefone in so res prave zadeve. Omnio HD sem imel malo v testu,uff prava zadeva,tudi HTC HD mi je ful kul. Samo toliko keša pa mi je veliko za telefon. Sem šel malo prebirat to temo od začetka in ste preveč zasrali temo zaradi garmina. Če bi folk prebral navodila ne bi imel niti enega vprašanja. Novo temo bi lahko odprli npr. "Nokia 5800 in Garmin Mobile", ta tema bi bila pa samo o telefonu. Sam sem že naložil garmina na več nokij N95 brez kakšnega problema, sem pa upošteval navodila točko po točko. Teh navodil imaš vsepovsod, na alter.si, mobisux.com, google pa tak zmaga!

@ BOR H
Nekaj bi ti svetoval. Po angleško se temu reče ''patience''. Ni vrag, da telefon ne bi dobil updejta. Tukaj je samo vprašanje časa, ker Nokia nikoli mobitela na koncu njegove življenske (
) poti ne pusti z bugi. Pač bodi potrpežljiv in še nekaj: namesto da po raznih forumih čakaš na nov fw, UPORABLJAJ svoj mobitel.
Nekaj bi ti svetoval. Po angleško se temu reče ''patience''. Ni vrag, da telefon ne bi dobil updejta. Tukaj je samo vprašanje časa, ker Nokia nikoli mobitela na koncu njegove življenske (

Kaj pa Nokia X6, koliko mislite da je boljši od 5800?
In pa kolikšna bo njegova cena (okvirno) pri paketu kot je Orto u nulo?
In pa kolikšna bo njegova cena (okvirno) pri paketu kot je Orto u nulo?

thejan2009: no no, spij kozarec soka :)
pač je tako, da me napake, ki se vlečejo že od nakupa še zmeraj redno doletijo, tako počasno preklaplanje portrait/landscape (sploh je to nadležno če uporablaš aplikacijo v landscape in greš na homescreen prevert uro, ko se vseskupi dvakrat obrača), redno se mi sesuje browser, da ne omenjam buga ko mi je iz galerije vse slike vn vrgu, aja, pa noče se mi povezat z njihovim Ovi Music programom, v galeriji ne morš gledat samo določenih folderjev in maš ful sranja lahk vmes...
pač je tako, da me napake, ki se vlečejo že od nakupa še zmeraj redno doletijo, tako počasno preklaplanje portrait/landscape (sploh je to nadležno če uporablaš aplikacijo v landscape in greš na homescreen prevert uro, ko se vseskupi dvakrat obrača), redno se mi sesuje browser, da ne omenjam buga ko mi je iz galerije vse slike vn vrgu, aja, pa noče se mi povezat z njihovim Ovi Music programom, v galeriji ne morš gledat samo določenih folderjev in maš ful sranja lahk vmes...

@ T F 7
X6 je v prosti prodaji približno toliko kot Nokia N97. Mislim pa, da je precejšna nadgradnja (kapacitiven zaslon z multi-touchom) in 32 GB pomnilnika. Pa še kinetic scrolling ima. (:
@BOR H
Za HomeScreen sem slišal, da bo pri naslednjem fw tudi v ležečem položaju. Drugače se pa pri meni zelo hitro obrača, tako da sploh ni problema. Browserja sploh ne povoham, Opera Mobile 10 beta 2 je ''najkulejska''
, za galerijo (določene slike) se pa da skriti. Raboš samo program X-plore in z njim označiš mapo na hidden in read only (al pa neki takga, na dailymobile forumu je nekje to napisano)
X6 je v prosti prodaji približno toliko kot Nokia N97. Mislim pa, da je precejšna nadgradnja (kapacitiven zaslon z multi-touchom) in 32 GB pomnilnika. Pa še kinetic scrolling ima. (:
@BOR H
Za HomeScreen sem slišal, da bo pri naslednjem fw tudi v ležečem položaju. Drugače se pa pri meni zelo hitro obrača, tako da sploh ni problema. Browserja sploh ne povoham, Opera Mobile 10 beta 2 je ''najkulejska''

Zgodovina sprememb…

Heh, jst uporabljam tudi Opero Mobile 10 b2 in tistga vključenega od nokie, oba se sesuvata, tudi po hard resetu, tudi preden sem inštaliral HellOX, in ja, vem da se da skrivat slike ampak to bi lahkože sam mobitel vseboval, pač, galerija je dokaj usless. Da ne omenjam da je nadležno da ti ne zna po folderjih prikazat slik. Bi lahko mel gor cel kup slik in preko TV out jih kazal na TVju, ampak da bi po tisti galeriji jih iskal al se pa sproti še s kakim skrivanjem folderjev ukvarjal pa ne bo šlo.

Bor H se 100% strinjam s tabo
@thejan2009:
Opera Mini je v primerjavi z Opera Mobile res zanič(čeprav je "temu" namenjena), ampak uporaba Opere Mobile je nemogoča. Ob malo večji uporabi(to pomeni kakšna malo bolj obširna stran z kakšno sliko) je pomnilnik takoj poln in te na to telefon opozarja na vsako desetinko sekunde, da je brez reseta telefona zelo težko zapreti aplikacijo, tako da je to useless, predvsem za nas, ki imamo odprte kakšne 3 strani naenkrat...
Za homescreen si slišal... no tudi jaz sem slišal že vse mogoče vrste govoric, ampak počakajmo na uraden odgovor nokie, upam da bo vsaj kakšna govorica resnična
@thejan2009:
Opera Mini je v primerjavi z Opera Mobile res zanič(čeprav je "temu" namenjena), ampak uporaba Opere Mobile je nemogoča. Ob malo večji uporabi(to pomeni kakšna malo bolj obširna stran z kakšno sliko) je pomnilnik takoj poln in te na to telefon opozarja na vsako desetinko sekunde, da je brez reseta telefona zelo težko zapreti aplikacijo, tako da je to useless, predvsem za nas, ki imamo odprte kakšne 3 strani naenkrat...
Za homescreen si slišal... no tudi jaz sem slišal že vse mogoče vrste govoric, ampak počakajmo na uraden odgovor nokie, upam da bo vsaj kakšna govorica resnična

@ T F 7
mene je bolj zanimalo kdaj bo za orto u nulo ali džabest. sicer me dizajn, barve najbolj ne prepričujejo.

Računaj tam okoli pol leta za ostalim svetom. Vedno je tako =/
@BOR H
Nokia photo browser IMA razdelitev po mapah (če to izberemo). Je pa po drugi strani žalostno, da je vedno treba imeti neko alternativo in ne original. Tako recimo jaz uporabljam Opero namesto navadnega brskalnika, Folderplay namesto predvajalnika glasbe, Garmin namesto map, Free-iSMS namesto navadnega sms vmesnika, ActiveFile namesto Upravitelja datotek.. photo browser sem že omenil... Upajmo, da se bodo počasi pri Symbianu (Nokia tukaj nima nič zraven)začeli zavedati, da je potrebno dodati še kakšno opcijo in manj bugov.
@BOR H
Nokia photo browser IMA razdelitev po mapah (če to izberemo). Je pa po drugi strani žalostno, da je vedno treba imeti neko alternativo in ne original. Tako recimo jaz uporabljam Opero namesto navadnega brskalnika, Folderplay namesto predvajalnika glasbe, Garmin namesto map, Free-iSMS namesto navadnega sms vmesnika, ActiveFile namesto Upravitelja datotek.. photo browser sem že omenil... Upajmo, da se bodo počasi pri Symbianu (Nokia tukaj nima nič zraven)začeli zavedati, da je potrebno dodati še kakšno opcijo in manj bugov.
Zgodovina sprememb…

Pri Symbianu ima zaenkrat nokia vse zravn. Sicer uradno ne več ampak še zmerej žvižgajo kot jim Nokia veli.
Morm pa rečt da so Ovi Maps hudo solidna zadeva ratal, sploh ne vem zakaj bi mel Garmina, aja, Ovi Maps je težje scrackat :)
Morm pa rečt da so Ovi Maps hudo solidna zadeva ratal, sploh ne vem zakaj bi mel Garmina, aja, Ovi Maps je težje scrackat :)

ne ne
Glede symbiana: nokia ima samo enega od desetih sedežev v upravi symbiana (nekaj takega), je pa res, da ima zelo močno vlogo. Drugače pa pri symbianu naredijo osnovo OS-a in zraven priložijo bistvene aplikacije (koledar, kalkulator, galerija, browser), ostale zadeve pa uredijo pri Nokii.
Glede symbiana: nokia ima samo enega od desetih sedežev v upravi symbiana (nekaj takega), je pa res, da ima zelo močno vlogo. Drugače pa pri symbianu naredijo osnovo OS-a in zraven priložijo bistvene aplikacije (koledar, kalkulator, galerija, browser), ostale zadeve pa uredijo pri Nokii.

Tolk se "promovira" Garmin po raznih forumih, ampak meni je scrackana verzija Ovi Maps 3 hudo boljša od garmina... zaenkrat sem super zadovoljen, predvsem z dodanimi mapami in glasovnim vodenjem...
@T F 7 ne razumem ravno, kaj te je zanimalo, glede na to da si v 2 postih različno napisal, ampak: V Orto u nulo in đabest se mi zdi da bo stala tam okrog 500EUR, na kaj bolj točne podatke bomo pa žal morali počakati na dan, ko bosta operaterja telefone vključila v pakete. Čas pa je za Slovenijo nekaj, kar ni tako lahko določljivo.. lahko da ga dobijo že marca, ali pa šele maja...
@T F 7 ne razumem ravno, kaj te je zanimalo, glede na to da si v 2 postih različno napisal, ampak: V Orto u nulo in đabest se mi zdi da bo stala tam okrog 500EUR, na kaj bolj točne podatke bomo pa žal morali počakati na dan, ko bosta operaterja telefone vključila v pakete. Čas pa je za Slovenijo nekaj, kar ni tako lahko določljivo.. lahko da ga dobijo že marca, ali pa šele maja...

@ martincheq
Bi mi lahko na ZS razložil, kako si skrekal Ovi mape?
Hvala vnaprej =D
Bi mi lahko na ZS razložil, kako si skrekal Ovi mape?
Hvala vnaprej =D
Zgodovina sprememb…

cekr ::
Me tudi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

@martincheq
me je samo zanimalo koliko stane, je pa predraga za to kar imam jaz v glavi. 150EUR dam za telefon, 180EUR pri simobilu glede na to da imam popust od collegiuma in to je to. upam na Navigation Edition že zaradi boljšega okvirja, poleg črne barve bi rad videl še belo, če že ni enobarven (rdeča in plava ojoj!). naj mi še kdo reče da dizajn ni toliko pomemben, grdega telefona pa res nočem imet (itak bo to postal ko mi bo ne vem kolikokrat padel po stopnicah). če pa ne bo navigationa bo pa Xpress Music.
Srečno novo leto vsem.
me je samo zanimalo koliko stane, je pa predraga za to kar imam jaz v glavi. 150EUR dam za telefon, 180EUR pri simobilu glede na to da imam popust od collegiuma in to je to. upam na Navigation Edition že zaradi boljšega okvirja, poleg črne barve bi rad videl še belo, če že ni enobarven (rdeča in plava ojoj!). naj mi še kdo reče da dizajn ni toliko pomemben, grdega telefona pa res nočem imet (itak bo to postal ko mi bo ne vem kolikokrat padel po stopnicah). če pa ne bo navigationa bo pa Xpress Music.
Srečno novo leto vsem.

Bumbarosa ::
...mene pa zanima ,ce kdo ve glede teh pregledovalnikov worda,excela,PP ter PDF-ja,ce se to da dodatno naloziti na nokio 5800 navigation edition?
tnx
lp
tnx
lp

sulaco ::
Prijavite se v OVI STORE, pa je za 5800 zeloo veliko free programčkov, igric, itd. Res priporočam....
LP
LP

Ja, offscreen ma precej fajn aplikacij, od converterjev do timerjev, nekaj preprostih a zabavnih iger, pa še njihov bright light je zakon.

amacar ::
sem rešo težavo s palčo, ko ni več trdno v ohišju. Mami sem vzel mal tistega toplega lepila ko ga cvetličarji uporabljajo, pa sem ga na tanko namazal, zej pa je ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()

ales400 ::
Pozdravljei, 31.12 se mi je zgodilo naslednje...
telefon mi več ne beleži nobenih klicev in ne sprejema sms dokler ga ne ugasnem in ponovno zaženem tarat dobim vse sms naenkrat pol pa spet nič dokler ga ne ugasnem.. sem dal novFW ampak napa je ostala se vedno prisotna...
je že kdo imel kakšne podobne težave?
telefon mi več ne beleži nobenih klicev in ne sprejema sms dokler ga ne ugasnem in ponovno zaženem tarat dobim vse sms naenkrat pol pa spet nič dokler ga ne ugasnem.. sem dal novFW ampak napa je ostala se vedno prisotna...
je že kdo imel kakšne podobne težave?
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.

@amacar
Sem šel na teleray prejšnji torek in so mi zamenjali brez problema... nekako 6 minut je trajal ves postopek
@ales400
Mogoče imaš v nastavitvah nastavljeno, da se podatki ne zabeležijo
Druga možnost pa je, da je neka napaka. Možna rešitev je hard Reset
*#7370#, s tem boš povrnil mobitel v prvotno stanje (zbrišejo se usi uporabniški podatki na telefonu-slike, kontakti, pesmi) in obstaja velika možnost, da po hard resetu ne bo več problema
Sem šel na teleray prejšnji torek in so mi zamenjali brez problema... nekako 6 minut je trajal ves postopek
@ales400
Mogoče imaš v nastavitvah nastavljeno, da se podatki ne zabeležijo
Druga možnost pa je, da je neka napaka. Možna rešitev je hard Reset
*#7370#, s tem boš povrnil mobitel v prvotno stanje (zbrišejo se usi uporabniški podatki na telefonu-slike, kontakti, pesmi) in obstaja velika možnost, da po hard resetu ne bo več problema

če prav razumem ob hard resetu izgubim celoten disk telefona in sd kartice po domače formatiranje?
če naredim varnostno kopijo mi ostane imenkik sporočila nastavitve koledar zaznamki datoteke... in če bom to obnovil obstaja verjetnost da se mi bo napaka ponovno pojavila...? ali?
kje v nastavitvah bi si pa lahko nastavil to da se podatki beležijo ker tega ne najdem...
če naredim varnostno kopijo mi ostane imenkik sporočila nastavitve koledar zaznamki datoteke... in če bom to obnovil obstaja verjetnost da se mi bo napaka ponovno pojavila...? ali?
kje v nastavitvah bi si pa lahko nastavil to da se podatki beležijo ker tega ne najdem...

Hard reset resetira samo telefon, je pa fajn za vsak slučaj odstrant kartico iz njega vmes. Backup lahko narediš kar z njegovim file browserjem na kartico al pa z ovi softwarjem na pc. Vse lahko pol obnoviš, jst načeloma samo imenik kopiram in sporočila, ostalo je itak pet minut igračkanja po nastavitvah. Napaka naj se potem ne bi več ponovila, če se ti pa je pa čas za garancijo (kjer bi ti pa itak nardil hard reset).

še eno hitro vrašanje... če makdo odveč tisto orginal torbico ki smo jo dobili tisti prvi lastniki nokie, in je ne rabi naj me kontaktira na PM ker sem svojo izgubil, jo pa rabim v službi...! hvala... zdaj pa na hard reset prvič z mojo nokio...

ivanuscha ::
Tako Sygic kot Garmin XT sta me razočarala. Nepopolne mape in napačna navigacija v mestih. Sedaj sem inštaliral NDrive, ki pa tudi nima updatanih map (6.09), bom pa poročal kako se kej obnese.

Sem probal Sygic in mi je bil všeč sam sem vseeno raje prešaltal na Ovi Maps, se mi zdi da še najlepš laufajo.

Ovi maps 3.01 (3.1) meni zelo dobro delajo, brez problema. Natančnost je približno 5 metrov.
@ales400
Torbica na mimovrste klik
@ales400
Torbica na mimovrste klik

ivanuscha ::
A tisti, ki ste heknl Ovi maps ste moral dobit OPDA certifikat? Mal berem in je ful zakomplicirano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86890 (44905) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2711 (2133) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36834 (17989) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11468 (5651) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13179 (12420) | bond007 |