» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
46 / 81
»»

marley01 ::

Kaj to majo vse NOKIE 5800 gornji del zaslona(ko je ura) nekam črno vse skupaj? koda nebi delal gornji del..čudno senčeno?

WaterBoy ::

NA namizju ja, drugače je vse ok. Pri filmih in slikah internet...

ivanuscha ::

Ja hvala bogu da je temno, je očitno zelo kvaliteten zaslon!

js osebno ::

Kaj to majo vse NOKIE 5800 gornji del zaslona(ko je ura) nekam črno vse skupaj? koda nebi delal gornji del..čudno senčeno?

gre za original Nokia Soundwave temo... in je ena od redkih tem ki so popolnoma funkcionalne

Ammm. Js sm si neki naložu gor ala windovs 7 in je popolnoma funkcionalna.

Ammm. Js sm si neki naložu gor ala windovs 7 in je popolnoma funkcionalna.

hja...
na telefonu sem imel (ne naenkrat seveda) približno 40 tem... vse so bile lepe in oh in sploh... ampak glavni problem je v celozaslonski tipkovnici... ki je ob lepi temi popolnoma nepriročna... ker se sploh ne vidi meje med ''tipkami'', imel pa sem celo temo, ki je imela bel tekst na beli podlagi, tako da se ga sploh ni videlo...

Gizoman ::

Par dni nazaj sem kupil Nokio 5800XM pri Simobilu (sklenil naročnino) pa me zanima ali res v kompletu ne dobiš AV kabla za priklop na TV?? Baje da so fuuuul zaškrtarili, v kompletu ni ne AV kabla, stojalca, torbice in dodatnega pisala. Ali lahko kdo to potrdi?? Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gizoman ()

Da, septembra je Nokia povsem opustila precej stvari v prodajnem paketu, ponavadi je tako. manjkali oa naj bi AV kabel (menda je izginila tudi opcija oddajanja slike na TV) in pa etui.

...menda je izginila tudi opcija oddajanja slike na TV...

A to pomeni četudi dokupim AV kabel na bom mogel gledati na TV? Bo treba stestirati.... AV kabel sem zasledil, da je lahko
neoriginal, sam da se pol stereo zvok zamenja, se pravi da je reversed stereo, video signal je isti. Zvok se "popravi" tako da zamenjaš činče ob priklopu (zamenjaš levi činč z desnim). Kabel je nekaj manj kot 2 ojra

EDIT:

če na škatli piše naslednje, ne podpira tv out, kljub temu da se lahko nastavi v nastavitvah:
 TV out

TV out

v škatli:
 TV out

TV out

No na moji škatli ne piše nič takega tako, da predvidevam da je tv out vključen, mobitel kupljen par dni nazaj, bo treba sprobat....

Zgodovina sprememb…

Drugače pa lahko sam pogledaš, če zadeva obstaja. Gre pa nekako tako:
''Menu'', Nastavitve, Telefon, Dodatna oprema, in potem piše TV izhod.

P.S. če imaš kakšen MSN (ali kaj podobnega) mi ga povej po zasebnem sporočilu, da boš vedel kako updatati firmware na zadnjega (trenutno v31.0.101), namreč simobil (oziroma v svetovnem merilu Vodafone) sta zelo počasna pri firmwaru, zato imajo še zdaj ljudje ''posodobljeno na najnovejši firmware'', ki je v21 ali nekaj takega.

forplan ::

Imam problem oziroma okvaro pri fotoaparatu in sicer ne vem zakaj so mi nastale črne pike na sliki

Na prvi sliki je slikana popolnoma bela stranica knjige, ni najboljša svetloba ampak se vidi kaj je bistvenega
 Slika 1

Slika 1

Ko pa zoomiram pa črne pike zginejo
 Slika2

Slika2

Ima kdo podobno težavo ali pa pozna problem?

lp
da se strinjam

Drugače pa lahko sam pogledaš, če zadeva obstaja. Gre pa nekako tako:
''Menu'', Nastavitve, Telefon, Dodatna oprema, in potem piše TV izhod.

P.S. če imaš kakšen MSN (ali kaj podobnega) mi ga povej po zasebnem sporočilu, da boš vedel kako updatati firmware na zadnjega (trenutno v31.0.101), namreč simobil (oziroma v svetovnem merilu Vodafone) sta zelo počasna pri firmwaru, zato imajo še zdaj ljudje ''posodobljeno na najnovejši firmware'', ki je v21 ali nekaj takega.

Ne glede na to da je v telefonu pod nastavitvami opcija tv out, pri nekaterih fizično ne deluje, kljub temu da je opcija TV out v nastavitvah--->na škatli piše kot je menjeno v mojem prejšnjem postu, za več pa google it

Glede updejta firmwara sem seznanjen hvala....sem updejtal na v31.0.101, ki je že pri simobilu (vodafonu)...LP

Zgodovina sprememb…

Imam problem oziroma okvaro pri fotoaparatu in sicer ne vem zakaj so mi nastale črne pike na sliki

Na prvi sliki je slikana popolnoma bela stranica knjige, ni najboljša svetloba ampak se vidi kaj je bistvenega
 Slika 1

Slika 1

Slika2

Slika2

lp

Skoraj gorovo je problem v zunanji ''leči'', ki je v pokrovčku telefona.
Pokrovček stane 18 EUR (skupaj z vsem ohišjem), sam ga grem zaradi drugih težav verjetno v četrtek kupit na Teleray. Kupil bi ga na mimovrste, pa imajo samo modrega.

Zgodovina sprememb…

tu imajo tudi ohišja:
http://www.mobiplanet.si/Ohisje-za-Noki...

hvala, a bom vseeno gotovo šel na teleray, ker naj bi mi pripadala garancija.

forplan ::

Slika 1

Slika 1

Slika2

Slika2

lp

Pokrovček stane 18 EUR (skupaj z vsem ohišjem), sam ga grem zaradi drugih težav verjetno v četrtek kupit na Teleray. Kupil bi ga na mimovrste, pa imajo samo modrega.

Tudi če odstranim pokrovček od zadaj je stanje isto.
da se strinjam

martincek1 ::

Predvidevam, da boš kupil zadnji del zaradi stylusa, ki ne stoji več v notranjosti?

No, sam imam ta problem. Kupil sem že 3 dodatne styluse, od katerih sem enega že izgubil - torej skupaj že 2.

Pri tem se verjetno ne da uveljavljati garancije, pravtako pri "pokrovu" za USB, ki je tudi že skoraj odpadel iz telefona :/ Predvidevam, da je edina možnost nakup dodatnega prokrovčka, vendar s bo verjetno čez pol leta tudi ta obrabil... na pol leta pa nimam namena kupovati pokrovček za 20€. beda -.-

Predvidevam, da boš kupil zadnji del zaradi stylusa, ki ne stoji več v notranjosti?

No, sam imam ta problem. Kupil sem že 3 dodatne styluse, od katerih sem enega že izgubil - torej skupaj že 2.

Pri tem se verjetno ne da uveljavljati garancije, pravtako pri "pokrovu" za USB, ki je tudi že skoraj odpadel iz telefona :/ Predvidevam, da je edina možnost nakup dodatnega prokrovčka, vendar s bo verjetno čez pol leta tudi ta obrabil... na pol leta pa nimam namena kupovati pokrovček za 20€. beda -.-

ja pa prav to je. Sem pa že klical na Teleray, kjer so mi rekli naj aparat prinesem in da bodo pogledali, je pa rekla da je zelo gotovo, da bom lahko uveljavil garancijo.
Glede napake naj bi bilo da je to napaka starejše opreme, novejši pokrovčki tega problema naj nebi imeli.

Zgodovina sprememb…

siniša ::

men so brez problema zamenjali pokrovček zaradi palčke ki je padala ven . ;)

men so brez problema zamenjali pokrovček zaradi palčke ki je padala ven . ;)

Fajn

Fajn

sebbas ::

Imam težavo, ki je ne znam odpraviti!
Telefon se mi hoče stalno priključiti na internet.
Tam pod nastavitve - povezovanje - cilji - internet 1 dostopna točka tu hoče vzpostavil povezavo in jo avtomatsko da sta vidni oni dve puščici levo desno.Ko ročno porušim povezavo jo takoj vzpostavi nazaj.

Naj še povem, da ne teče nobena aplikacija vsaj da bi vedu ne.
Sedaj sem naredil,da je potrebno geslo tako, da se ne more kar sam avtomatsko povezat vendar stalno teži da bi se rad.
Uporaba dostopne točke je nastavljena na po potrditvi.

Kje lahko ugasnem to avtomatsko povezovanje?

Hvala za odgovor
Seba

medo84 ::

Imam problem.
Med pogovorom mi je prekinilo linijo in napisalo da je napaka v povezavi, tudi pri ponovnem večkratnem klicanju mi je javljalo isto napako. Po ugašanju/vžiganju telefona ne najde več omrežja (tudi z drugo sim kartico).

Kaj bi lahko bilo narobe?

hvala

@sebbas mogoče kakšna email aplikacija (delujejo v ozadju, tako da se sploh ne vidi da so prižgani), ali pa original email odjemalec, ki vedno preverja poštni nabiralnik. Zgodilo se mi je nekaj časa nazaj pa sem samo odinštalirov aplikacijo in adijo. (:

@medo84 hard reset je mogoče prava izbira. (če pokličeš na Nokia Care servis ti bodo pomoje svetovali to). Gre pa tako: v mobi vtipkaš *#7370# oziroma če ne moreš priti do tipkovnice držiš zeleno in rdečo tipko, tipko za fotoaparat in tipko za on/off. Vendar pazi, proces bo zbrisal vse podatke iz telefona. Zaščitna koda pa je 12345.

Hvala za odgovor.

Bilo je prav to. Poštni odjemalec od nokie k sem ga dal gor.
Sem zbrisal upr. ime in geslo ter zbrisal račun in zdaj se ne povezuje več.8-)

Aja pa še to sem pozabil vprašat.
Na comp. sem potegnil en torrent film mp-4¸ ko pa ga naložim na telefon mi pa predvaja samo audio napiše da ne mora skupaj audio in video.???
Pa še to zanima me v katero mapo moram shranit garmina ko ga shranim na telefon,da ga pol inštaliram?
Lp

1. spremeniti moraš resolucijo slike na 640x320
2. v katerokoli mapo, ki jo boš potem našel :D je pa priporočljivo na pomilniško kartico

mp4 : malo poglej bitrate pa te zadeve. Včasih imajo filmčki kakšne posebne zvočne zapise, zato je treba filme konvertati. Sam uporabljam format factory, kjer je poseben convert v Nokia 5800 default video. Im potem res vse dela. Vodič: klik

Aplikacije (Garmin..) pa jaz inštaliram z Ovi suite preko računalnika. Je mnogo bolj preprosto, ker na mobiju ostane samo aplikacija brez namestitvenih datotek (ki jih itak ne rabimo). Drugače se pa večino stvari shranjuje na spominsko kartico. Edine izjeme so (zaradi hitrejšega delovanja) programi aka Facebook, MSN, Nimbuzz - torej programi, ki se nekako integrirajo v sistem.
Na C: pomnilnik pa odsvetujem nalaganje tem, ker če je tema poškodovana (virus), ne moremo odstraniti pomnilnika. Podobno se mi je že zgodilo, pa sem samo ven uzel spominsko kartico in jo z računalnikom resetirov. Backup imam seveda vedno narejen.

LP, Dejan

bond007 ::

640x360 je pravo razmerje...

Ja, zmotil sem se pri pisanju, se opravičujem.

Sem pa bil učeraj na Telerayu glede pokrovčka in so mi rekli, da je tista plastika, ki drži palčko v notranjosti polomljena in da ne vedo, če bom lahko uveljavljal garancijo. Po nekajminutnem pregovarjanju, da se to polomi zaradi nekvalitetne izdelave in povsem pravilne uporabe, sem dosegel, da je šla vprašat serviserja. Ko je prišla nazaj je rekla, da je serviser dobre volje in bom lahko uveljavil garancijo. ( ? :D ) Seveda pa niso imeli rdečih pokrovčkov, tako da moram počakati na novo zalogo in potem še enkrat na teleray v Ljubljano, da rešim to stvar. Nevem kako lahko palčka pade ven, če zadeva ni polomljena, tako da če lahko poveste ( tistim ki palčka pada ven ), če je pri 2 "zatiču" kaj polomljeno, ali samo obrabljeno, čeprav se mi zdi čudno da bi bilo samo slednje: :)

lp, martin

Meni tisti zatič lepo drži stylusa, je pa res, da je bolj bogo nareto, ampak, da bi ga zlomil, ga pa pomoje z normalno uporabo ne moreš kar tako...
Drgač pa tut jst uporabljam format factory, se da zlo lepo pretvorit + podnapise lahko hardcodaš zraven in super pride. LAhko tudi bitrate povečaš iz 768 kbit/s na recimo 1,5Mbit/s - na telefonu sicer težko opaziš razliko, ampak če priklopiš telefon na tv, pa prav pride višji bitrate (je pa res, da zasede več). En sample: http://www.2shared.com/file/10158851/5f... - klikni spodi desno za download...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Na nekaterih forumih sem zasledil, da je ta stylus holder napaka bila odkrita nekje junija. Od takrat dalje se zatiči ne lomijo toliko.

Drugače sem pa malo pregledal in ugotovil, da je tisto držalo za stylus odletelo (ga ni).

ivanuscha ::

Tudi men ne drži stylusa več, se mi je očitno tudi odlomil zatič. Se pravi da je ta zatič na spodnjem pokrovčku, pod katerem je baterija? Kdaj pa dobijo na Telerayu rdeče pokrovčke? Bo treba it zatežit 8-)

Sej je samo tale zatič ane?

da.

ps. pri meni ga ni več ;)
(je odpadel)

Zgodovina sprememb…

T_F_7 ::

kaj simobil ga nima več v ponudbi?

zgleda da ne... je pa to 1 leto star telefon (detajl*), za Navigation Edition je pa Mobitel kupil izključno licenco za prodajanje. (Isto je bilo z 5800 XM)

preveri zalogo v najbližji Simobil prodajalni, na internetu ga nimajo več

16.12.09 so imeli v Pivki še 3 nazalogi (enega sem jaz ubodel), v Postojni pa ni bil več dobavljiv...

preveri zalogo v najbližji Simobil prodajalni, na internetu ga nimajo več

to bom tudi storil, upam da ga še imajo v ljubljani ali v kopru, sicer pa a se ga da rezervirat prek telefona (v primeru da ga v prodajalni imajo še na zalogi)??????

AncienTonE ::

Seveda ga lahko rezerviraš, ampak bolje da pohitiš, ker jih očitno nimajo več veliko na zalogi.
Jaz sem danes dobil svojega, potem ko sem ga čakal 3 tedne :D

bom skočil po telefon takoj v soboto zjutraj oz. ponedeljek ko se ponovno odprejo trgovine. a ga imajo mogoče tudi v srebrni barvi in ne samo v rdeči oziroma modri (na simobilu)?

edit: aja, kako pa je s collegiumovim popustom? js sm namreč učlanjen, nimam pa nobene kartice za pokazat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T_F_7 ()

srebrna barve je Nokia 5800 Navigation Edition.

Nekaj mi ni jasno. Inštaliram HelloOX2, im mi še vedno napiše če hočem kaj inštaliati napaka certifikata. Obrnite se na ponudnika?

pomoje da rabiš še kakšen patch... ;)

Bor H ::

installserver ti verjetno fali

Delu sm po umen ko je na partisu: Hack your Symbian phone.... ki lepo piše postopek. Ne vem no. Hvala. Če kdo ve kak drugač anredit, ki lahka na ZS pove. ;)

Važn da je na partisu pa je sigurn prov...finta je da neki ga je hekent, da ga odpreš, pol je treba pa še dodatne patche gor dajat da imaš dostop do recimo sistemskih datotek in da lahko zamenjaš installserver. Uglavnem, si se karkoli igral s patchi in a si kdaj slišal za installserver prej?

Zdej kot prvo.. a maš tist HelloOX 2.0, ki ti vse inštalira sam, ali kakšnega drugega. Predvidevam da imaš slednjega, tako da .sis samo podpišeš in preneseš na telefon ter inštaliraš(oziroma preko pc suite). Nato poglej novoinštalirane programe v Aplikacije z imenom ROMPatcher+. Odpri in klikni-> options-all patches-enable. Nato lahko inštaliraš vse kar ti pade ba pamet ;)

Če to ne bo delovalo, ti ptiporočam, da uninštaliraš helloox in ga še enkrat inštaliraš, saj je tudi meni v prvem poizkusu šlo nekaj narobe in mi ni inštaliralo ROMPatcherja..

Sporoči če ti je uspelo ;)

(se oproščam za pisavo - pišem preko telefona)

srebrna barve je Nokia 5800 Navigation Edition.

ja. pa simobil ga ima? oziroma ga bo kdaj imel?

edit: kakšna pa je razlika med Navigation Edition in Xpress Music (razen sive barve, ki je neprimerno lepša od rdeče)???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T_F_7 ()

DamijanD ::

Meni se zadnje dni dogaja, da mi kar crkne zvok pri telefoniranju. Ko sprejmem ali kličem, ne dela ne slušalka ne zvočnik. Mikrofon pa normalno deluje. Zvok mp3jev obenem deluje normalno. Vse kar lahko naredim je, da ugasnem in spet prižgem telefon...
Kakšna ideja?

TF7: navigation edition ima vključeno licenco za navigacijo preko ovi maps, ne poznam podrobnosti (kolk časa, kolk območji) in vem da pri mobitelu dobiš zravn še stojalo za v avto in avtopolnilec.
««
46 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486912 (44927) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402711 (2133) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236853 (18008) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011472 (5655) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113188 (12429) bond007

Več podobnih tem