» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
45 / 81
»»

js osebno ::

kinetik ima tudi 5230 ki ima celo isto ohišje kot 5800.
Orange homescreen se meni ne dopade, pred zadnjim hard-resetom (ki sem ga naredil kak mesec nazaj) sem imel zelo spedenano gDesk in na njem nekakšen dvojni homescreen. na enem omnia style, na drugem pa n97 :)... sem za tak hs porabil kar nekaj ur, ko sem naredil hard reset in ponovno odprl gDesk pa mi tega ni več potegnilo... imel sem pa zamenjan homescreen na nehackanem mobitelu :)

ivanuscha ::

Ja samo če bi dali kinetic v 5800, potem ostane premalo novosti za X6, ki je ista klasa telefona. To pa pomeni, da bi manj folka kupilo X6, ki bo itak precej dražja od 5800.

martincek1 ::

@thejan2009

A pa si shranil desktop prej na pomnilniško kartico, ker če si, bi moralo normalno delovati. Sicer sem pa tudi sam včeraj inštaliral gDesk z Windows 7 in ga malo priredil, tako da sem sedaj res zadovoljen. Edina stvar, ki me skrbi, je poraba baterije.. Koliko časa je tebi zdržala z/brez prižganega gDeska? :)

Bor H ::

Live: vsi touchsreen telefoni imajo kinetic scrolling, x6 ima še jokerja v obliki kapacitivnega zaslona in boljšega fotoaparata, 32gb spomina... Je pa nokia izdala 5800 Navigation Edition kar nekako pomeni da imamo še eno leto update :)

@martincheq
da, dal sem na SD kartico v mobitelu. Trenutno sploh nimam časa da bi program povsem spravil k delovanju. nvem neke fail check errorje (v tem stilu) daje. Potem pa obideš opozorilo pa gDesk zamrzne.

Baterijo sem takrat filal vsak dan, je pa res da sem telefon takrat zelo veliko uporabljal. Splet, zraven glasba in SMS, fotoaparat... tako da mi je 2 dneva težko zdržal oz. si ga sploh nisem upal pripeljati do te točke, ker ga potem nebi mogel uporabljati :P
@Live
x6 je popolnoma druga klasa, ima pa enako zalogo rama kot 5800. zakaj si potem 5800 ne bi zaslužila kinetika?

Zgodovina sprememb…

jnce ::

Imam en velike problem.
Med posodabljanjem telefona mi je napisalo povezava prek USB prekinjena (kako za vraga prekinjena če nisem telefona nič tikal!!!)
Potem mi napiše daj ven baterijo izklopi polnilnik in USB....potem nazaj priklopim kot piše in vklopim telefon. Pokaže se mi bel ekran in gor piše nokia samo v desem zgornem kotu kaže polnjenje baterije. Potem na računalniku pritisnem Puskusi znova in izgleda kot da se posodabljanje nadaljuje ampak kaže že dolgo časa (ocenjenji preostali čas:15min).
Kaj bi lahko bilo narobe?

Hja, na tvojem mestu bi malo experimentiral(seveda če imaš narejen backup in vse to....) in bi ugasnil telefon, ga še enkrat prižgal, če ne bi delovalo pa bi pomoje kar hitro hard resetiral... :)

ampak recimo da nimaš celotnega backupa, tako da:

http://discussions.europe.nokia.com/dis...

upam da znaš angleško, da ne bo treba komu tega še prevajati..

vseeno na hitro..najprej poizkusi pustiti malo več časa baterijo zunaj telefona ( 5 min ali več ), rebootaj računalnik, če to ne uspe in če ne uspe nikakršno igračkanje z telefonom ga hard resetiraj, če to ne pomaga nesi na servis - ampak to skoraj zagotovo ne bo potrebno.. ;)

Zanima me, če res obstaja Guitar Hero za 5800 in sicer naj ga bi Mobitelovi uporabniki že dobili naloženega? Ne zanimajo me tisti fake GHti, pri katerih ne moreš predvajati prave glasbe ampak le melodijo in tiste z strašasko grdo grafiko. Če kdo ve točen naslov tega GHta, ali pa mogoče celo kakšen link :) , se priporočam ;)

lp

Zgodovina sprememb…

@martincheq
Hvala za tvoj nasvet!
Sem pa opazil, da se mi je NSU zaštekal- Ko to opazim probam še enkrat prižat telefon in dela normalno! Čeprav telefona nimam posodobljenega mi veseeno dela kar je važno :) Nevem pa ali naj še enkrat probam al pustim tako kot je.
Za guitar hero pa se tudi jaz zanimam.

Hvala

@zablujenec
Naredi celoten backup telefona na kartico, potem kartico izključi in poskusi telefon ponovno posodobiti ;)

Če imaš kak džabest ali kaj podobnega (da imaš vključen prenos podatkov v naročnino) probej prek telefona nadgradit. Seveda pa v vsakem primeru prej backup, vsaj imenika :)

@zabuljenec
NSU je bil pred kratkim prenovljen na verzijo 2.1 (al neki takga)
tako da prejšna verzija ne javi updata in tudi ne dela previlno. NSu si naloži iz tega linka:
http://nds1.nokia.com/files/support/glo...

Drugače pa ob hujši napaki obstaja tudi rešitev v obliki flashanja(nelegalna, garancija ni veljavna če zadeva propade, če je izvedena pravilno pa vse dela).
Drugače se pa telefon odnese na Teleray Servis d.o.o.

@thejan2009:
Sem že imel ta GuitarHero, samo kolikor vem obstaja en, ki ima tako lepo grafiko kot melodije... vendar pa nimam pojma, kje bi to lahko dobil - vem da so vsaj nekateri mobitelovi uporabniki dobili to aplikacijo že prednaloženo..tako da ne vem kako da je še nikjer nisem zasledil :/

Saj NSU sem si danes potegnil z neta. Backup pa sem si naredil na računalnik. Bomo videli če se mi bo jutri dalo ga bom probal še 1x posodobit.
Se ga splača sploh posodobit iz 21. na 31. ? Je vidna kakšna velika razlika?

martincheq:
gameloft ima guitar rock tour 2 al neki takega, glue mobile ma pa gutar hero 5 mobile. Predvidevam da iščeš slednjega

amacar ::

js ne opazim razlike, razen, da imam več rama prostega ponavadi in da mi včasih budilka zamuja, kar mi na v21 ni nikoli. Drugih razlik js ne opazim

Dobil naj bi še email notification na homescreenu, sam za to morš narest hard reset.

cankarales ::

Telefon mam ene par dni, pa sem opazu, da ma aparat funkcijo, da ko je klic vzpostavljen, da če se z delom obraza dotikaš vrha ohišja se ekran ugasne in tako varčuje z energijo, čim telefon odstaviš stran od obraza se ekran spet osvetli.

Me je prav presenetilo to.

tukaj ni bistvo varčevanje z energijo temveč izogibanje nevšečnim dotikom na zaslon z obrazom :)

@amacar
v31.0.101 je do sedaj najmanj ''buggy'', čeprav še zmeraj zelo. Je precej hitrejši (imenik se iz homescreena odpira ekspresno hitro), za email na začetnem zaslonu pa je potrebno resetirati z (*#7370#), vendar pazi, ta operacija bo zbrisala večino aplikacij na mobitelu.

pushte ::

Katera navigacija še gre na 5800 razen garmin?

Sygic pa original nokia (ovi) maps, do neke mere tudi google earth/maps

Google Zemljevidi se jim pravi....
Ampak delujejo samo z povezavo z internetom, medtem ko Ovi Maps pa delujejo kadarkoli in kjerkoli (oziroma imaš vsaj zemljevid)

naenkrat mi ne dela več shazam. Napiše da je offline. Mogoče komu dela, ali pa ve kaj je narobe.
Hvala, lp

marley01 ::

Ima kdo 5800 naviagtion edition? je kul? Je sploh kakšna bistvena razlika?

Je boljša od xm? al ni razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marley01 ()

@amacar
Shazam je od sedaj naprej plačljiv oz. 30 dnevna trial uporaba pojdi v ---> Ovi Store

@marley01
Navigation Edition je pomoje poskus Nokie obdržati Nokio 5800. Telefona imata enak firmware (v31.0.101), s tem pa se tudi nadaljna podpora 5800 XM podaljša za eno leto. Razlika je, da ima 5800 Nav. Ed. doživljensko brezplačno navigacijo.

thejan2009, tnx za obrazložitev, si bom gar to nav. edit. nabavil, ne razumem pa kako je mišljeno s to podporo?

Neko nenapisano pravilo je, da se za mobitel dodaja popravke toliko časa, da ta deluje kot naj bi že na začetku. S tem, ko je Nokia predstavila še eno 5800 (z totalno istim softwerom, firmwareom) in s tem Nokio 5800 spet prestavila med AKTUALNE mobitele. (kdo bi kupil 1 leto star mobitel, ko pa so tu novi) Mislim, da se je to zgodilo zaradi prodajnega uspeha tega mobitela.

Ta telefon je res uspešnica, dosti mojih znancev ga ma. Pomoje najbolj prodajan touchscreen trenutno.

In še vedno ima kar nekaj bugov. Sploh pa njegov potencial še ni izkoriščen (:

Ja bugov ma precej. Med drugim tudi ta (ki se mi je že 2x zgodil), da ti štekne če je v izvajanju zaznava govora in te vmes nekdo kliče!

roli ::

Zaznavanje govora je verjetno tako ali tako edina funkcija, ki deluje tako kot mota:D. Sem prav presenečen ko dela pravilno tudi v zelo hrupnem okolju (okoli tebe par 10 ljudi, ki se derejo:D).
http://www.r00li.com

Tina_ ::

Jaz imam od večraj Nokio 5800 Navigation Edition - zaenkrat zelo zadovoljna! :D

Imam pa nekaj vprašanj:

1. Se da glasnost budilke kje nastaviti? Za zvok imam nastavljeno eno pesem in ko se budilka vključi gre iz tihega, vedno glasneje. Je prav nerodno..

2. Prodajalec me je opozoril, da če se v tujini povežeš z internetom pri navigaciji, te to dodatno stane. Zdaj pa me zanima ali se je treba nujno povezati z internetom, da določiš svoj položaj ali kako?

S telefonom in vso opremo sem zadovoljna, edino navodila so pa bolj slaba - tako za uporabo telefona oz. aplikacij kot tudi za montažo dodatne opreme (stojalo za v avto).

Aja pa še: katero stran najbolj priporočate na kakšne aplikacije, igrice itd.? :)

Lep večer želim vsem!

Uf, po vrsti:

1. poglej v nastavitve profila, tm se ponavadi take neumnosti skrivajo, če kje najdeš izklop vibriranja pri zvonenju sporoč :D

2. ni treba, je pa precej hitreje, osebno priporočam da (če si pri mobitelu) pošlji sms tujina gprs ne na 1918 in ti načeloma ne bo mogel nabijat stroškov GPRSa v tujini, itak maš pa Wlan tko da se zakampiraš v bližino kakega muzeja pa greš na net :)

Zelo dober forum je www.dailymobile.se, cel kup aplikacij, tem, iger imaš, je pa vse legalno. Bolj sumljive zadeve pa ne smem povedat :)

1. Nimam pojma - nimam pri sebi sedajle telefona :)

2.Če imaš vklopljen A-GPS potem te dodatno stane, če uporabljaš brez tega načina je brezplačno ;)

Za igre in te stvari pa mogoče http://www.ipmart-forum.com ali pa http://forum.dailymobile.se . So kar ažurni, tako da je večina aplikacij in iger tam omenjenih/naloženih. Sicer je za prenos potreba registracija, ampak je to še najmanj, saj imaš potem vse na enem mestu ;)

lp

EDIT: lej k me je prehitu :P

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

2.-odvisno od navigace: Če nimaš zemljevidov na telefonu, je možno, da jih aplikacija sproti vleče dol, kar pa pomeni EUREUREUR

DamijanD: nekaj rabi navigacija, nekaj pa sama AGPS tenologija, ki se poveže na net, da preveri ažurne podatke o satelitih (in se verjetno tudi triangulira?). Uglavnem, na osnovnem nivoju se v vsakem primeru poveže, razen če v nastavitvah izklopiš.

AGPS lahko izklopiš tako: Meni>Aplikacije>Lokacija>Načini določitve položaja> in odkljukaj Strežniš. podprti GPS in Omrežno.
In pa Meni>Aplikacije>Lokacija>Strežnik določ. položaja>Upor. strež. za dol. polož.> in obklukaj onemogočeno (ali pa vedno vprašaj)

@Bor H

Sem pogledala pod vse možne nastavitve - pa nikjer ni možno glasnosti budilke nastavit - res čudno to!

Vibriranje pri zvonenju pa lahko izklopiš: Meni - Osebno - Profili - izbereš profil - Možnosti - Prilagodi - 6 opcija po vrsti je Opozarjanje z vibriranjem - izključiš.

Če bo kdo našel za budilko, se priporočam :)

@ostali

Hmm.. zdaj mi ta GPS in A-GPS nista ravno jasna.. Jaz ko vklopim Zemljevide, me vpraša "Želite vzpovstaviti povezavo z internetom?" In če dam da, mi da na voljo prek česa in mi določi položaj. Če dam pa ne, pa mi ne določi trenutnega položaja, ampak zadnjega, ki ga ima v spominu.

Kolk vem pri "navadni" navigacijski napravi (Garmin npr.) ne plačuješ nobenih povezav - nekak je logično, da se more naprava povezati s satelitom, da te vodi. Kako je zdaj s tem pri navigaciji na Nokii? Lahko zastojn vzpovstaviš povezavo s sateliti ali ti se to šteje kot porabljanje kb? Upam, da me kdo razume kaj me muči.. :8)

Aja pa še nekaj: telefon ne prepozna bluetooth služalke. Ima kdo kako idejo zakaj in kaj naj naredim? Slušalko je BH-104A in sem jo dobila zraven. Jo vključim, vključim bluetooth na telefonu, dam iskanje naprav v bližini in je ne najde..

Hvala vsem!

roli ::

Za GPS od nokije moraš mape naložit na telefon. To narediš preko nokijinega map loaderja na računalniku. Izklopiš v nastavitvah še A-GPS in potem se ne bo zadeva nič več povezovala. Če te še vedno vpraša daš pač ne in počakaš kake 10 minut da dobi pozicijo. To je pa potem nekje to.
http://www.r00li.com

WaterBoy ::

Če imaš vklopleno se ti vedno poveže na internet, ker preko neke strani dobi podatke kje so sateleiti in ti v zelo kratkem času najde satelite, gps-aparati pa nimajo te povezave pač dalj časa iščejo.

Tina: ko zvoni hočem vibracijo, ko me budi nočem ;) sej sm pol se znajdu s profili...

je pa tako, dedicated naprave imajo konkretno boljše čipe in zato hitreje najdejo pozicijo, mobiteli so pa bolj počasni pri določanju položaja, razen če mu dovolič da se poveže na net

@Bor H

Aja, se opravičujem, sem narobe razumela.

Drugače pa hvala vsem. Sej počasi mi bo jasno vse to :)

Še pa vedno ne vem zakaj mi Bluetooth slušalke ne najde :(

Jaz pa si bi želel, ko me nekdo kliče da mi vibrira, pri odklepanju tipkovnice pa da ne? ampak če sem prav ugotovil mislim da to ni možno ali pač?

siniša ::

hja... sam telefon obrnes tko da ekran gleda proti tlom pa neha zvonit.... :)

bzp ::

Tina: a pa si dala slušalko v način da jo telefon lahko najde? Probaj pri vklopu tipko držat dlje - da začne lučka hitreje utripat (ugibam, tako se pri moji sproži pairing).

@bzp

Točno to je bilo narobe! Najlepša ti hvala za nasvet! :)

Poznate kakšno alternativo shazamu, ker sedaj mi je prenehal delovat, saj ne prepozna več nobene skladbe. Do sedaj mi je res skoraj vse prepoznal, s to novo plačljivo verzijo pa so vse zasrali.

Hvala

Hm, nisem še preveru nove verzije, upam da ni tok slabš kot pravš.

Če se kdo spravlja v nakup sygic navigacije naj mi pošlje ZS, imam dva kupona za 25% popust.

v tej novi verziji mi prvo je vse prepoznalo, po nekaj dnevih pa sedaj nič več ne prepozna, tak da mislim da ni z verzijo nič narobe,temveč imajo kako blokado za uporabnike, ki shazama niso kupili

WaterBoy ::

Men napiše ko posmane in začne pošiljati pesem da strežnik ne obratuje več

ja to zato, ker imaš staro verzijo (kaj ti napiše, da je strežnik offline?)

še nekaj me zanima, kako bi pri ttpodu nastavil, da se music widget na home screenu ne bi skos premikal sem pa tja, ker ga vedno malo ruknem in ga je že pol izven ekrana. In pa, da bi mi ta music widget bolj natančno prijel, ker dam tipko nazaj, a men še kr muziko naprej prestavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()
««
45 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486922 (44937) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402711 (2133) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236862 (18017) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011475 (5658) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113191 (12432) bond007

Več podobnih tem