Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

Bellzmet ::
Ja pri meni tudi velikokrat zašteka v ležečem položaju. Garmina je potrebno uporabljati v "navadnem" položaju.
lp
lp

Bor H ::
Če kdo uporablja: Skype je na voljo za ta mobitel in podpira videoklice
edit: rabite sicer program fringe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bor H ()

Mr.Nice ::
Toda rabiš za skype tudi svoj acoount?
Jaz uporabljam fring, toda samo za msn, za kaj drugega ga še nisem....
Skype se pa uporablja kot ip telefon kajne...
Dont worry.......be happy!!!:)

IgorM ::
Toda rabiš za skype tudi svoj acoount?
Jaz uporabljam fring, toda samo za msn, za kaj drugega ga še nisem....
Skype se pa uporablja kot ip telefon kajne...
Tufi fring lahko uporabljaš kot ip telefon, ne samo skype.
Se pravi povsod kjer je wifi imaš možnost free telefoniranja ;)
če imaš katerega izmed paketov kjer je določena količina prena podatkov zakupljena, si lahko poceniš telefoniranje, edino treba je navadit sogovornike naj imajo fring pognan v ozadju.

Pinzl ::
Živjo!
Upam da mi boste znali pomagati namreč naenkrat so z mojega telefona zginile vse slike in aplikacije(inštalirane) ki so bile na spominski kartici. Najprej sem mislil da je bilo vse izbrisano vendar sem videl da je količina zasedenga prostora na kartici ista kot preden so izginile slike. Zanimivo pri tem je da pa so vse glasbene datoteke nedotaknjene.
Zanima me če se je komu od vas to že zgodilo in kako bi ste dalo to rešit če kdo ve?
EDIT:manjka mi cca. 110 Mb podatkov ki ustrezajo velikost slik in video posnetkov ki so izginili. Zdi se mi kot da bi bile vse te datoteke samo skrite. Se da to kako "odkrit"?
hvala
Upam da mi boste znali pomagati namreč naenkrat so z mojega telefona zginile vse slike in aplikacije(inštalirane) ki so bile na spominski kartici. Najprej sem mislil da je bilo vse izbrisano vendar sem videl da je količina zasedenga prostora na kartici ista kot preden so izginile slike. Zanimivo pri tem je da pa so vse glasbene datoteke nedotaknjene.
Zanima me če se je komu od vas to že zgodilo in kako bi ste dalo to rešit če kdo ve?
EDIT:manjka mi cca. 110 Mb podatkov ki ustrezajo velikost slik in video posnetkov ki so izginili. Zdi se mi kot da bi bile vse te datoteke samo skrite. Se da to kako "odkrit"?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinzl ()

flbroker ::
Kaj ve kdo kak naj na telefonu izklopim samodejno izklapljanje zaslona? nastavitve so od 15s do 1min, potem pa se zaslon vgasne (vgasne, ne zaklene). PRoblem je ker imam garminovo navigacijo (mape) gor in ko imam v avtu moram vsako minuto kliknit na zaslon ker če ne se mi vgasne, a gre to kak nastavit?

saj si lahko v garmini nastaviš da imaš osvetljenost nonstop al pa samo med navigiranjem....

flbroker ::
hvala ti! sploh nisem vedel da ima garmin to nastavitev, jaz pa sem dolvlekel s60spoton pa ni deloval, pa sem cel dan zgubil tukaj, hvala!

js osebno ::
Pozdrav!
Nokio 5800 XM uporabljam že od marca, torej od uradnega začetka prodaje v Sloveniji. Telefon me je prijetno presenetil v vseh pogledih, moram pa reči, da je eden od najcenejših touch screen telefonov in da za ta denar dobimo res ogromno...
---------
Vabim vse uporabnike, da se pridružijo novemu slovenskemu forumu o Nokiah
Nastal je z namenom, da bi si uporabniki izmenjevali mnenja v slovenščini (uradni Nokia forum je dosegljiv samo v angleščini)
link: www.slo-nokia.mojforum.si
Nokio 5800 XM uporabljam že od marca, torej od uradnega začetka prodaje v Sloveniji. Telefon me je prijetno presenetil v vseh pogledih, moram pa reči, da je eden od najcenejših touch screen telefonov in da za ta denar dobimo res ogromno...
---------
Vabim vse uporabnike, da se pridružijo novemu slovenskemu forumu o Nokiah
Nastal je z namenom, da bi si uporabniki izmenjevali mnenja v slovenščini (uradni Nokia forum je dosegljiv samo v angleščini)
link: www.slo-nokia.mojforum.si

Kako uradno od marca, jaz sem ga pa kupil pri mobitelu že 6. februarja:)

PINki ::
Telefon mam ene par dni, pa sem opazu, da ma aparat funkcijo, da ko je klic vzpostavljen, da če se z delom obraza dotikaš vrha ohišja se ekran ugasne in tako varčuje z energijo, čim telefon odstaviš stran od obraza se ekran spet osvetli.
Me je prav presenetilo to.
Me je prav presenetilo to.

siniša ::
mja sm opazu pr seb da to velikrat se prziga pa ugasa tko da raj pr dolgih pogovorih zaklenem tipkovnico :)

amacar ::
Men se je pa včeraj pojavila napaka, in sicer ni šlo klicat in tudi mene ni nihče mogel klicat. Seveda je to nastalo samo od sebe, ker nazadnje je še zvonil, potem pa ga par ur nisem uporabljal in potem se je pojavila ta napaka. Izginilo je besedilo o datumu in profilu, potem besedilo simobil in prenehala je delavati na začetnem zaslonu tipka za imenik, prav takov začetnem zaslonu ni več delala tipka za klic. Je pa finta, da ko sem za foro probal posodobitev telefona, mi je prvič vrglo, da posodobitev obstaja. (imam seveda simobil in nisem spreminjal kake kode, al pa kaj, ker sem se pač spirajznil, da ga ne bo šlo posodobit.) Seveda sem ga veselo posodobil na v31. A težave se niso rešile. Pomagal mi je hard reset, a sedaj moram jovo na novo nalagati aplikacije in hackati telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()

Kako uradno od marca, jaz sem ga pa kupil pri mobitelu že 6. februarja:)
Tole se mi pa zdi malo čudno... mogoče delaš pri mobitelu ali pa si ga dobil z vezami?
Dobro vem, da so ga začeli prodajati začetek marca... In pa če pogledaš prospekt od Mobitela, če dobro pogledaš vidiš na telefonu datum 28.2...
Kupil sem ga pa približno en teden zatem. ko sem ga kupil sem se pozanimal in so mi povedali, da je to 2. pošiljka telefonov. Prejšnja pa je menda prišla en teden prej.

Maxl ::
Jaz sem svojega prevzel že 23.2., s tem da sem se že prej okoli 14 dni odločeval, če ga bom sploh vzel ;).

edge540 ::
Jaz ga tudi že imam od 6. februarja..vem ker sem jih vsak dan ko so meli dobavo šel gnjavit če ga že imajo, in 6.2. so jih dobili.

Exactly, 13. februarja so bili infortivni dnevi in vem, da sem se takrat že en teden veselo igral z njim, torej sem ga vzel 9. februarja. Brez vez, prišel tja in ga vzel.

Tudi jaz brez vez, kupil sem ga takoj, ko je prišel v prodajalno.Baje so tisti dan dobili ravno te nokie in menda sem bil celo prvi kupec, ki sem ga kupil hehehe, malo sem ga tudi posral, ker so bili prvi foni z napakami, slušalka itd...
Saj mi tudi sedaj včasih ne deluje slušalka, malo jo zmrdam in potem zopet deluje ....heheh nena se mi da nesti na servis.Z začetka mi je prenehala delati pa sem jo kar sam popravil(kontakte samo privzdignil)....
Saj mi tudi sedaj včasih ne deluje slušalka, malo jo zmrdam in potem zopet deluje ....heheh nena se mi da nesti na servis.Z začetka mi je prenehala delati pa sem jo kar sam popravil(kontakte samo privzdignil)....

No potem se pa opravičujem za svoje zmotno mišljenje...
Možno da so ga začeli prodajati že prej. Itak, ko so se pojavili prvi plakati sem takoj odhitel na Mobitel v Kranj in ga rezerviral...
Mobtel sem opazil približno septembra 2008, od takrat naprej pa sem kar malo pozabil nanj... Ko pa so se pojavile prve reklame v sloveniji, je moj prejšnji mobi kar nenadoma nehal delovati
, sam pa sem odhitel kupit Nokio 5800 XM. xD
Možno da so ga začeli prodajati že prej. Itak, ko so se pojavili prvi plakati sem takoj odhitel na Mobitel v Kranj in ga rezerviral...
Mobtel sem opazil približno septembra 2008, od takrat naprej pa sem kar malo pozabil nanj... Ko pa so se pojavile prve reklame v sloveniji, je moj prejšnji mobi kar nenadoma nehal delovati

marley01 ::
Pozdravljeni!
Dosti vprašanj in zelo malo odgovorov na temo OFFICE, če potegneš quickoffice iz njihove spletne strani se zahteva plačilo licence, zato me zanima ali obstaja še kakšna druga opcija za naložitev te aplikacije? Ali sploh obstaja urejevalnik ali samo pregledovalnik? Že vnaprej hvala za odgovre! lp
Prav tako me zanima ali ve kdo morda kaj je to MOBILE office,ki se ga da dobit brezplačno na OVI trgovini? lp
Dosti vprašanj in zelo malo odgovorov na temo OFFICE, če potegneš quickoffice iz njihove spletne strani se zahteva plačilo licence, zato me zanima ali obstaja še kakšna druga opcija za naložitev te aplikacije? Ali sploh obstaja urejevalnik ali samo pregledovalnik? Že vnaprej hvala za odgovre! lp
Prav tako me zanima ali ve kdo morda kaj je to MOBILE office,ki se ga da dobit brezplačno na OVI trgovini? lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marley01 ()

Mobile office ne poznam, se mi zdi pa da se je dalo dobit quickoffice (read only verzijo) zastonj, plačat je bilo treba za urejevalnik. Ne vem pa kje je to še na voljo, ker se je to dalo kar direkt prek download dela na mobitelu dobit.

s quickoffice se da word, power point, excel urejat in pregledovat, za več pa poglej na travniku

marley01 ::
Jaz sem si potegnil dol z strani quickoffice in mi zahteva plačilo licence? Torej če želim samo pregledovalnik si ga morem kje drugje dol potegnit? Lahko da kdo kakšen link? Vem da se neumno sliši ampak kaj je to travnik? :D
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marley01 ()

Travnik = stran s piratskimi datotekami torej, tam dobiš crackane polno delujoče verzije z možnostjo urejanja in pregledovanja, seveda zastonj.

delfinus ::
Jaz imam telefon tudi ze od 06.02. sem sel tocno pogledat v to temo, kdaj sem ga kupil pri Mobitelu, ker vem da smo takrat zaceli z vprasanji. Je pa zanimivo, da tezav s slusalko in zvocnikom nisem imel se dosedaj. Morda imam sreco. Morda je en od razlogov tudi ta, da ga imam vedno v tistem etuiju, ki ga dobro varuje. Zaenkrat je se cisti "mint".
lp, d.
lp, d.

_GiZmO_ ::
Imam problem.Telefon mi freezne ob ponovnem vklopu....Treba vzet baterijo ven in sim kartico....,kar je precej nadležno!Kakšna rešitev?Če iztaknem sd kartico,dela?!
HP DV7-2130eg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _GiZmO_ ()

dev ::
Imam problem.Telefon mi freezne ob ponovnem vklopu....Treba vzet baterijo ven in sim kartico....,kar je precej nadležno!Kakšna rešitev?Če iztaknem sd kartico,dela?!
Men je isto delal par dni nazaj. Izkazal se je, da je bil problem v tem ker sem naložu Fring

All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

nič ni narobe z aplikacijami... Gre za t.i. ''White Nokia Screen''...
ki se pojavlja na vseh s60 v5 (touch) telefonih.
Torej če zaradi tega problem pokličemo na Nokia Care nas vprašajo, katero SD kartico imamo, in nam povejo, da je podprta samo Nokiina micro SDHC kartica...
No, meni,ki imam original kartico se je zadeva zgodila. Telefon sem tudi prej že kdaj ugasnil, sploh pa v tistem času nisem nalagal aplikacij. Torej je to eden od dokazov, da gre za softwersko napako. Vem tudi za primere, ko so ljudje sumili, da je kriva kakšna tema.
Ena najenostavnejših rešitev je Hard reset (držite tipko za klic, rdečo tipko, tipko za kamero in tipko za vklop/izklop), vendar pazite, vsi podatki z telefona se bodo zbrisali, zbrisalo pa se bo tudi večina aplikacij!
ki se pojavlja na vseh s60 v5 (touch) telefonih.
Torej če zaradi tega problem pokličemo na Nokia Care nas vprašajo, katero SD kartico imamo, in nam povejo, da je podprta samo Nokiina micro SDHC kartica...
No, meni,ki imam original kartico se je zadeva zgodila. Telefon sem tudi prej že kdaj ugasnil, sploh pa v tistem času nisem nalagal aplikacij. Torej je to eden od dokazov, da gre za softwersko napako. Vem tudi za primere, ko so ljudje sumili, da je kriva kakšna tema.
Ena najenostavnejših rešitev je Hard reset (držite tipko za klic, rdečo tipko, tipko za kamero in tipko za vklop/izklop), vendar pazite, vsi podatki z telefona se bodo zbrisali, zbrisalo pa se bo tudi večina aplikacij!

_GiZmO_ ::
Res sem imel nekaj aplikacij gor,ki so blokirale aparat.Potlej so se še pojavili drugi problemi,zato sem naredil "hard reset",katerega narediš najlažje z *#7370#,koda je 12345!Sedaj dela spet vse ,kot naj bi.
HP DV7-2130eg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _GiZmO_ ()

tommy boy ::
S katerim programom lahko odpiraš PDF datoteke na tej Nokii? Sicer imam openoffice gor pa z njimi ne gre.
LP
LP

Galaxy ::
Moram vprašat, ali obstaja takšna pasta, ki bi mi spolirala kar precej prask na zaslonu? Ker meni je npr. levi zgornji kot zaslona spraskal grob pesek, je to popravljivo, ali pa bo treba kupiti novo površino za touch (ne LCD)?

PINki ::
Iz telefona sem vzel ven spominsko in jo potem nazaj vtaknil in sedaj, ko slikam mi slik ne prikaže v galeriji ampak samo v raziskovalcu...
kaj naj naredim, da bojo spet v galeriji? Isto mi dela tudi na bratovi N95
kaj naj naredim, da bojo spet v galeriji? Isto mi dela tudi na bratovi N95

e-marko ::
Sam sem pred dnevi nadgradil na V 31.9.101.(479.01)
Uporabil sem OVI Suite.
LP
Uporabil sem OVI Suite.
LP
...somebody, somewhere...

na forumih veliko blebetajo o v40, ki naj bi prišel med 10. in 16. Decembrom... in pa še, da je že v delu v41, ki naj bi bila zadnja različica.
To so seveda samo govorice, sploh pa je Nokia glede firmeare updatov zelo skopa, saj ponavadi ne najavi novega firmwarea, in ne priloži specifikacij rešenih Bugov in dodanih lastnosti.
To so seveda samo govorice, sploh pa je Nokia glede firmeare updatov zelo skopa, saj ponavadi ne najavi novega firmwarea, in ne priloži specifikacij rešenih Bugov in dodanih lastnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()

martincek1 ::
v31.0.101 kajneda? =)
Glede posodobitve desktopa pa kinetic scrollinga pa sem mnenja, da ga uporabniki 5800 ne bomo dočakali... :/
Glede posodobitve desktopa pa kinetic scrollinga pa sem mnenja, da ga uporabniki 5800 ne bomo dočakali... :/

Jst pa verjamem da kinetic scrolling do neke mere bo implementiran, homescreen pa ne bo drastično spremenjen, se pa zna zgodit da bomo imeli music player widget. Bomo pa vidl ko izide :)

pa ps. za music widget obstajata tudi programa PowerMP3 in TTPod z music widgetom (telefon mora biti hackan)
Drgač bi mi bil pa kinetic scrolling zelo všeč :)
Drgač bi mi bil pa kinetic scrolling zelo všeč :)

martincek1 ::
Hja, saj za hackan telefon obstaja tudi Orange homescreen, z katerim imaš telefon u stylu Samsunga z poljubnim številom bližnjic in kontake ter ob predvajanju glasbe play/pause in naslov glasbe, vendar vsaj zame to ni to.. poleg tega pa ima hackan telefon zelo malo ljudi, to ni legalno in je nesmiselno reči, da obstajajo widgetsi, ker še vedno 99% ljudi nima na telefonu HelloOXa :)
@ Live: saj Kinetic scrolling ima tudi 5530 - oskubljena 5800, tako da to ni ravno novost..
@ Live: saj Kinetic scrolling ima tudi 5530 - oskubljena 5800, tako da to ni ravno novost..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86931 (44946) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2712 (2134) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36889 (18044) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11478 (5661) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13193 (12434) | bond007 |