Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

e-marko ::
Na voljo je novi FW v31.0.101. Novega zaenkrat nisem opazil nič. Alarm bug ni popravljen.
Kje si ti to dobil?....meni ga preko softwera ne najde, prav tako preko telefona...
Preko Nokia Software Updaterja.
Poskusil sem obe možnosti in ne najde posodobitve.
LP
...somebody, somewhere...

martincek1 ::
e-marko če imaš zaklenjen telefon na Simobil, potem boš moral še čakati na nov fw oz ga odkleniti... like me :)

Telefon ni Simobilov, kupil sem ga pri Mobitelu in do sedaj je vsak novi popravek takoj zaznal in sem lahko naložil.
LP
LP

DiTi ::
kaj sploh je alarm bug? pa tudi meni ga ne najde, ne preko telefona, ne prek updaterja. isto mobitel.

Kla_Man ::
Meni je tudi po nadgradnji na fw v31.0.008 začel alarm 5 minut prej budit, nekaj dni nazaj, ko pa sem nadrgadil na zadnjo verzijo v31.0.011, pa tega ni nič več opaziti. Kljub temu pa bodite vsi pozorni na vaše opomnike, meni začne opozarjati kar 15 minut prej, preden bi moral... Bedno

roli ::
Meni bi bilo pa blazno všeč, če bi kdo portal android na tole nokio. Problem je, ker so specifikacije zaprte kar seveda pomeni, da je zadeva skoraj nemogoča. Nekaj se govori o tem samo nobenemu ni uspelo. Samo lepo bi pa bilo.
http://www.r00li.com

rok650 ::
Zanima me kako se da naložit na to nokio windows mobile ker sem videl pri kolegu da ga ima?
lp
lp

D0M3N ::
lol! Ne da se. če ima ima samo temo (izgled)
Xeon E5450| 8gb ddr2|
R9 270| P5QL-PRO| WD-750gb|

Binji ::
A morda kdo ve kako je kaj z odklepanjem tega telefona? Sam sem bil namreč prepričan, da morajo biti vsi telefoni odklenjeni na vsa omrežja, ko je oče v svojega, kupljenega pri Simobilu, vstavil Mobitel kartico (ima 2) pa zadeva ni potegnila. Na simobilu so mu pa povedali, da mora imeti odklenjene samo Mobitel in da garancija ne velja, če ga sam odkleneš.
Kako je torej s tem oz. a se ga da tudi nazaj zaklenit, če bi recimo moral uveljavljat garancijo (in bi še toliko deloval)?
Kako je torej s tem oz. a se ga da tudi nazaj zaklenit, če bi recimo moral uveljavljat garancijo (in bi še toliko deloval)?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

siniša ::
ja jst sm slišu da morjo bit usi mobiteli kao odklenjeni... pol druga verzija je pa ta da če želiš da ti ga odklenejo ti ga morjo kao bresplačno pri operaterju... kok je stem v resnici pa nimam pojma....

Samson ::
Odklenjeni morajo biti samo pri Mobitelu. Ostali ponudniki niso prisiljeni na odklenjene telefone. Konkurenca pa to menda...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Samson ::
Eh. To mora vsak jebela. Zakon pravi tako...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Steinkauz ::
Mobitel mora met itak odklenjene, ker ima največji % uporabnikov.
SiMobilu in ostalim pa ni treba pred koncem vezave odklepat.
SiMobilu in ostalim pa ni treba pred koncem vezave odklepat.

Steinkauz ::
Tko je. Ne vem pa kje piše 
EDIT:
http://www.google.si/search?q=odklenjen...
Je blo pa že velik predebatirano...

EDIT:
http://www.google.si/search?q=odklenjen...
Je blo pa že velik predebatirano...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Steinkauz ()

biasko ::
meni ne najde posodobitve programske opreme, imam pa v31.0.008 in sem pri mobitelu. Poiskusil sem tudi posodobiti preko računalnika, pa nič ne najde.
Zakaj?
Zakaj?

binez ::
Tud meni isto.
Kar nekaterim pa je posodobitev uspela. Kdo ve, se kmalu obeta izid nove posodobitve (kinetic scrolling and stuff...)?
Kar nekaterim pa je posodobitev uspela. Kdo ve, se kmalu obeta izid nove posodobitve (kinetic scrolling and stuff...)?

Bor H ::
Baje da se obeta, v fazi testiranja sta v35 in v40, baje da imata oba kinetic scrolling in music widget (nekaj takšnega. Kdaj izide pa ni čist jasno, verjetno enkrat v tem letu, verjetno...

upam da je to res. Če imajo to tista oskubljena verzija 5800-tke nevem zakaj nebi imela tudi naša. Tudi drsnik bi lahko bil bolj uporaben oz. premikanje za tipkama +/-. saj ko imaš veliko slik oz veliko zbirko ni prav praktično pomikanje...
Xeon E5450| 8gb ddr2|

gepard69 ::
Nekaj bi samo preveril in sicer pri Nokia 5800 ali se meni samo zdi ali je bilo res pri starih FW da je bilo na isti tipki kot naprimer za "C", če si še naprej pritiskal, da si prišel do šumnika? Kajti sedaj, ko pišem SMSe ali vnašam novi kontakt, nimam šumnikov na Alphanumeric tipkovnici.

edge540 ::
Mene pa zanima če ima kdo kako aplikacijo, ki bi izpisovala sprotne vrednosti pospeška (pa recimo največje). Na OVI store je ena kul aplikacija, ki stane 3EUR, pa si je žal ne morem kupit ker hočejo kreditno kartico pa je nimam...reče se pa zadevi G-meter.
Ve kdo za kako zastonj varianto (oziroma če se da kako drugače do te)?
Ve kdo za kako zastonj varianto (oziroma če se da kako drugače do te)?

gepard: nastavi na slovensko tipkovnico ne pa na angleško :) (hint: setting, phone, language)
aja, prišla je ven opera 10 mobile beta, podobno k mini sam laufa hitrejš, ma pa še kak svoj problem..probejte
aja, prišla je ven opera 10 mobile beta, podobno k mini sam laufa hitrejš, ma pa še kak svoj problem..probejte

gepard: nastavi na slovensko tipkovnico ne pa na angleško :) (hint: setting, phone, language)
Hja, saj v tem je problem, ker nimam možnosti SLO pisave/jezik odkar je nov FW. Kako se to na nov FW naštima?? Je treba kaj posebej dol povlečt?

Si menjal product code mogoče? Ker jst na tanajnovejšem (in vseh prejšnih) FWjih nisem imel problemov s tem.

Zaenkrat ne, takoj ko bo podpirala plugine, drugač pa skyfire (al neki podobnega...) podpira ampak je brez virtual keyboard se mi zdi da še zmer neuporabn. Kar se flasha tiče še zmer najbolš skos prideš z vgrajenim browserjem, naj bi pa v prvi četrtini 2010 Adobe vrgu vn izboljšan flash za symbian da bo končno podpiral vse mogoče neumnosti.

zanima me ali je še komu zgodilo sledeče. Nastavil sem budilko, nato mobi ugasnil. zjutraj ko sem se zbudil, je bil telefon zamrznu bel ekran z modrim napisom nokia. telefona se ne da ugasniti. potrebno je dati ven baterijo in sd kartico. potem pa dela vredu. mogoče tudi samo kartico če daš ven dela samo še nisem tega poizkusil. To se mi je zdej zgodilo drugič. Ima še kdo kake podobne težave?
Xeon E5450| 8gb ddr2|

dev ::
zanima me ali je še komu zgodilo sledeče. Nastavil sem budilko, nato mobi ugasnil. zjutraj ko sem se zbudil, je bil telefon zamrznu bel ekran z modrim napisom nokia. telefona se ne da ugasniti. potrebno je dati ven baterijo in sd kartico. potem pa dela vredu. mogoče tudi samo kartico če daš ven dela samo še nisem tega poizkusil. To se mi je zdej zgodilo drugič. Ima še kdo kake podobne težave?
Ja, to se je men zgodil včeri prvič odkar imam telefon (nekje od februarja). Upam da je bila samo enkratna napaka.
Baje da se obeta, v fazi testiranja sta v35 in v40, baje da imata oba kinetic scrolling in music widget (nekaj takšnega. Kdaj izide pa ni čist jasno, verjetno enkrat v tem letu, verjetno...
To so pa sam govorice, oz. bolj pobožne želje uporabnikov...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

DeMoN: tko se je men začel crkovanje ekrana/električne napeljave. Če se bo ponavljal nesi na servis.
deviant1: seveda Nokia ni nič potrdila, sej nikol ne (ok, napovedal so 2.0 za n97) ampak na dailymobile forumu je že kar nekaj aktivnih uporabnikov potrdilo da je videlo kje nov fw ali pa da so jim to povedala bolje obveščeni viri, med drugim je to potrdil tudi človek, ki ima precej zanesljive napovedi ponavadi in baje da dela za nokiinega partnerja, kaj je res bomo pa seveda še vidl, ampak glede na to da bo izšel ravnokar 5800 NavigationEdition bojo očitno še vzdržval ta model
deviant1: seveda Nokia ni nič potrdila, sej nikol ne (ok, napovedal so 2.0 za n97) ampak na dailymobile forumu je že kar nekaj aktivnih uporabnikov potrdilo da je videlo kje nov fw ali pa da so jim to povedala bolje obveščeni viri, med drugim je to potrdil tudi človek, ki ima precej zanesljive napovedi ponavadi in baje da dela za nokiinega partnerja, kaj je res bomo pa seveda še vidl, ampak glede na to da bo izšel ravnokar 5800 NavigationEdition bojo očitno še vzdržval ta model

Si menjal product code mogoče? Ker jst na tanajnovejšem (in vseh prejšnih) FWjih nisem imel problemov s tem.
Nobene stvari nisem menjal, niti ne vem kako se to naredi. V kakšnem primeru se product code menja in kje se to dobi? Enostavno ni možnosti za SLO jezik

Zanimivo, jst bi probal hard reset narest, prej si mel to možnost? Kje si pa kupu mobitel?
Product code menjaš, če bi rad dobil upgrade, ki za tvoj še ni na voljo ali če imaš mobitel kupljen preko simobila ;)
Product code menjaš, če bi rad dobil upgrade, ki za tvoj še ni na voljo ali če imaš mobitel kupljen preko simobila ;)

ma ne ne. 2x ko sem to naredil mi je sesulo. čene mi dela vredu. včasih malo počasneje ampak dela
btw imam fw 31.0.101
btw imam fw 31.0.101
Xeon E5450| 8gb ddr2|

Imam Mobitelov aparat. Torej ga nisem kaj po pomoti zafrknu.... Kaj bi potem lahko bilo?

Predkambrij ::
Pozdrav, mene pa zanima če se da dobit aplikacijo gps tracker, da bi beležilo razdaljo, hitrost, pač da nariše graf, pa da bi videl to na kompu potem kje sem bil itd. Probal marsikaj, pa ni to tisto kar bi hotel.
hvala lp
hvala lp

To sem že jst iskal, mogoče kak sports tracker, sam ne vem če se zna povezat na PC, alternativno pa lahko probaš google latitude (integriran v google maps)

Hmm... Sem sedaj pogledal na Nokijini domači strani glede sports tracker in 5800 sploh ni med podprtimi modeli?
LP
LP

Tale verzija v1.83 (SportsTracker_S60v5_S60BLOG.COM.sisx)ali novejša?
Ker sem malo brskal in obstaja novejša, ki pa marsikomu ne dela tako kot bi morala...
LP
Ker sem malo brskal in obstaja novejša, ki pa marsikomu ne dela tako kot bi morala...
LP

bzp ::
Se mi zdi da je tale telefon preveč pameten zame. Namreč, ne uspe mi odklopit funkcije avtomatskega obračanja slik. Če slikam, ne glede na to kako je obrnjen telefon, hočem da je pri pregledu slika čez cel ekran. Bom že sam obrnil telefon pri pregledovanju, ne pa da sliko "pametno" obrača že sam in gledam ležeče slike stisnjene na pokončnem ekranu. Odklopljeno imam opcijo da prikaz prilagaja orientaciji ekrana (se jaz hitreje prilagodim kot pa software), če pa odklopim še auto-rotate pri kameri so pa vse slike pri prikazu ležeče. A sem spregledal kakšno nastavitev?

Bellzmet ::
Jaz sem sports tracker potegnil direkt z offical strani in se zadeva super obnese pri teku. Redno uporabljam in ni nobenih tezav. Sem pa bral, da so lahko problemi, če zraven poslušaš musko. Lp

Kateri model telefona pa si izbral za dolpoteg? Verjetno niso vse verzije enake?
LP
LP

sportstracker deluje že mesece brezhibno na 5800. sam ga uporabljam že od aprila...
Xeon E5450| 8gb ddr2|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85767 (43782) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2677 (2099) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36334 (17489) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11310 (5493) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12848 (12089) | bond007 |