» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
5 / 81
»»

Svizec69 ::

Malo smešno vprašanje, amapk ker vidim da že obvaldate tale mobilnik. kje pa najdem te dostošne točke za wireless, da jih lahko izbrišem?

urosh ::

meni > nastavitve > povezovanje > Omrežje Wlan

Svizec69 ::

In kaj naj tukaj? Njade mi omrežje ja, samo ni nikjer videt možnosti da bi lahko izbrisal.

p.s

HVALA že deluje, samo spremenil sem ime wifi omrežja pa se je povezalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Svizec69 ()

Mr.Nice ::

In kaj naj tukaj? Njade mi omrežje ja, samo ni nikjer videt možnosti da bi lahko izbrisal.

p.s

HVALA že deluje, samo spremenil sem ime wifi omrežja pa se je povezalo.

Kje si spremenil ime omrežja?v telefonu ali v ruterju?
Če si v telefonu, kako?

hvala in lp
Dont worry.......be happy!!!:)

tomi77 ::

pozdravljeni...a je uspel kdo in kako sinhronizirat Nokio 5800 z ovi strežnikom (kontakte,...)?

lp
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

hotlips ::

Živjo.

A ma kdo morda kakšne informacije glede tega telefona in če ga bodo začel kej pr Simobilu tržit?

lp.hl

Bor H ::

Edino kar sm vidu je da je očitno ekskluzivno pri mobitelu, je pa res da če greš k simobilu in dobiš tist 10*10eur popust in si ga vzameš pri kakem retail ponudniku ga dobiš za 340-100 :)

AlesSLO ::

Pri simobilu ga zagotovo dobijo v zelo kratkem času. Tako mi je zagotovil prodajalec v Simobilu v Europarku.

LP

kapNemo ::

A je možno s tem telefonom pregledovati in urejati MS Office dokumente? Ali pa mogoče vsaj PDF. Je na spletu na voljo kakšna brezplačna aplikacija?
Lp

edge540 ::

Možno je, samo aplikacije še nismo našli. Sam sem probal office in pdf reader, ampak oboje trial verzije.

Quickoffice to zna sam je treba dokupt licenco za pisat, branje pa ni problem.

Good Guy ::

ah tale nokia ni pa čist nč posebnga..

boljša izbira je lg cookie
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Ja za pdf sem našel na tem forumu, toda nekak ne deluje na vse pdfje.
Za office pa še nisem našel...
Je pa fajn tale forum, edino msn aplikacija očitno ne deluje nikomur....

pa še link
http://dailymobile.se/forum/index.php

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Nice ()

rovtar: haha? GPS? wifi? 3g?

Očtino tak folk gleda zgolj na zunanjost....

Ma$terM|nd ::

OK bom kratek. Imam Samsung Omnia in me zanima če se splača menjat za 5800?

Music Man ::

Poglej si primerjavo specifikacij:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

V določenih pogledih sicer ima Nokia prednost (standardiziran USB, boljša resolucija ekrančka, stereo zvočniki) vendar overall se mi zdi Omnia dosti boljši telefon, tako da po mojem mnenju je bolje, da ostaneš kar pri njej :)

Keyser Soze ::

A ni bla glih Omnia ful spljuvana od tegale ranga Samsungov? Glede na price/performance tag?

5800 je nekak osnovni telefon za ne preveč zahtevne uporabnike, ki ima pač vse nujno potrebne tehnološke bonbončke. IMO hoče tehnologijo predstavit tudi tistim manj zahtevnim in jih "naredit" bolj zahtevne.

Tako da...

Menjava? Če te pri Omnii ne motijo njeni minusi, omenjeni na gsmarena.com, in imaš pozitivno uporabniško izkušnjo... Potem stick to it. Če jo že imaš in si je navajen, nima smisla menjat za 5800.
OM, F, G!

Mislim, da sm obljubil sliko videja na tej nokiji, tukej mate primer futurame:

pausirano

pausirano

v predvajanju

v predvajanju

tuki sm pa še slikal problem s slikami na planetu, hecno je da slike mi prikaže ko dam reload, imam tut nastavljeno naj vse naloži:

sam neko ikonco pokaže...

sam neko ikonco pokaže...

didiKa ::

Hej,

no tud jaz sem koncno prisla do trgovine, tako da se moja nova Nokia ze fila...
Jutr se bom zacela igrackat z njo, pa bi sam prosila, glede na to da j to moj prvi smart phone, če mi svetujete kaj nej najprej nardim, da jo spravim u red, glede update-ov in podobnih stvari... ker sm mal brala tuki po forumu, in nej nebi glih use ze v startu delal optimalno...
Tko da ce se ma slucajn kdo mickn cajta, bi bla hvalezna za ksn uporabn nasvet :) loh tud na ZS :)

hvala pa lp

Najprej udpate pol pa po želji. Kako update narest? Načeloma backup najprej in na konc restore sam če je nova niti nima smisla. Poiščeš v meniju za update lahko pa vpišeš cifro *#0000# in pol options update, al pa prek pc suit in se ti lepo update naredi, na konc pa še resetiraš na factory defaults (settings, phone, phone mgmt., factory defaults). Pol pa počas urediš ostalo ala imenik in podobno, lahko tut v meniju pol greš pod download! in si (skor nujno) inštaliraš quick office pa še kej interesantnega če najdeš, ni neka huda umetnost :)

delfinus ::

No ta teden sem telefon testiral kako dolgo drzi baterija, ce ne uporabljas WLAN in pa GPS in Bluetooth featuresov. Torej zgolj samo klici in pa MP3. Napolnjen je bil v nedeljo zvecer. Med tem sem mel nekaj krajsih kratkih klicev. MP3 pa sem poslusal 10 ur. Idikator je trenutno na eni crtici, ampak se ne piska. Torej bo zdrzal danes do konca dneva predvidevam.

Sicer pa info za opcijo Mute to Turn. Funkcija deluje, ce sprejemate klic in obrnete telefon na frontno stran. Zvonenje utihne. Ne deluje pa ce bi zeleli, telefon obrniti na frontno stran in bi tako ostal ves cas mute. Senzor tako zaznava zgolj samo premik na fronto (slednje je normalno). Kar se pa tice Notification light za neodgovorjene klice, pa so intervali na cca 30s, ko bela tipka na telefonu pocasi zasveti in ugasne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Wow, dobr ti zdrži, maš spuščeno osvetlitev zaslona mogoče?

Se pa strinjam da bi notification light bi bolj očiten, lahko bi recimo malj bolj pogosto utripal al pa bi tist xpress knof raj utripal k je bolj svetel

sulaco ::

Tudi mene navija tale telefon, predvsem zato, ker imam debele prste in na novih ericssonih tri tipke skupaj pritisnem...Telefon bi kupil (meddrugim) tudi zaradi GPS-a, pa me zanima naslednje:
- kako lovi satelite, če ga imaš na armaturki od avta
- je možno, da je zaslon "always on" (da se ne zatemni)
- kako je viden zaslon podnevi (to je pač relativno)
- je nokia maps v redu za avto-navigacijo
- koliko stane za plačat "registracija" nokia maps, in kako je uporabna glasovna navigacija...

Pa še to:
- ali se polni prek USB
- ima možnost, da deluje kot UMTS modem, ki ga povežeš z prenosnikom in dostopaš do interneta
Hvala za odgovore, LP

delfinus ::

To Bor:
Osvetlitev zaslona imam normalno, ampak sem ga uporabljal zgolj samo za MP3 in sprejem klicev. Eksperimentiral sem tako, da se nisem nic nepotrebno igrackal. Torej zgolj funkcionalno. Osvetlitev pa imam nastavljeno, da se po 40s zatemni. Na netu sem zasledil en programcic, ki bi naj uredil, da utripa na 2s intervale. Ampak mi je stran sedajle usla.

To Sulaco:
Ker telefon se preizkusam nisem se vse poskusil zato bom odgovoril samo na to kar vem
- Satelite ulovi v cca 30s do 1 minute.
- se ne vem, kako je v primeru navigacije in da ga uporabljas na armaturki. Ali navigacija morda ne zatemni zaslona. Ali morda ne zatemni, ce ga imas na avtomobilskem napajanju? Tudi mene to zanima.
- viden je zelo dobro. Evo ga imam sedajle na cisti soncni svetlobi. Mi buta sonce cez okno in je vse prav fajn vidljivo
- nokia maps se mi zdi kul. Lahko si potegnes karte zastonj dol z nokie. Pac tisto drzavo, ko rabis. Tudi pogled lahko spremenis kot ti pase pogled od zgoraj, tisti panoramski 3d. Nokia maps sem testiral pri voznji v vlaku. Me je lepo dal na tire :). Mal je blo odstopanja. Tu pa tam me je mal s proge ven vrglo.
- nokia maps bi naj bila free kakor vem. Mislim pa da glasovno vodenje racunajo po 14 dnevnem preizkusnem obdobju. Nisem se preizkusil v praksi tako da naj pove kdo drug,
- ce se polni preko USB se ne vem,
- da deluje tudi kot UMTS modem.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

@Sualco
-na armaturki dela, ja. Fino je če maš kako stojalo zraven... Na Garminu se da nastaviti, da je zaslon prižan - na NM nebi vedel...
-nokia maps je free, glasovno vodenje je trial - po tem pa si ga kupiš ali pač ne... Glasovna pa je fajn toliko, kiliko ti pač je. Ponavadi ga imaš tako na stojalu, da ga vidiš in v bistvu ne rabiš glasovne navigacije. Je pa fajn, če je
-ne polni se preko USB (žal)

Lp

Praktično vsaka navigacija ima možnost "povoza" originalne nastavitve trajanja osvetlitve zaslona. Sprehodi se po nastavitvah zemljevida pa boš našel.
OM, F, G!

To je sicer res. AMPAK recimo garmin za s60 v3 je toliko glup, da lahko nastaviš, da je osvetljen non-stop samo v primeru, da imaš vnešeno neko pot. Če samo želiš spremljati (zaradi mene okolico) pa se ti zatemni... Upam, da bodo to za to serijo popravili...

Uf, sem zamenjal spominsko in mi Garmin XT ne deluje več, samo pri meni je imel v vsakem primeru vseskozi vklopljeno osvetlitev. Vsaj če sem imel vklopljeno trenutno pozicijo ali pa navigacijo.

Pri Nokia Maps je zaslon vseskozi vklopljen, če v Orodjih -> Nastavitve -> Navigacija -> Osvetlitev od zadaj vklopiš "Vedno vklopljena".
OM, F, G!

No tudi jaz sem preizkusil telefon, kako dolgo mi zdrži in po vse verjetnosti ni napake na bateriji.
Polnil sem ga isto v nedeljo zvečer in mi je baterija zdržala do danes, ravno sedaj ga filam.Uporabljal sem le klice in smse ter tu in tam kak mail prečekiral ter na net sem šel, tudi aplikacije sem si nameščal in te še kar vzamejo baterijo, preko usb zgleda da se ne fila baterija, prej jo žre hehe, ker za prenos podatkov rabi neko energijo, kajne?Mp3 pa sploh nisem poslušal kaj dosti mogoče 10 min...
Mimogrede kje ste dobili garmina?No saj jaz sem ga tudi našel ampak se mi je zataknilo pri virtual key inštalaciji, kaj moram narediti, da se kao prijavim za virtual key oziroma kaj, da se mi inštalira, ker mi napiše neki certificat error....Mi lahko kdo razloži, kako naredim?

gdjv ::

meni še zaenkrat ni zdržala več kot 2 dni, ker res nonstop nalagam, resetiram, ponovno nalagam, grem na net, vlopim gps, gledam na youtubu kaj...

glede tistega resetiranja ipd... vzrok je ravno ta cerificate error, po dveh dneh iskanja, branja po netu mi je mojo nokio uspelo s-hack-atm tako da lahko naložim vse programe in igre. Tudi virtualkey, ki je še trenutno potreben za garmina.

v glavnem, upam da bo baterija zdržala ob normalni uporabi kakšne 3-4 dni, več ne rabim.

drugače pa je telefon absolutno več kot pa sem pričakoval za takšno ceno. Še zdaj ne morem verjet kak je dobro gledat LOST na njem, in še ta zvok, res vau ;)

sulaco ::

Hvala za odgovore. Ker sem precej outdoor tip, me zanima še kako se kaj obnese glede "trpežnosti". Zdi se mi zelo občutljiva za praske na lcd-ju. A imate zaščitno folijo nalepljeno ?? Ali jo imate v "nogavici"??

Hvala za odgovore, LP

z3ro ::

zanima me če je nokia iz mobisveta odklenjena na vsa omrezja?
hvala
lp

jaz jo najraje nosim v priloženem etuiju, tam je varna :)

Tisti priloženi etui je za en drek, ko te kdo kliče, tej pa se jebeš pa telefon vlačiš ko en norc iz tistega etuia, tisti etui uporabljam samo, ko sem v službi, drugače jo kar tako nosim imam zaščitno folijo ja gor in je čist kul.Lcd se mi zdi, da je še kar trpežn, čeprav sem jaz raje dal gor folijo, ker ko se spraska lcd, potem na soncu vidiš le praske hehe.
gdjv, povej kaj več o hacku in garminu....

Galaxy ::

Pa etui ni tak slabi. Samo se moraš navadit.. sicer pa nevem kako vidiš preko zaščitne folje - a niso gor krivulje narisane?

BTW: a ve kdo kje bi najšo "Red Soundwawes" original temo? Ker imam BLUE model. Ali pa črno.. ve kdo? :/

...branja po netu mi je mojo nokio uspelo s-hack-atm tako da lahko naložim vse programe in igre. Tudi virtualkey, ki je še trenutno potreben za garmina.
...
drugače pa je telefon absolutno več kot pa sem pričakoval za takšno ceno. Še zdaj ne morem verjet kak je dobro gledat LOST na njem, in še ta zvok, res vau ;)

Zvok je res vau, se popolnoma strinjam. LOSTa pa si še zaenkrat nisem gor naložil hehe :) poznaš kakšen program, ki bi mi še lahko dodal subtitle, da bi lahko med poukom gledo?

Aya, kje si najšo tale hack program, res bi ga potreboval, tudi za virtual key :D

eh pa nimam tisto zaščitno folijo hehe, sem jo kupil pri mobitelu za 15 € tri komadi, ja še kar drago, je pa fajn.
Glede trpežnosti, ravno danes mi je padla s kakega metra na tla pa ji zaenkrat ni nič blo, tudi raztreščila se ni, da bi baterijo ven vrglo itd,drugače pa ni priporočljivo jo zdaj metat po tleh hehehe malo se šalim....
Tudi jaz se zanimam za hack program.....

Prospekt ::

Je kdo pred 5800 imel 5310? Kakšen je zvok na slušalkah v primerjavi s tem telefonom?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Prospekt ()

za podnapise je program AVI ReComp, pojdi na mojblink.si in napiši v iskanje mp4, in bo rezultat: "Pack za integracijo podnapisov iPod MP4-iMiha"

glede hack-a pa je tako. sicer ni niti malo lahko, ampak se na koncu ZELO splača ;)

najlažje je za telefon shack-te s programom HelloOX 1.03.

Navodila so tukaj:

http://dailymobile.se/forum/index.php?t...
http://dailymobile.se/forum/index.php?t...

na začetku me je bilo malo strah, kaj bom naredil s telefonom, ampak ni bilo panike, vse deluje super.

kako naložit garmina?

potem ko bo hack končan, naložite virtualkey (podpisati ga morate)...

vsa navodila so tukaj:

http://mytechnews.info/b/2009/01/tutori...

jaz sem si dal Garmin Mobile XT z AdriaRoute 2.2 in deluje super.

Aha hvala lepa za te koristne informacije...Kje pa si dobil adriaroute?

na mojblink.si je vse mogoče ;) Garmin.Mobile-XT - 4.27 GB, je vse v paketu in zelo koristna navodila za inštalacijo.

vendar moraš dati vsaj verzijo 5, ki podpira vgrajeni GPS

Ja tega sem potegnil že dol, vendar je za verzijo 3 ali kako?Potem deluje ta na blinku vredi?

Ja tega sem potegnil že dol, vendar je za verzijo 3 ali kako?Potem deluje ta na blinku vredi na tej nokii?

NE omenjaj tega več - zaklenili bodo temo. O tem debatiraj kje si ti "potegnil dol"...

Ok, se opravičujem...

garmina za S60v5 torej nokia 5800XM še ni uradno.

deluje pa verzija za v3, zato pa potrebuješ virtualkey.

deluje v glavnem

iljot ::

No, po 14 dneh bolj ali manj intenzivne uporabe, sem se odločil da še jaz opišem svoje izkušnje z Nokio 5800XM.
Ko sem malo prebiral vse vaše prispevke, sem v bistvu ugotovil, da sem imel še kar srečo pri telefonu.:) Slušalka deluje brezhibno, prav tako nisem imel nekih težav z WLANom (preverjeno na domačem routerju, javno dostopni brezžičnih točkah v mestu, kafiču, EUROPARKU...)
GPS-a po pravici povedano nisem prav preizkusil, ene dvakrat sem ga vklopil in je našel signal po dobri minuti.
No..malo mi je na začetku delala težave baterija, saj sem jo v dnevu in pol izpraznil. Pa sem izklopil UMTS, in se je stvar uredila, tako da mi zdaj vzdrži dobre 4 dni.

Edina stvar ki me moti je, da je telefon zelo dovzeten za prstne odtise in umazanijo, še posebej na robu okrog zaslona...ampak zdaj sem že malenkosten;)

Drugače pa je ta Nokia presegla moja pričakovanja, in komaj čakam da bo kmalu več aplikacij na voljo za ta telefonček in bomo končno lahko izkoristili ves potencial ki ga skriva.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iljot ()

Edina stvar ki me moti je, da je telefon zelo dovzeten za prstne odtise in umazanijo, še posebej na robu okrog zaslona...ampak zdaj sem že malenkosten;)

Zjutraj, ko ščetkaš zobe, potegni še ob robu telefona z ščetko. Pa bo. =P
OM, F, G!

marqo007 ::

http://www.allaboutsymbian.com/features... tukaj imate ogromno tutorialov za nokio 5800, zelo uporabno.
btw: že ima kdo kake podatke o tem, kdaj bo 5800 na voljo tudi pri simobilu?
««
5 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37484897 (42912) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402649 (2071) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24235965 (17120) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011196 (5379) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112565 (11806) bond007

Več podobnih tem