Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

krentam ::
ja obstaja Kaspersky Mobile...zdele me edin muču inštalacija Adria route no če mi kdo pomaga ali predlaga kak drug antivirus (mu če bo zelo koristen ter če mi bo uspelo inštalat vredu ter da bo stvar delovala bo dobiu moj akaunt na blinku (imam enega ko ga ne rabim))
Pa Lp
Pa Lp

Denos ::
Zdravo.
Ta telefon sem kupil pri Simobilu in zadnji firmware je v21. Zanima me, če spremenim na Mobitelov product code (bi prosil, če mi ga kdo sporoči :)) in upgradam na firmware v30 ali lahko potem v primeru uveljavitve garancije downgradam na Vodafonov firmware v21 (s Simobilovo product code) s pomočjo Nokia Software Updaterja in funkcijo reinstall firmware? Hvala za odgovor.
Lp.
Ta telefon sem kupil pri Simobilu in zadnji firmware je v21. Zanima me, če spremenim na Mobitelov product code (bi prosil, če mi ga kdo sporoči :)) in upgradam na firmware v30 ali lahko potem v primeru uveljavitve garancije downgradam na Vodafonov firmware v21 (s Simobilovo product code) s pomočjo Nokia Software Updaterja in funkcijo reinstall firmware? Hvala za odgovor.
Lp.

ivanuscha ::
Garancije ne boš zgubil tudi če maš drug product code, downgradat pa mislim da se sploh ne da.

Sem pisal na Teleray preko maila in so mi napisali da garancijo izgubim, če serviserji opazijo da sem spreminjal product code. Bi lahko kdo, ki je spremenil na Mobitelovo, nato upgradal na v30, in potem spremenil nazaj na Simobilovo pogledal, če ima opcijo reinstall na v21 (mogoče tudi poiskusil downgradat)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Denos ()

Bor H ::
Pokličeš na teleray in jih prosiš če ti lahko upgrejdajo čeprav maš simobil, če oni spremenijo product code nisi ti nč napačnega naredu :)

Ja ampak glede na to, da nisem iz LJ bi moral na telefon čakati par dni (če bi ga poslal po pošti).

FeniksX ::
Hmm a je še kdo meu kak problem da GPS sploh ne dela več -.-
Niti Garmin niti tist nokia maps al ka je se noče povezat na gps -.- Pas probu upgrajdat in povrnat na tovarniške nastavitve pa ni nič poomagal. Se mogoče da nekak preverit če ni GPS slučajn hin?
Niti Garmin niti tist nokia maps al ka je se noče povezat na gps -.- Pas probu upgrajdat in povrnat na tovarniške nastavitve pa ni nič poomagal. Se mogoče da nekak preverit če ni GPS slučajn hin?

Bellzmet ::
Meni tudi nekaj slabše dela...vendar če vključim A-GPS (pač da se poveže na strežnik) mi pa najde signal v 5 sekundah.
lp
lp

buhti69 ::
Meni tudi nekaj slabše dela...vendar če vključim A-GPS (pač da se poveže na strežnik) mi pa najde signal v 5 sekundah.
lp
Kje se to ukluči?
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

milijonkrat napisan v tej temi...
apps, location, positioning, positioning methods, klukca pri assisted, integrated, network
apps, location, positioning, positioning methods, klukca pri assisted, integrated, network

milijonkrat napisan v tej temi...
hah, fora da mam jest to že uklučn skos :D

White666 ::
Mene zafrkava ta GPS že odkar sem kupil telefon. Dal na servis in ga dobil nazaj "nadgrajenega". Pa vseeno...
V kolikor mam Agps vklopljen sicer najde satelite, vendar točnost skače med 50-80m, kar je nemogoče za katerekoli navigacijo. Pa vsake pol minute prekine povezavo, nimam pojma zakaj.
V kolikor Agps izklopim - se pa sploh ne poveže - Čakam Gps. Pa sm ga pustil v avtu na armaturki več kot pol ure. ) Avto na odprtem, čist bliz Celja, sončno...)
Ali imate ostali enake probleme?
Naj še tko vprašam, a majo vsi mobiteli z vgrajenim GPSom take probleme? Razmišljam namreč o zamenjavi za kakšen drug mobi. Samsung, HTC... A res ni mobitela, ki bi delal vsaj tako dobro kot npr. 7let star garmin. (na isti lokaciji kot zgoraj opisano mam 8m točnosti, poveže se v minuti)
V kolikor mam Agps vklopljen sicer najde satelite, vendar točnost skače med 50-80m, kar je nemogoče za katerekoli navigacijo. Pa vsake pol minute prekine povezavo, nimam pojma zakaj.
V kolikor Agps izklopim - se pa sploh ne poveže - Čakam Gps. Pa sm ga pustil v avtu na armaturki več kot pol ure. ) Avto na odprtem, čist bliz Celja, sončno...)
Ali imate ostali enake probleme?
Naj še tko vprašam, a majo vsi mobiteli z vgrajenim GPSom take probleme? Razmišljam namreč o zamenjavi za kakšen drug mobi. Samsung, HTC... A res ni mobitela, ki bi delal vsaj tako dobro kot npr. 7let star garmin. (na isti lokaciji kot zgoraj opisano mam 8m točnosti, poveže se v minuti)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: White666 ()

jnce ::
Meni dela na tem telefonu GPS super. Ni važno ali imam vklopljen A-GPS al ne. Z A-GPS dobi satelite v 5s. Brez A-GPS pa približno 5-10 min.

GPS men dela kot je rekel zablujenec, točnost je pa ponavadi nekaj 10m, kar je dovolj za navigacije, me še ni vrgl na napačno cesto.

Pinzl ::
živjo, zanima me če ima še kdo podobno težavo kot jaz. Namreč vsak dan se mi vsaj 1x zgodi da telefon zazna da sem odstranil kartico(pomnilniško) čeprav je nisem in rešitev je samo če dam kartico res ven in nato nazaj noter.
Je to zrelo za garancijo?

živjo, zanima me če ima še kdo podobno težavo kot jaz. Namreč vsak dan se mi vsaj 1x zgodi da telefon zazna da sem odstranil kartico(pomnilniško) čeprav je nisem in rešitev je samo če dam kartico res ven in nato nazaj noter.
Med se to kdaj pa kdaj zgodi...

martincek1 ::
hm.. jst mam pa en drug "problem"... kako za vraga nej uzamem vn pomnilniško kartico? ;) S prsti ne gre ven, se kar zatakne notr, mogoče če bi jo s kleščami prijel pa vn potegnil, sam me je rahlo strah da ne bi kej zjebu...
ma še kdo kartico notr zabito? :D
ma še kdo kartico notr zabito? :D

martincek1 ::
hja, pozabu povedat... jst to nardim, sam pol k že skoči ven je ne morem do konca ven spravit :)

delfinus ::
Ce je ne mores normalno ven potegnit ga daj v garancijo. Meni gre po pritisku potem normalno ven. lp, d.

jnce ::
Jaz nevem kakšne telefone ste vi dobili...zaenkrat dela vse kot mora.(moram potrkat) Drgač pa telefon rula v vseh pogledih.

MiG84 ::
Zdravo
Jaz imam pa problem Wifi- jem. Doma, kjer imamo normalen sinope modem od siola z antenco se mi takoj poveže brez problema. V Ljubljani imam pa prospero632 modem in nanj priklopljen router pa noče delat. Ali napiše, da se prehod ne odziva ali pa napiše, da je prišlo do sistemske napake? Komu kaj jasno?
Aja router je Levelone wbr-5400
Hvala za odgovore
Jaz imam pa problem Wifi- jem. Doma, kjer imamo normalen sinope modem od siola z antenco se mi takoj poveže brez problema. V Ljubljani imam pa prospero632 modem in nanj priklopljen router pa noče delat. Ali napiše, da se prehod ne odziva ali pa napiše, da je prišlo do sistemske napake? Komu kaj jasno?
Aja router je Levelone wbr-5400
Hvala za odgovore
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MiG84 ()

Najprej ga zbriši iz seznama dostopnih točk pa se probi na novo povezat, včasih se mu kej zmeša :)

Skadi ::
hey
Uporablja mogoče kdo bluetooth slušalko?? zadeva je sledeča,bt mi jo prepozna,poveže,lahk preko nje recimo poslušam mp3je,ampak ko želim klicat pa ne gre oz. klice mi ne poveže na njo ampak "ostanejo na fonu" .
Pregledal sem nastavitve-telefon-dodatna oprema -> pa imam vse tiste možnost za slušalko vključene,tako da res ne vem kje bi lahko bila težava.
p.s. bt slušalka deluje v redu,ker sem jo testirau na SE in dela brez problemov;mogoče ena prednost SE - vse je tako preprosto narejeno da se nimaš kje zaj....
Lp
Uporablja mogoče kdo bluetooth slušalko?? zadeva je sledeča,bt mi jo prepozna,poveže,lahk preko nje recimo poslušam mp3je,ampak ko želim klicat pa ne gre oz. klice mi ne poveže na njo ampak "ostanejo na fonu" .
Pregledal sem nastavitve-telefon-dodatna oprema -> pa imam vse tiste možnost za slušalko vključene,tako da res ne vem kje bi lahko bila težava.
p.s. bt slušalka deluje v redu,ker sem jo testirau na SE in dela brez problemov;mogoče ena prednost SE - vse je tako preprosto narejeno da se nimaš kje zaj....
Lp

gepard69 ::
Meni tut gps čaka kakke 15 min da se vklopi. Tko, da sem že večkrat do cilja prišel prej brez gps-a
Satelite pa ponavadi veliko hitreje zazna. Samo potem se noče takoj na nih priklopit?!?
Drugače sem pa pogruntu, da tako Garmin kakor Nokia Map LAŽE!!!! Enkrat me je Garmin 1 km pripeljal stran od pravega naslova. Drugič pa Nokia Map 3km napačno
Pa taki zemljevidi!! Pa tolk sem dnarja za nih zmetu ( na blinku
). Drugač bi te mape takoj nazaj v trgovino nesu pa bi jim jih v rit zatlaču....

Drugače sem pa pogruntu, da tako Garmin kakor Nokia Map LAŽE!!!! Enkrat me je Garmin 1 km pripeljal stran od pravega naslova. Drugič pa Nokia Map 3km napačno

residual ::
glede GPS-a v avtu. Meni vleče slabše in izgublja povezavo. Zakaj. Ali slaba antena ali pa metalizirano vetrobransko steklo v avtu. Ko sem se vozil še z ABC sem ga moral prilepit na za to prilagojeno mesto (poleg ogledala na vrhu) da mi je delovala komunikacija ABC-DARS.
Če med delovanjem zgubim satelite samo premaknem telefon k ogledalu (šrafirano področje) in že ulovim satelite nazaj. NAtančnost se poveča.
Sem testiral tudi z BT LDW 4 GPS modulom pritrjenim na pravo mesto in Garmin na 5800 dela brez problemov. Tako da je problem v metaliziranem vetrobranskem steklu in verjetno anteni - na Youtube nek tip izboljša anteno in dobi boljšo natančnost.
Čeprav bi ti SirfIII GPS čipi morali delat tudi v avtu pri teh šipah. S kolegom, ki ima HTC sva testirala Garmin v avtu. Jaz sem imel na 5800 recimo 50-60% GPS, on na HTC pa 90-100% , zato ima verjetno boljšo anteno.
Uporaba zunaj avtomobila je brez problemov.
Če med delovanjem zgubim satelite samo premaknem telefon k ogledalu (šrafirano področje) in že ulovim satelite nazaj. NAtančnost se poveča.
Sem testiral tudi z BT LDW 4 GPS modulom pritrjenim na pravo mesto in Garmin na 5800 dela brez problemov. Tako da je problem v metaliziranem vetrobranskem steklu in verjetno anteni - na Youtube nek tip izboljša anteno in dobi boljšo natančnost.
Čeprav bi ti SirfIII GPS čipi morali delat tudi v avtu pri teh šipah. S kolegom, ki ima HTC sva testirala Garmin v avtu. Jaz sem imel na 5800 recimo 50-60% GPS, on na HTC pa 90-100% , zato ima verjetno boljšo anteno.
Uporaba zunaj avtomobila je brez problemov.

@Bor H: Sem poskusil že s tem in raznimi drugimi varijantami. Sumim da je mogoče kaj z nastavitvami routerja :(

No problem sem že rešil. Težava je bila v tem, da sem imel router nastavljen kot modem, ki se povezuje na internet in sem imel prospero modem nastavljen samo kot router. Reset routerja in nastavitev, da se prospero povezuje na internet in je router samo router je rešila problem.

biasko ::
Živjo!
Na hitro sem preletel celotno temo ampak nisem našel.
Ali se da downgrade-ati iz v30 na v21, ker sem mi brskalnik pri v30 občasno kar ugasne.
Zanima me, zakaj se mi po vsakem klicu telefon poveže na internet in prenese 1kb podatkov. To mi deluje samo v domačem omrežju oz. doma ko ima možnost WLAN.
Kot da bi poslal kakšen podatek o samem klicu.
Hvala!
Na hitro sem preletel celotno temo ampak nisem našel.
Ali se da downgrade-ati iz v30 na v21, ker sem mi brskalnik pri v30 občasno kar ugasne.
Zanima me, zakaj se mi po vsakem klicu telefon poveže na internet in prenese 1kb podatkov. To mi deluje samo v domačem omrežju oz. doma ko ima možnost WLAN.
Kot da bi poslal kakšen podatek o samem klicu.
Hvala!

hotlips ::
Mal intermeco, sem videl da kar nekaj osebkov želi dobit plastično torbico za shranjevanje, ki je bila priložena prvim paketom.
Ma momovrste sem videl da jo prodajajo --> http://www.mimovrste.com/artikel/182005... za dobrih 12€.
lp.hl
Ma momovrste sem videl da jo prodajajo --> http://www.mimovrste.com/artikel/182005... za dobrih 12€.
lp.hl

White666 ::
Glede GPS-a. Kot omenjeno mi je pogosto prekinjalo povezavo, točnost skakala med 20 - 350m ipd.
Poslal na servis in ga dobil nazaj z drugim čipom. Zadeva je malenkost boljša (vsaj poveže se mi brez uporabe A-gps). Točnost nekje med 15 in 70m (še vedno skače) vendar Garmin-u XT nekako ne dela težav. V vsakem primeru je v teh nokijah eno sranje od čipa. 6let star Garmin 350 vleče 10x boljše. Očitno ga bom še vedno nosil s sabo.
Mimogrede, a že ma kdo mogoč nadgradnjo za GarminXT v60.
Poslal na servis in ga dobil nazaj z drugim čipom. Zadeva je malenkost boljša (vsaj poveže se mi brez uporabe A-gps). Točnost nekje med 15 in 70m (še vedno skače) vendar Garmin-u XT nekako ne dela težav. V vsakem primeru je v teh nokijah eno sranje od čipa. 6let star Garmin 350 vleče 10x boljše. Očitno ga bom še vedno nosil s sabo.
Mimogrede, a že ma kdo mogoč nadgradnjo za GarminXT v60.

Tale Garmin je en shit. Mene čist narobe vodi. Veliko boljše navigira Sygic. Ti recimo v tunelu ne prekine navigacije tko kot idiotski garmin, ki reče da ni gps signala in kr prekine lol.

roki6262 ::
Včeraj sem dobil tole nokiom, dela mi super full sem presenečen nad hitrostjom saj dela hitro samo imam pa 1 problem:
spominska kartica mi ne gre ven , pride samo do polovice, kaj naj naredim naj mi kdo pomaga::!!
pa če bi mi lahko kdo napisal nekaj aplikacij, pa kako naložit gor garmin vem da je to na forumo, ampak nimam cajta iskat!!!!!
spominska kartica mi ne gre ven , pride samo do polovice, kaj naj naredim naj mi kdo pomaga::!!
pa če bi mi lahko kdo napisal nekaj aplikacij, pa kako naložit gor garmin vem da je to na forumo, ampak nimam cajta iskat!!!!!

WaterBoy ::
Oprema telefona:
Tema: Nokialino 5TH by Bandez
Programi/igre:
Mobile paint
Quick office(ne znam uporablat blush.gif )
Google maps
opera mini
GArmin
PAC-MAN
Sports tracker ( neki zajbava in se mi kr sesuva pinch.gif )
Phone Torch
PaintPad
Shazam
Strobe
GraphViewer
QuickBlock
To mam jst.
Kartica pa ko je čist not jo potisn noter pa skoči ven.
Tema: Nokialino 5TH by Bandez
Programi/igre:
Mobile paint
Quick office(ne znam uporablat blush.gif )
Google maps
opera mini
GArmin
PAC-MAN
Sports tracker ( neki zajbava in se mi kr sesuva pinch.gif )
Phone Torch
PaintPad
Shazam
Strobe
GraphViewer
QuickBlock
To mam jst.
Kartica pa ko je čist not jo potisn noter pa skoči ven.

Upam da čimprej izdajo nov firmware, ker tale v30 je vbistvu degradacija glede na v21. Mislm, da budilka zamuja za 5 min, pa kako za vraga jim je to uspel sprogramirat???

delfinus ::
To z budilko je zivi absurd.Men se je budilka po ene 14 dneh od upgrada ulegla. Sem ze obupal, spreminjal nisem nic in potem je na lepem postala spet tocna. lp, d.

biasko ::
Ima kdo dober bluetooth program za remote kontrolo računalnik.
Rad bi opravlla pregeldovalnik slik, ter kakšen predvajalnik filmov.
lp
Rad bi opravlla pregeldovalnik slik, ter kakšen predvajalnik filmov.
lp

Pregledovalnik slik maš na betalabs od nokie njihov, predvajanik filmov še čakamo, bluetooth program je pa smarttouch, dela lepo sam ti zna zamorit življenje pri inštalaciji.

FeniksX ::
SmartTouch mi je dobr program, lahka musko pa filme pavziraš etc, miško lahka tud na mobitel premikaš :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FeniksX ()

Meni budilka čist nič nezaustaja. Imam simobilovo nokio pa verzijo 30v.. sam tko povem..

Mr.Nice ::
kdo ve kje se v profilu splošno da zvok fotoaparata na tiho? ker je rahlo moteče to :)
Waterboy seveda se da izklopit zvoke fotoaparata....
Nick, pojdi pod nastavitve>osebno>profili>splošno>prilagodi>opozorilni toni daš izključeno in je to to:)
Dont worry.......be happy!!!:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86834 (44849) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2709 (2131) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36792 (17947) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11459 (5642) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13158 (12399) | bond007 |