Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

gepard69 ::
Eno vprašanje glede Nokia Map... sem ravno dol potegnu Egipt pa se mi malo čudno zdi, da bi samo Kairo bil v podrobnosti. Kaj vam kaže? Bi (morda) rabu ker grem tja na počitnice.

MiG84 ::
Zdravo! Jaz imam vprašanje glede posodobitve software.. sem na simobilu in mi piše, da imam zadnji software pa vem, da temu ni tako. Nekaj ste že govorili o tem ampak nisem nikjer zasledil kakšne pametne rešitve.. krentam bi mi mogoče lahko pomagal? :)

IgorM ::
Moja izkušnja z nokijami je ta, da jih je dobro po updejtu zresetirat na tovarniške nastavitve, vsaj jaz nardim tako, da vse pozabi pol pa še en povozim insti updejt pa zadeva dela, brez tega pa mi vedno znova povzroča težave, zaradi katerih bi jo lahko vrgel v koš in pozabil na jo brez problema.

Bor H ::
no odvisno od modela in updejta, pri 5800xm je bilo sam po v30 treba resetirat, prejšnji updejti so pa lepo delal

amacar ::
Imam težavo. Pri brskanju po internetu se mi brskalnik sam zapre. Včasih mi je to delalo 1 krat na pol ure ali pa še to ne in ni bilo problema, sedaj pa mi to včasih naredi že po 5 minutah in me to razjezi, ker včasih pa tega ni delalo. Verzija FW-ja je ista in sicer 21.0.025. Mislite, da je kriva kakšna aplikacija, ker drugo na telefonu v tem času nisem spreminjal.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore

Lahko da je kaka aplikacija kriva, ki ti teče v ozadju. Ponavad je za to krivo pomanjkanje rama.

biasko ::
meni se to v 21 ni dogaja v 30 pa precej pogosto.
bom poiskusil počistiti pomnilnik pa sporočim. lp
bom poiskusil počistiti pomnilnik pa sporočim. lp

Ali obstaja opera če cel zaslon?
Zanima me še če obstaja free Adobe Reader? Ker prednaloženi mi je potekel.
lp
Zanima me še če obstaja free Adobe Reader? Ker prednaloženi mi je potekel.
lp

biasko, js mam crackano verzijo in je do poteka še več kot 100000 dni, malo pobrskaj po netu

Od malo prej je na voljo nov v31 firmare "preko zraka", torej hitro vpišite *#0000# in updejtajte, novega ni nič konretnega razen Ovi maps 3 in hitrejšega delovanja in nekaj bug fixov.

Luka91 ::
Mene pa zanima kako bi lahko naredil svoj album v katerem bi imel mešano glasbo različnih izvajalcev, tako da bi mi glasbeni predvajalnik ta album na mobitelu zaznal. Trenutno mi vsak posamezen komad vrže v svoj album kar me zelo moti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Luka91 ()

V id3 tage morš dat da je isti album in potem v music playerju izbereš da brskaš po albumih in ne avtorjih, al pa nardiš playlisto. Oboje govorim na pamet, nism še probal ampak bi mogl delvat.

Živjo.
Sem že na v31, še vedno se mi zgodi da me vrže iz brskalnika, čeprav imam 30MB prostega pomnilnika na telefonu.
Nisem pa še dobil odgovora, zakaj se mi vedno po končanem klicu telefon poveže na internet ter penese 1kb. Ko sem doma se mi poveže preko WLAN-a. V tujini se to ne dogaja. Kje to vidim? Ko gledam zadnje prenose vidim da ja po končanih klicih vedno s kakšne pol minute zamika prenos podatkov.
Hvala za odgovore!!
Sem že na v31, še vedno se mi zgodi da me vrže iz brskalnika, čeprav imam 30MB prostega pomnilnika na telefonu.
Nisem pa še dobil odgovora, zakaj se mi vedno po končanem klicu telefon poveže na internet ter penese 1kb. Ko sem doma se mi poveže preko WLAN-a. V tujini se to ne dogaja. Kje to vidim? Ko gledam zadnje prenose vidim da ja po končanih klicih vedno s kakšne pol minute zamika prenos podatkov.
Hvala za odgovore!!

Opera je izdala beta verzijo OpereMini 5, dobite jo tukaj ali preko mobitela na m.opera.com/next
glavne pridobitve so: speed dial, tabi, password manager in optimizacija za touchscreen
glavne pridobitve so: speed dial, tabi, password manager in optimizacija za touchscreen

super je!! 3x bolš kot od nokie
Me pa zanima če veš kako tiste hitre bližnjise spreminjati? Ker jih ne znam ;)
+ tega da mi ne prikazuje šumnikov.
lp
Me pa zanima če veš kako tiste hitre bližnjise spreminjati? Ker jih ne znam ;)
+ tega da mi ne prikazuje šumnikov.
lp

demon#666 ::
Pozdravljeni!
Danes sem kupil omenjeno nokio, vendar imam problem pri wlan-u. Imam telekomov modem sinope 568 (mislim da sem ves prav nastavil, vendar nism prepričan
). Ko poskušam vzpostavit povezavo prek wlan-a, mi na telefonu izpiše: "Splet: povezava je prekinjena"
Bral sem prejšne poste in sem zasledil, da je rešitev resetirat na tovarniške nastavitve.
Hvala za odgovore in LP
Danes sem kupil omenjeno nokio, vendar imam problem pri wlan-u. Imam telekomov modem sinope 568 (mislim da sem ves prav nastavil, vendar nism prepričan

Bral sem prejšne poste in sem zasledil, da je rešitev resetirat na tovarniške nastavitve.
Hvala za odgovore in LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: demon#666 ()

mojsterchen ::
Pozdravljeni!
Kako določite telefonu Nokia 5800, da je njegov primarni spomin spominska kartica?
Lp
Kako določite telefonu Nokia 5800, da je njegov primarni spomin spominska kartica?
Lp

ivanuscha ::
@demon
Probi mogoče izbrisat na telefonu vse zapomnjene w-lan povezave. Ali pa poskusi tudi resetirat ruter na tovarniške nastavitve.
@mojsterchen
Ne vem zakaj to rabiš, sej te za vsako stvar vpraša kam želiš inštalirati ali kopirati...
Probi mogoče izbrisat na telefonu vse zapomnjene w-lan povezave. Ali pa poskusi tudi resetirat ruter na tovarniške nastavitve.
@mojsterchen
Ne vem zakaj to rabiš, sej te za vsako stvar vpraša kam želiš inštalirati ali kopirati...

Kla_Man ::
Posodobu sm telefon na v31..... pač zadnja posodobitev. Pa me zanima ali je treba telefon po posodabljanju tud še enkrat hard rest nardit al je dovolj le ponovni vklop telefona?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

Ne rabiš resetirat. Sicer pa meni budilka še vedno zelo zamuja... očitno tudi z v31 niso tega zrihtal.

aha ok tnx. glede budilke pa js sploh nimam težav... mislim da dela tko kot je treba. učeri sm pa tko slučajnu telefoniru v dežju in mi je verjetno kapljica padla na uno zeleno tipko za klicanje pa mi je kr skor crknla lučka. sem že mislil da bo treba na servis nest, je pa dons zu3 vse s5 delal. olajšanje ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

delfinus ::
Live jao.... pol jaz ne bom sedaj sploh upgrejdal, dokler ne bo jasne indikacije, da tega ni vec. No men se je na v30 samo od sebe nekako urihtalo, da mi na REPEAT ON WORDAYS sedaj tocno zvoni. Pri upgrajdu na v30 mi je namrec ene 14 dni redno zamujala od 2 do 5 minut, kar ni tolerantno, ce lovis vlake.
lp, d.
lp, d.

delfincek: upgrejdaj, če ne drugega pridobiš nekaj hitrost in baje nekej hroščov odpravljenih, men pa budilka lepo laufa na v31. Si pa vsak zvečer posebej nastavm in NE ugasnem mobitela, ga dam sam no offline. Mogoče ga sesuje prižiganje.

Tud jst dam vedno na offline, tako da to ni razlog. Mogoče bi hard reset kaj popravil, ampak se mi ne da s tem ukvarjat.

Sprobajte opero 5 beta. Sicer trenutno še ne dela flash, ampak na splošno pa zgleda kr super.

ja sam me vedno izpiše iz gmaila in zato uporabljam kr vgrajen brskalnik. Tudi stran partis in mojblink ne delata dobro na tej operi

Sedaj, ko sem posodobil telefon na zadnjo, v31... sem prič opazil da mi budilka zaostaja za 4minute. Kako to? Pri v30... mi tega še ni počel =/

Zanimivo, men tega nikol ni počel, je pa očitno velk hrošč. Jst sm naredu edin hard reset enkrat z v30 in nimam več problemov od takrat, če se komu da s tem ubadat naj proba.
live: je opera _mini_ 5 beta in tudi nikoli ne bo imela flasha, to ga ma opera mobile, ki pa na s60v5 ne dela (mogoče z virtual keys)
live: je opera _mini_ 5 beta in tudi nikoli ne bo imela flasha, to ga ma opera mobile, ki pa na s60v5 ne dela (mogoče z virtual keys)

@Bor
Ha, tega pa nisem vedu! Sicer pa jst čakam na Skyfire za S60v5, _baje_ da je daleč najboljši browser. Pa flash baje da dela čist enako kot na računalniku, vse možne strani.
Ha, tega pa nisem vedu! Sicer pa jst čakam na Skyfire za S60v5, _baje_ da je daleč najboljši browser. Pa flash baje da dela čist enako kot na računalniku, vse možne strani.

delfinus ::
Jaz sem na v30 naredil hard reset ene 3x in budilka je se vedno zaostajala, tudi ko ni blo na telefonu prakticno nic. Vzel sem ven tudi spominsko kartico. Ce sem imel nastavljeno REPEAT ON WORKDAYS je budilka vedno zaostajala. Pol sem obupal in pac imel nastavljeno bujenje prej, da je zvonila priblizno tam, da je blo se ok za ujet vlak. Pol je pa kar na lepem enega lepega dne postala tocna in je tocna se sedaj. Vmes pa nisem nic stelal niti resetiral. Bug je cuden in ni ene logike kako ga odpravit. Enim dela normalno, enim ne serje z zamudo, enim se zadeva odpravi sama enim pa ostaja. Tako, da pravega recepta za odprato zaenkrat ni. Isto okdrivamo na Nokia forumu.
lp, d.
lp, d.

demon#666 ::
Pozdravljeni (s5
)
Težavo z wlanom nisem še rešil, a trenutno me zanima kako in kaj z GPSom. Katera je najbojša kombinacija (garmin xt + kaj)
LP

Težavo z wlanom nisem še rešil, a trenutno me zanima kako in kaj z GPSom. Katera je najbojša kombinacija (garmin xt + kaj)
LP

Glede wlana: probej brisat dostopno točko iz seznama dostopnih točk
glede GPSa: garmin je klasika ampak ne dela najboljš baje še na s60v5, jst priporočam sygic ali pa ovi maps, ki so prišle skupej z zadnjim updejtom in so res kul
glede GPSa: garmin je klasika ampak ne dela najboljš baje še na s60v5, jst priporočam sygic ali pa ovi maps, ki so prišle skupej z zadnjim updejtom in so res kul

Bellzmet ::
Ja za prve 7 dni jih ne zanimajo tvoji podatki. Potem boš pa verjetno moral komu kaj dat, da ti pošlje kodo oz. original program...

garmin xt + naložene karte je super. Mene je do sedaj vedno pripeljal na pravi naslov. Karte pa maš na travniku zastonj. Vodenje je v slo jeziku, prav tako celoten meni.

martincek1 ::
hmm...se je že komu zgodilo tako kot meni danes: brskam po internetu in se naenkrat pokažejo tiste barvaste črte po zaslonu in telefon se par sekund za tem ugasne. Sicer se mi je to zgodilo prvič in upam da tudi zadnjič, da ne bo telefon začel kaj srati :)
Pa še to: koliko vam kaj zdrži baterija, ker jaz sem ga danes ponoi napolnil na 100%, potem pa kakšne pol ure preko UMTS brskal po internetu, bil še dodatni 2 uri na internetu vendar je program tekel v ozadju(nisem opazil), igral sem tudi kakšno uro neko igro od offscreena in baterija je bila prazna... to res toliko porabi al kaj? :) Drugače pa mi baterija zdrži max 1 dan na zmerni uporabi(pol ure internet(GSM omrežje), pol ure glasbe, pol ure igric, nekaj minut klicanja, 2 smsa, kakšen snap z kamerco .. če bi temu lahko sploh reku ZMERNA uporaba.. :/
Pa še to: koliko vam kaj zdrži baterija, ker jaz sem ga danes ponoi napolnil na 100%, potem pa kakšne pol ure preko UMTS brskal po internetu, bil še dodatni 2 uri na internetu vendar je program tekel v ozadju(nisem opazil), igral sem tudi kakšno uro neko igro od offscreena in baterija je bila prazna... to res toliko porabi al kaj? :) Drugače pa mi baterija zdrži max 1 dan na zmerni uporabi(pol ure internet(GSM omrežje), pol ure glasbe, pol ure igric, nekaj minut klicanja, 2 smsa, kakšen snap z kamerco .. če bi temu lahko sploh reku ZMERNA uporaba.. :/

buhti69 ::
Men normalne porabe zdrži recimo en tedn... Glede neta je pa tko da to tudi meni zelo pokuri baterijo in tudi zelo se segreje mi tkt baterija. Smo recimo s sošolci dve šolski uri bli na youtubu in se je baterija skor čist spraznla. Tudi igrce so mi zelo kurle baterijo, tko da men se zdi to normalno da tok hitro kuri...
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86841 (44856) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2709 (2131) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36799 (17954) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11460 (5643) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13167 (12408) | bond007 |