Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

edge540 ::
Ja smo naložili..dela ok, malo hitreje, meniji so malo druge barve. Par bugov še vedno ostaja, recimo da te včasih ko začneš pisat sms ven vrže.

IceIceBaby ::

martincek1 ::
Skrivljena matična..sej se vid, čeprav če bi bil na ksn-jevem položaju, bi reku da iz te slike niti podrazno ni nič razvidno! =)

CleanPower ::
Baje je se od znotraj vidi poškodba, ker naj bi bil telefon stisnjen v žepu.
pa nemogoče da se matična ukrivi brez zloma ekrana! naj ti pokažejo to ''poškodbo''! sem 100% prepričan da to ni posledica mehanične obremenitve, ker bi se matična plošča zlomila ali pa povrnila v prvotno stanje(je prožna)

Slowenc ::
Od zadnje posodobitve s softwerom 30.0.011 naprej se mi je parkrat zgodilo, da ko me nekdo pokliče on mene sliši, jaz pa njega ne. Po ponovnem klicu je vse OK.
Prej se mi to ni dogajalo.
Ima mogoče še kdo tak problem?
Prej se mi to ni dogajalo.
Ima mogoče še kdo tak problem?
Skiny gate.

delfinus ::
Z novim 30.0.011 je problem pri alarmu. Ce ga imas nastavljenga na 6:37 zjutraj in tako, da je izbrana opcija Repeat on Workdays (samo ob delavnikih), te ne bo budilo ob tej minuti, kot je alarm nastavljen, ampak bo zvonilo par minut kasneje, koliko je pa odvisno kak se bo Nokia sama odlocila.
lp, d.
lp, d.

White666 ::
Pravkar sem dobil omenjeni telefon in se mi na beli podlagi (ob vklopu, ipd) zgoraj pojavlja rahla senca (pod logotipom Nokia). Vas lahko vprašam ali je normalen pojav?

bond007 ::
Z novim 30.0.011 je problem pri alarmu. Ce ga imas nastavljenga na 6:37 zjutraj in tako, da je izbrana opcija Repeat on Workdays (samo ob delavnikih), te ne bo budilo ob tej minuti, kot je alarm nastavljen, ampak bo zvonilo par minut kasneje, koliko je pa odvisno kak se bo Nokia sama odlocila.
Sem zjutraj mislil, da še mal sanjam ker sm gledal kak bo ob 6.30 zvonil, pa je zvonil 6.31. JSt sam WTF ... res zanimivo kako jim uspe tak bug sprodcirat

Mene pa zanima, kako predvajat mp4, avi ipd. (filmčki ipd) Nikakor mi ne uspe.
Na prejšnjem telefonu (E51) sem lepo instaliral CorePlayer pa je delalo bp. A je tu kakšna alternativa (da ni treba vsako datoteko konvertirat)?
Na prejšnjem telefonu (E51) sem lepo instaliral CorePlayer pa je delalo bp. A je tu kakšna alternativa (da ni treba vsako datoteko konvertirat)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: White666 ()

Bond jap. Sam sem sedaj primoran nastavt alarm nekaj minut prej, ker ne zvoni tocno. To se mi zdi res popolnoma absurdno, vsaka bangladeska elektronska ura od pralnega praska ti zvoni tocno ob minuti, tu ti pa Nokia fali lahko tudi do 5 minut. Sicer pa je ze kdo downgradal firmware? Tule sem bral, da bi naj slo, ampak si zadeve ne upam, ker nisem nasel vec mnenj uporabnikov. Obstaja moznost, da se GSM zabrika.
lp, d.
lp, d.

npl ::
@ White666
Zelo verjetno da imaš pokvarjen ekranček. Meni se je zgodilo podobno.
V zgornjem levem delu ekrančka se ob svetlih ozadjih pojavi nekakšen "madež". Še najbolje je viden na svetlo sivi podlagi. Pri meni pa se je znotraj te lise celo rahlo "zapekla" prejšna slika.
Telefon sem nesel na servis in so mi v enem tednu brez težav ekranček zamenjali.
Zelo verjetno da imaš pokvarjen ekranček. Meni se je zgodilo podobno.
V zgornjem levem delu ekrančka se ob svetlih ozadjih pojavi nekakšen "madež". Še najbolje je viden na svetlo sivi podlagi. Pri meni pa se je znotraj te lise celo rahlo "zapekla" prejšna slika.
Telefon sem nesel na servis in so mi v enem tednu brez težav ekranček zamenjali.

ivanuscha ::
Jao sem ravno mislil updatat na v30, pa oćitno ne bom zaradi alarma. So pa kekci prve klase res.

Sem resetiral telefon na factory defaults pred pol urce. Problem je se kar prisoten. Problem je bolj prisoten, ce imas alarm nastavljen na doloceno uro in potem opcijo "Repeat on Workdays". Zamik je od 1 do 5 minut. Kakor kdaj.
lp, d.
lp, d.

bond007 ::
Meni zdaj zgleda da dela - sm 5x testiral (zbral nedeljo za workday) in nastavil alarm in vsakič točno zvoni (mogoče tudi zato, ker testiram alarme čez 1-2 minute in ne čez noč, ko telefon tut zgleda rad par minut zjutri potegne
). Je pa res tečno, sploh ce mors zjutri kak vlak ujet (ane delfincek
). Drgač pa kot berem na forumih, je še en problem in sicer če snooze nastaviš na karkoli druga kot 15 min (kot je privzeto), zvoni vseeno čez 15 minut. NE jebe sistema sploh...

ivanuscha ::
Ali mogoče kdo ve kako nastavit BT slušalko, da prenaša zvok od telefona, oz. deluje samo med klicom? Ker če imam recimo navigacijo vklopljeno in zraven še BT, potem se tudi glasovno vodenje prenaša preko slušalke, kar pa je nadležno.

Ali mogoče kdo ve ali se da spremenit bližnjice za "touch-key" desno zgoraj zraven XpressMusic?
Prav tako me zanima ali je možno na začetni zaslov prilepit več bližnjic? Na netu sem na nekaterih slikah tem videl več vrstic ikon ipd.
Rad bi imel npr 4 ikonce za hitro klicanje + ikonce za npr kalkulator, interne, pošto ...
V naprej hvala
Prav tako me zanima ali je možno na začetni zaslov prilepit več bližnjic? Na netu sem na nekaterih slikah tem videl več vrstic ikon ipd.
Rad bi imel npr 4 ikonce za hitro klicanje + ikonce za npr kalkulator, interne, pošto ...
V naprej hvala

Ne nič od tega se ne da, je pa res, da obstaja neka aplikacija, ki ti naredi zaetni zaslon malo bolj poln...

jnce ::
Zanima me če obstaja aplikacija, s katero lahko zakleneš recimo kakšno mapo ali pa samo datoteko.

Bor H ::
White666: zasledu sm eno aplikacijo ki naj bi to znala, enkrat zdavnej na DailyMobile blogu, tista aplikacija, ki ti spremeni prvo stran je pa HandyShell, ki vsaj mene kr precej živcira, lahko jo pa poskusiš.

Keyser Soze ::
Tole sliko so mi poslali iz Teleraya. Iz nje naj bi bilo "nedvoumno razvidno", da je v mojem telefonu zvita osnovna plošča.
A to oni tebi resno? Da bi dosegel takšen zvin vitroplasta bi moral zadeva kar konkretno obremenit za dalj časa ali ga ukrivit za veliko večji radij, če sploh. IMO bi prej počil.
Da ne rečem, kakšne poškodbe ohišja, baterije in zaslona bi pri tem nastale.
Skratka, upam, da ne boš odnehal na tej stopnji.
P.S.: Je pa res, da je zadeva prov za en qrc slikana. Pošlji jim poziv, naj ti podrobneje obrazložijo okvaro oz. svojo ugotovitev, preden greš naprej na tržni inšpektorat.
OM, F, G!

Mene pa zanima ali ima 5800 že vgrajen pregledovalnik pdf datotek?
Tukj na forumu sem našel nekoga, ki je napisal, da ga je potrebno naložiti ( od kje pa? ).
V naprej hvala
Tukj na forumu sem našel nekoga, ki je napisal, da ga je potrebno naložiti ( od kje pa? ).
V naprej hvala

Bor H ::
Dobiš ga lahko kot free trial, z mal truda ali uporabe kreditne kartice pa ga lahko aktiviraš za vedno. Dobiš ga pa kr direkt na mobitelu al prek Ovi Store al pa preko Download sekcije.

Okej, dal si link do strani z nekaj aplikacijami in igrami za Nokia 5800. Lahko še po slovensko zraven napišeš kaj si mislil povedati? :)

uroszo ::
Nekje sem bral da je ohišje bolj "plastično" oziroma poceni, ali je to res??? lp, Roki
Ohišje je precej plastično. Meni je po dveh tednih pričelo "škripat", če bi pa padel na tla, bi se v trenutku razletel po mojem mnenju. Je mogoče že kdo poskusil? :)
http://www.ozvocenja.si

Glede ekrana... Telefon sem nesel na mobitel in tam so zagnali dva nova mobija (5800).
Oba sta imel zgoraj senčeno (kot na mojem). Prilagam slikco problema :
Na slikci sem zmanjšal brightness- da se bolje vidi.
Ali vas lahko prosim, če pogledate tudi na svojih. Zadeva je vidna izključno na beli podlagi v zgornjem robu. (npr ob vklopu, izklopu mobitela ...)
V naprej hvala
Oba sta imel zgoraj senčeno (kot na mojem). Prilagam slikco problema :
Na slikci sem zmanjšal brightness- da se bolje vidi.
Ali vas lahko prosim, če pogledate tudi na svojih. Zadeva je vidna izključno na beli podlagi v zgornjem robu. (npr ob vklopu, izklopu mobitela ...)
V naprej hvala

residual ::
na moji nimam teh senc, vsaj tako izrazitih ne. Malo se potegne senca na ekran zgoraj med led lučkami, ampak ni omembe vredno...
Sem jo pa kupil pri mobitelu kakšnih 14 dni nazaj
Sem jo pa kupil pri mobitelu kakšnih 14 dni nazaj

sj na slikci, je senca povdarjena, ker sem nalašč brightness zmanjšal, da se bolje vidi. drugač ni tko intenzivna.
spodaj (in levo in desno) je pa čist ok
samo zgornji rob (je "žagast")
spodaj (in levo in desno) je pa čist ok
samo zgornji rob (je "žagast")
Zgodovina sprememb…
- spremenil: White666 ()

kitl76 ::
Tudi jaz imam te sence. Ta telefon je za moje pojme navadno skropucalo, ki ni vreden nakupa. Po začetni navdušenosti sem zelo razočaran na samim aparatm.

Jaz imam tudi te sence, opazam sedajle, ko ste to izpostavli v tej temi. Imam tel ze od februarja, ampak je zadeva tako minorna in me tole res ne moti. Bele podlage praktincno ni nikoli nikjer do vrha zaslona.
lp, d.
lp, d.

Zanima me tudi, ali se da kako nastaviti galerijo (kje išče datoteke, ter kaj prikaže)
Po tem ko sem instaliral Garmina, mam zdaj noter en kup šodra (ikone ipd), skoraj ne najdem svojih slik ipd.
Po tem ko sem instaliral Garmina, mam zdaj noter en kup šodra (ikone ipd), skoraj ne najdem svojih slik ipd.

Keyser Soze ::
Tudi jaz imam te sence. Ta telefon je za moje pojme navadno skropucalo, ki ni vreden nakupa. Po začetni navdušenosti sem zelo razočaran na samim aparatm.
Hej, ko boš dal 600EUR boš lahko upravičeno pričakoval, da boš dobil neoporečno kvaliteto oz. izdelavo. Če pa posegaš po "budget izdelkih" pa nikakor ne moreš pričakovat, da bo noter top line tehnologija.
Človek bi verjetno hotel najmanja Rollsa za ceno Yugota.
Kar se tiče madežev na zaslonu, je to IMO posledica precej normalnega pojava pri LCDjih. Svetloba namreč ponavadi "pušča" v kakšni predelih zaslona bolj, v kakšnih manj. Še najrajši pa ob kakšnih robovih oz. kotih. Lahko je pa teoretično to tudi posledica neravnih robov stekla na LCDju, kar povzroči zamik polarizacijskega filma in posledično svetlobne "madeže".
OM, F, G!

WaterBoy ::
Zanima me tudi, ali se da kako nastaviti galerijo (kje išče datoteke, ter kaj prikaže)
Ustvari novo apo v galeriji in not zmeči slikice od garmina pa problem rešen.

Handy Shell, omenjen v tej temi vsaj 20x, tudi na tej strani!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85759 (43774) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2676 (2098) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36331 (17486) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11310 (5493) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12848 (12089) | bond007 |