Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

e-marko ::
Jaz sem pred tednom dni naročil tale komplet, ko pride bomo vidli, s poštnino vred je bilo 9.5 EUR
Upam samo da ne bo razpadel
Haha, meni je razpadel. Resno.
Tam kjer je tisti vmesni komad žice vtaknjen v plastiko je razpadel. Malo lepila in ponovno sestavil, sedaj drži kot pribit.
LP
...somebody, somewhere...

dunker ::
Meni je bil tudi tale komplet sumljiv že na prvi pogled, pa še tisti drugi ima baje namensko odprtino za kamero + tko fancy se zatakne s sprožilcem za fotoaparat ...

Ne veseli se prehitro, zadeva je identična! Različen je samo tisti del kamor pritrdiš telefon. In tisti, ki ga imam jaz mi je bolj všeč, ker lahko z eno roko telefon vtaknem v nosilec in ga tudi odstranim. Ampak to niti ni pomembno... Enostavno je potrebno paziti, ko boš zvijal nosilec v pravo pozicijo, da ga držiš z obema rokama saj drugače hitro razrahljaš tisti del kjer je srednji del (to je samo kos aluminijaste debele žice in preko cevka) pritrjen v plastiko. Eh, sem čudno napisal... Pa saj boš menda razvozljal.
LP
LP

Tomay ::
Se je že zgodilo komu, da mu je telefon zmrznil, ko ga je kdo poklical in je sprejel klic s tipko na touch. Normalno sem še končal pogovor, ko pa je sogovornik odložil mi je na ekranu še vedno prikazovalo, kot da me kliče. Karkoli stisnem nič ne pomaga. Lahko zaklenem/odklenem telefon ampak še vedno isto. Samo izklop in ponovni vklop pomaga. Preostanek dneva sem sprejemal klice samo zeleno tipko, pa se težava ni ponovila. Je imel že kdo podobne težave.
Voodoo 4Ever

delfinus ::
Meni se je to tudi ze zgodilo. Zdi se mi, da se je zgodilo v kombinaciji, ko sem potegnil tisto tipko za zatemnitev ekrana na desni strani telefona.
lp, d.
lp, d.

Samson ::
Ze nekaj casa nazaj sem opisal to "napako" po katerem je potrebno ugasnit in pa prizgat telefon. Mislim da se zadeva zgodi kadar imas spremenjeno temo, oz. uporabljas temo ki se nahaja na kartici. Jaz sem za test zacel uporabljati temo iz telefona. Upam da bo pomagalo. In ja, tale napaka se mi zelo velikokrat dogaja.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

kitl76 ::
Meni telefon vedno zmrzne ko se aktivira budilka ne glede a imam kako temo naloženo ali ne. Moj telefon je totalno ne uporaben za jutranjo budilko. Očitno ima telefon kar nekaj hroščov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

Ravno kot budilka pa je meni najbolj uporaben, hehe. Najmanj dvakrat ga obrnem okoli in še malo podremam... Še nikoli zmrznil. Najbolj ga muči kadar je ugasnjen in po izklopu alarma vedno vpraša ali vklopi telefon. Če označim NE potem mu nekaj ne štima in rabi nekaj časa, da se zopet ugasne.
LP
LP

ivanuscha ::
Zakaj bi izkljapljal telefon, če pa enostavno stisneš offline profil in ti izklopi omrežje samo. Za baterijo je še slabše, če ga ugašaš in prižigaš. Drugače pa vsem ki zmrzuje pri budilki ali pri klicih, preverite, da nimate slučajno kakšno folijo čez senzor za bližino.

majstor ::
Od danes naprej je nov Garmin zunaj: 5.0.0.50
Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.50
Change History
- Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
- Correct the turn preview page in landscape orientation.
- Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
- Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.
Google mi napiše, da je ta verzija prišla ven 15. aprila 2009.
Kaj pa izkušnje v delovanju, si update že preizkusil? Mnenje?
Sam imam verzijo 5.00.40
Hvala.
Vceraj namestil, dela OK. Razlik ne opazim...

selanc ::
Zdravo! Mene pa zanima zakaj mi ga ne gre posodobit? Vzel sem ga pri Simobilo. Napiše mi da strežnik se ne odziva, kaj bi lahko to bilo? in še to, ali kaj plačam če grem za zemljevid in da mi pokaže trenutno lokacijo, hvala vam!!

Bor H ::
Očitno maš probleme z dostopom do neta. Je pa tut možno da je krivda na strani simobilovega softwerja (simobil prilagaja firmware svojim mobitelom).
Nekaj malega ti bo pobralo prenosa podatkov, če imaš kakšen normalen paket bi mogu met vključenih vsaj 100mb prenosa podatkov. Če nisi sigurn pa v nastavitvah izklopi network gps pa a-gps. Mislim da najdem nekje v meniju location pod aplikacije.
Nekaj malega ti bo pobralo prenosa podatkov, če imaš kakšen normalen paket bi mogu met vključenih vsaj 100mb prenosa podatkov. Če nisi sigurn pa v nastavitvah izklopi network gps pa a-gps. Mislim da najdem nekje v meniju location pod aplikacije.

DamijanD ::
Kakšen je postopek pri upgradanju Garmina XT? Je potrebno še enkrat vpisovat ključe in podobno? Trenutno imam slovenski jezik govornega vodenja, a to update povozi?
Pa še ena malenkost: Ali lahko nekdo preveri, če mu Garmin XT v kraju Bistrica pri Tržiču ponudi ulico Deteljica. Meni jo ne in je zelo čudno, da je ne imam pa AR 2.20
Pa še ena malenkost: Ali lahko nekdo preveri, če mu Garmin XT v kraju Bistrica pri Tržiču ponudi ulico Deteljica. Meni jo ne in je zelo čudno, da je ne imam pa AR 2.20
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()

Jaz sem updejtal in ni potrebno vpisovati novih ključev. Vse nastavitve so se mi tudi ohranile.
Sem preveril za Deteljico in mi jo najde, ponudi mi vpis hišne številke.
Karte imam Adria Route 2.20 in za ostalo CN Europe NT 2020.10.
LP
Sem preveril za Deteljico in mi jo najde, ponudi mi vpis hišne številke.
Karte imam Adria Route 2.20 in za ostalo CN Europe NT 2020.10.
LP

Simobil še nima svojega updejta,to je krivo! Zanima me pa zakaj mi pri vseh temah ki sem jih dov z neta potegno, in ko jih hočem naložit napiše da mi je cerfitikat potekel! Kje je to finta? Hvala vam in lep vikend

Kla_Man ::
Zanima me, ali je tista ikonca avtomobila pri zemljevidu v Garminu le pri starejših verzijah? Ker pri .40 ni več, za .50 pa ne vem. Pri .40 je nekakšna puščica.

Kolikor vem moraš izbrati v nastavitvah ali naj ti prikazuje puščico ali avtomobilček. Tega pa moraš posebej dodati v folder v mapo garmin. Najdeš na garminovi domači strani. Jaz sem ga dodal enkrat in mi ga prikazuje tudi v zadnji verziji.
LP
LP

urosh ::
@selanc - vrni se na začetek teme, pa ti bo vse jasno ;)
@kla_man - te ikonice si lahko dodatno naložiš in potem po želji določiš. Default je pa pač tista puščica. Lahko si pa daš božičkove sanke ali frankenštajna :)
Tudi update gre brez vseh problemov in vpisovanja ključev itd. Razlike pa tudi jaz nisem opazil...
@kla_man - te ikonice si lahko dodatno naložiš in potem po želji določiš. Default je pa pač tista puščica. Lahko si pa daš božičkove sanke ali frankenštajna :)
Tudi update gre brez vseh problemov in vpisovanja ključev itd. Razlike pa tudi jaz nisem opazil...

Denos ::
Simobil še nima svojega updejta,to je krivo!
Ni res. Sam sem updatal (brez spreminjanja product code) v telefonu preko WLANa.

@live
jaz nisem našel te opcije
@e-marko
Hvala. Meni pa ne ponudi te ulice. (ne vem kaj je narobe). A poveš koliko je velika datoteka za AR 2.20, ki jo imaš ti? Kako imaš poimenovano datoteko z AR (gmapsupp.img ali gmapprom.img).
jaz nisem našel te opcije
@e-marko
Hvala. Meni pa ne ponudi te ulice. (ne vem kaj je narobe). A poveš koliko je velika datoteka za AR 2.20, ki jo imaš ti? Kako imaš poimenovano datoteko z AR (gmapsupp.img ali gmapprom.img).

Zemljevide sem prenesel s pomočjo MapSource in sicer istočasno tako AR kot CN. Velikost je 144MB ampak to ti nič ne koristi saj sta to obe mapi in je velikost tako odvisna od izbora držav pri CN. Datoteka je poimenovana GMAPSUPP.IMG.
LP
LP

Melly ::
A je kdo kupil nokio na Tušu in kako se obnese vsi updejti in podobno? A je vsebina ala mobitel a je ala simobil?

Jaz imam gor kar dva image-a 2009.11 in ar 2.20 in se očitno prekrivata. Sem opazil, da moram kot državo izbrati sloveniJa in potem brska po AR bazi in v tem primeru imam tudi ta naslov...

WaterBoy ::
No bo keri vedel kaj je anrobe z mojim problemom, ali pa vsak kao lahko ariviram sms-je na raćunalnik, brez da bi šou usakiga posebej prepisovat v beležnico?

primy ::
Probaj še takole:
pojdi v meni - aplikacije - upr.datot. - izberi možnost - varnostno kopiranje ....
pojdi v meni - aplikacije - upr.datot. - izberi možnost - varnostno kopiranje ....

Kako pa garmin to hendla, če ima eno področje (recimo Slovenijo) v dveh mapsetih - a ga to kaj moti ali...?

Ampak to (vsaj v primeru vpisovanja naslova) ni imelo nobene veze - vedno sem imel na voljo Slovenijo in Slovenia-o

Zdajle sem v Monitorju prebral, da je Garmin opustil razvoj Mobile Xt-ja. Je to res ali so kaj zabluzili - glede na to, da je bila pravkar nova različica na spletu?

WaterBoy ::
Js ne vem kaj nj naredim. Na noben način mi noče arhivirat SMS-e z telefona na računalnik. Ve še kdo kakšen drug način razen preko PC souta in varnostno kopiranje.
Hvala
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WaterBoy ()

meho18 ::
ma mogoče kdokakšno idejo kako bi si naložu spet starejši software? ker ta najnovejši mi dela samo probleme... vse šteka zmrzuje muska je zdej ful tišja v slušalkah....mi je žav postaja da sm sploh nabavu ta mobič k je res katastrofalen...

Mr.Nice ::
haha jaz imam problem, da mi ne gre posodobit na najnovejši software, ti pa hočeš nazaj na starega hehee isti drek ti bo...
Dont worry.......be happy!!!:)

martincek1 ::
@meho: si naredu hard reset? če ti nič ne dela, ti predlagam da daš nazaj na tovarniške nastavitve, pol boš pa vidu, bi moglo potegnt ;)

ja zdj sm naredu hard reset bom vidu če bo še štekal pa bavre spreminjal... sam muska na slušalkah je pa šezmer tko tiha... k na prejšnjem softweru sigurno ni bla tolk...prej je tud na slušalkah dobr sekal...

glede tega ti pa priporočam, da si v kolikor imaš te slušalke od nokie ki si jih dobil v kompletu, čimpreje zamenjaš z kašnimi bolj kvalitetnimi :D
PS: poročaj glede telefona ;)
PS: poročaj glede telefona ;)

pred posodobitvijo je blo pa vse uredu... mislem da nokia že dolgo ni ime za kvalitetne mobitele...več k ma slabši je... najbolš so ble une nokie 3310... to je delal ni de ni.

Pinzl ::
Eno vprašanje na hitro.
Pa se da zamenjat doma ta barvni pokrovček,če je to kdo delal in koliko stane atk pokrovček ter njegova zamenjava na servisu če se le tega nebi dalo zamenjati doma.
Okej 5 vprašanj na hitro:)
Pa se da zamenjat doma ta barvni pokrovček,če je to kdo delal in koliko stane atk pokrovček ter njegova zamenjava na servisu če se le tega nebi dalo zamenjati doma.
Okej 5 vprašanj na hitro:)

-Da
-Ja, so že delal :)
-Hh..pomoje tam od 10 do 20e, prečekiri bolho pa ebay ;)
-Na servisu ti ga po moje ne bodo zamenjali, vsaj na pooblaščenem ne :D
-Poglej mal na youtube, sem 100% da obstaja en video, ki zelo natančno pokaže postopek, tako da ni težko narest doma, vendar pa morš vedet, da se boš tudi igrou z odprtim telefonom(pazt boš mogu na sam touchscreen, da se ti ne nabere prah, ker boš pol mogu še enkrt odpirat) itd.., tko da morš res lepo delat z njim ;)
-Ja, so že delal :)
-Hh..pomoje tam od 10 do 20e, prečekiri bolho pa ebay ;)
-Na servisu ti ga po moje ne bodo zamenjali, vsaj na pooblaščenem ne :D
-Poglej mal na youtube, sem 100% da obstaja en video, ki zelo natančno pokaže postopek, tako da ni težko narest doma, vendar pa morš vedet, da se boš tudi igrou z odprtim telefonom(pazt boš mogu na sam touchscreen, da se ti ne nabere prah, ker boš pol mogu še enkrt odpirat) itd.., tko da morš res lepo delat z njim ;)

Pozdravleni še enkrat! A že veste a gre posodobit SIMOBILOVO NOKIO 5800 PREKO APARATA SAMEGA, ali samo preko PC-ja! Meni preko aparata ne gre!sta samo dve možnosti, še ne gra ali pa sn sm terc! Hvala vam, in še lep dan naprej...

Kla_Man ::
Kolikor vem moraš izbrati v nastavitvah ali naj ti prikazuje puščico ali avtomobilček. Tega pa moraš posebej dodati v folder v mapo garmin. Najdeš na garminovi domači strani. Jaz sem ga dodal enkrat in mi ga prikazuje tudi v zadnji verziji.
LP
Hvala, že imam novega sedana...

luka9 ::
Kupil sem novo Nokio 5800 XM v prosti prodaji pri SiMobilu. Edina težava kar jo imam da se mi telefon ne poveže na internet. Pod nastavitvami imam nastavljeno SiMobil internet. Je kdo imel podobne probleme ali pa imam jaz v nastavitvah kaj nastavljeno narobe ?

mrTwelveTrees ::
*
*
*
POSODOBITEV NOKIA 5800 XM (tudi Simobil)
*
*
*
vse kar morate storiti je da se zamenja product key: pravi je: 0559299
*
vse pametne buče; Simobil ima zaradi Vodafona drug PK ker kao Vodafone hoče prej stestirati nov software preden ga odobrijo... to mi je reku tip na TELERAYu !
a fora je da ko sem iz servisa dobil svojo nokijo 5800xm (Simobil) so mi oni zamenjali product key... in tako naložili najnovejši firmware ...
na telerayu govorijo eno, delajo drugo
še pred posega servisa mi je na tehnični pomoči reku da se ne da nadgradit 5800 xm če je bila kupljena pri Simobilu, če pa je bila kupljena pri njih (prosta prodaja) pa da se da .... BULL SH*T !!!
se pravi spremeniti morate p. key ki je pravi (za slovenijo) 0559299
navodila najdete tukaj: http://dailymobile.se/forum/index.php/t...
in NE, ne boste zgubili garancije, naj Teleray dokaže da si to sam počel, pa rečeš da si se pri njih oglasil in so ti na servisu posodobili ...
*
*
POSODOBITEV NOKIA 5800 XM (tudi Simobil)
*
*
*
vse kar morate storiti je da se zamenja product key: pravi je: 0559299
*
vse pametne buče; Simobil ima zaradi Vodafona drug PK ker kao Vodafone hoče prej stestirati nov software preden ga odobrijo... to mi je reku tip na TELERAYu !
a fora je da ko sem iz servisa dobil svojo nokijo 5800xm (Simobil) so mi oni zamenjali product key... in tako naložili najnovejši firmware ...
na telerayu govorijo eno, delajo drugo
še pred posega servisa mi je na tehnični pomoči reku da se ne da nadgradit 5800 xm če je bila kupljena pri Simobilu, če pa je bila kupljena pri njih (prosta prodaja) pa da se da .... BULL SH*T !!!
se pravi spremeniti morate p. key ki je pravi (za slovenijo) 0559299
navodila najdete tukaj: http://dailymobile.se/forum/index.php/t...
in NE, ne boste zgubili garancije, naj Teleray dokaže da si to sam počel, pa rečeš da si se pri njih oglasil in so ti na servisu posodobili ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85330 (43345) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2658 (2080) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36137 (17292) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11241 (5424) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12720 (11961) | bond007 |