Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

DamijanD ::
word, excel, powerpoint ma gor.
adobe acrobat pa ne, je plačliv pa dodatn ga morš naložit...al pa pač nelegalno verzijo...
nokia 5800.... nima offisov gor... :(
nima... a jih lahko brezplačno namestiš - vsaj readonly verzije

expertslo ::
word, excel, powerpoint ma gor.
adobe acrobat pa ne, je plačliv pa dodatn ga morš naložit...al pa pač nelegalno verzijo...
nokia 5800.... nima offisov gor... :(
nima... a jih lahko brezplačno namestiš - vsaj readonly verzije
ja saj jz jih namestim pa me vprasa za licenco...:( ce pa jih mas pa prosim ce mi das taksne ko nerabis tega...

ppeterlin ::
Zdravo!
Je kdo pogruntal zakaj ne dela tudi z novim firmware-om poslušanje mp3-jev in SportsTracker?
Men tut noče vedno uploadat treninga na web sportstrackerja, oz. mi ponavadi uploada, sam na telefonu mi skoz kaže uploading... konča pa nikoli, čeprav je že trening uploadan?!?
Ma še kdo take probleme?
LP
5er
Je kdo pogruntal zakaj ne dela tudi z novim firmware-om poslušanje mp3-jev in SportsTracker?
Men tut noče vedno uploadat treninga na web sportstrackerja, oz. mi ponavadi uploada, sam na telefonu mi skoz kaže uploading... konča pa nikoli, čeprav je že trening uploadan?!?
Ma še kdo take probleme?
LP
5er

Bellzmet ::
Ja meni tudi vrže iz Sports Trackerja. Poizkusi najprej prizgati Sports Tracker, new workout, start (da začne ura teči) in šele potem pojdi v music player in uštimaj musko. Tako je meni delalo (no vsaj tisto minutko, ko sem poizkusil
Drugače pa kar zapre program.
Glede uploada je pa pomoje en catch. Poizkusi se najprej pri uporabniku povezati s service in nato uploadat. Meni sprva ni delalo potem sem pa uspešno naložil. Zdi se mi, da je catch v tem, da se povezava na internet ne odpre vedno in zato seveda ne more poslati.
lp

Glede uploada je pa pomoje en catch. Poizkusi se najprej pri uporabniku povezati s service in nato uploadat. Meni sprva ni delalo potem sem pa uspešno naložil. Zdi se mi, da je catch v tem, da se povezava na internet ne odpre vedno in zato seveda ne more poslati.
lp

topir ::
settings, phone, notification lights, notification light
una stanby je pa neki v stilu tiste lučke od SE, ki da vedt da je mobi pržgan
to že samo kje se nastavijo intervali utripanja lučke?

Bor H ::
Kukr vem je to dokaj nemogoče, sej vredu utripa, če te hoče na kej opozorit utripa k srce vrhunskega športnika, če ne pa na kake 20 sekund.

roli ::
No ja nekdo zgoraj je svetoval naj zaradi zmešanega gps-a odnesem telefon na servis. To se meni ne zdi pametno, ker dvomim, da je kaj narobe z njim. Ko enkrat signal ima najde pozicijo brez problemov, samo traja dolgo, da se najde. Sem se pa mel priložnost igrati z eno nokio iz E serije in ob izklopljenem a-gpsu je prav tako rabila 5 minut, da je našla signal.
http://www.r00li.com

Ja jaz sem svetoval. No sej potem to ni nič nenavadnega, sem mislim, da tudi potem ob uporabi ne deluje normalno. Pač za prvi fix rabi dlje časa. Vsaj meni to ni problem in je vse skompenzirano potem, ko enkrat ima fix, da v redu dela.
lp
lp

Good Guy ::
zakaj mi garmin mobile xt ne zazna internal gps na 5800, skos sam išče prek bluetooth-a
v garminu naštimaj da uporablja internal gps
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^

refosk ::
Zanimiva alternativa Garminu je SYGIC. Meni osebno je bolj user friendly. Dobi se na partisu.

admiral1 ::
kako je pa z kartografijo , a mi res ne zna nobn povedat kako se to aštimat, zto k men tm piše, da je uporaba dovoljena samo z garmin gps-ji

Zanimiva alternativa Garminu je SYGIC. Meni osebno je bolj user friendly. Dobi se na partisu.
Se strinjam! PA ne samo bolj user friendly ampak tudi boljši pri navigaciji. Vsaj tolikokrat te ne misli peljat po poteh, ki ne obstajajo ali pa so praktično bogu za hrbtom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roli ()

delfinus ::
admiral1 pojdi v Garmin. Klikni na tist stopnicast indikator satelitskega signala v zgornjem levem kotu. Spodaj desno klikni na tipko je omogoci ali onemogoci. Tam bos potem lahko zbral aliu bluetooth ali pa vgrajen GPS. Izberi vgrajen GPS in omogoci sprejemanje.
lp, d.
lp, d.

goby ::
zakaj mi garmin mobile xt ne zazna internal gps na 5800, skos sam išče prek bluetooth-a
V telefonu greš na: Meni->Aplikacije->Lokacija->Določ. položaja->Načini določitve položaja->Interni GPS.
Lp

Še enkrat: Kaj je z Sports Tracker in kje s dobi??
To je free program in ga dobiš na:
http://sportstracker.nokia.com/nts/main...
Lp

e-marko ::
Pravkar naložil Sygic. Prvi vtis zelo dober. Ne sesuva se kot Garmin in tudi vizuelno je ok. V akciji pa ga preizkusim v kratkem in poročam glede morebitnih težav.
@Live: Ko izbereš mesto in ulico imaš zgoraj še okence številka in takrat vpišeš številko. Če nima na karti nobene številke za tisto ulico je pa ne moreš.
LP
@Live: Ko izbereš mesto in ulico imaš zgoraj še okence številka in takrat vpišeš številko. Če nima na karti nobene številke za tisto ulico je pa ne moreš.
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

ivanuscha ::
@e-marko
Hvala za odgovor. Očitno Sygic ne pozna toliko hišnih številk kot Garmin.
Sicer pa sem nad obema navigacijama malo razočaran. Namreč Garmin dostikrat zašteka tudi v portrait načinu in se ga ne da ugasnit. Je treba resetirat telefon. V landscape načinu pa je tudi precej nestabilen, dostikrat ven vrže. Pa hišne številke so v kakšnih vaseh zelo pomešane!
Sygic pa ima še bolj zmešane številke, oz. jih nekje sploh ni. Vsaj kolikor sem ga do zdaj sprobal. Pa tudi ven meče, napiše unexpected error.
Mi je pa vseeno Garmin bolj všeč, če bi bil stabilen in če bi bile še bolj natančne mape, bi bil res odličen. Upam, da odpravijo te težave z naslednjo verzijo.
Hvala za odgovor. Očitno Sygic ne pozna toliko hišnih številk kot Garmin.
Sicer pa sem nad obema navigacijama malo razočaran. Namreč Garmin dostikrat zašteka tudi v portrait načinu in se ga ne da ugasnit. Je treba resetirat telefon. V landscape načinu pa je tudi precej nestabilen, dostikrat ven vrže. Pa hišne številke so v kakšnih vaseh zelo pomešane!
Sygic pa ima še bolj zmešane številke, oz. jih nekje sploh ni. Vsaj kolikor sem ga do zdaj sprobal. Pa tudi ven meče, napiše unexpected error.
Mi je pa vseeno Garmin bolj všeč, če bi bil stabilen in če bi bile še bolj natančne mape, bi bil res odličen. Upam, da odpravijo te težave z naslednjo verzijo.

kitl76 ::
Tudi jaz sprobal in res deluje boljše kot Garmin. Pa še sama inštalacija je dosti manj zahtevna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

jeanmike ::
Jst nimam z garminom nobenih problemov, ne v portrait ne v landscape mode. Ga kr dosti uporabljam in se mi nikoli ne sesuva. Škoda da imate tudi vi takšne probleme.
A pozna kdo kakšno kul igro ali aplikacijo za ta telefon?
A pozna kdo kakšno kul igro ali aplikacijo za ta telefon?

Igre! To hočemo! Ena glavna zadeva v kateri moj ipod poje Nokio!
Sicer pa o navigacijah: Sygic morda ne pozna toliko hišnih številk samo verjetno jih tudi garmin ne ampak te pelje nekje kjer je verjetnost, da tista hišna številka je. Vsaj zdi se mi! Sygic pa je vsekakor boljši pri navigiranju! Tako, da sam sem z njim najbolj zadovoljen.
Sicer pa o navigacijah: Sygic morda ne pozna toliko hišnih številk samo verjetno jih tudi garmin ne ampak te pelje nekje kjer je verjetnost, da tista hišna številka je. Vsaj zdi se mi! Sygic pa je vsekakor boljši pri navigiranju! Tako, da sam sem z njim najbolj zadovoljen.

WaterBoy ::
Mi lahko nekaj poveste. Grem tečt in si vklopim sports tracker. Ko pridem nazaj sem si ga po pomoti zapru. Ga ponovno odprem prigram in mi v kolendarju kaže 1. vadbo. Je možno da ti nekak spet prikaže zemlevid. Ker sem videl predem sem ga zapru da ti ga lahko prikaže, sedaj pa ne vem ali ga je tudi shranlo. Hvala

westeren ::
Mi lahko nekaj poveste. Grem tečt in si vklopim sports tracker. Ko pridem nazaj sem si ga po pomoti zapru. Ga ponovno odprem prigram in mi v kolendarju kaže 1. vadbo. Je možno da ti nekak spet prikaže zemlevid. Ker sem videl predem sem ga zapru da ti ga lahko prikaže, sedaj pa ne vem ali ga je tudi shranlo. Hvala
Ja če je shranjeno je itak možno, odpri izberi nastavitve in export to google earth, pa to datoteko odpri potem na google earthu na računalniku in boš videl celi zemljevid !

Sygic ?? a je to zastonjski program?? hm...
Ne. Dobiš ga na Partisu z vsemi navodili. Glej verzijo 7.71.
Manual v angleškem jeziku je na:
http://www.sygic.com/manuals/manual_en....

XCom ::
še eno vprašanje glede Sport Trackerja.
Kje se ga dobi, saj na uradni strani, med izborom telefonov ne obstaja nokia 5800?
Po dolgem iskanju sem dobil verzijo 2.05, ki dela, vendar če dam avtomatični update, pa sporoči napako.
Kje se ga dobi, saj na uradni strani, med izborom telefonov ne obstaja nokia 5800?
Po dolgem iskanju sem dobil verzijo 2.05, ki dela, vendar če dam avtomatični update, pa sporoči napako.

Jaz imam verzijo 2.06. Sem jo pa dobil na uradni strani.
Mi pa zdele ni jasno, ker dejansko na LINK ni naveden 5800. Sem 99%, da je ene 2-3 tedne nazaj še bila navedena 5800, mislim, se je morala biti...
lp
Mi pa zdele ni jasno, ker dejansko na LINK ni naveden 5800. Sem 99%, da je ene 2-3 tedne nazaj še bila navedena 5800, mislim, se je morala biti...
lp

Še tole. Poizkusi najprej iti na "user" in se poveži "pair with service". Če to pomaga glede update-a.
lp
lp

DamijanD ::
Jaz imam verzijo 2.06. Sem jo pa dobil na uradni strani.
lp
se strinjam... takrat je bila 5800 našteta

primy ::
Se strinjam! PA ne samo bolj user friendly ampak tudi boljši pri navigaciji. Vsaj tolikokrat te ne misli peljat po poteh, ki ne obstajajo ali pa so praktično bogu za hrbtom.
Probaš pa lahko tudi NDrive. Je zelo podoben Sygic-u. Jaz imam sicer oba programa še na probi zaenkrat, ker nisem še imel možnosti konkretno jih preizkusit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primy ()

Še glede Sports Tracker. Meni tudi napiše, da se ne more povezat za update. v2.0.6. Sem kar ugasnil auto-update.
lp
lp

bond007 ::
JE kdo uspel marble maze spravit v delujoče stanje na 5800? JSt sm par verzij probal, pa ene so sam na indsko obočje omejene, ene nimajo certifikata...

Bor H ::
Vse se da kar se hoče, sam morš prepričat mobitel da ne tečnar glede certifikatov al ga pa podpisat.

dunker ::
Živjo, fantje! =)
Spomnim se debate izpred parih strani o nosilcih za v avto, priložena sta bila tudi 2 linka do ebay.co.uk ... pa me zanima, če smo dosegli kakšen končni sklep, kateri nosilec s chargerjem za v avto je najboljši za tale telefonček in kje ga naročit?
Hvala za odgovore,
Anže =)
Spomnim se debate izpred parih strani o nosilcih za v avto, priložena sta bila tudi 2 linka do ebay.co.uk ... pa me zanima, če smo dosegli kakšen končni sklep, kateri nosilec s chargerjem za v avto je najboljši za tale telefonček in kje ga naročit?
Hvala za odgovore,
Anže =)

WaterBoy ::
Pozdravljeni
Pojavil se mi je problem: si hočem narediti varnostno kopijo in mi napiše da mi sms-ov ne more shraniti. Tole kot poročilo napiše kaj je skopiralo in naslednje:
Naslednjih predmetov ni bilo mogoče varnostno kopirati:
Naslednjih vsebin ni mogoče kopirati v druge modele telefonov:
- Besedilna sporočila
Hvala
Pojavil se mi je problem: si hočem narediti varnostno kopijo in mi napiše da mi sms-ov ne more shraniti. Tole kot poročilo napiše kaj je skopiralo in naslednje:
Naslednjih predmetov ni bilo mogoče varnostno kopirati:
Naslednjih vsebin ni mogoče kopirati v druge modele telefonov:
- Besedilna sporočila
Hvala

majstor ::
Od danes naprej je nov Garmin zunaj: 5.0.0.50
Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.50
Change History
- Provide 'Exit' option to the Activate Software page.
- Correct the turn preview page in landscape orientation.
- Correct an error that occurs when the 'Arrival' button is selected.
- Correct the text color of the main map page when displayed in night mode.
Change History

Od danes naprej je nov Garmin zunaj: 5.0.0.50
Change History
Google mi napiše, da je ta verzija prišla ven 15. aprila 2009.
Kaj pa izkušnje v delovanju, si update že preizkusil? Mnenje?
Sam imam verzijo 5.00.40
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: goby ()

Kla_Man ::
Živjo, fantje! =)
Hvala za odgovore,
Anže =)
Tudi mene to zanima... Končo si inštaliral Garmina in bi mi prav prišlo kakšno držalo.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

e-marko ::
Sem naložil zadnjo verzijo in zaenkrat se mi ne ruši več pri premiku v landscape položaj. Kaj več pa še nisem preizkušal.
Glede nosilca pa je tako, da so tam na tistih linkih praktično vsi enaki in je vseeno katerega naročiš.
LP
Glede nosilca pa je tako, da so tam na tistih linkih praktično vsi enaki in je vseeno katerega naročiš.
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

No, potem sem še enkrat poiskal tisto debato o nosilcih in naročil tegale. Ko ga dobim in stestiram, bom pa na kratko poročal o kvaliteti.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunker ()

Kla_Man ::
Pogledal sem si na bolhi in celo našel 2, ki prodajata takšne nosilce. Verjetno kupujejo preko e-baya in prodajajo tukaj naprej...
Mika me da bi ga kupil. Verjetno kar preko bolhe, čeprav je cena še enkrat dražja. Nekako me je strah naročanja preko e-baya...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

Em, česa točno pa te je strah? E-bay v navezi s PayPalom je po mojih izkušnjah blazno zanesljiva in varna zadeva ... enkrat samkrat se mi je zgodilo, da so mi na pošti izgubili paket, pa še takrat sem denar dobil nazaj 3 minute po tistem, ko sem prodajalcu poslal mail, da paketa že cel teden ni. V ostalih primerih je bilo pa sploh vse gladko.

ssimon ::
Jaz sem pred tednom dni naročil tale komplet, ko pride bomo vidli, s poštnino vred je bilo 9.5 EUR
Upam samo da ne bo razpadel
Upam samo da ne bo razpadel

Jaz sem tudi iz eBaya naročil nosilec in je zadeva takoj prišla iz Anglije, brez problema.
Zanimivo je to, da je poštnina pol cenejša, kakor za pošiljko iz Maribora do Ljubljane.
lp
Zanimivo je to, da je poštnina pol cenejša, kakor za pošiljko iz Maribora do Ljubljane.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85329 (43344) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2658 (2080) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36137 (17292) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11241 (5424) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12720 (11961) | bond007 |