Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

Pinzl ::
Pri meni svetita samo rdeči dve,jaz bi pa beli dve.
Če pa vklopim phonetorch pa potem kamero pa telefon zašteka ali pa se ledici ugasneta.
Če pa vklopim phonetorch pa potem kamero pa telefon zašteka ali pa se ledici ugasneta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinzl ()

D0M3N ::
pa stisni gum switch color.
Ponavljam na originalnem firmweu pri video kameri imaš že možnost za vklopit ledice. Klikni na prečrtano žarnico in ti bo svetilo pri snemanju.
Ponavljam na originalnem firmweu pri video kameri imaš že možnost za vklopit ledice. Klikni na prečrtano žarnico in ti bo svetilo pri snemanju.
Xeon E5450| 8gb ddr2|
R9 270| P5QL-PRO| WD-750gb|
R9 270| P5QL-PRO| WD-750gb|

expertslo ::
a mi lahko poveste kakšne so najbolše pa najbolj primerne aplikacije za ta telefon? pa ali word sploh obstaja da ga ne rabis kupit oz licenaca?

buhti69 ::
Za vse tiste ko imate probleme z posodablanjem, imate tukaj lepo v slovenščini napisano kako se da to storiti. Pri meni deluje! Tukaj se ubistvu produktno kodo spremeni. Vodafon svojim telefonom spremeni te kode in zato je nemogoče omenjem mobitel posodobiti na najnovejši firmware.
KLIK
lp, buhti69
EDIT: tomaz a je zdej vredu?
KLIK
lp, buhti69
EDIT: tomaz a je zdej vredu?

AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buhti69 ()

buhti69 ::
pa še to sem pozabu povedat, da se zdej posodobi na najnovejo verzijo, ki je v21.0.025
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78

Pinzl ::
pa stisni gum switch color.
Ja vem da lahko to vklopim,ampak ko vklopim mi svetit samo rdeča lučka, beli ledici pa ne.(v kameri)đ
Če pa vklopim phonetorch pa si prižgem ledici in grem potem v kamero pa ledici vseeno ugasneta.

refosk ::
Če bi mi kdo znal pomagat...
Na Nokio 5800 sem naložil Garmin XT 5.00.40 s60v3. Vse lepo in prav, sama aplikacija dela brez problemov. Problem je pri naloženih kartah. Pokaže mi namreč samo karte, ki so imenovane gmapsupp.img. Karte, ki so poimenovane:
- gmapsup2.img
- gmapsup3.img
- gmapsup4.img
mi noče pokazati. Tudi, če grem notri v Garmina, kjer so navedeni kompleti zemljevido, ki so naloženi...mi jih ne izpiše. Če grem pa preverjat na kartico v Garmin mapo, so pa vse karte lepo vidne (*.img). Tud unl datoteke so prave.
Na prejšnji Nokii E65 mi je taka struktura imenovanja kart in unl datotek lepo delovala. Je mogoče tu potreben kakšn drugačen način poimenovanja kart?
Karte sem naložil s pomočjo MapSourca, naložene pa imam City Navigator Europe NT v9, AdriaRoute 2.10, AdriaTopo 2.11 in pa Citiy Navigator Australia 2008.
Če bi mogoče kdo poznal kakšno rešitev, se priporočam.
Hvala
Tudi jaz sem se ukvarjal s tem problemom in sem prišel do zaključka da mi špilajo karte samo če imam naloženi dve karti z imenoma gmapsupp.img in gmapsup2.img.

refosk ::
refosk glej moj post 21.03. 14:45. Lp, d.
Ta post sem pa spregledal, sedaj mi je pa jasno, hvala!

BendeR ::
Em, mi lahko kdo, ki je na mobitelu pove nastavitve pri navadnih smsih. Predvsem me zanima message centre number. :P
Imam namreč problem, da ne morem smsov pošiljat. :D
Edit: najdo cifro na mobitelovi kurčevi novi strani. :)
Imam namreč problem, da ne morem smsov pošiljat. :D
Edit: najdo cifro na mobitelovi kurčevi novi strani. :)
:=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()

Bor H ::
Ne vem če ti smem direkt povedat, če ne smem naj moderatorji brišejo:
Poišči na netu HelloOx, podpiši aplikacijo preko kakega spletnega podpisovalnika, zaženi na mobiju, namesti crackan installserver in to je to. Za kej bolj točno ti priporočam da se posvetuješ z Daily mobile forumi.
Poišči na netu HelloOx, podpiši aplikacijo preko kakega spletnega podpisovalnika, zaženi na mobiju, namesti crackan installserver in to je to. Za kej bolj točno ti priporočam da se posvetuješ z Daily mobile forumi.

zee ::
Vprasanje: a nadgradnja telefona preko spremembe kode izdelka slucajno telefon se odklene? Simobilovi so namrec verjetno zaklenjeni, ali pac?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bigbug ::
Pozdravljeni,
Potrebujem pomoč. Zanima me kako si lahko naštimam Gmail ter kako, da se bodo maili iz inbox-a prenašali na telefon od tega trenutka in ne tudi maili, ki so že v inboxu? Kako poteka preverjanje novih mailov oz ali se to pri prenosu podatkov pozna ali se šteje samo prenos maila? zanima me tudi ali je možno kakorkoli drugače naštimati obveščanje o neodgovorjenih klicih ter sms-jih saj, da ujameš utripajočo lučko motraš imeti že kar srečo:)))) Imam pa FW V 20
Hvala
Lp
Potrebujem pomoč. Zanima me kako si lahko naštimam Gmail ter kako, da se bodo maili iz inbox-a prenašali na telefon od tega trenutka in ne tudi maili, ki so že v inboxu? Kako poteka preverjanje novih mailov oz ali se to pri prenosu podatkov pozna ali se šteje samo prenos maila? zanima me tudi ali je možno kakorkoli drugače naštimati obveščanje o neodgovorjenih klicih ter sms-jih saj, da ujameš utripajočo lučko motraš imeti že kar srečo:)))) Imam pa FW V 20
Hvala
Lp

BOCo. ::
Nisem siguren glede lučke, se mi pa zdi, da z v21 lučka utripa na 5 sekund. Glede gmaila pa moreš nastaviti pod Nastavitvami v Gmailu, da se prenašajo sporočila od tistega trenutka naprej. Malo pobrskaj po nastavitvah. :)

Lukeatluke ::
Kako fucking je možno, da se mi kr zbrišejo sms-i?
Pišem sms, ga pošljem, nič.Ga pošljem še enkrat, nič.Potem brez, da pogledam mape koliko jih je notri, ugasnem in prižgem telefon.In vau, ostal sem brez 290 sms-ov.Jaooooooooooooooooooooooooooooooo:@
Pišem sms, ga pošljem, nič.Ga pošljem še enkrat, nič.Potem brez, da pogledam mape koliko jih je notri, ugasnem in prižgem telefon.In vau, ostal sem brez 290 sms-ov.Jaooooooooooooooooooooooooooooooo:@

Denos ::
Mogoče se ti je samodejno spremenil pomnilnik, kjer se ti shranjujejo SMSi. Jaz mam nastavljeno na pomnilniško kartico in se mi je večkrat zgodilo, da se je za shranjevanje SMSov nastavilo na pomnilnik telefona.

leoncasar ::
Mene zanima glede galerije slik, če se da kje nastavit katere mape bo opiralo, da ne odpira vseh slik iz telefona in pol ni nobenega pregleda nad njimi... vbistvu maš pol v galeriji čist vse slike tudi razne ikone aplikacij in podobno...
tudi player glasbe je kr neki... isto sranje, ne mores narediti plylitov iz samo določene mape na sd... SEw850i je bil music gsm in je mel to bolj pošlihtano kot nika...
mogoče ve kdo če se da to kaj poštimati?
tudi player glasbe je kr neki... isto sranje, ne mores narediti plylitov iz samo določene mape na sd... SEw850i je bil music gsm in je mel to bolj pošlihtano kot nika...
mogoče ve kdo če se da to kaj poštimati?

bigbug ::
Jaz imam tole http://www.digital-life.si/product_info... ,pa sem kr zadovolen.
Se prstni odtisi poznajo kaj manj? Je že odrezana in ali jo je možno tudi odstraniti?

Klemzz ::
Jasno da je odrezana, odstrant se jo tut da, glede prstnih odtisou je pa tko k na ekranu brez folije :)

westeren ::
Jaz imam tole http://www.digital-life.si/product_info... ,pa sem kr zadovolen.
Se prstni odtisi poznajo kaj manj? Je že odrezana in ali jo je možno tudi odstraniti?
Ta je draga, jaz sem jo isto kupil za 10 EUR, pa je fuul dobra.
www.brezprask.com ali www.notera.si

martincek1 ::
Ta je draga, jaz sem jo isto kupil za 10 EUR, pa je fuul dobra.
www.brezprask.com ali www.notera.si
Si ti imel prej že invisible shield ali govoriš na podlagi cene? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: martincek1 ()

nisem imel invisible shield, ma to ko imam jaz je saj zame super folija, ne pozna se dosti prstnih oddtisov.
In če že malo pogledaš, za 20 eur dobiš skoraj novi pokrovček, tako da če se ti odrsa, ne pa za folijo toliko plačevat, in če še malo pogledaš, saj jaz menjam telefon vsake pol leta do enega leta, tako da za ta čas se mi ne splača neko grozno folijo plačevat:)
In če že malo pogledaš, za 20 eur dobiš skoraj novi pokrovček, tako da če se ti odrsa, ne pa za folijo toliko plačevat, in če še malo pogledaš, saj jaz menjam telefon vsake pol leta do enega leta, tako da za ta čas se mi ne splača neko grozno folijo plačevat:)

Zgleda da maš premožne starše, drgač je pa invisible shield vredna 20€, mam od dela usak dan poun žep kamnčkou, tervola, itd.

Good Guy ::
Zgleda da maš premožne starše, drgač je pa invisible shield vredna 20€, mam od dela usak dan poun žep kamnčkou, tervola, itd.
ti si pa očitno klošar
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^

bond007 ::
En dober program za merjenje porabe na 5800 - energy profiler
Zanimive porabe:
idle ugasnjen ekran (nič standby programov) sam GSM omrežje: 10-20mW
poslušanje muske (ugasnjen ekran) cca 200mW
navigacija (ugasnjen ekran) glasovno vodenje cca 200mW
klicanje gsm omrežje - niha od 800mW do 1,5 W (ko govoriš gre na max)
Prižgan ekran doda na zgornje vrednosti od 300 do 800 mW (odvisno od svetilnosti). Zanimivo da Wlan ne požre praktično nič, ko je idle, ko pa senda al pa receiva podatke, pa požre okol pol wata. Navigacija sm tut mislu, da več žre, je pa ubistvu vzrok za velko porabo pri navigaciji ekran. Če ekran ugasnete, žre navigacija (glasovna) isto ko poslušanje muske.
Zanimive porabe:
idle ugasnjen ekran (nič standby programov) sam GSM omrežje: 10-20mW
poslušanje muske (ugasnjen ekran) cca 200mW
navigacija (ugasnjen ekran) glasovno vodenje cca 200mW
klicanje gsm omrežje - niha od 800mW do 1,5 W (ko govoriš gre na max)
Prižgan ekran doda na zgornje vrednosti od 300 do 800 mW (odvisno od svetilnosti). Zanimivo da Wlan ne požre praktično nič, ko je idle, ko pa senda al pa receiva podatke, pa požre okol pol wata. Navigacija sm tut mislu, da več žre, je pa ubistvu vzrok za velko porabo pri navigaciji ekran. Če ekran ugasnete, žre navigacija (glasovna) isto ko poslušanje muske.

ti si pa očitno klošar
Zakaj bi biu klošar?

ti si pa očitno klošar
Zakaj bi biu klošar?
Premožne :)))))))))))) hehehehehehehehehehee
Kaj pa je danes dat za en telefon 100 eur ali pa še manj, sej ti jih v hrbet povsot mečejo :)))
Če maš tako delo, potem ta telefon očitno ni za tebe, kupi si raje kakega bolj robustnega. (Ericcson GA628, z anteno, ki ima modro lučko)

No no, tok hudo pa ni pr montaži vrat oz. okn...hotu sm sam povedat da se folija odlično odnese.

roli ::
Tole glede galerije slik, ki prikazuje vse žive bedarije gre tudi meni na živce!
Drugače pa še malo več o navigaciji: tokrat o samem GPS sprejemniku. Ko greš enkrat v tujino A-GPS verjetno ni ravno najboljša izbira saj tistih par kb precej zaračunajo. Torej sem sklopil A-GPS in seveda kot vedno pognal v hiši GPS sprejemnik in vnesel naslov ter se počasi odpravil ven. Normalno bi bilo, da bi sprejemnik tačas (kake pol minute) že našel signal in začel z navigacijo. Ampak ga ni! Se vsedem v avto in šele po 5 minutah stvar končno začne delat! To je najbolj glupa stvar na tem svetu - zakaj zaboga dajejo take zaenk*** sprejemnike v mobilne telefone, ko bi bilo bolje, da jih nebi bilo. Na srečo imam v predalu BT GPS sprejemnik (en čipšit za 50EUR), ki signal najde v tistih 30s do maksimalno minute in pol. Torej, ko stvar postaviš v avtu že imaš signal. Pa tisti GPS nima A-GPS. Zakaj zaboga je potem ta sprejemnik v nokiji tak kupček nečesa?
Kar se pa folij tiče - te zadeve so meni osebno ena velika bedarija. Ker ne samo, da ti gredo na živce zaradi občutka samega ampak se potem začne lepit stran... da ne omenjam, da je stvar narejena tako, da se ne praska kaj dosti. Ker moj ipod ima alu zadnjo plat pa se vidi male praskice in se zelo enostavno naredijo. Tukaj se pa ne. Zaslona pa imata tako ali tako oba precej dobro zaščitena.
Drugače pa še malo več o navigaciji: tokrat o samem GPS sprejemniku. Ko greš enkrat v tujino A-GPS verjetno ni ravno najboljša izbira saj tistih par kb precej zaračunajo. Torej sem sklopil A-GPS in seveda kot vedno pognal v hiši GPS sprejemnik in vnesel naslov ter se počasi odpravil ven. Normalno bi bilo, da bi sprejemnik tačas (kake pol minute) že našel signal in začel z navigacijo. Ampak ga ni! Se vsedem v avto in šele po 5 minutah stvar končno začne delat! To je najbolj glupa stvar na tem svetu - zakaj zaboga dajejo take zaenk*** sprejemnike v mobilne telefone, ko bi bilo bolje, da jih nebi bilo. Na srečo imam v predalu BT GPS sprejemnik (en čipšit za 50EUR), ki signal najde v tistih 30s do maksimalno minute in pol. Torej, ko stvar postaviš v avtu že imaš signal. Pa tisti GPS nima A-GPS. Zakaj zaboga je potem ta sprejemnik v nokiji tak kupček nečesa?
Kar se pa folij tiče - te zadeve so meni osebno ena velika bedarija. Ker ne samo, da ti gredo na živce zaradi občutka samega ampak se potem začne lepit stran... da ne omenjam, da je stvar narejena tako, da se ne praska kaj dosti. Ker moj ipod ima alu zadnjo plat pa se vidi male praskice in se zelo enostavno naredijo. Tukaj se pa ne. Zaslona pa imata tako ali tako oba precej dobro zaščitena.
http://www.r00li.com

DamijanD ::
Meni je garmin nuvi dvesto-nekaj (pač imel sem sposojenega) lovil signal 20 minut med vožnjo v avtu... Sem že mislil, da je antena fuč ali kaj podobnega...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()

Za toliko denarja je tak GPS, če pa komu ni všeč oz se mu ne dopade, naj si pa kupi kvalitetno navigacijsko napravo in problem bo rešen.
Bodite veseli da telefon sploh ima GPS, kaj pa šele da mora dobro loviti.
Se strinjate z mano??
Se strinjate z mano??

Meni moj Garmin vedno isce satelite precej dolgo, vendar sem opazil, da je to posledica tega, da ga prizgem recimo v Ljubljani, ugasnem pa npr. v Kopru. Ce ga potem znova prizgem v LJ, traja precej dolgo, da mu "potegne". Da ne omenjam, kako je bilo, ko sem ga prizgal v Parizu.

zee

roli ::
Za toliko denarja je tak GPS, če pa komu ni všeč oz se mu ne dopade, naj si pa kupi kvalitetno navigacijsko napravo in problem bo rešen.
Se strinjate z mano??
Ne se ne! Ker, če rinejo GPS not naj bo uporaben! In glede na to, da sem za mobitel dal 200EUR (kar je prekleto dosti denarja za mobitel) bi od njega pričakoval, da vsaj tiste funkcije, ki jih ima delujejo tako kot morejo. 5 minut pa je malo preveč za iskanje satelitov glede na to, da v istih pogojih BT GPS to naredi v pol minutke. Seveda obstajajo boljše rešitve samo glede na to, da je nekaj not naj to deluje. Ne samo zato, da lahko rečejo "mi mamo pa tudi to!".
http://www.r00li.com

Bellzmet ::
@rolihandrej: predlagam, da telefon neseš na servis. Jaz sem samo GPS (brez A-GPS) uporabljal na vožnjah, kjer smo naredili preko 2000km in nisem imel nobenega problema. Mogoče je res kdaj dlje lovilo signal, samo preden sem vse naložil v avto je signal že našel. Pač se počaka tiste nekaj začetnih minut, zame to ni problem. Je pa res, da 5 min je že extrem.
Res...jaz imam popolnoma drugačne izkušnje, kot ti praviš. Od začetka (preden sem sploh imel ta telefon) sem tudi jaz gledal za bluetooth GPS sprejemniki samo sedaj niti pomislim ne več. Tudi, ko se včasih peljem domov (pa sem poizkusil že vsaj 10+) je vedno našlo signal in brez napake vodilo do doma.
lp
Res...jaz imam popolnoma drugačne izkušnje, kot ti praviš. Od začetka (preden sem sploh imel ta telefon) sem tudi jaz gledal za bluetooth GPS sprejemniki samo sedaj niti pomislim ne več. Tudi, ko se včasih peljem domov (pa sem poizkusil že vsaj 10+) je vedno našlo signal in brez napake vodilo do doma.
lp

Bellzmet ::
Aja pa še tole. Čim si zraven kakšne stavbe, lahko tudi samo iz ene strani, se čas iskanja satelitov podaljša. V mestu je naboljše iti na kakšen trg, park, parkirišče ali pa kar na sredino križišča:) Ko pa enkrat najde satelite pa stavbe niso več takšen problem.
lp
lp

WaterBoy ::
A je tako težko naredit v galeriji mape in tiste slike naprimer od garmina not zmečeš in wola. So v mapi in ti jih ne prikazuje.

Samson ::
Pri narocilu Invisible Shield zascite je prislo do nesporazuma in jaz zascite nisem dobil. Po nekaj mailih z prodajalcom (sej vemo da ne smemo delat reklame right, hehe), so mi poslali priporoceno in zadeva je priromala do mene. Zaenkrat zadovoljen, ceprav nisem se namontiral na telefon. Upajmo da je tako dobra kot jo hvalijo. Priporocam prodajalca, ce ne zaradi drugega pa zavoljo sodelovanja...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

binez ::
A mogoče kdo pozna kak program ali kako drugo možnost, da bi na telefonu imel podobno opcijo kot je task manager na oknih...
Včasih se zgodi da programa ne mores zapret (ali zašteka ali je full-screen brez gumbov za izhod...)
Lp.
Včasih se zgodi da programa ne mores zapret (ali zašteka ali je full-screen brez gumbov za izhod...)
Lp.

bastadu ::
Pojavlja se mi ena čunda zadeva, in sicer moja punca ima 5800 XpressMusic, jaz E66. Doma imam postavljeno WLAN dostopno točko, preko katere se obadva povezujema za občasen pregled mejlov in strani. Problem nastane, kadar se hočema obadva naenkrat povezat na WLAN, ker tistemu ki se povezuje kot drugi se nikakor noče povezati oz. deluje za crknit počasi, skratka neuporabno. Je kot da bi prva povezava zaprla povezavo drugi ... V nastavitvah wlan routerja ni nikjer kakšne takšne nastavitve, da bi povezavo omogočil samo določenemu številu uporabnikov (v tem primeru samo enemu). V čem bi lahko bil problem?

zgleda, da imata enak IP nslov.
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85327 (43342) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2658 (2080) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36137 (17292) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11241 (5424) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12720 (11961) | bond007 |