» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
22 / 81
»»

Bellzmet ::

Še moja izkušnja z Garminom. Naloženo imam Garmin XT verzija 5..40 in City Navigator 2010. Uporabljal sem samo interni GPS (brez A-GPS) in vedno telefon v pokončnem položaju (tako mi je boljše, ker se vidi več poti naprej, kakor če je telefon v poševnem položaju).

Za 1. maja smo v večji meri po Italiji (večinoma avtoceste, 4 večja mesta) prevozili ene 2.300km. Daljše route sem tudi sam prej sprogramiral že na Mapsource in jih potem prenesel na telefon.

Moram reči, da je zadeva delovala brezhibno in da nimam pripomb. Tako na avtocesti, kot v mestih med stavbami je bilo vse OK. Vmes je tudi močno deževalo in zadeva ni nikoli izgubila signala. Seveda razen v tunelih.

Zdej, če nas je zadeva vodila po najbolj optimalni poti znotraj mest, nimam pojma, po avtocesti je pa vodilo, kot so bile table. Je pa vsakič pripeljalo čisto do "vrat hotela".

Tako da, dejansko nimam pripomb glede delovanja. Edino od začetka je potrebno počakati na odprtem kakšno minutko, da locira satelite, potem pa gladko teče.

lp

Good Guy ::

Moram reči, da je zadeva delovala brezhibno in da nimam pripomb. Tako na avtocesti, kot v mestih med stavbami je bilo vse OK. Vmes je tudi močno deževalo in zadeva ni nikoli izgubila signala. Seveda razen v tunelih.

lp

to je še en +

na moji n95 ko sem poganjal garmina mi je ob oblačnem vremenu zmankalo signala.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Pinzl ::

Samo glede na "bolečino v ušesih" se sprašujem kaj ti bodo? :)

To da so me začela boleti ušesa sem dal samo za primerjavo in ne pomeni da si želim da bi me sedaj tudi bolela,vendar so te slušalke res tihe.
Pa priporočate katere naj kupim??

delfinus ::

Jaz imam dva koraka pod maksimum pri poslusanju MP3jev in se mi zdi dovolj glasno. Ce je do fula je pa za moj okus preglasno in ni zdravo za poslusanje. Kar se tice kvaliteta zvoka je ta soliden za to vrsto slusalk. Ni pa to audiofilija definitivno. Sem slisal znatno slabe igranje na MP3jih, med drugim tudi ipod.

lp, d.

Ja jaz sem tudi samo čakal, kdaj bo med dežjem zmanjkalo signala. Se je pa kar dobro stemnilo in pošteno deževalo. Je pa res, da je bilo to na avtocesti, čisto na odprtem.

"Komaj čakam" eno pošteno nevihto v Lj. (seveda vrez toče!), da še enkrat sprobam.

Na test, če zadeva deluje ob sneženju bo pa treba malo počakati:D

lp

buhti69 ::

lp, a mi zna kdo povedat zakaj ko hočm nardit prek *#0000# upload mi napiše da se strežnik neudziva...a prek kabla pa nazačetku piše da so nove posodobitve...a pol nakonc napiše da mam že naloženo najnovejše posodobitve... mam verzijo v11
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

ivanuscha ::

Se pravi, da je najboljša folija Invisible Shield full body? Kje ste zadevo naročili?

UrbanGipsy ::

Egzaktnega imena ni, ker to je kitajski no name produkt. Na notranji strani drzala je samo oznaka 5800, to je vse. Vec info tu: KLIK Sicer pa mi sluzi idealno.

lp, d.

sej sem vedu, zajebu sem in naroču tole : KLIK

upam da bo ok..ampak mislim, da držalo na zadnji strani ni odprto pri kameri..

Ne ta ni, bos pa luknjo z vrtalnikom naredil, ce bos rabil kamero med voznjo. lp, d.

Lukeatluke ::

Egzaktnega imena ni, ker to je kitajski no name produkt. Na notranji strani drzala je samo oznaka 5800, to je vse. Vec info tu: KLIK Sicer pa mi sluzi idealno.

lp, d.

Sporoči, ko ga dobiš oz. če ga že imaš kaj mislš.A je res tako poceni?

dadojc ::

Ja mene pa tut zanima kako se plačuje prek tega ebudya ker bi si tut ful rd kupu to stvarco...polnilc sm pa sicr že kupu v Big Bangu...

Pa še neki, priporočam da v tujini ne uporabljate A-GPS, vsaj izven EU ne. Sem Simobilov naročnik in dejstvo je, da program porabi nekih 5kb da pač locira satelite. Mislm na usake tok cajta se poveže na net, da to opravi ane, ampak čeprav je cenik npr na hrvašekm 0,5 eura do 100kb, ti oni odtrgajo vseen teh pou evra, pa čeprov si porabu sam 5kb. In če se na daljši poti poveže 10-15krat je hitro šlo 5-10 evrov skoz okn...

Tomay ::

Imate tudi drugi izkušnjo da gps (brez A-gps) dlje rabi, da najde satelite, če se premikaš? Na zadnje jih je iskal 5-10 minut. Ko sem pogledal status koliko satelitov je našel jih je bilo 8 samo prazni stolpci. Je pa bil pred tem telefon izklopljen. Ko drugič ali n-tič vklopim garmina satelite najde pod 1 minuto.
Voodoo 4Ever

bond007 ::

Danes sem še jst nabavil to zadevo pri simobilu. Sm težil, da so mi zbrskali še staro verzijo, ki ima etuji zraven :) Uglavnem vse po pričakovanjih - mogu sm spremenit product code .. pol pa flešat na 2.xx verzijo. Gor sm dal garmina pa ene par aplikacij ... še morm mal nafilat - če ve kdo za kake uporabne naj napiše. Drgač pa slušalke tiste zraven so bol ko ne zanič. 2 leti nazaj sm kupil SE w810, pa so zraven ble bistveno boljše in-ear slušalke. Ni slab telefon za ta keš...

DamijanD ::

Imate tudi drugi izkušnjo da gps (brez A-gps) dlje rabi, da najde satelite, če se premikaš? Na zadnje jih je iskal 5-10 minut. Ko sem pogledal status koliko satelitov je našel jih je bilo 8 samo prazni stolpci. Je pa bil pred tem telefon izklopljen. Ko drugič ali n-tič vklopim garmina satelite najde pod 1 minuto.

Meni v avtu(a termično steklo - vodoraven položaj) brez a-gps potrebuje do 5 minut. Mi pa sport tracker v 25 minutah teka ni dobila satelitov - sam sem večino časa tekel pod drevesi...

Za GPS se mi zdi, da piše celo v navodilih ali pa da sem bral na nokia.com, da če se premikaš, dlje časa traja, da locira satelite.

Tudi to, da prvič po vklopu dlje časa išče satelite je normalno, ker mora 1. poiskati še neke druge stvari (kakor se spomnim) oz. mora to narediti na vsakih (6?) ur. Nekaj takšnega.

Glede GPS je tako, da najtežje dobi začeten lock, potem pa ko enkrat je povezava s sateliti zadeva bolje deluje. Zato je dobro, da si pred uporabo vzamete 1,2,3 mninute nekje čimbolj na prostem (predvsem stran od visokih stavb), da se zadeva nastav (najde satelite) in potem sledi vožnja, tek,...

lp

goby ::

Se pravi, da je najboljša folija Invisible Shield full body? Kje ste zadevo naročili?

http://www.digital-life.si/product_info...

Pa imaš novejšo SIM kartico ali še ono staro? Ker meni so jo ob menjavi telefona brezplačno menjali, saj sem imel še staro (modro). Ne pravim, da je pri tebi to razlog ampak možno pa je...

LP

Hej, imam mislim da prvo SIM od Simobila, še brez logota Vodafone..ti imaš verjetno Mobitel, če je bila modra?

Se bom pozanimal pri njih glede tega, ker je res moteče, da message ikona non-stop utripa..

lp, d.

Sporoči, ko ga dobiš oz. če ga že imaš kaj mislš.A je res tako poceni?

bom sporočil..sem dobil mail in naj bi bil paket že na poti, drugače pa naj bi skupaj s poštnino prišlo malo manj kot 10€ - bomo vidli..

Imam pa še en problem: ko me kličejo osebe, katerih cifre imam shranjene v kontaktih, mi pri določenih ne izpiše imena, ko me kličejo...

Kakšna ideja mogoče?

kersegas ::

možno je da maš pod več različnimi imeni shranjene iste številke...potem ne pokaže imena

Imena ne prikaze tudi, ce imas npr. dve stevilki od dveh oseb, kjer je predklicna razlicna, klicna pa enaka. Zgolj primer:

031 544 544
041 544 544
Vsaj na prejsnjem FW, ko sem mel to tezavo ni prikazoval imena in sem moral en zapis odstranit. Sedaj nisem poskusal.

lp, D.

sem naredil test zdajle z dvema ciframa..

Pri obeh kontaktih imam shranjeno samo 1 cifro in sicer mobitel. Če grem v kontakte in pokličem to osebo, mi izpiše ime + sliko (če je zraven); ko me pa ta oseba kliče nazaj, mi izpiše samo številko..tudi med zgrešenimi klici je potem samo številka in ko poskusim poklicat to zgrešeno številko (ki je shranjena med kontakti), mi imena ne izpiše..

se pravi, ime izpiše le v primeru, da med kontakti najdem osebo in jo iz tam pokličem...
zelo neprijetna stvar, moram rečt..ja in vsi kontakti so shranjeni na telefonu, SIM je prazen..

problem s firmware-om? imam V 20.0.012...
mogoče bi bilo dobro povrnit tovarniške nastavitve?

se pravi, se noben ni opazil podobnega problema pri svoji nokiji?

lp,
u.

ivanuscha ::

Tole je pa nadležna stvar, upam da obstaja rešitev. Me pa zanima, če se da uporabljat led lučko kot svetilko?

UrbanGipsy, slednjo tezavo je imela Nokia ze z nekaterimi drugimi modeli. Nasel sem to tezavo nekje na forumu Mobisux za popolnoma en drug Nokia telefon in to post iz par let nazaj. Zgleda, da vlecejo ta bug kot crevo.

Pa se to. Kar je pa najvecji problem je, da se je meni zgodilo, da je bil med neodgovorjenimi klici napisalo osebo s stevilko 031 XXX XXX, ceprav me je klical clovek z 041 XXX XXX.

lp, d.

Keyser Soze ::

Zato ker mislim, da symbian preverja samo zadnji 6 številk v cifri in na podlagi tega poišče potem kontakt v imeniku.

Se pravi, če imaš v imeniku dve številki, ki sta identični, z razliko področne kode, bo telefo naletel na "error", saj mu bo pri iskanju vrglo ven dva različna vnosa za eno številko.

Zakaj tega niso odpravili mi ni jasno. Glede na to, da so v tem času naredili že kar nekaj verzij symbiana.
OM, F, G!

Kla_Man ::

Zato ker mislim, da symbian preverja samo zadnji 6 številk v cifri in na podlagi tega poišče potem kontakt v imeniku.

Se pravi, če imaš v imeniku dve številki, ki sta identični, z razliko področne kode, bo telefo naletel na "error", saj mu bo pri iskanju vrglo ven dva različna vnosa za eno številko.

Zakaj tega niso odpravili mi ni jasno. Glede na to, da so v tem času naredili že kar nekaj verzij symbiana.

Verjetno je tako ja, tudi mene to moti. Zelo nadležno.

hotlips ::

Živjo.
Jaz sem mojo Nokio kr na teleray odnesu in so mo gor naložil originalen oz. od mobitela software, sicer v20, ki pa sem ga pravkar upgradal v v21, brez problemov.
Me pa neki druzga zanima, ko sem telefon dal polnit,danes sem opazil, da mi vtič kar pleše po telefonu, se pravi da ni čvrsto-stabilen, ko je priklopljen v telefon, če me razumete, pa se mi zdi da je prej (pred servisom) bil. Sicer polni normalno, samo me zanima, če še komu pleše, al se je kdo na servisu ponesreč gor naslonu, se mi pa ne da za brezveze še enkrat v Trnov vozit, če ni treba.

lp.hl

Nacek ::

lp, a mi zna kdo povedat zakaj ko hočm nardit prek *#0000# upload mi napiše da se strežnik neudziva...a prek kabla pa nazačetku piše da so nove posodobitve...a pol nakonc napiše da mam že naloženo najnovejše posodobitve... mam verzijo v11

Isti problem... A kdo ve rešitev? :|

tomaz- ::

tudi pri meni pleše vtič za polnjenje in sicer ga lahko dobesedno premikaš levo desno, naprej nazaj . Sicer polni BP, ampak je hudo moteče. Sploh se pozna, če vštekaš polnjenje v avtu, zarad Garmina. Vedno zavarujem vtič, da ga ne "vleče" nikamor, ker imam filing, da ga bo enkrat samo postrani vrglo.
Očitno nas je več takih...

Jp, tudi pri mojem original avto polnilcu je ta problem. "Generik" pa tega ne pozna.

Ne vem, verjetno imajo različne standarde za vtičnice v avtu. IMO bi se dalo zadevo rešit z kakšnim plastičnim obročem, ki bi povečal premer vtikača (lahko tudi kakšen boljši, močnejši lepilni trak).
OM, F, G!

tomaz- ::

Na vseh napajalcih je isto!
Na original napajalcu, ki ga dobiš zraven, na avto inštalaciji...

V glavnem lufta kar precej.

Meni se nič ne maje. Tako v avtu kot na hišnem polnilcu.

c00L3r ::

Prijatelj si je nabavil 5800 in bi rad imel dober divx/xvid predvajalnik. Ko sem jaz imel symbian telefon, je bil Smartmovie kar dober. Pa za ta aparat, je kaj boljšega?

Aja, vem, da to piše nekje v teh temi, pa nimam časa brat 22 strani. Z iskalnikom pa ne najdem pravih postov.

Bor H ::

Težko boš kej pametnega najdu, bolš prekodirat v mp4.

pimzek ::

a mi kdo pove kateri programcki so najbolj uporabni! pa se to, kako bi si nalozil office? nekak mi zajebava s certifikatom!

lp

Še moj primer namestitve v avtu:
 5800xm

5800xm

Telefon se "zakajla" v odprtino in se ne premakne tudi ob bolj divji vožnji. Avto je prejšnji model opel astre.

Glede programov pa malo pogooglaj:
Link

Poskusi pa še:
Photo browser

Mobile paint

Handwriting calculator

Creabors Dober demo za senzor in zanimiva štoparica

Jaz imam še putty instaliran iščem pa še dober scanner za črtne kode.

Sem probal BT miško priklopit, ki seveda ni delovala, ker nisem namestil gonilnika.

Je že kdo probal quake ali kaj podobnega?
Voodoo 4Ever

Tomay - kaj ti dela garmin navigacija v ležečem položaju? Meni v ležečem v par sekundah zapre aplikacijo in me vrže v osnovni meni, v pokončnem je B.P. Se to vsem dogaja in bo treba počakat novo verzijo ali samo nekaterim?

moped1 ::

Če bi mi kdo znal pomagat...
Na Nokio 5800 sem naložil Garmin XT 5.00.40 s60v3. Vse lepo in prav, sama aplikacija dela brez problemov. Problem je pri naloženih kartah. Pokaže mi namreč samo karte, ki so imenovane gmapsupp.img. Karte, ki so poimenovane:
- gmapsup2.img
- gmapsup3.img
- gmapsup4.img
mi noče pokazati. Tudi, če grem notri v Garmina, kjer so navedeni kompleti zemljevido, ki so naloženi...mi jih ne izpiše. Če grem pa preverjat na kartico v Garmin mapo, so pa vse karte lepo vidne (*.img). Tud unl datoteke so prave.
Na prejšnji Nokii E65 mi je taka struktura imenovanja kart in unl datotek lepo delovala. Je mogoče tu potreben kakšn drugačen način poimenovanja kart?
Karte sem naložil s pomočjo MapSourca, naložene pa imam City Navigator Europe NT v9, AdriaRoute 2.10, AdriaTopo 2.11 in pa Citiy Navigator Australia 2008.
Če bi mogoče kdo poznal kakšno rešitev, se priporočam.
Hvala

@Tomay

:D

Lol, si pa faca. Da se ti da gledat čez tiste črte. A sploh kaj vidiš?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

@goby
Kot je že nekdo omenil...
če se med navigacijo igraš s telefonom, ga obračaš ... včasih garmin zmrzne. Da bi me ven vrglo se ne spomnim. (ven me kar pogosto meče opera mini) Drugače pa v ležečem stanju dela navigacija b.p. (mogoče prvič malo dlje išče satelite).

@Keyser
Folijo sem imel gor nekaj dni, dokler nisem namesti invisible shield. Kolega ima omnio in ima že kar nekak grdih prask.
Voodoo 4Ever

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomay ()

@Tomay
Zanimivo. Sem ugotovil, da mi garmin meče ven (ležeče) samo med navigacijo. Če pa spremljam zemljevide ali šarim po menijih dela o.k. Mahhh, saj ga je verjetno še bolje imet pokončno - vidiš več poti naprej. Hvala za info. ;)

Pinzl ::

Eno neumno vprašanje.
A se da kako uporabljat tisti dve ledici med snemanjem,torej kot se je dalo na 6680

bigbug ::

Prijatelj si je nabavil 5800 in bi rad imel dober divx/xvid predvajalnik. Ko sem jaz imel symbian telefon, je bil Smartmovie kar dober. Pa za ta aparat, je kaj boljšega?

Aja, vem, da to piše nekje v teh temi, pa nimam časa brat 22 strani. Z iskalnikom pa ne najdem pravih postov.

A ni tako, da ne podpira Divx oz Xvid?

@ DJ lulček
Lahko si snameš phonetorch in vklopiš flash ledice potem pa snemaš. Samo obstaja tudi verjetnost, da boš ledice tudi skuril. Glede na to kako svetle so, so namenjene samo za flash in ne za svetenje. V glavnem na lastno odgovornost.
Voodoo 4Ever

WaterBoy ::

Lahka pa snemaš pa pol zbrišeš film 8-)

D0M3N ::

ledice svetijo tudi ko snemaš video če vklopiš. Tako da po moje je namenjena da sveti stalno.
Sicer sem pa bil danes v lj. na servisu Teleray in so mi naložili najnovejši firmware v21 brez problemov in to hitro in prijazno.
Tako da pohvalno 8-). Samo slovenščino sem si nastavil nazaj in to je to.
Xeon E5450| 8gb ddr2|
R9 270| P5QL-PRO| WD-750gb|

kitl76 ::

Ledice odlično nadomeščajo baterijo. Ni skrbi, da bi se kaj prkurilo.

bond007 ::

Jst sm si tut tazadn firmware dans gor dal kr prek wirelessa. Končno enkrat, da ni bilo obvestila "strežnik se ne odziva". Drgač pa se mi baterija mal čudn obnaša ... 2 dni sm mel čist vse črtice, potem mi jih je pa v 12 urah vse pobralo :\ . Ok neki GPS-a je blo, sam niti ne pretirano .. 15 min mogoče. Čudn.

Mr.Nice ::

meni pa še vedno ne deluje wlan,uspelo mi je samo v vaški e-točki vzpostavit povezavo, drugje mi je napisalo prehod se ne odziva.tudi ko mislim posodobit fw na v21 mi napiše napaka v povezavi,kaj moram nastavit pri strežnikih?....je to za servis?
Dont worry.......be happy!!!:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Nice ()

Galaxy ::

Folk, če se komurkoli zatakne pri updejtanju firmwara in se mu ne ljubi razlagat pri Simobilu, Mobitelu kaj se je zgodilo, vse kar je, najdeš tukaj:

http://dailymobile.se/forum/index.php/t...

Pred par minutami mi je končno uspelo ga usposobit, saj se mi je zataknlo pri nameščanju v21 FW.
««
22 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485326 (43341) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402658 (2080) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236136 (17291) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011240 (5423) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112720 (11961) bond007

Več podobnih tem