Forum » Strojna oprema » Random errorji v WinXP
Random errorji v WinXP
rapz0r ::
Živjo
C2D E8400
P5Q PRO
Mushkin 4GB cl4
9600GT
Že od nakupa tega harvera mam probleme, v winsih dobivam random errorje ki na prvi pogled skoraj vsi kažejo na ram. Sem testiral MEMTEST, OCCT, Orthos in SPi 32MB in povsod gre čez. Driverje od vseh komponent se updejtal na najvovejše in problem ostaja, izklopil sem tisto mem remap funkcijo v BIOSu pa še vedno nič bolje.
Mašina je trenutno navita, a stabilna testirana 3x po 8h, sicer pa to ni pomembno, ker tut pri ne naviti mašini so isti problemi.
Spodaj je še slika par errorjev, kje bi lahko bil problem? Bi me morda format rešil?
C2D E8400
P5Q PRO
Mushkin 4GB cl4
9600GT
Že od nakupa tega harvera mam probleme, v winsih dobivam random errorje ki na prvi pogled skoraj vsi kažejo na ram. Sem testiral MEMTEST, OCCT, Orthos in SPi 32MB in povsod gre čez. Driverje od vseh komponent se updejtal na najvovejše in problem ostaja, izklopil sem tisto mem remap funkcijo v BIOSu pa še vedno nič bolje.
Mašina je trenutno navita, a stabilna testirana 3x po 8h, sicer pa to ni pomembno, ker tut pri ne naviti mašini so isti problemi.
Spodaj je še slika par errorjev, kje bi lahko bil problem? Bi me morda format rešil?
strictom ::
Probi zalavfat kak program v stilu Tune Up Utilities, SpeedUpMyPC ali pa Registry Cleaner.
Ti ponavadi pošlihtajo takšne čudne errorje, če seveda ni hardwerska zadeva.
Ti ponavadi pošlihtajo takšne čudne errorje, če seveda ni hardwerska zadeva.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
solatko ::
Poizkusi z visto, lahko so problem gonilniki za xp, ker se nihče več ne trudi kaj dosti okoli njih. Če bodo tudi takrat problemi, je lahko kompatibilnost opreme vprašljiva.
Highlag ::
Najprej mašino odvij pa laufaj nekaj časa pa boš videl kaj in kako.
Never trust a computer you can't throw out a window
Icematxyz ::
Že od nakupa tega harvera mam probleme
Okvarjen hardware. Najvrjetneje rami. Možno, da si softwersko kaj naredil takšnega da to povzroča ampak močno dvomim.
rapz0r ::
Sem še enkrat zamenjal driverje za grafo in trenutno(tok tok) ni problemov bom videl v par dneh kaj bo.
svecka ::
Sam sem imel podobno težavo (no je še zmeraj). Plata je Gigabyte P35 in sem dobival radnom errojre, crashe,, blue screne, freeze. Sumil sem memory (4x OCZ 1gb platinum) in sem pognal program memory test, našel napako, ves vesel da je samo 1 modul feč, ampak po daljšem testiranju (vsak slot posebej na plati, vsako ram palčko, dual, single, "&$ slot in 1&2 ) sem ugotovil da tiči problem v tem ker se plati zmeša, če so vsi memory sloti zapolnjeni (uradno podprti rami na plati). Če imam na matični samo 3 ram palčke pa dela vse tipi topi. Bah prokleta plata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Athlon X2 7750+ NI BE!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7234 (5487) | Dr_M |
» | disk read error occurredOddelek: Pomoč in nasveti | 1586 (1371) | solatko |
» | Opis DFI LANParty nF3 250Gb in pa test 754 plat... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 20750 (11291) | mzidy |
» | DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 36191 (20609) | Tilen |
» | Problem pri navijanju NF7-S 2.0 plate (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5107 (3567) | Fury |