Forum » Operacijski sistemi » Windows XP na strežniku
Windows XP na strežniku
Cwetto ::
Pravijo, da se na HP-jeve strežnike, recimo HP ProLiant ML110 G3, ki je vreden mal čez 400€, NE da inštalirati Windows XP. Je temu res, in zakaj?
PaJo ::
Instalirat se po mojem da, vprašanje je samo če obstajajo vsi gonilniki za vso strojno opremo, ki jo ta strežnik ima vgrajeno, drugje jaz ne vidim težave.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
joze67 ::
Za konkretni strežnik piše, da je XP Pro tested, but not supported.
uradna stran
Drugače pa je vprašanje licenc in/ali smisla. In namena, seveda; file server skorajda ne bo.
uradna stran
Drugače pa je vprašanje licenc in/ali smisla. In namena, seveda; file server skorajda ne bo.
krneki0001 ::
Če so driverji za server 2003, potem jih lahko uporabiš tudi za XP. Zadeva pa preverjeno deluje z XP-ji. En izmed bivših serverjev je bil to pri meni doma. Delajo gor tako vista kot XP-ji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
arjan_t ::
Za konkretni strežnik piše, da je XP Pro tested, but not supported.
to kar piše (Tested but not certified nor supported by HP) pomeni da bo verjetno delalo, ampak oni tega ne garantirajo in ne nudijo supporta
ender ::
Na ML150 in ML110 se XPje namesti brez problemov, samo slipstreamat moraš prej gonilnike za diske (na ML110 AHCI, na ML150 pa ponavadi LSI).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
MTB ::
Kreirati instalacijski disk z WinXP in v njen dodati (odvzeti) določene zadeve, oz. si ga prikrojiti po svojih željah. Npr. z N-lite.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP MicroserverOddelek: Kaj kupiti | 1310 (1248) | MrStein |
» | Izdelava streŽnikaOddelek: Izdelava spletišč | 2197 (1035) | LuGi |
» | HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjevOddelek: Operacijski sistemi | 7653 (6384) | Gwanaroth |
» | Firefox gor, Vista dol (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 22157 (14482) | MrStein |
» | Win XP[ za/proti ] (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5132 (3934) | CaqKa |