Forum » Operacijski sistemi » linux na visto
linux na visto
Serial ::
No imam en problemček.
Na faksu so mi rekli da morm imet na prenosniku linux saj bomo delali vaje v linuxu.Na prenosniku pa imam jst že visto in so mi rekli da se da dat komto gor kot virtual al nevem kaj linux.
Slišal sem tudi za vmware pa nevem še točno zakaj se to gre.Baje da morm dat gor vnware in potem še linux sam se mi še ne sanja preveč kako naj bi to potekalo.
No jst bi rabil da mi kdo pove kako naj dam jst linux gor na visto kot nek secondary os tako ne vpliva na visto.Če mi pač lahko nekdo na laik razloži kako naj jst to zadevo usposodobim.
Uporabljav bi ga samo za vaje seveda.
Upam da ste me razumeli kaj hočem..hvala Lp
Na faksu so mi rekli da morm imet na prenosniku linux saj bomo delali vaje v linuxu.Na prenosniku pa imam jst že visto in so mi rekli da se da dat komto gor kot virtual al nevem kaj linux.
Slišal sem tudi za vmware pa nevem še točno zakaj se to gre.Baje da morm dat gor vnware in potem še linux sam se mi še ne sanja preveč kako naj bi to potekalo.
No jst bi rabil da mi kdo pove kako naj dam jst linux gor na visto kot nek secondary os tako ne vpliva na visto.Če mi pač lahko nekdo na laik razloži kako naj jst to zadevo usposodobim.
Uporabljav bi ga samo za vaje seveda.
Upam da ste me razumeli kaj hočem..hvala Lp
Sehnsucht ::
"Izvajal" boš pač virtualizacijo znotraj viste z ustreznim programom, kot npr. vmware ali virtualbox-om (osebno ljubša izbira). Namestiš ustrezen program, potegneš dol sliko sliko ustrezne linux distribucije (.iso), nato zaženeš npr. virtualbox in v njem enostavno naložiš linux, ki ga po uspešni namestitvi poganjaš znotraj viste. Pasulj.
opeter ::
Na kakšen faks pa hodiš, če ni skrivnost?
Tudi jaz priporočam VirtualBox, morda je še vreden preizkusa VirtualPC.
Tudi jaz priporočam VirtualBox, morda je še vreden preizkusa VirtualPC.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
mtosev ::
namesti "andLinux".
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
McMallar ::
Še boljši je Wubi
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McMallar ()
<b>klima</b> ::
TEGA sploh ne rabš nalagat ker se cel zboota z CD-ja. Če se boš kej bolj ukvarjal, potem ti priporočam da si ga namestiš na računalnik, drugače pa je tole za mal igrat se čist dobr...
Stipex ::
Noup, uporabljal boš Slix, Live distribucijo, ki se boota iz cdja in vpliva na druge OS ker teče samo v pomnilniku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7845 (5417) | Blisk |
» | Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7220 (5134) | opeter |
» | Kako omogočit USB vodila na VirtualBox-u?Oddelek: Programska oprema | 1804 (1499) | opeter |
» | Izšel VirtualBox 1.6.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10479 (6926) | kriko1 |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5968 (5394) | stalker |