» »

vga-video adapter

vga-video adapter

roli ::

Zanima me ce slucajno obstaja kaki Vga-video adapter (tisti rumeni). Oziroma ce ga je slucajno mogoce narediti doma. Seveda brez kake posebne opreme...
http://www.r00li.com

Azrael ::

Če kaj pomaga: Starejša tema.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Pomaga precej - vsaj ugotovil, da se ne splača.

Stvar rabim za priklop intelovega little falls na TV. Večinoma bom stvar imel priklopljeno na projektor, ki ima VGA vhod vendar pa bi včasih stvar rad fliknil na TV. Problem je, da zgornje rešitve zahtevajo kaj softwerskega - ne namerawam uporabljati Windows ali pa pretirano lotanje uporov ... TV je sicer ena malo starejša 100Hz stvarca - zgoraj omenjene rešitve naj bi bile samo za 50Hz.

Kaj pa kaki VGA-component kabel? Ker projektor sicer ima DVI vhod ampak imam dve napravi za priključit gor - torej prej omenjeni Little fallz s VGA-DVI adapterjem in PS3 z DVI-HDMI kablom. Projektor pa ima dva komponentna vhoda pa bi ga rad izkosristil. Če seveda obstaja kak enostaven način - zlotat en kabel skup. Ali pa vsaj narediti nek switcher - ker se mi ne, da menjavati kablov vsakič, ko hočem gledati nekaj.
http://www.r00li.com

Azrael ::

>TV je sicer ena malo starejša 100Hz stvarca - zgoraj omenjene rešitve naj bi bile samo za 50Hz.

To ni problem saj 100Hz TV deluje s popolnoma enakim signalom, kot 50Hz TV. Razlika je samo v obdelavi signala, ampak to je stvar TV, ne vira.

>Ker projektor sicer ima DVI vhod ampak imam dve napravi za priključit gor - torej prej omenjeni Little fallz s VGA-DVI adapterjem in PS3 z DVI-HDMI kablom. Projektor pa ima dva komponentna vhoda pa bi ga rad izkosristil. Če seveda obstaja kak enostaven način - zlotat en kabel skup. Ali pa vsaj narediti nek switcher - ker se mi ne, da menjavati kablov

DVI preklopniki obstaja - KVM switch, v osnovi mišljen za priklop dveh PC na en monitor in ostalo periferijo. Pri nakupu moraš paziti, da kupiš takega, ki deluje z digitalnim signalom, ne analognim - drugače ne bo slike, so pa ti preklopniki kar dragi.

Iščeš pa hkrati tudi takega, kjer lahko na njem ročno preklopiš vir signala, nekateri KVM preklopniki imajo to rešeno preko kombinacij tipk na tipkovnici, kar pri tebi ne pride v poštev.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Ja ti switchi so nažalost predragi, ker, če želi človek nekaj spacati doma verjetno nima ravno denarja na pretek za take stvari. Bolj me zanima ali bi bilo mogoče kaj takega narediti doma.

Nimam pa pojma ali DVI kabel za digitalni signal uporablja enake pine kot za analogni signal. Ker vem, da imajo DVI-VGA adapterji samo par pinov na izhodu. Moram pa na projektorju izbrati DVI-D ali DVI-A - ali je analogni ali digitalni signal. Preprosto jih smatra kot dva vhoda čeprav ima stvar v resnici samo en vhod. Zato me zanima kako je v resnci zvezano, če bi lahko slučajno hkrati uporabljal en kabel za obe napravi - neke vrste Y kabel.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Azrael ::

V DVI konektorju so vsi pini analognega VGA.

DVI Pinout
VGA Pinout

V osnovi bi bil tak kabel povsem možen, ne vem pa kako bi se obnesel v praksi (možen vpliv motenj digitalnega dela na analogni).
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Nevemkoliko motenj verjetno nebi smelo bit saj bi bila naenkrat vklopljena samo ena naprava. Če sem prav videl ima DVI samo 5 pinov za analogni priklop. Te pine verjetno DVI kabel ne uporablja, če je na drugem koncu digitalna naprava? Torej bi moral prav povezati samo tistih 5 pinov?
http://www.r00li.com

Azrael ::

VGA ima 6 pinov: 3x barva (red, green, blue), H in V Sync (pin 8), masa (GND). Opcija je še uporaba DDC pinov, ki služijo za komunikacijo med monitorjem in priklopljeno napravo, niso nujni, saj stvar v večini primerov služi samo za to da OS prepozna tip monitorja in je za tvoj primer nepotrebno.

Glede motenj sem mislil na problem, če kabli, ki bodo "peljali" v konektor posamezne signale barve, ne bodo oklopljeni (koaksialni), se zelo lahko zgodi, da bodo kot antene lovili signale digitalnega dela, kar se bo videlo kot popačena slika VGA signala.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Ah sem spregledal pin 8.

Probal bom skoraj sigurno tako, da upam da bo stvar delala. Imam en DVI-HDMI kabel, ki ga ne rabim pa bi ga modificiral in prinesel not še VGA signal. ČE mi bo seveda stvar uspelo kako razstaviti konektor.

Glede motenj pa: Saj, če je digitalna naprava (v mojem primeru PS3) izklopljena verjetno nebi smela kaj pretirano vplivati na VGA signal.
http://www.r00li.com

Azrael ::

Verjetno bo izklop naprave zadoščal. Z odpiranjem konektorja, če je zalit pa hiti počasi, vsaka ihta se ti lahko maščuje.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Sem poizkušal in ga celo nekako odprl ampak bi moral vse skupaj še enkrat lotat... Pa se mi res ne da lotati 20 pinov.

Sem pa gledal nekaj takega:
http://www.monoprice.com/products/produ...
Sicer piše spodaj, da naj nebi delovalo v obratni smeri samo ne vem zakaj ne. Imajo pa tukaj tudi zelo zelo nizke cene KVM switchev.
http://www.r00li.com

mijav7 ::

Mogoče ve kdo kje bi lahko to dobil ? Bi delal potem ps2 na monitorju?

http://cgi.ebay.ch/ws/eBayISAPI.dll?Vie...

lp, m1llkaaa

5er--> ::

@m1llkaaa: tole je bolj podobno kablom, ki jih dobiš zraven grafične za tv out. Verjetno ne. (ps2 ima kakšen scart?)
@rolihandrej: mogoče tole?

roli ::

@5er-->: Nep! Jaz hočem normalno kvaliteto slike in navaden TV-Out na projektor dati je bolj kot ne zanič. Sicer bi bil to odgovor na moje prvo vprašanje ampak sem pogruntal, da kaj takega ne rabim.:D
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219649 (9162) kozorog
»

HDMI na VGA, in ne obratno!

Oddelek: Zvok in slika
4510879 (6042) 111111111111
»

VGA na DVI

Oddelek: Pomoč in nasveti
181073 (785) Brias
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114410 (4259) Saladin
»

Ali obstaja pretvornik iz VGA v DVI?

Oddelek: Strojna oprema
131998 (1804) opeter

Več podobnih tem