» »

Zdravniški pregled pred zaposlitvijo

Zdravniški pregled pred zaposlitvijo

1
2
3 4

antonija ::

Pri THCju je problem locitve med "biti pod vplivom substance" in "imeti prisotno substanco v krvi/urinu/laseh v merljivih kolicinah".

Pri alkoholu (ki se dokaj hitro izloca) je stvar preprosta: Dokler je v krvi nad XX% lahko dokaj zanesljivo trdimo da je oseba opita (iz statistike izvedene na veliko osebkih itd.)
Pri marihuani (in izdelkih) je pa zadeva zakomplicirana: Ko jo zauzijemo pride v kri velik "sus" THCja in drugih etericnih olj, ampak te substance se takoj zacnejo porazdeljevati v mascobna tkiva (olja so pac dobro topa v mascobah in se dokaj lahko se absorbirajo preko celicnih membran). Koncentracija v krvi tako relativno hitro (kaksna ura, v nekaj primerih par ur, ampak to samo ce imas res dobro robo al pa ze mal pretiravas), ampak ostane pa vedno en majhen del THCja v krvi in urinu ker se pocasi izloca nazaj iz mascobnih tkiv v kri in iz krvi v urin.
Kolikor mi je znano pri nas velja da ce imas v krvi THC (ni vazno kaksno koncentracijo) potem si opit. Glede tega dejstva se jaz ne strinjam, saj bi do zdaj lahko ze vsi vedeli da je ucinek odvisen tudi od kvantitete, ne samo kvalitete.

Kar se pa testov pred sluzbo tice... v USA te lahko odpustijo on-the-whim, pa so verjetno se bolj rigorozni kar se tice preverjanj bodocih usluzbencev, tako da izgovor da je delavca pretezko odpustiti (kar je sicer res BTW) ne vzdrzi v tem primeru.
Osebno bi si upal trditi da je problem zaradi nepoznavanja. Narkomani (uzivalci z zakonom prepovedanih drog) so v zadnjem casu iz strani druzbe tretirani dokaj nehvalezno, s tem da se v isti kos tlaci hasisarje, tabletkarje, snifarje, iglarje, itd. IMO bi trenutno velik bolj koristilo kaksno nation-wide oz. kar world-wide izobrazevanje o ucinkih (dobrih in slabih), posledicah (vecinoma so samo slabe z nekaj izjemami) in potencialih opojnih substanc, pa naj bodo z zakonom dovoljene ali pa prepovedane. Namrec vsakic ko preberem da je "prehod iz lahkih na trde droge" lahek in pogost dobim pike. (skoraj) Vsakic ko preberem da hasisarji povzrocajo probleme in so agresivno dobim pike.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija ::

Veste eno je brati o blagodejnih učinkih marihuane, drugo delati z takšnimi ljudmi,in ne samo delati z njimi, delati in misliti tudi namesto njih.


Ravno tako poznam hasisarje ki so dr. znanosti, predavajo na fakultetah, drugi so vodje oddelkov in direktori, itd. Seveda so med njimi tudi fizicni delavci, pisarnicarji, ... ampak to je v vsaki skupini.

Kakorkolize, glede na statistiko bi bilo veliko pametneje uvesti bolj strog nadzor nad uzivanjem alkohola.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pšenični ::

"Ko sem zadet(od trave), naredim v štirih urah toliko, kolikor bi v 8ih naredil trezen. Vodja in še nekaj sodelavcev prav tako kadijo, pa v dveh letih še ni bilo nobenih izpadov zaradi trave. Imamo pa veliko večji problem od trave... alkohol. Imamo tudi tri alkoholike, ki do malice spijeta litr šnopca, potlej pa komerajo do konca šihta."

To lahko pomeni, da si si izbral poklic, ki presega tvoje sposobnosti. Rabiš pač mariuano, da te požene. Jaz imam z ljudmi, ki kadijo travo, dosti slabe izkušnje. Kajenje mariuane med delovnim časom in skrivanje po WC in s tem majnšo delovno uspešnost. Pri delu niso bili zbrani in povzročili škodo podjetju. Jaz osebno, če bi bil manager nekega podjetja, rajši zaposlim delavca, ki ne kadi trave, na dolgi rok sigurno. Kera bedarija bi bila npr., da bi vlagal v izobraževanje vodilnega delavca, ki podlega stresom in jih ni sposoben premagati brez zadetka, kaj bo ko se dokončno zlomi?. Uživalci postanejo pozabljivi(izkušnja iz šihta), prav tako se spremeni njihova sposobnost dojemanja stvari, problemi pa naenkrat postanjejo nepomembni in se jih odriva v prihodnost. Pač bomo že. Tvoja sposobnost dojemanja realnosti, sposobnosti ki jih bojda imaš, ko si zadet od trave, kažejo na to, da počasi zgubljaš stik z realnostjo.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Zakaj ljudje ne razumejo "enega piva po sihtu" oz. cigarete med vsako pavzo (pa se kaksno extra ker vsak ve da jih ljudje rabijo) enako kot jointa zvecer?

Kar se mene tice je vsako uzivanje opojnih substanc (legalnil ali nelegalnih) med delavnim casom nezazeljeno (ali z drugimi besedami: tako hasisarji, kot pijandure in kadilci grejo na cesto ce jih v moji firmi najdem uzivat psihoaktivne substance). Kaj pa ljudje pocnejo v svojem privat casu je pa se vedno njihova privat stvar. Zarad mene lahko popijejo liter snopca, skadijo 100ko in posnifajo tolk koke da jim bo iz nose snezilo do bozica, ampak zjutraj majo da so na sihtu trezni, zbrani in delavni. Enako velja tud za "ta ciste" ki celo noc prebedijo in so za tem vecino delavnika neuporabni.

Drugace pa se to: Razlicne vrste marihuane imajo razlicne kombinacije olj (kanabinoidov). Te razlicne kombinacije pa povzrocajo razlicne ucinke. Med tem ko te ena kombinacija "prilepi" na kavc (vecinoma indica in hibridi z velikom delom indice, najbolj poznan verjetno skunk), druga ima pa bolj "upper" effekt (sativa; tezja za gojenje, manj pogosta pri nas, ubistvu jo je tezko najdet v prodaji). Sicer ta efekt ni tako izrazit kot pri recimo koki, je pa se vedno tam. Nekako tako kot "obvezna" jutranja kava. In cigaret. In vcasih caj z rumom. Mogoce cokolada. Pravi caj? Fizicni napor za sproscanje endorfinov? "Hint-hint, nudge-nudge, 'know what I mean?"
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ejsi_Disi ::

OrkAA - če znaš, slab delavec sploh ni problem, samo postopek mora voditi tak, ki ga zna. Problem pa nastane, če dobiš bolnika in moraš za njegovo zdravljenje nekaj let plačevati boleznino, saj ga dokler je na bolniškem staležu ne moreš zagnat ven.

In potem je treba še prepovedat kakršnokoli športanje, ker če imaš kronične poškodbe vezi, si potem lahko vsak drugi mesece za 14 dni na bolniški. In ja to, to se res dogaja.
Rock n' roll ain't noise pollution!

PacificBlue ::

Kaj pa ljudje pocnejo v svojem privat casu je pa se vedno njihova privat stvar. Zarad mene lahko popijejo liter snopca, skadijo 100ko in posnifajo tolk koke da jim bo iz nose snezilo do bozica, ampak zjutraj majo da so na sihtu trezni, zbrani in delavni. Enako velja tud za "ta ciste" ki celo noc prebedijo in so za tem vecino delavnika neuporabni.


Itak, se strinjam. Ampak sledi THC-ja v telesu ne izginejo kr drugi dan. Traja dva tedna ali pa še več(odvisno od posameznika, udejstovanje s športom.. itd) In to je največji problem. Ti si lahko v službi trezen, nezadrogiran..opravljaš vsakakršno delo brez kakih problemov, pa si kjub temu prejšno noč se ga zakadil...pač učinki zaradi kajenja ne trajajo 12 ur,ampak veliko manj. Tako se ti lahko zgodi, da si natazadnje kadil teden dni nazaj, pa ti zaradi tega da zdravnik negativno mnenje(zaradi urin testa) in posledično ne dobiš službe. Kar je Imho totalna bedarija. Ali obstaja sploh kakšna raziskava na tem področju? Mislim, da ne. Torej delodajalec te zaradi tega kar počneš v prostem času(doma) na podlagi zdravnikovega mnenja(ki se naslaja na rezulatate urin testa) zavrne kot možnega zaposlenega(pa čeprav bi delo opravljal enako ali še bolj kvalitetno kot navaden delavec, ki ne kadi in ne pije).

Poleg tega pa živimo v svetu, kjer so in bodo droge vedno bolj del našega vsakdanjika...
Dajmo potem naredit urin teste v kakšnih državnih ustanovah, državnih firmah in drugih podjetij. Če se gremo igrice se gremo vsi..

Dr_M ::

Itak, se strinjam. Ampak sledi THC-ja v telesu ne izginejo kr drugi dan. Traja dva tedna ali pa še več

To mogoce velja za kri, na teh testih pa ne pregledujejo krvi, ampak urin. To pa zgine po parih dneh. Res. ;) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

antonija ::

Mal osnov da bomo lazje naprej debatiral: Zraste rozica in zacne izlocat nekaksno smolo v kateri so kanabinoidi (v nadaljevanju THC). Pride clovek, vtrga rozico, jo obreze in posusi. Cez nekaj casa jo nadrobi, zvije (vecinoma skupaj s tobakom) in pokadi. THC se z dimom prenese iz posusene, zdrobljene in zvite rozice v pluca. Iz pljuc se absorbira v kri. Takrat pa zacne potekati vec vzporednih procesov:
Prvi je metabolizem. Le-ta poteka v glavnih metabolnih organih (kot so jetra) kot tudi prakticno povsod drugje kjer se nahajajo ustrezni encimi. Produkti metabolizma so ponavadi spojine z drugacnimi fizikalno-kemijskimi lastnostmi (glede na prvotno spojino). Med testi na THC lahko merimo THC, njegove metabolite ali pa kar oboje (najpogosteje).
Drugi proces je porazdelitev. Ko THC doseze tkiva ki imajo do THCja vecjo afiniteto kot pa kri, se THC porazdeli v ta tkiva (ustvari se nekaksno dinamicno ravnotezje; dokler je THCja v krvi dovolj bo migriral v druga tkiva, ko se koncentracija v krvi zmanjsa se bo zacel pocasi migrirati nazaj v kri). V mascobnih tkivih je metabolizem THCja zanemarljiv, zato lahko recemo da tako "skladiscen" THC "caka" da se bo izlocil (hkrati pa samo zaradi tega procesa nikoli ne doseze koncentracij v krvi, zaradi katerih bi bil osebek opit). Te koncentracvije so dovolj visoke da se jih da izmeriti.
Tretji proces je izlocanje. Zolc in urin sta glavni poti za izlocanje marsikatere spojine, poleg pa lahko spojine se izdohamo, izsvicamo, izlocimo z lasmi, kozo in nohti, etc. Ta proces niza vsebnost THCja v krvi, visa pa vsebnost THCja v urinu.

Zdej imamo pa problem: Ce nekdo skadi en joint (in mesec pred tem nic) bo verjetno drzalo da v parih dneh pade koncentracija v urinu in krvi doovlj nizko da se THCja ne da vec zanesljivo izmeriti.
Ce pa nekdo skadi vsak vecer en joint, je pa zelo verjetno da ima ker nekaj "rezerve" THCja v mascobnih tkivih, in iz teh tkiv se (kot sem opisal zgoraj) THC pocasi izloca nazaj v kri, od koder se izloca in urin ali metabolizira. Pri takih osebkih bi si upal trditi da par dni (ali en teden) _ni_ dovolj za negativen test na THC.

Obstajajo pa se drugi problemi za take teste: Vkolikor govorimo o nekih hitrih testih in test kitih potem obstaja malo morje moznosti kako dokazati da je rezultat tistega testa neveljaven. Recimo test na opijate lahko naredimo vedno pozitiven ce pojemo doovlj makovih zrn. Isto bi lahko storili s THC testom ce bi zauzili dovolj substance, ki je kemijsko podobna THCju do te mere da jo instant test prepozna in nanjo reagira.
Ce pa govorimo o "tapravih" testih (se pravi nekdo vam odvzame kri, ki se jo nato poslje v laboratorij na kemijsko analizo) je pa rezultat vise-manje dober, oz. je zelo tezko dokazati da je s rezultatom (oz. nacinom kako je nekdo prisel do tega rezultata) kaj narobe.

Se vedno pa ostaja vprasanje kaj od tega, kar se pocne v prostem casu, ima delodajalec pravico izvedeti.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Dr_M ::

antonija: neki je teorija, neki je praksa. ;) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

antonija ::

Oblubim da ta teorija drzi v praksi. Imam sam moznost delat take analize ce jih hocem in imam tud osebke od katerih lahko dobim vzorce.

Rednim hasisarjem bi pac odstvetoval uzivanje ce ze hocejo doticno sluzbo. Lahko se pa kot alternativo posluzujejo legalnih drog, kot je naprimer alkohol, datura, tista balkonska roza ki jo baje mularija kadi, etc.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OChack ::

Ponavadi gledajo v urinu, kjer se zadrži baje do enga mesca. Lasje so že druga zgodba, saj taka preiskava stane VELIK, VELIK.
upam da ne bo kontrole, al pa da vsaj ne bo pokazal, ker skadim ponavadi 2 ali 3 na mesec.

THC pregled je emd cenjšimi, pred krvodajalsko naredijo tak pregled ko ti kapljo krvi vržejo v raztopino in potem ali potone ali plava na vrhu :) to ej tak enostaven poceni droga test
Int€l inside, IDIOT Outside

Dr_M ::

antonija: 55ur :) ;) Razlagi si pa kakor hoces.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PacificBlue ::

Moji kolegici se je pred nedavnim zgodilo, da je imela zdravniški pregled vključno z testom urina in so jo dobili na THC-ju..Niti ni vedela, da se bo test za droge izvajal. Vendar je nastal še en problem, ker njen "predvideni" delodajalec zdaj zahteva, da zaradi zavrnjenega zdravniškega potrdila poravna sama stroške pregleda. Zdaj me pa zanima ali delodajalec lahko to zahteva(mislim pravno gledano)?

Lp

Dr_M ::

Ponavadi moras zdravniskega sam placat, pa ti potem po podpisu pogodbe denar vrnejo.
Zelo verjetno lahko tudi od nje zahtevajo placilo, glede na to, da jo na podlagi testov ne bodo zaposlil.
Ce bi tole slo na sodisce, bi mogla polek zdravniskega, se sodne stroske placat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

T0RN4D0 ::

Hm, a ti sploh lahko delodajalec kar tako podturi test za THC, brez da bi podpisal da se strinjaš? Sem imel občutek, da ne. :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

Ne to ne sme. Moras soglasat s testom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

solatko ::

Drugič preberi napotnico (delodajalca) in boš morda videl (če ne boš zadet), katere stvari zahteva (delo na višini, odvisnosti, vid in sluh bp...). Delodajalec pač hoče zaposlit odgovorne in zdrave osebe, kamor pa mamila in alkohol sigurno ne spadajo. Če bo imel na izbiro nekoga, ki je čist in nekoga z CHT-jem v krvi, bo sigurno vzel čistega. In to ti nič ne poturi, temveč lepo napiše v zahtevo za pregled (neželjenih preiskav ne delajo).

JamesBond ::

Pljunem na tak šiht, ko se delodajalec vtika v to, kaj jaz zvečer počnem.

MadMax ::

Pravzaprav vse, kar počneš izven delovnega časa, ne le zvečer, vpliva na tvoje sposobnosti v delovnem času.

Se boš pa pač zaposlil sam pri sebi, bodisi kot s.p. ali d.o.o., ali kaj tretjega.
Upam, da to ne bo socialni.problem. ali dolžan.okrogin.okrog. in da mi ne bo potrebno plačevati tvoje nadutosti.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Dr_M ::

Sej te nihce ne sili, da sploh kej delas. Vedno vec bo takih delodajalcev, ki bodo zelel vedet, kaj ti delas zvecer.
Sicer pa je problem bit cist 1 teden pred pregledom? Tako ali tako ta test nardijo samo prvic, potem pa ne vec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

antonija ::

Tole o "problem bit cist 1 teden pred pregledom" bi bilo super izvajat za alkohol, kofein, tein, nikotin, etc. Vse nastete spojine vplivajo na delovne sposobnosti, pa se jih na veliko konzumira ponavadi kar na delovnem mestu (nikotin za pulmunalno aplikacijo je zdaj vecinoma prepovedan). Lahko bi preverjali se krvni tlak (naspanost), pa raven holesterola (frslok), pa zdravje srcne misice... in seveda odpustili/ne vzeli v sluzbo vse ki bi kazali kaksne koli znake da bojo v naslednje 5 letih lahko sli na bolnisko. Pa se raven stresnih hormonov naj spremljajo da bojo vedli glih preden se ti odpne in te odpustijo se preden postrelis svoje sodelavce/sosolce.

Druga stvar je pa ta da ko sem jaz sel na pregled pred sluzbo nisem imel s seboj nobene napotnice. Podjetje ima izbranega zdravnika za delo, z njim se dogovorijo kaj vse bo opravil, ti se samo prikazes tja in naredis kar pac hocejo od tebe. Nobenega seznama pregledov in testov ti ne ponudijo, samo "bend over or get lost".

Drugace pa ce te bodoci delodajalec "preseneti" z zdravniskim pregledom ob nepricakovanem casu lahko vedno zamudis avtobus, se ti pokvari avto, zboli sorodnik na drugem koncu slovenije/evrope, se prehladis ali pa dozivis nenadno slabost... pac nekaj kar ti da tistih nekaj dni casa na pade THC pod merljivo raven. Pa vmes ne sedet v sobi kjer ga vsi pohajo, ker bo to cist dost THCja za meritev :p
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

Hehe... tisti kteri travo kadi, slabo sočloveku v življenju nikoli ne naredi
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

antonija ::

THC je kratica za dronabinol oz. Tetrahydrocannabinol.



Pod to ime spada skupina spojin ki jih najdemo v cannabisu (marihuani, travi) in izdelkih iz te rastline (hashis, space cookies, pot-butter, etc.)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

JamesBond ::

Že leta poslušam podobne prijave kot je tukaj npr. MadMax-ova. Pa ne kaže, da bi v kratkem bil socialni problem. Mam dober šiht in dobro delam, tudi kak d.o.o. se mi zdi dokaj verjeten v roku par let (če bom prej 90% ziher, da se ne bo končalo z kakim dolžen okol na okoli). Ne vem kako bi na moje delo vplivalo, če sploh nebi pohal, pil alkohola in šel od časa do časa na kak parti.. mogoče bi pa res dal še več od sebe. Ampak potem se je treba vprašat, ali tudi delodajalec da 100% od sebe, da mi zagotovi najboljše delovno okolje in najboljše plačilo?

MadMax ::

Ampak potem se je treba vprašat, ali tudi delodajalec da 100% od sebe, da mi zagotovi najboljše delovno okolje in najboljše plačilo?


Dobro vprašanje, ampak zato pa imamo prosto izbiro delodajalca. Saj tudi ti iščeš najustreznejšega delodajalca, tako kot on delojemalca, ali ne?

Ni pa zadeva povezana z zadevanjem delojemalca.
Ne moreš kar postavljat kontra pogojev. No, včasih lahko, in če jih lahko, to kaže na tvoje nadpovprečne sposobnosti, katere pa delodajalec nujno rabi in je zato pripravljen tudi malce zamižat glede te odvisnosti.
Mimogrede, delodajalec ve za tvoje večerne aktivnosti, oz. si mu jih pripravljen razkriti brez da bi bil postavljen pred zid?

Sam pač sodim med tiste, ki ne maramo substanc, katere bi spreminjale delovno točko naših možganov. (izjava nekega forumaša)
Če rabiš kemično spodbujevalo da "normalno" funkcioniraš, se boš menda tudi sprijaznil z neodobravanjem takega početja.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Camalotz ::

> Sam pač sodim med tiste, ki ne maramo substanc, katere bi spreminjale delovno točko naših možganov.
Ne vem kaj točno si mislil s tem, ampak če sem pravilno razumel, potem si popoln abstinent, ne piješ kave,
pravih čajev, zavračaš trigonike, ne ješ čokolade, rib, oreščkov, zelene... ;)

Mnenje, da hašišarji ne morejo normalno opravljat dela je zgrešeno. Osebno poznam celotno paleto uživalcev,
od tistih, ki so prešli na opiate in zaključili v komuni in na britofu, do doktorjev znanosti, ki so
"zgledni člani družbe", čeprav si občasno kakšnega prižgejo (seveda ne med delovnim časom). Če bi moral
definirat kje je razlika med njimi,bi rekel,da je prvim bila droga že od štarta glavna okupacija v življenju.

Je pa ravno THC zaradi svojih lastnosti zajeban za testirance (večina ostali drog je že po 48 urah
abstinence na testih praktično nezaznavna). V glavi imam, da se pri (zelo) občasnih uživalcih THC v urinu
lahko zazna še po 1 tednu, pri rednih "težkih" hašišarjih pa še po 3-4 tednih ali več. V krvi pa še dlje.
Ampak to tako na pamet. Če ima kdo pri roki link ki bi to potrdil ali ovrgel, naj ga pa prilepi.
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

MadMax ::

Glede na to da je nekaterim težko razložit kaj smatram pod te substance... Recimo temu psihoaktivne substance, ki v dvojni dozi tudi pri enkratnem konzumiranju (da me ne boš lovil na triletno vsakodnevno basanje s čokolado in posledično debelost) povzročijo opazno večji vpliv na telo.
Ampak vem da si napisal malce hudomušno :)

Glede zadnje navedbe, o časih do izteka možnosti zaznave, sicer nimam linkov pri roki, imam pa v spominu nekako iste čase, torej "tako na pamet" potrjujem napisano.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

T0RN4D0 ::

Načeloma bi mogu bit en teden dovolj za več ali manj vsakega rekreativnega uporabnika, da se mu v urinu THCja ne zazna več. (pustmo tu druge teste, v laseh ti lahko najdejo za eno leto nazaj... nekega smisla ta test v tem primeru nima, ker delodajalca najbrž ne zanima če si bil v zadnjem letu ali dveh v stiku s travo... če ga zanima to, potem morda res bolje da službo prijazno zavrneš.)

Je pa pametno v tistem tednu (no ja, vedno, ne samo en teden), čim več gibat in popit čim več tekočine, da se telo čim bolje prečisti.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

xilinix.slo ::

IMHO v današnjih časih trenutne recesije in zmanjševanja delovne sile je podatek ob "uporabnikih" nedovoljenih substanc (pa naj bodo za določen ali nedoločen čas), kar priročna zadeva za "elegantno" odpoved delovnega razmerja. Tukaj ni težave da nekdo ne bi bil sposoben opravljati dela ampak "vskladiščena odpoved" za čase sporov, recesije... ali preprosto da si nekoga sit (ni generalno mnenje ampak sem že videl par takih primerov)

antonija ::

MadMax: THC je ena taka skupina substanc kjer zacne ucinek pri doloceni koncentraciji "planirati", oz. se z nadalnjim vnosom ne veca prav veliko (ubistvu je kar nekaj substanc takih, samo med prepovedanimi drogami jih ni veliko). Se pravi ko enkrat cel vecer kadis je precej vseeno ali bos ob 23:00 prizgal enega za duso ali pa bos v krogu kjer bo krozilo 5 jointov, se vedno bos "zadet". Pri nekaterih to pomeni da tud stat vec ne morejo, pri drugih je to lahko slabost, tretji pa veselo plesejo na partyju, igrajo poker, etc.
Je pa naslednji dan (tako kot pri vsaki drogi, alkohol, cigareti in kava included) zadeva obratna in se zbudis z "mackom". Na sreco je ta pojav pri travi veliko bolj blag kot pa pri alkoholu, ce pa kadis bong brez tobaka pa tega skoraj ni vec (bolj se pozna neprespanost). Tako da ce postavis zjutraj skupaj hasisarja in nekoga ki je sel v petek zvecer ven na par piv s kolegi, bo hasisar zelo verjetno bolj opravilno sposoben. Kar se pa testov tice je pa situacija seveda obratna. Koncentracija alkohola v izhidanem zraku in krvi je drugamu osebku ze padla pod mejo opitosti (kljub temu da je zdaj dehidriran, neprespan, etc.), ceprav se da alkohol se vedno izmeriti. Pri THCju take meje ne poznamo ker substanca ni dovoljena, zato velja dogovr da vsaka prisotnost THCja steje za opitost. Povrh vsega je pa THC se taka substanca da se jo da izmeriti v zelo zelo zelo nizkih koncentracijah, da se zaradi svojih farmakokineticnih lastnosti zadrzuje v tkivih iz katerih se potem pocasi izloca nazaj v kri in iz nje v urin.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tear_DR0P ::

jaz v bistvu ne vidim problema v tem, če nek delodajalec noče met zaposlenih uživalcev opojnih substanc - pač to potencialnemu zaposlenemu pove, za sigurno pa mu da pregledat še telesne tekočine - v kolikor pregled odkloniš, te delodajalec pač noče.
če si prepričan da si za to delovno mesto dovolj dober in da lahko delaš ne glede na vse, ali celo bolje - ustanovi svoje podjetje in premagaj bednika po levi

je pa res da ne želm biti naskirvaj pregledan
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tr0n ::

To mogoce velja za kri, na teh testih pa ne pregledujejo krvi, ampak urin. To pa zgine po parih dneh. Res. ;) :)
Pri teh pregledih se testira kri IN urin.

Vem pa zato, ker sem ga imel danes (drugega, prvic je bilo isto).

T0RN4D0 ::

Haha, sej vem da je mal neumesna, samo sem takoj dobil asociacijo na tole temo....


majčka
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

mirage ::


THC pregled je emd cenjšimi, pred krvodajalsko naredijo tak pregled ko ti kapljo krvi vržejo v raztopino in potem ali potone ali plava na vrhu :) to ej tak enostaven poceni droga test

Ni res... to je test, da se ugotovi, če maš dovolj hemoglobina, da lahko daruješ kri.

koyotee ::

sploh pa THC-ja ne preverjajo oz. sankcionirajo na krvodajalski. Isto kot da nebi kadil ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

civic_ ::

Vedno več bo delodajalcev, ki jih zaradi stroškov (bolniška, zdravljenja...) zanima, s čem se ukvarja bodoči zaposleni. Prehod iz lahkih v težke droge ni tako redek in, če je delodajalec pripravljen vložit nekaj 10k€ za izobraževanje, pa bo ta človek nekega lepega dne postal odvisen od igle, zdravstveno nesposoben za delo, psihično in finančo uničen, po mojem ima pravico zahtevat od bodočih zaposlenih tudi rahel vpogled v zasebnost, vsaj kar se tiče ukvarjanja ali hranjenja z nevarnimi zadevami. V tujini ni redek delodajalec, ki prepoveduje določenim uslužbencem vožnjo avtomobila (nudi jim avto, s pro. šoferjem), prepoveduje ukvarjanje z določenimi aktivnostmi.... V kapitalizmu je človek vedno bolj delavno sredstvo in vsak delodajalec ima rad delovna sredstva v izvrstnem stanju. Alkoholika noben delodajalec ne bo dolgo gledal v firmi, že kadilci niso preveč zaželjeni (ne toliko zaradi zdravja, kot zaradi izgube časa).


Če bi jaz izbiral zaposlenega bi hotel nekoga ki mi bo delal ne pa bil na bolniški.
Torej bi bilo kajenje, alkohol,droge,ekstremna debelost velik minus. Če ne bi imel neke druge prednosti, znanja, sposobnosti...
Ne vem, če je to diskriminacija ker vse te stvari v večini primerov, da spremenit.

to, pa da ne zaposliš nekoga z diabetesom, se ima pravico pritožit in bo najverjetneje dobil.

Picero ::

Ojla, kot informatik moram na pregled in kot informatik si zelim obrazec za pregled izpisati na racunalnik (saj ne vem, ce sploh se znam pisat na roke :) ), a ga dobim samo v papirnati obliki.
Ali mogoce kdo ve, ce se da kje dobiti obrazec 8,205 (napotnica na pregled) v e-obliki?

Mipe ::

Skeniraj ga.

bajsibajsi ::

najde gugl v parih sekundah, mogoce je kje kdo prilimal boljso velikost. Ampak ce se prav spomnim ima ta obrazec dva lista.

Zgodovina sprememb…

Picero ::

@mipe, mogoce ga bom skeniral ali pa tudi ne, ker sem enega nasel na spletu: http://shrani.si/f/2B/Hc/2qD6guCi/napot...
@bajsibajsi hvala, ampak google ga najde v velikosti 400x400 pixlov :(

Ejsi_Disi ::

Rock n' roll ain't noise pollution!

Ziga Dolhar ::

Pr tehle obrazcih iz uradnega lista se ti kaj lahko zgodi, da ga javni uslužbenec ne bo hotel sprejeti, ampak bo hotel da se sprehodiš na DZS in ga kupiš.

Zakaj? - Da ga lahko on direkt vtakne v matrični tiskalnik, ki podatke izpiše direktno nanj in vse kopije, ker (če!) gre za samokopirni obrazec :-).

(Ko sem sam prišel na ZZZS uredit obvezno zavarovanje, sem s seboj prinesel iz uradnega lista izprintan obrazec. Gospa me je zelo grdo pogledala in poučila, da ima pravice za tisk le DZS in da kršim avtorske pravice!)

((Zavedajoč se nesmiselnosti vsega [u]pravnega znanja sem zadržal dih in se sprehodil do DZS.))
https://dolhar.si/

Picero ::

Hvala lepa obema.
Sem se tudi sam odpravil v papirnico in kupil obrazec. ni drag, 30 centov ali nekaj takega. Izpolnil sem ga pa kar v cakalnici in mi vsaj ni bilo dolgcas, obnovil pa sem tudi znanje prostorocnega pisanja :) Lepo da birokracija skrbi tudi za obnavljanje OŠ vescin. ;)

integral15 ::

Zdravo mene zanima kaj preverjajo v krvi ko ti ji vzamejo ?

mirage ::

Odvisno za kakšno službo. Osnova je hemogram, lahko še poljubno druge stvari ( jetrni testi, lipidogram, droge itd..)

integral15 ::

Npr v krki novo mesto za kaksnega vzdrzevalca.

Gogyto ::

Za Krko bi skoraj verjel, da preverjajo tudi vsebnost drog. Glede na to, da bi tam lahko imel tudi dostop do zdravil...

Drugače pa, ja, ponavadi se gleda hemogram. Levkociti, trombociti, holesterol.... pa te fore..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

Hayabusa ::

Poznam človeka, ki je delal v Krki, v proizvodnji.Lahko je spil 2 litra vina, brez da bi pil pijan (in ni reden pivec s 150 kg), tako da je bil ves čas, ko je bil tam zaposlen "pod gasom" samo od njihovih praškov in fluidov.
Ironično potem zdravniškem pregledu iščejo ne vem kaj :)).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

antonija ::

Krka baje ne preverja za droge, nimam pa informacij iz prve roke. Ce ze preverjajo za droge ti morajo najprej dat list za podpisat da se s tem strinjas (ce se ne strinjas te pac ne vzamejo v sluzbo).

Za Lek ti lahko povem da 100% preverjajo za droge, in da je spisek precej dolg (od popularnih THCja, opiatov in podobnih, do bolj eksoticnih substanc in legalnih zdravil). Delajo pa hitre teste na urinu, ce si tam pozitiven te pa poklicejo na odvzem krvi in se naredi laboratorijske analize.
Na krvi po defaultu delajo samo hemorgam.

Poznam človeka, ki je delal v Krki, v proizvodnji.
A tukja je poudarek na pretekliku? ;) Ker zdaj ko se grejo rpodajo tudi v USofA imajo mickeno bolj stroge inspekcije, pri cemer bi sefu vrglo ven varovalko takoj ko bi zavohal alkohol na zaposlenemu. Ce je pa se vedno taka situacija, potem pa upam da kdo iz JAZMP ne bere tega foruma >:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Hayabusa ::

Starost informacije je 4 leta.
V proizvodnji nekih opaznih izboljšav kar se tiče hočeš-nočeš zadetosti z njihovimi materiali, ki s v zraku ni, so pa plače redne in dokaj visoke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voznja in THC - Info (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6114546 (9556) solatko
»

Zdravniški pregled za službo

Oddelek: Loža
155206 (4621) TheBlueOne
»

Zdravniški pregled pred zaposlitvijo (THC) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6837499 (32183) St235
»

THC in vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8529663 (16792) CoolBits
»

Koliko časa ostane THC v urinu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12746979 (39158) Jst

Več podobnih tem