» »

laptop packard bell in instalacija xp

laptop packard bell in instalacija xp

pino ::

Dobil sem en starejsi laptop Packard Bell. Ko hocem install winxp iz boot cd mi nalozi vse do tam ko pritisnes tipko F8. Ko to naredim mi napise da cekira ce so predhodno nalozeni winsi.
Potem pa se ustavi in ne gre naprej.
Precekiral sem ce je sata disk ampak za fujitsu mht2030at disk pise, da je navaden ide disk. Ko grem in hocem z dosom zbrisat particije mi jih brise kao doloci novo, ko pa napisem format c:, kao da ne prepozna c diska.
Kako naprej, je mozno da rabi kake gonilnike za disk? Kje jih dobiti za ta disk, ce pa pise da je ide.
Hvala za pomoc.
LP Pino

BaRtMaN ::

Če je disk IDE, zanj zadostuje nek generični IDE gonilnik, ki so vsekakor prisotni na CDju z Windows XP.

Če ti ni odveč, si potegni Ubuntu LiveCD. Z njega se naloži operacijski sistem v pomnilnik, brez da bi se sploh dotaknil trdega diska. Potem lahko zaženeš orodje GParted.

pino ::

BaRtMaN sem probal pa mi sploh ne nalozi ubuntu v graficnem nacinu......pol sem pa mrzu :-)
LP Pino

bartoljzan ::

živjo sem novi član in me zanima kateri program rabim da preverim koliko mi baterija dela in če se jo da popravit z kakim programom ker mi baterija zdrži zelo malo časa

BaRtMaN ::

Za svojo težavo odpri svojo, novo temo!

Sicer pa baterijam splošno pada kapaciteta skozi leta. Edino, kar mi pade na pamet je, da pogledaš v BIOS svojega prenosnika, če ima kakšen "Battery Fitness" test. Moj HP ima to možnost, ki pravzaprav popolnoma sprazne baterijo in jo ponovno napolne. Tak "power cycle" je kar obvezen za vzdrževanje baterije, npr. 1x na dva tedna je pametno to pognat, odvisno, koliko prazniš baterijo sicer, med uporabo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119674 (35348) RedDrake
»

V laptopu bi imel SATA....

Oddelek: Strojna oprema
171661 (1378) keitai
»

Priročni programčki za prenosnike

Oddelek: Programska oprema
394082 (2779) CaqKa
»

Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu! (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Operacijski sistemi
53034500 (22041) Trubadur

Več podobnih tem