Forum » Pomoč in nasveti » Nova grafa, komp crkuje
Nova grafa, komp crkuje
Techadron ::
Nabavil sem ASUS ATi Radeon HD4870. Dam v komp, poženem, dela. Vsaj tisti čas ko se šetam po Winsih. Če pa naprimer zaženem kak špil, nekaj časa teče super, nakar se sesuje komplet računalnik, potem pa se ga še nekaj minut ne da prižgat nazaj. Najprej sem mislil da se reč pregreva, ampak tako Everest kot SmartDoc mi pravita, da je jedro grafe pri 50*C na idle in do 70*C ko poganja kaj težjega. To menda ni pretirano, ne? Ventilator sem nastavil na najmočnej. Potem sem pomislil da bi lahko bilo krivo tudi napajanje, ker stvar zahteva kar dva 4Pina. Grafa ima svoj 12V kabel z dvema 4Pin priključkoma, na vsakem Y razdelilec na katerem je potem drugi, obratno obrnjeni Y, ki se konča v grafi všečen nastavek. In glede na to da je napajalnik 620W menda tu ne bi smelo biti problema, ali? ... Probal sem tako ATi kot ASUS driverje (Neka razlike je, ker se skregata, ne prepišeta), še zmeraj isto.
Skratka, komp se iznenada sesuje, zdaj ko mam notri novo grafo. Nimam več idej... ;)
Motherboard: ASUS P5LD2 SE
Grafa: ASUS ATi Radeon HD4870
RAM: DDR2 553MHz
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
Hvala, LP
Skratka, komp se iznenada sesuje, zdaj ko mam notri novo grafo. Nimam več idej... ;)
Motherboard: ASUS P5LD2 SE
Grafa: ASUS ATi Radeon HD4870
RAM: DDR2 553MHz
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
Hvala, LP
The_hammer ::
Maš komp, kaj navit?
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
c00L3r ::
S stari grafično deluje PC vredu? Posodi tvojo grafično kolegu in jo naj ima on v svojem PC-u par dni. Če se tudi njemu sesuje sistem je nekaj narobe na grafični. Potem moraš dat grafično na servis in boš v kakem tednu najverjetneje dobil novo. Sem imel tak problem pred časom ko sem kupil 6600 GT.
Techadron ::
Ne, komp ni navit. S staro grafo (BFG Nvidia GeForce 7900 GT) dela kul, sam je pa grafična sesuta, dela neke pike na zaslonu.
Da bi pogledal to v drugem kompu sem že razmišljal, samo ko imajo vsi ti kekci kompe pod garancijo, pa ga noben noče odpret. :) Ma bo treba najdit enga.
Da bi pogledal to v drugem kompu sem že razmišljal, samo ko imajo vsi ti kekci kompe pod garancijo, pa ga noben noče odpret. :) Ma bo treba najdit enga.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup računalnika za najnovejše igre (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 12875 (7492) | Mentalist |
» | Katero grafično ?Oddelek: Kaj kupiti | 2573 (1599) | ameba |
» | Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 29023 (12903) | erzy |
» | nov comp. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8128 (6075) | Meizu |
» | ATI HD4850 ali HD4870 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7061 (5173) | nuclear |