» »

Kako policija pomaga okradenim

Kako policija pomaga okradenim

Go-ahead ::

Na kratko.
Včeraj sem še počitnikoval na Hrvaškem in to na Kamenjaku, Ko smo se nameravali vrniti domov sem ugotovil, da so vdrli v avto. Takoj sem klical policijo, da si mogoče pridejo kaj pogledat, vendar ne naj se zglasim na policijski postaji v Puli.
Hop v avto in v Pulo, dobim postajo z velikim lepim parkiriščem, napol praznim. Prijazen varnostnik me je usmeril naj parkiram v neki stranski ulici. Požrem in grem na policijo. Prijazen kriminalist me je povabil v pisarno in sva začela pisati zapisnik. Prosil me je za potni list in nekaj brskal po računalniku , zginil za nekaj časa, prišel nazaj in očitno ugotovil, da nisem bil prijavljen na Hrvaškem, vendar mi tega ni dal vedet. Po vsej pisariji sem ga sam vprašal, če si želi ogledati vlomljen avto. Z malce nejevolje je vstal in sva ga šla pogledat. Bežno si ga je ogledal in nazaj na postajo. Da mi zapisnik naj ga podpišem in naj grem kupit koleke ne vem kam. Toda ker so mi pobrali tudi denar se je pojavila majhna težavica. Kako kupit koleke če si okraden.
Očitno sem preveč vprašal zato sem šel na sprehod po Puli spraskal nekaj kun in dobil koleke. Pridem nazaj dam kolek in naj malo počakam, da bo govoril vodja izmene z mano. Čakam pride ven vpraša kdaj sem prišel na Hrvaško, nekaj zamomljam in gre nazaj v pisarno.
Pride njegov kolega , da gremo v drugo pisarno. Zopet vprašanje, kdaj sem prišel na Hrvaško, nisem odgovoril in slaba volja se je začela stopnjevati. Da mi bodo pobrali potni list in naj pridem drugi dan na postajo ob 11. Povem mu, da sem prišel prijavit vlom v vozilo, da sem jaz okraden in da se čutim,kot da sem jaz lopov. Spet mi dajo pod nos zapisnik naj ga podpišem. Vprašam če ga lahko preberem pred podpisom. Da ja, preberem piše da so mi odvzeli potni list, ne želim podpisati. Da tudi prav, da ni potrebno in mi da nepodpisan zapisnik z moje strani.
Naj omenim da so ves ta čas moji najdražji čakali malce na policijski postaji, malce ob avtu, da končam postopek in se spravimo domov. Počasi mi je zavrelo, vstal sem iz stola vrgel ključe od avtomobila na mizo, češ naj mi poberejo še to in naj mi povejo kje naj prespim, kje naj prespi družina, in če bomo spali v avtu ali obstaja možnost, da nas bodo zopet obravnavali kot neprijavljene če nas zasačijo, da kampiramo na črno na nekem parkirišču. Policaj tudi malce znori, da kako se obnašam, in da sedaj bom sigurno prespal v Puli.
Pa ga vprašam, da kje bom naslednji dan dobil denar, da jim plačam kakršnokoli že kazen in da če jim ne bom mogel plačati, me bojo obranavali še zaradi tega.
Tip je utihnil še nekaj pisaril, opazil sem da pri njemu ne bom nič več rešil. Zahteval sem njegovega šefa. Da ga ne morem dobit. Pa mu povem da v moji službi se mora nadrejeni na željo stranki z njo pogovoriti. Gre iz pisarne, jaz za njim, on k šefu jaz za njim. Na vratih me odslovijo naj počakam. Čakam , pi*dim, preklinjam, hodim gor in dol po avli.
Pa pride mimo tretji policaj, da kaj je, čeprav je bil ves čas prisoten. Da čakam šefa, kakšnega šefa,da ga ni več ob tej uri. Pa verjetno imate vodjo izmene, da ja, vendar da bo prišel kasneje. Mu rečem da bom počakal in ko čakam mu razložim situacijo, pa da me mularija čaka v avtu že tri ure.
Med tem mi kane , da imam napotnico za letovanje, kjer smo vsi napisani, da naj mu jo pokažem in gre s tem papirjem k vodji izmene.
In glej začuda je to dovolj, prebudi se človeška plat, vrnejo mi potni list in marš kuči.

Zaradi korektnega postopka na policiji sem že skoraj pozabil, da so mi pobrali notebook, fotoaparat in keš.

Kako vi ukrepate v takih situacijah? Kako je mogoče pridobiti ukradene stvari nazaj (smešno vprašanje)?
Naslednjič ko bom kaj prijavljal na policiji, bom prej preveril če imam rezervno pnevmatiko napolnjeno na 2.2.

Sicer dosedaj nisem imel nič proti hrvaški policiji.

Lopov Go-ahead.

kmetek ::

Nehaj hodit dol v njihovo ljepo našo.

PacificBlue ::

Pač Hrvati.

Jaz bi na tvojem mestu pozabil na to..sj kaj posebnega ne moreš narediti.

Lahk bi dal v medije..itd..ampak potem bi te pa res zaprli če bi šel še kdaj dol.:)

aiko ::

Ja, žal si z hrvaško policijo slovenec definitivno ne more pomagat. Če ti tam kaj ukradejo, je najboljše, da na stvar pozabiš. Niti ne greš do policije. Ker če ne... si kot ti 3 ure tam, zgubiš živce in nič ne rešiš.
V naselju kjer imamo vikend so vdrli v 3 stanovanja. Po prijavi je policija dobesedno le "prišla mimo".
Zapisnika ni videl nihče.

lp

krneki0001 ::

A misliš, da je pri nas kaj drugače. Probaj v portorožu prijavit vlom v avto. Prvo te bodo vprašali, kje si prijavljen in obravnaval te bodo kot tanajvečjega lopova, če slučajno nisi prijavljen. Briga njih za vlom, itak nočejo nič narest, če bi hoteli, bi vse te male ribice v dveh dneh pospravili z ulice. Vzvode imajo za kaj takega.

Ko so meni vlomili v avto, sem jim rekel direkt v faco, da naj najdejo lopova pred mano, ker drugače tip ne bo več hodil, pa je policaj začel grozit, da me bo preventivno dal zapreti, ker grozim. Na njegovo izjavo sem se samo nasmehnil in vprašal, če me misli zapreti dosmrtno, ker lopova itak ne bodo našli zaradi tega, ker se jim ne da, ne ker nebi mogli.

bibip ::

Hrvaško sem odkrižal že ulala, daleč nazaj. Če imaš tam problem, problemi samo rastejo.
Takih anekdot sem slišal že preveč. Sestri so enkrat luči pošraufal dol z avta. Škodo nardil. Ista zgodba. Avto samo pošpejal. Prijavljeni? Pol pa po dveh urah, dokler ni začela kričat tam na postaji, da so jo prišli mirit, so ji dal papirje pa:"I sretno!" Sramota.

Pri nas so pa men enkrat vlamal v avto. Vrate zvil, namesto, da bi vsaj samo šajbo razbil. Spizdil so pa zvočnike, celo polico raztrgal, radijo pa ni mogu spult. Je pa vse sprasku. Sama škoda v glavnem.
Takrat so bli korekni pri nas. Popisal, poslikal, pa prstne odtise so neki pobiral. Dobil jih niso in jih tut najbrž ne bodo. Takrat pa so vsaj skakal okol avta ene pol ure. Boljše je že, kot pa "tamo dole".

All ::

No še ena okol naši .........
2x so mi iz avta ukradli avtoradio.
Drugič so imeli celo videoposnetek vloma, saj je bil avto parkiran pred banko.
Vse kar sem zvedel od policistov je to da so bili đanski.....
Nej dajo men posnetek , bom že najdu taprave :D

AndrejS ::

Sem bil letos na Visu v trgovino, čakal v vrsti... Prišel policaj in na glas rekel kdo ma nepravilno parkiran avto ga naj takoj umakne. Tujci seveda niso vedeli zakaj se gre, domačini pa lepo avte umaknili - sam sem bil peš. Ko sem prišel iz trgovine je policaj lepo pisal listke tujcem.

Brane2 ::

Hrvaško sem odkrižal že ulala, daleč nazaj. Če imaš tam problem, problemi samo rastejo.
Takih anekdot sem slišal že preveč. Sestri so enkrat luči pošraufal dol z avta. Škodo nardil. Ista zgodba. Avto samo pošpejal. Prijavljeni? Pol pa po dveh urah, dokler ni začela kričat tam na postaji, da so jo prišli mirit, so ji dal papirje pa:"I sretno!" Sramota.

Pri nas so pa men enkrat vlamal v avto. Vrate zvil, namesto, da bi vsaj samo šajbo razbil. Spizdil so pa zvočnike, celo polico raztrgal, radijo pa ni mogu spult. Je pa vse sprasku. Sama škoda v glavnem.
Takrat so bli korekni pri nas. Popisal, poslikal, pa prstne odtise so neki pobiral. Dobil jih niso in jih tut najbrž ne bodo. Takrat pa so vsaj skakal okol avta ene pol ure. Boljše je že, kot pa "tamo dole".Ne štekam, zakaj je pol ure obrednega plesa okrog vlomljenega avta boljše kot brez plesa. MIslim, če že vnaprej veš, da ne bo efekta.
On the journey of life, I chose the psycho path.

JohanP ::

Džanksov okoli Pule je ko dreka. In tudi v Ljubljani ni veliko bolje - sploh v Jaršah ali v Šiški.
Če pustiš robo v avtu na vidnem mestu bodo 100% vlomili, tudi če gre samo za bundo ali aktovko.

'FireSTORM' ::

JohanP, ja kam pa naj radijo dam da ne bo na vidnem mestu? In zvočnike? Naj jih vedno montiram ven in nosim sabo v nahrbtniku neglede na to kam grem?
Those penguins.... They sure aint normal....

JohanP ::

@FireStorm
Bazuko v prtljažnik pa avtoradio s snemljivo ploščico :).

Šalo na stran:
Avtoradio +ozvočenje je lahko problem sploh, če si nagnjen k razkazovanju te opreme. Jaz imam zato zvočnike vgrajene v zato serijsko namenjene mesta. 2H+2M spredaj in tolkalo zadaj. Brez bednih 12" izrezov v zadnji polici.
Na robo v avtu gledam enako kot na bicikel na strehi. Če bom avto pustil nenadzorovan bo oprema, ki jo razkazujem zamenjala lastnika.

Priložnost dela tatu.

Kolegu so bajk s strehe sneli v treh minutah, na Vodnikovi v LJ, ko je parkiral ob cesti in šel na drugo stran ceste se naročit k frizerju.

'FireSTORM' ::

<blockquote>Kolegu so bajk s strehe sneli v treh minutah, na Vodnikovi v LJ, ko je parkiral ob cesti in šel na drugo stran ceste se naročit k frizerju.</blockquote>

Pa saj se hecaš kajne? :D
Oprosti samo smešno se sliši, čeprav da to takrat niti najmanj ni smešno.

Saj jaz je tudi ne razkazujem in dvomim da bo kdo moj stari avtoradio šel krast. Ampak tako pač sprašujem.
Those penguins.... They sure aint normal....

aiko ::

Kolegu so v Portorožu tudi ukradli vso avtoakustiko iz vozila.
Po 2 mesecih je prejel klic iz policije, da so našli vse.
Bil je en žabar.

JohanP ::


Pa saj se hecaš kajne? :D
Oprosti samo smešno se sliši, čeprav da to takrat niti najmanj ni smešno.


Jaz sem se tudi smejal, ko mi je povedal.
Epilog je zadeva dobila nekaj let kasneje, ko je po namigu bicikel našel v naselju kjer domuje. Ponosni lastnik je ukraden bajk uradno kupil v neki kolesarski trgovini v Mengšu.
Kasneje se je izkazalo, da je sin lastnika trgovine hendlal vročo robo.

bibip ::

@Brane2
Ne štekam, zakaj je pol ure obrednega plesa okrog vlomljenega avta boljše kot brez plesa. MIslim, če že vnaprej veš, da ne bo efekta.


Kaj pa vem. Mogoče zato, ker so vsaj popisal pa imeli nek odnos. En teden za tem so spet na istem parkingu vlamlal in so jih dobil naslednji dan. Sigurno so bili isti (neki mulci). Stvari od prejšnje "akcije" pa niso pri nobenem našli. Kakor sem slišal, so vsaj mal batine dobil.

Invictus ::

Tudi z našo policijo se ne da nič pomagat. Če bi ti v sloveniji ukradli iste stvari, potem jih ne boš nikoli videl, ali pa po zelo velikem naključju. Kljub prijaznim policistom in korektnim postopkom.

Mam lastno izkušnjo ko so mi ukradli kolo ... Pred hotelom Merkator, kjer slučajno ni kamer ... V enem letu nič, pa so imeli vse podatke.

LP I.

Go-ahead ::

Preklet pacifizem.
Ma kaj podpirate narkomane, ki lahko svobodno vlamljajo v vozila, policija pa išče prazno gumo v vozilu oškodovanca.

Štala!!!!!!!!!!!!!!!

Želim dobiti notebook. Po mojem mnenju kriminalisti 90 % vejo kdo je to storil, vendar ne želijO tega povedati.

Vprašajem vas kako naprej???

Razmišljam o pritožbi, ki bi jo naslovil na policijsko postajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Go-ahead ()

shark_nm ::

Meni so tudi v LJ spizdili radio. Meu sem razbito šajbo in z njo več dela in stroškov kot je bil radio vreden.Poklical bi me, pa bi mu odklenu. Upam da si je kurba z mojim dnarjem predoziral šus u žilo pa crknu v vseh možnih bolečinah sveta.

Pardon
LP

bibip ::

@Go-ahead

S pritožbo ne vem, če boš kaj dosegel. Mogoče, kaj pa vem...

Od laptopa... imaš serijsko pa model, kako sliko? Mogoče jim pošlješ to.

Nekaj sem enkrat gledal, da maš neke programčke, ki ti ga izsledijo, samo moraš imet inštaliranga, pa lopov ne sme formatirat, pa priklopit se mora na net, pa dobijo fizično lokacijo. (vem, po toči zvoniti je prepozno...)

http://adeona.cs.washington.edu/faq.html

Če si imel kakšne maile ali pa kakšen messenger, pa de so bo kakšen bumbar prijavil, probaš malo povprašat pri ponudnikih storitve. Ne vem, kako je s tem... samo ideja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje za 14dni v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5814479 (7151) joze67
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14639303 (35995) kuglvinkl
»

koliko casa rabi policija ce ti kradejo avto

Oddelek: Loža
182944 (2332) Zorro
»

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39230472 (16336) krneki0001
»

Vandalizem nad avtomobili... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6329556 (28318) Iztirjenec

Več podobnih tem