Forum » Loža » Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Temo vidijo: vsi
Mr.B ::
Matijadmin, imam občutek da je vse skupaj predstava za narod.
Če JJ nebi bla bla bal o stricih v ozadju in se raje fokusiral 3x neznano, bi izpadel vsaj verodostojen glede na to kar je bilo prikazano javnosti. To kar je pokazal a.) skrajno nesposoben PS b.) predstava za narod skladno s trenutnimi zadovoljitvami potreb množic
Pod a je morda potrebno omeniti, da je naraslo članstvo v SDS-u, kar pa nima direktnega vpliva na volitve... Je pa res da s trenutno Sposobno vlado, res nebi JJ imel nekih težav, če bi bile volitve kmalu...
Če JJ nebi bla bla bal o stricih v ozadju in se raje fokusiral 3x neznano, bi izpadel vsaj verodostojen glede na to kar je bilo prikazano javnosti. To kar je pokazal a.) skrajno nesposoben PS b.) predstava za narod skladno s trenutnimi zadovoljitvami potreb množic
Pod a je morda potrebno omeniti, da je naraslo članstvo v SDS-u, kar pa nima direktnega vpliva na volitve... Je pa res da s trenutno Sposobno vlado, res nebi JJ imel nekih težav, če bi bile volitve kmalu...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
nejclp ::
Če se ljudje strinjamo s g. Čeferinom ali pa če se ne...
Njegova izjava, da mora biti sodstvo pri svojih odločitvah neodvisno in ne sme soditi po pričakovanjih ulice, je pa vredna občudovanja in spoštovanja!
Takoj, ko se bo ("je") sodstvo začelo zgledovati po javnem mnenju in bo ("je") začelo pisati sodbe po pričakovanju ulice je konec pravne države!
Vsak si zasluži pravično sojenje!
Čeferinove izjave me ne čudijo, on se pač bori za svoje delovne pogoje, je odvetnik marsikoga, med drugim tudi Jankoviča- saj bo vse korupcijske primere izgubili, če bo sodišče upoštevalo tudi posredne dokaze. Plus, zdaj bo Ivan rabil kaj bolj kvalitetnega, kot je Matoz ...
Bolj me čudi Čeferinova včerajšnja izjava, da je imel vpogled v sodni spis. Saj spisi o zadevah, ki niso pravnomočne, niso dostopni javnosti?
enadvatri ::
>> Tako, da v takem primeru mora biti sodba neizpodbitna in 100% čista.
Se pravi, da če si manj pomemben kot JJ, je vseeno kako ti sodijo - magari na "umazan" način?
In potem ljudje s tako popolno logiko, kurcajo čez sodstvo. The irony.... it hurts.
Morda ni bilo najbolj pravilno razumljeno, v vsakem primeru (pa če je kurji tatič ali pa predsednik države) mora biti sodba 100% čista, brez kakršnega koli dvoma, potrjena pa tudi na višjih inštancah.
Mišljeno je bilo, da mora biti sodba 100% čista in nikakor ne sme biti izpodbita na višjih inštancah.
V primeru, da je sodba izpodbita na višjih inštancah potem pomeni, da sodba ni čista in se bo vanjo vedno pojavljal dvom pristranskosti.
V primeru sodbe političnim veljakom, pa se bo pojavil tudi dvom, da je sodba politični konstrukt.
Še ena krepka neumnost.
Zato pa so na voljo višje inštance, da če je kaj narobe se pravici na ljubo, napake odpravi. Nihče ni nezmotljiv in posamezna sodba, ki ne pije vode na višji inštanci, še nikakor ne pomeni nevestnega dela, ki bi terjalo kakršno koli odgovornost!
Keyser Soze je izjavil:
Ja sej to je logično - tam jih zbirajo zakonito in jih zato naša sodišča ne morejo vreči ven, tako da so resnično zoprni.
Komot jih izločijo. Niso bili pridobljeni v skladu s slovenskimi "standardi"!
P.S.: Če ne bo SDS spremenila zakonodajo, da bo bolj po njihovih "standardih". Saj je veliki mož obljubil uporabo vseh razpoložljivih političnih sredstev.
Tip je kreten, ki je (napol) odkrito napovedal Berlusconijev stil boja. A k sreči je le kreten, ki mu to ne bo uspelo, saj se ne zaveda, da za take pizdarije večine nikoli ne bo imel (SDS z NSi ne bosta nikoli mogla sama sestaviti vlade, da bi pa pri tem sodelovali DLVG in SLS močno dvomim). Kreten.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enadvatri ()
PaX_MaN ::
Matijadmin, imam občutek da je vse skupaj predstava za narod.
Absolutno. Zelo vzorčen primer sklepne besede/zagovora politika. Tip je pribijal o dolgu Slovenije, ki z njegovim KZ nima nikakršne veze, še manj pa sodi v razpravno dvorano. Sem poslušal zagovore Popoviča, Prijatelja in po tem, kar je SDS sama objavila, nimam dosti drugačnega mnenja o Janši.
Ni videti, na osnovi česa konkretnega bi naj ga obsodili, razen mogoče želje po obsodbi.
To bo pol unih 600 zaupnih strani k jih nben smrtnik ne sme videt.
Ni videti? A imaš dostop do spisa, da si tako prepričan. Jaz in državljani, ga namreč nimamo. Zato nam ne preostane kot zaupati v sodišča. Ta sodba še ni pravnomočna, nimam pa razloga, da ne bi verjel sodišču in nimam razloga, da ne bi verjel višji inštanci, če bo drugalče odločila.
Če ne zaupam, pa lahko grem nabijat ure na obravnave, saj so javne. A si bil morda tam, da veš, da nič ni? Le zakaj se trudijo izločiti dokaze, če nič ni? Nekam nekonsistentno in pretirano zagovarjaš lik in delo.
Zgodovina sprememb…
Super Sonic ::
Ne vem no, fantje, včeraj je učitelj prava na Harwardu dal jasno vedeti, da je tale obsodba v posmeh naši sodni veji oblasti. Ko ga poslušaš, ti gredo lasje pokonc. Lahko si levak, gor ali dol, samo sem mnenja, da ne more biti hujše za Slovenijo, da JJ dobi tožbo te sodbe na EU sodišču.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Brane22 ::
Če jih ne sme videt, kako naj potem preveri pravičnost sodbe ?
Ni videti? A imaš dostop do spisa, da si tako prepričan. Jaz in državljani, ga namreč nimamo.
Saj to štekam. Ne moreš informirano komentirati sodbo dokler ne vidiš vsega. Ampak ta proces nikoli ni bil niti približno normalen. Cela stvar okrog Patrie je potekala SRAMOTNO in sodni postopek pri nas se je začel šele po dolgem vrtanju časnikov in neskončnih urgiranjih in manevrih, da do tega ne pride.
V takem okolju je prišlo na dan marsikaj, kar sicer sodišča ne bi videlo. Domnevam torej, da bi nek težek novi dokaz proti JJ v javnost pricurljal že zdavnaj.
Aston_11 ::
Po moje si mislil s tem na nestrokovnjake, ker drugače bi se že izrazil približno pravilno. Mimogre - prav imaš - Smrtnik je sodnik v Postojni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Ni videti? A imaš dostop do spisa, da si tako prepričan. Jaz in državljani, ga namreč nimamo. Zato nam ne preostane kot zaupati v sodišča. Ta sodba še ni pravnomočna, nimam pa razloga, da ne bi verjel sodišču in nimam razloga, da ne bi verjel višji inštanci, če bo drugalče odločila.
Če ne zaupam, pa lahko grem nabijat ure na obravnave, saj so javne. A si bil morda tam, da veš, da nič ni? Le zakaj se trudijo izločiti dokaze, če nič ni? Nekam nekonsistentno in pretirano zagovarjaš lik in delo.
Er, js nč ne zagovarjam lika in dela. Dostopa do spisa nimam, številka o 600 zaupnih straneh je res iz prve roke, k jih je Princ Teme zanalašč označu za take, da se je lahko zdej hudoval češ "nbenih konkretnih dokazov ni vidla galaksija!".
Nestrokovnjak bo preverjal? Bo ok sedaj?
Ja. masa nestrokovnjakov bi mela vpogled v zadevo in možnost iskanja napak.
In kakšno od njihovih vprašanj in pripomb bi lahko pritegnila pozornost kakega drugega strokovnjaka in/ali sprožila ustrezno akcijo.
Saj, veš, osnove demokracije pa to.
Najbolje, da jih JJ objavi, saj je stranka v postopku in ima dostop do vsega gradiva.
Masa nestrokovnjakov bo strkovno pregledala. Jup, demokracija, da ribič sodi o napakah gradnje. Pri nas je to možno, potem pa je ok tudi ideja.
Masa nestrokovnjakov bo strkovno pregledala. Jup, demokracija, da ribič sodi o napakah gradnje. Pri nas je to možno, potem pa je ok tudi ideja.
Zgodovina sprememb…
Vanich ::
Super Sonic je izjavil:
Ne vem no, fantje, včeraj je učitelj prava na Harwardu dal jasno vedeti, da je tale obsodba v posmeh naši sodni veji oblasti. Ko ga poslušaš, ti gredo lasje pokonc. Lahko si levak, gor ali dol, samo sem mnenja, da ne more biti hujše za Slovenijo, da JJ dobi tožbo te sodbe na EU sodišču.
Ta "učitelj prava na Harwardu" je SDS-ovc, kar za mene pomeni avtomatično diskvalifikacijo njegovih mnenj, pa če so še tako "strokovna".
Super Sonic je izjavil:
Smo že pogruntali, tale profesorček s H. je SDS-ova siva celica in trobilo v enem. Vemo, hvala.
Ne škodi ponoviti, da ne bi kdo pozabil. + masa nestrokovnjakov bi tudi prišla prav. Recimo, brezposelni bi lahko pregledali in se da vsakemu 3 EUR na uro za pregled in nato še kakšen euro, da napišejo mnenje.
Ni videti? A imaš dostop do spisa, da si tako prepričan. Jaz in državljani, ga namreč nimamo.
Saj to štekam. Ne moreš informirano komentirati sodbo dokler ne vidiš vsega. Ampak ta proces nikoli ni bil niti približno normalen. Cela stvar okrog Patrie je potekala SRAMOTNO in sodni postopek pri nas se je začel šele po dolgem vrtanju časnikov in neskončnih urgiranjih in manevrih, da do tega ne pride.
V takem okolju je prišlo na dan marsikaj, kar sicer sodišča ne bi videlo. Domnevam torej, da bi nek težek novi dokaz proti JJ v javnost pricurljal že zdavnaj.
Videti ne smeš nobenega sipsa, če ti to predpisi ne dovoljujejo (npr., da izkažeš pravni interes, si stranka v postopku itn.).
Lahko bi hodil na vse obravnave in bi bilo isto, kot bi ga videl, saj bi se z vsem seznanil!
Janša rad objavlja prepovedano, zakaj zdaj ne objavi dokazov, ki želi, da se jih izloči? Najbrež, ker tako zelo neumen pa spet ni.
Narobe je samo to, da se primer politizira in ves čas politično ter medijsko pritiska na sodišča. Če bi bil jaz sodnik, bi bili vsi siromaki, ker bi jih za arogantne izpade mastno in dosledno kaznoval.
Prtožu se bo.
No, bomo razpravljali po pritožbi naprej. Za zdaj govoriti, da ni bilo dokazov je naravnost neumno in naivno.
Zato jih ne objavi, ker bi strokovna javnost takoj ocenila, da je kriv, čeprav so dokazi pridobljeni nezakonito (kar pa očitno niso in je to bla blala s strani Matoza). Ker se na take stvari, kot so kršitve pravic, strokovna javnost ne ozira preveč.
Zgodovina sprememb…
Najbolje, da jih JJ objavi, saj je stranka v postopku in ima dostop do vsega gradiva.
Seveda. Potem se nam pa zgodi Onkološki inštitut ali kaj petega z maljoni napak v gradnji. Ampak dokler ne moreš dvomiti v delo strokovnjakov, teh itak ni, a ne ?
Vpogled v delo strokovnjakov je _nujen_, ne samo na tem področju. Saj temu imaš namenjene cele zakone, hudiča.
Saj ti ni treba dalje od tega primera koneckoncev.
Cela afera brez dela "nestrokovnjakov" ne bi nikoli prišla na dan.
"Strokovnjaki" bi bodisi strokovno pokasirali debele provizije, drugi "strokovnjaki" bi na to mižali, tretji bi pa naredili vse, da do vpogleda ne pride. "Strokovni" del bi se torej usral.
Nestrokovni je zganil zadeve.
Kaj ti še ni jasno ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Zato jih ne objavi, ker bi strokovna javnost takoj ocenila, da je kriv, čeprav so dokazi pridobljeni nezakonito (kar pa očitno niso in je to bla blala s strani Matoza). Ker se na take stvari, kot so kršitve pravic, strokovna javnost ne ozira preveč.
Kozle streljaš. Janša jih ne objavi, ker ga je strah. Ti si pa ali naiven ali pokvarjen, oprosti.
Strokovna javnost je v Balkanskem skoraj enoglasno obsodila delo policije v delu, ko je lagala sodišču in pritrdila nezakonitosti takšnih dokazov.
Kaj pa je sploh na tem sojenju tako tajnega, da ne bi moglo biti objavljeno, magari po razsodbi ?
Gre za javnega uslužbenca in njegov vpliv na določene procese v državi. Ne tožijo ga, ker bi privat nekoga okradel, nabutal ženo ali kaj petega...
Gre za javnega uslužbenca in njegov vpliv na določene procese v državi. Ne tožijo ga, ker bi privat nekoga okradel, nabutal ženo ali kaj petega...
jype ::
Super Sonic> včeraj je učitelj prava na Harwardu dal jasno vedeti, da je tale obsodba v posmeh naši sodni veji oblasti.
Harvardu. Ampak on ne ve, kaj piše v dokumentih, ki so tajni, sodnica pa.
Meni bi se zdela oprostilna sodba precej bolj čudna, glede na medijska poročila s postopkov proti akterjem v ostalih državah.
Brane22> Kaj pa je sploh na tem sojenju tako tajnega, da ne bi moglo biti objavljeno, magari po razsodbi ?
To tudi mene zanima - kako si demokratična država sploh lahko privošči, da je karkoli tajnega v tako občutljivem poslu, kot je nakup orožja.
Harvardu. Ampak on ne ve, kaj piše v dokumentih, ki so tajni, sodnica pa.
Meni bi se zdela oprostilna sodba precej bolj čudna, glede na medijska poročila s postopkov proti akterjem v ostalih državah.
Brane22> Kaj pa je sploh na tem sojenju tako tajnega, da ne bi moglo biti objavljeno, magari po razsodbi ?
To tudi mene zanima - kako si demokratična država sploh lahko privošči, da je karkoli tajnega v tako občutljivem poslu, kot je nakup orožja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ah zo. Se pravi, ne gre za zaščito informacij osebnega značaja ampak za državne tajnosti ?
Mislim, to si mislu sarkastično ?
Sarkazem gor ali dol, mislim da imaš prav.
Vse službe, ki jih to zanima, bodo itak imele vse detajle o nabavi.
Narod pa bi z dostopnimi informacijami lahko bil obveščen, da mu tovrstne deale rihta recimo slikar ob prodajalcu cigaret...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
jype ::
Brane22> Mislim, to si mislu sarkastično ?
Tudi, ja. Če bi jaz vodil take reči, bi bil razpis popolnoma javen, kakor tudi vsi denarni tokovi, vse podrobnosti v zvezi z dobavo, pa tudi pripombe vseh, vključno z zainteresirano civilno družbo, vojaškega osebja in ostalih, ki imajo o tem mnenje - ker je to najboljša garancija, da se reči izpeljejo v skladu z vsemi zakoni, predpisi in vso to šaro.
Tudi, ja. Če bi jaz vodil take reči, bi bil razpis popolnoma javen, kakor tudi vsi denarni tokovi, vse podrobnosti v zvezi z dobavo, pa tudi pripombe vseh, vključno z zainteresirano civilno družbo, vojaškega osebja in ostalih, ki imajo o tem mnenje - ker je to najboljša garancija, da se reči izpeljejo v skladu z vsemi zakoni, predpisi in vso to šaro.
Kaj pa je sploh na tem sojenju tako tajnega, da ne bi moglo biti objavljeno, magari po razsodbi ?
Nič ni tajnega, sej je javnost sojenja povsem zadostno zagotovljena s tem, da je obravnava javna, torej, da se jo lahko udeleži javnost (so tudi zakonske izjeme, na podalgi katerih senat lahko izključi javnost).
To so jenje je bilo javno in če si polnoleten, si imel možnost spremljati - seznail bi se tako rekoč z vso vsebino spisa.
Spisov se pač ne objavlja javno, tudi vanj ne more vpogledati kdor koli in prav je tako (to pozna večina primerljivih evropskih držav). Stranke v posopku, tudi obdolženci, imajo dostop do spisa, če menijo, da ni nič skrivati, naj sami objavijo!
Težko je s tabo diskutirati, ker si totalen teleban. Jaz nisem pravnik, a če ne vem, si kaj preberem in se pozanimam. Nekaj osnovnih konceptom mi je jasnih. Pravnih nasvetov ne bi nikoli nikomur dajal, ker nimam pojma. Nikakor pa ne streljam kozlov kot ti in se ne obnašam naivno/srborito.
Vanich ::
Ah zo. Se pravi, ne gre za zaščito informacij osebnega značaja ampak za državne tajnosti ?
Sarkazem gor ali dol, mislim da imaš prav.
Vse službe, ki jih to zanima, bodo itak imele vse detajle o nabavi.
Narod pa bi z dostopnimi informacijami lahko bil obveščen, da mu tovrstne deale rihta recimo slikar ob prodajalcu cigaret...
..in pa kaplar al desetnik - al kaj je že Jajo? Seveda, poleg strojnega tehnika in harmonikarja Krkoviča.
Veliko slabši vojaški kader imamo, kot so ga imeli na Hrvaškem, kjer so imeli in imajo generale inštalaterje centralnega gretja, generale kelnerje, generale voznike avtobusa, itd, itd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
Državna tajnost in poslovna skrivnost.(glej 15. člen)
Nikakor pa ne streljam kozlov kot ti
In s tem omejuješ hitrost svojega učenja. "Playing it safe" ni vedno optimalna strategija.
in se ne obnašam naivno/srborito.
Brez skrbi, to več kot obilno nadomeščaš z pokroviteljstvom in nadutostjo.
para! ::
"Če sem lačen, bom jedel. Ne bom dva ali tri dni lačen čakal, da mi nekdo posodi denar, ali pa se ukvarjal s kriminalom. "
Ko bo kriticna masa zacela tako razmisljati (se mi zdi, da nismo vec dalec), bo treba zamenjat sistem. Potem pa dobrodosli Metlicarji, ki bojo prisli po hrano, potem pa dovolj dela za danes. Taksni posamezniki so razlog, da nimam niti najmanjse motivacije pomagati nikomur, razen sebi in svojim bliznjim. Za ostale obstaja prevelika nevarnost, da imajo pokvarjen mindset, poslusa te pa tako ali tako nihce, ce nimas place vsaj toliko nizke kot oni (stanovski problem).
In podobno velja tudi za splosen trend gledanja samo nase: ne mores gledati na druge, ko pa ti isti ljudje pocnejo neumnosti in zagovarjajo neumne ideje, ki so tebi v skodo.
Death before dishonor!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: para! ()
Nikakor pa ne streljam kozlov kot ti
In s tem omejuješ hitrost svojega učenja. "Playing it safe" ni vedno optimalna strategija.
in se ne obnašam naivno/srborito.
Brez skrbi, to več kot obilno nadomeščaš z pokroviteljstvom in nadutostjo.
Ne eno ne drugo ne bo držalo.
Ti govoriš o tajni, a postopek je vseskozi javnega značaja - vsakdo se ga lahko udeleži in se tako skozi potek seznani z vsemi izvedenimi dokazi in drugimi dokumenti iz spisa.
Janša ima kopijo spisa, pa je ne želi objaviti.
Je še kaj, kar ni logično?
Vajenc ::
Težko je s tabo diskutirati, ker si totalen teleban. Jaz nisem pravnik, a če ne vem, si kaj preberem in se pozanimam. Nekaj osnovnih konceptom mi je jasnih. Pravnih nasvetov ne bi nikoli nikomur dajal, ker nimam pojma. Nikakor pa ne streljam kozlov kot ti in se ne obnašam naivno/srborito.
Ti si en srborit teleban... Pravo bi moralo biti napisano tako, da bi bilo vsem povprečnim jasno po kakšnem principu deluje. Ne pa, da se še odvetniki lovijo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Ampak on ne ve, kaj piše v dokumentih, ki so tajni, sodnica pa.
On ti je naštel kaj vse bo EU sodišče ven zmetalo in zakaj ta sodba ne more obstajat:
1. Vrhovno sodišče je 1. marca 2012 zapisalo, da je brez posebnega razčlenjevanja in utemeljevanja jasno, da se obdolženec lahko brani zgolj zoper očitke, da je storil konkretno kaznivo dejanje, ne pa da je neugotovljenega dne zoper neugotovljene osebe na neugotovljen način in podobno storil kaznivo dejanje.
2. Paralela med Balkanskim bojevnikom in primerom Patria, v katerem je bilo popolnoma obratno. Ustavni standard se je popolnoma porušil. Če bi ravnali po črki zakona, bi odločali drugače in bi sodišče na točki, ko se je postavilo vprašanje dopustnosti ali nedopustnosti tako imenovanih dokazov in gradiv, pridobljenih na Finskem, po 156. členu ustave postopek ustavilo in za razrešitev tega pomembnega ustavnega vprašanja povprašalo sodišče. Ko bi ustavno sodišče to razrešilo, bi sodišče lahko nadaljevalo delo.
3. Tožilka Branka Zobec Hrastar, ki je spisala obtožni predlog in ga tudi vložila, je bila v konfliktu interesov, za katerega je vedela. Kot smo lahko večkrat zaslediti v javnosti, sta njen mož in Janez Janša v konfliktu vse od časov, ko sta stala na nasprotnih straneh v aferi JBTZ. Konflikt naj bi se vlekel vse v čas Janševe vlade, ko naj bi gospod Hrastar celo izgubil službo. Z vidika neke demokratične pravne države si ne predstavljam, kako bi lahko neka institucija, ki se razglaša za neodvisno, ravnala tako, da ne v bi takšnem primeru zavarovala svoje neodvisnosti. Tožilka bi se morala izločiti. To je edina normalna pot, ampak tukaj se to spet ni zgodilo.
Zaradi tega pade, ne rabiš sploh brat kaj kontretnega. Imaš Balkanskega bojevnika, ko je vsem načelu pisal kaj so počel, pa so bili oproščeni, ker je bilo vse narejeno po črki zakona.
Tuki se ne ugotavlja ali je JJ res prasec, ki je zjebal sistemsko tehniko tone ropa, ampak, ali je mogoče to sodbo, na 3x neugotovljenem nečemu, razbit. Model prav da ja - za šalo.
In zdej si predstavlji kako bo, ko bo prišla iz EU razsodba, da JJ ni kriv. Bo kar bolel - po celi Sloveniji.
Dokazi iz Finske niso po EU standardih. Ti je lepo povedal včeraj, da je bila Finska zaradi tega že večkrat opozorjena. Na Finskem ustavnih sodišč bojda ni (če sem si prav zapomnil) in treba bi bilo vrhnovno sodišče vprašat ali so ti dokazi iz Finske veljavni. Na EU sodišču NE BODO - zdej če je kej kompetenten ta model.
Recimo da je, govoril je smislno, Pirnat ga je gledu kot vesolca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
To je pol nekaj drugega, ker 156 čl. govori o protiustavnosti predpisov, da pa bi sodišče hodilo med postopkom spraševati o zakonitosti dokazov, pa ne gre - sodišče mora samo presojati, zato ga imamo. Tudi dokaze pridobljene od drugod. Kvečjemu pridobi na minisrstvu podlage - materialno pravo za presojo zakonitosti.So pa naši predpisi ali pa strah sodnikov hujši in standardi kao večji. Bolj papeški od papeža. Tako da ne bi sklepal stav na to, da bo ta sodba padla.
da pa bi sodišče hodilo med postopkom spraševati o zakonitosti dokazov, pa ne gre - sodišče mora samo presojati, zato ga imamo.
Nisem pravnik in ne vem, tudi nočem soditi ali ima prav profesor prava na HarVardu ali Aston 11, dejstvo je, da je sem včeraj začutil, da je bila v primeru sodbe JJ storjena (huda) napaka, da v bistvu nimajo nič, ter da je bil obsojen na silo.
In to je problem.
Mogoče nas v to prepričujejo po medijih. Ker brez nič bo padlo kot keks. Harward profesor - ajde, smo ga imeli na faksu, in edino, kar je od tam prinesel, je bil en ogromen pumpast napihnjen ego.
Zgodovina sprememb…
Mufasa ::
Eno je da hodiš na Harvard law, kar pomeni da si ali:
1. iz ekstremno naloudane familije in imaš vsaj 100 pik
2. imaš vsaj 150 pik in se prebiješ skozi sito nekaj 100 tisoč konkurentov vsako leto.
Drugo pa je da si tam profesor. (kamoli lds,sds,kpj,kps)
2. imaš vsaj 150 pik in se prebiješ skozi sito nekaj 100 tisoč konkurentov vsako leto.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mufasa ()
Ti si en srborit teleban... Pravo bi moralo biti napisano tako, da bi bilo vsem povprečnim jasno po kakšnem principu deluje. Ne pa, da se še odvetniki lovijo.
Žal potem ne bi delovalo. Tako kot ne deluje avto, ki ga skuša narediti farmacevt v laboratoriju ali dimnikar v kurilnici.
Se pa strinjam, da bi lahko imeli preprostejšo, predvsem pa bolj razumljivo, zakonodajo (to je le en delček prava in pravne države). Za to pa nam manjka še veliko izkušenj, tradicije in znanja. Takšno zakonodajo kot imajo Nizozemci lahko samo sanjamo, ko so nam svetovali (MatraFlex), smo se jim smejali, da serejo - sodstvo iz neke svoje lunatičnosti, politika zaradi debilizma ...
Državljanom prijzna zakonodaja != enostavno pravo.
Super Sonic je izjavil:
Ampak on ne ve, kaj piše v dokumentih, ki so tajni, sodnica pa.
On ti je naštel kaj vse bo EU sodišče ven zmetalo in zakaj ta sodba ne more obstajat:
1. Vrhovno sodišče je 1. marca 2012 zapisalo, da je brez posebnega razčlenjevanja in utemeljevanja jasno, da se obdolženec lahko brani zgolj zoper očitke, da je storil konkretno kaznivo dejanje, ne pa da je neugotovljenega dne zoper neugotovljene osebe na neugotovljen način in podobno storil kaznivo dejanje.
2. Paralela med Balkanskim bojevnikom in primerom Patria, v katerem je bilo popolnoma obratno. Ustavni standard se je popolnoma porušil. Če bi ravnali po črki zakona, bi odločali drugače in bi sodišče na točki, ko se je postavilo vprašanje dopustnosti ali nedopustnosti tako imenovanih dokazov in gradiv, pridobljenih na Finskem, po 156. členu ustave postopek ustavilo in za razrešitev tega pomembnega ustavnega vprašanja povprašalo sodišče. Ko bi ustavno sodišče to razrešilo, bi sodišče lahko nadaljevalo delo.
3. Tožilka Branka Zobec Hrastar, ki je spisala obtožni predlog in ga tudi vložila, je bila v konfliktu interesov, za katerega je vedela. Kot smo lahko večkrat zaslediti v javnosti, sta njen mož in Janez Janša v konfliktu vse od časov, ko sta stala na nasprotnih straneh v aferi JBTZ. Konflikt naj bi se vlekel vse v čas Janševe vlade, ko naj bi gospod Hrastar celo izgubil službo. Z vidika neke demokratične pravne države si ne predstavljam, kako bi lahko neka institucija, ki se razglaša za neodvisno, ravnala tako, da ne v bi takšnem primeru zavarovala svoje neodvisnosti. Tožilka bi se morala izločiti. To je edina normalna pot, ampak tukaj se to spet ni zgodilo.
Zaradi tega pade, ne rabiš sploh brat kaj kontretnega. Imaš Balkanskega bojevnika, ko je vsem načelu pisal kaj so počel, pa so bili oproščeni, ker je bilo vse narejeno po črki zakona.
Tuki se ne ugotavlja ali je JJ res prasec, ki je zjebal sistemsko tehniko tone ropa, ampak, ali je mogoče to sodbo, na 3x neugotovljenem nečemu, razbit. Model prav da ja - za šalo.
In zdej si predstavlji kako bo, ko bo prišla iz EU razsodba, da JJ ni kriv. Bo kar bolel - po celi Sloveniji.
Spet hišni računalnikarji sodijo o vrstah kaznivih dejanj in kvalifikacijah.
Kaj je mož od tožilke je nepomembno, to je napad na osebo z neargumenti in ne zoper proces z argumenti. Debilizem, ki mu nasedjo naivneži. Nenazadnje pa imamo še sodišča z več stopnjami na razpolago, da dobimo nepristransko in pravično sodbo.
Zgodovina sprememb…
Super Sonic je izjavil:
Dokazi iz Finske niso po EU standardih. Ti je lepo povedal včeraj, da je bila Finska zaradi tega že večkrat opozorjena. Na Finskem ustavnih sodišč bojda ni (če sem si prav zapomnil) in treba bi bilo vrhnovno sodišče vprašat ali so ti dokazi iz Finske veljavni. Na EU sodišču NE BODO - zdej če je kej kompetenten ta model.
Sereš kokice, kaj so pa to EU standardi?
Gre se namreč za ČP. ESČP je enkrat res sicer ošvrknilo Finsko, a si Finci ne dajo soliti pameti, saj je ta edini primer sprožil priseljeni preprodajalec drog. Sledil mu bo le Janša oz. mu je že. Finci pa še kar naprej brez izjeme zaupajo v lastne preiskovalce in policijo, čeravno ti opravljajo celo hišne brez odredb sodišč.
Šturm je nekredibilen, ker laže ali pa je senilen. Podobno je s tem trobilom od Jakliča.
Nissan_GTR ::
Klemen Jaklič ima tudi doktorat z Oxforda. Samo to pri nas ni važno. Če v Nedeljcu piše, da je JJ kriv, ker tako pravita vrhunska pravnika Aleksander Lucu in Tonči Perić, potem že mora tako biti.
Harvard se pa piše z običajnim V, ker vidim, da vas veliko piše z W.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nissan_GTR ()
Gregor P ::
Verjamem (pomeni torej čisto subjektivna laična ocena na podlagi "osebne vere" no tudi malo na podlagi zunanjih ocenjevalcev) v nesposobnost naših sodišč oz. kar celotnega pravosodja itd. (da niso sposobni ničesar sprovesti kvalitetno, da je verjetno kar v vsakem tretjem primeru kakšna huda napaka, da jih je daleč preveč zaposlenih na prebivalca, da bi se tudi za 2000 evro prodal v koruptivne namene etc. skratka eno čisto razočaranje), ampak v montirane politične procese v naši državi pa dandanes zelo težko verjamem (se pa zavedam, da smo imeli prej to tradicijo)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Nissan_GTR je izjavil:
Klemen Jaklič ima tudi dokrorat z Oxforda. Samo to pri nas ni važno. Če v Nedeljcu piše, da je JJ kriv, ker tako pravita vrhunska pravnika Aleksander Lucu in Tonči Perić, potem že mora tako biti.
Argument from authority
Eno je da hodiš na Harvard law, kar pomeni da si ali:
Harward in Oxford obravnavata anglosaško pravo.
Vedno pa je pri takšnih "neodvisnih" strokovnjakih, vprašljiv namen takšnega samoiniciativnega medijskega nastopanja in izstopanja.
Nissan_GTR je izjavil:
Klemen Jaklič ima tudi doktorat z Oxforda. Samo to pri nas ni važno. Če v Nedeljcu piše, da je JJ kriv, ker tako pravita vrhunska pravnika Aleksander Lucu in Tonči Perić, potem že mora tako biti.
Anglosaško pravo, ki nima nikakšrne veze z našim in kontinentalnim.
Zgodovina sprememb…