Forum » Omrežja in internet » modem ki deluje kot router in router
modem ki deluje kot router in router
Neon87 ::
Zdravo!
Pri T-2 imam net in modem, ki deluje kot router(4-portni), sedaj pa sem si naročal še brezžični router pa me zanima kk to povezat oz. nastavt? a to dam iz enega od portov za lan utp kabl v vhod routerja?
t2 modem-router torej želim da deluje samo kot modem..med tem ko mi bo moj novi router delil povezave..
hvala
Pri T-2 imam net in modem, ki deluje kot router(4-portni), sedaj pa sem si naročal še brezžični router pa me zanima kk to povezat oz. nastavt? a to dam iz enega od portov za lan utp kabl v vhod routerja?
t2 modem-router torej želim da deluje samo kot modem..med tem ko mi bo moj novi router delil povezave..
hvala
Company ::
Router T2 ti že ponuja 4 porte Ethernet, in če ga že imaš, je nesmiselno to izklapljati. Će želiš poleg 4 žičnih portov imeti še Wireless omrežje, potrebuješ brezžični switch in NE router. Novi brezžični switch boš povezal na enega od portov na T2 routerju in zadeva je končana. Tako ti ostanejo na razpolago še 3 žični porti, kar je večkrat precej koristno. Upam, da ti to kaj pomaga.
na modemu mam že 4 priključene računalnike...potem bo novo kupljeni router tudi že poln, vendar bo imel na voljo tudi brezžično povezavo...vem da se da tk nardit...
zanima pa me kk nardit to kar sem vprašal?
hvala vseeno
zanima pa me kk nardit to kar sem vprašal?
hvala vseeno
Invictus ::
Nastavi router v bridge mode, izklopi DHCP (ker ga ima že T-2 router), razten če bi imel rad dva omrežja, določi mu nek IP, ki se ne dodeljuje preko DHCP-ja.
Potem lahko ponučas tudi Ethernet porte od routerja.
LP I.
Potem lahko ponučas tudi Ethernet porte od routerja.
LP I.
SasoS ::
T-2 ne daje routerjev! Vse so samo modemi. Svoj router daj v T-2 modem in priklopi vse svoje naprave na svoj router.
Router oz. 4-portni modem tk bi se boljš izrazu.:)
Se pravi vhod(telefonski kabel) ostane tu kjer je(v vhodu T2 modema), potem pa z enim krajšim utp kablom povežem izhod enega porta t2 modema z utp vhodom na routerju in priključim računalnike na izhode routerja?
Pri tem pa spremenim nastavitve kot je rekel Invictus?
hvala pa lp.
Se pravi vhod(telefonski kabel) ostane tu kjer je(v vhodu T2 modema), potem pa z enim krajšim utp kablom povežem izhod enega porta t2 modema z utp vhodom na routerju in priključim računalnike na izhode routerja?
Pri tem pa spremenim nastavitve kot je rekel Invictus?
hvala pa lp.
SasoS ::
Izraz router implicira usmerjanje prometa na tretjem nivoju, kar tista škatla kjer sta združena modem in switch zagotovo ne počne. Bolje rečeno bi bilo modem+switch
Zato tudi nastavitev ni treba spreminjati kot je rekel Invictus, ti samo poveži kot si opisal in skonfiguriraj svoj router.
Zato tudi nastavitev ni treba spreminjati kot je rekel Invictus, ti samo poveži kot si opisal in skonfiguriraj svoj router.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569529 (6358) | c23po |
» | Težava s priklopom televizije v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4325 (3970) | broken/link |
» | SwitchOddelek: Omrežja in internet | 5371 (4462) | SeMiNeSanja |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3168 (2719) | RuskiSnajper |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11600 (9111) | Kyou |