Forum » Omrežja in internet » Mreža Win 2k in XP
Mreža Win 2k in XP
MTB ::
Prebrskal sem že vse živo, poskusil milijon stvari, pa mi še vedno ne rata. Na netu nisem našel nič koristnega, ideje o inštalaciji drugega sistema (WinXP ali linux) odpadejo, zato prosim ne odgovorov v tej smeri.
Zadeva je sledeča. V mreži je mašina z Win 2k. Na njej naj bi imelo več uporabnikov vsak svoj prostor, seveda vsak dostopen le enemu uporabniku. Poimenujmo mašine RAC1, RAC2... in uporabnike UPORABNIK1, UPORABNIK2.... z gesli GESLO1, GESLO2....
Na XP-jih je disejblan simple file sharing. V Win 2k kreiram račun UPORABNIK1 z geslom GESLO1. Šeram mapo, dodelim full control za UPORABNIK1. Ko poskušam dostopat z RAC1 (logiran seveda kot UPORABNIK1 z geslom GESLO1) me odkanta. Firewall je disejblan. Vsi so v isti workgroupi. IP-ji so v istem rangu.
V primeru, da dodelim full control vsem, čist normalno pridem gor.??!??
V čem je fora??? Poskusil kreirat uporabnike kot administratorje, power userje, vse živo, pa nič ne pomaga.
Zadeva je sledeča. V mreži je mašina z Win 2k. Na njej naj bi imelo več uporabnikov vsak svoj prostor, seveda vsak dostopen le enemu uporabniku. Poimenujmo mašine RAC1, RAC2... in uporabnike UPORABNIK1, UPORABNIK2.... z gesli GESLO1, GESLO2....
Na XP-jih je disejblan simple file sharing. V Win 2k kreiram račun UPORABNIK1 z geslom GESLO1. Šeram mapo, dodelim full control za UPORABNIK1. Ko poskušam dostopat z RAC1 (logiran seveda kot UPORABNIK1 z geslom GESLO1) me odkanta. Firewall je disejblan. Vsi so v isti workgroupi. IP-ji so v istem rangu.
V primeru, da dodelim full control vsem, čist normalno pridem gor.??!??
V čem je fora??? Poskusil kreirat uporabnike kot administratorje, power userje, vse živo, pa nič ne pomaga.
Evo, zdaj sem se pa povezal preko VPN-ja z "nedolžno" mašino, šeral mapo kot vse ostale in dela BP. Kako "pripravit" ostale računalnike da bi delali?
dëych ::
Uporabnike naredis samo kot domain userje in ni nic drugega, če hočeš imet manj problemov.
Potem imas v Active Directoryu opcijo, da za vsakega uporabnika nastavis Home Folder (zavihek Profile pod Properties). Kliknes na Connect to, izbereš črko pogona in v tisto belo polje vpises npr. \\server\users\%username%. Moras pa naredit share users in mu pravilno nastavit pravice (na ta share nastavis pravice za samo authenticated users), vse ostale podmape bo server avtomatsko kreiral glede na username.
http://support.microsoft.com/kb/816313
Windows Server User Home folder mapping
Potem imas v Active Directoryu opcijo, da za vsakega uporabnika nastavis Home Folder (zavihek Profile pod Properties). Kliknes na Connect to, izbereš črko pogona in v tisto belo polje vpises npr. \\server\users\%username%. Moras pa naredit share users in mu pravilno nastavit pravice (na ta share nastavis pravice za samo authenticated users), vse ostale podmape bo server avtomatsko kreiral glede na username.
http://support.microsoft.com/kb/816313
Windows Server User Home folder mapping
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dëych ()
dëych ::
Kaj pomeni, "da te odkanta"?
V tvojem primeru moras username UPORABNIKx naredit na w2k in na wxp, samo potem bo moral UPORABNIKx vedno vtipkat username/password, da bo lahko dostopal do sharea.
V tvojem primeru moras username UPORABNIKx naredit na w2k in na wxp, samo potem bo moral UPORABNIKx vedno vtipkat username/password, da bo lahko dostopal do sharea.
Ne dovoli mi dostopa. UPORABNIK je narejen na obeh računalnikih in vedno vpisuje ime in geslo, dostopat pa ne more.
Prebrskal sem že vse živo, poskusil milijon stvari, pa mi še vedno ne rata. Na netu nisem našel nič koristnega...
Med drugim je bila tudi ta stran!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | bat fileOddelek: Pomoč in nasveti | 1444 (966) | chrush |
| » | domače omrežje in skupinaOddelek: Omrežja in internet | 2048 (1999) | guly |
| » | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2612 (2313) | mazupan |
| » | dostop do računalnikov v mreži - vedno do njih z geslomOddelek: Pomoč in nasveti | 1710 (1378) | ToniT |
| » | .htaccesOddelek: Programiranje | 1514 (1387) | darh |