» »

Islam v Evropi

Islam v Evropi

««
9 / 26
»»

Ramon dekers ::

Večina vas je tu bolanih in ozkoglednih. Ravno včeraj sem gledal oddajo o ameriški vojski in njihovem orožju. Milijoni in milijoni se vlagajo v superiorna orožja, samo da izkoreninijo tako imenovani islamski terorizem v Afganistanu, Iraku...Nekako jaz ne vidim tega terorizma nikjer.

Sem pa tja se priredi scena lajk včerajšnja in to naj bi bil terorizem. Kaj je potem umor? Tudi terorizem? Al moraš pri umoru rečt "Allah Ekber" in takoj padeš pod definicijo terorist?

Pa ti veš, da to delajo v imenu dobička. Njim se fučka za verski fanatizem. Ne mešaj hrušk in jabolk.

harmony ::

Ramon dekers je izjavil:

Večina vas je tu bolanih in ozkoglednih. Ravno včeraj sem gledal oddajo o ameriški vojski in njihovem orožju. Milijoni in milijoni se vlagajo v superiorna orožja, samo da izkoreninijo tako imenovani islamski terorizem v Afganistanu, Iraku...Nekako jaz ne vidim tega terorizma nikjer.

Sem pa tja se priredi scena lajk včerajšnja in to naj bi bil terorizem. Kaj je potem umor? Tudi terorizem? Al moraš pri umoru rečt "Allah Ekber" in takoj padeš pod definicijo terorist?

Pa ti veš, da to delajo v imenu dobička. Njim se fučka za verski fanatizem. Ne mešaj hrušk in jabolk.

Pa eto vidiš. Potem ne govort in posploševat, če en reče "Allah Ekber", ker mu je nekdo v Iraku, Afg. pobil celo familijo.

A to je terorist?

To, kar ti imenuješ zviranje, ima svoj namen.

Šaria tudi? Zob za zob? Čemu imajo ženske burke in pokrivala? Čemu mora biti ženska prisiljena že ob rojstvu imeti izbranega moža?

Še malo ali je dovolj?

Pa eto vidiš. Potem ne govort in posploševat, če en reče "Allah Ekber", ker mu je nekdo v Iraku, Afg. pobil celo familijo.

A to je terorist?

Ne, pa ne smeti foruma z butastimi youtube filmčki, ki ne spadajo v kontekst. Sam sem prilepil video zaradi katerega je bil theo van gogh umorjen ker je povedal resnico o muslimanih.

Gre se zato, da se oni ensotavno ne asimilirajo ko imigrirajo v določeno državo.

In zakaj jebemti moramo postavljati džamijo sredi Ljubljane?? Naj nalimajo minaret pri Stožicah pa je.

Zgodovina sprememb…

mailer ::

Večina vas je tu bolanih in ozkoglednih.
Potem pa pojdi v muslimansko državo in se razglasi za ateista pa bomo videli koliko časa boš z hodil z glavo. Marsikateremu muslimanu niso pobili nikogar pa je vseeno koga ubil v imenu boga. Pa ga imej pri sebi doma pa boš kmalu klečal po 5x na dan v kotu.

Sicer pa dobi žensko muslimanko, me zanima koliko časa boš živel ti, ona, ali tvoj otrok, ker je pač izbrala infidela za moža. Pa ne govorim o bosanskih puncah, pač pa recimo že albankah.

nurmaln ::

Ramon dekers je izjavil:

Edini, ki so postavili meje so izraelci in pa seveda kitajci. Nema multikulti.

Odvisno kaj smatraš za "multikulti". Izraelci prav lepo pustijo muslimanom in kristjanom njihovo vero, cerkve in mošeje, nobenega problema. Kakor je tudi prav.
Ne pustijo pa da bi na primer muslimani, ali židovski skrajneži koneckoncev, vsiljevali svoja verska pravila drugim. Kakor je tudi prav.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Matako ::

harmony je izjavil:

Razlika je v motivu. Velja za vse umore. Kadar je motiv sejanje strahu z upanjem na spremembo/odstavitev sistema/družbe/vlade ipd (v primeru mačeta-mana). Ja to je pač po slovarju terorizem. Nič osebnega, definicija pač. Še enkrat različni umori imajo lahko različne motive zato je tvoje vprašanje "kaj je potem umor"... nelogično.

Preveč ste padli notri, btw.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Kamran ::

Ramon dekers je izjavil:

Ne se slepit. Brejvik je naredil tisto s čimer se je večina državljanov potihoma strinjala v govoru pa obsojala, jasno, nihče ne bo rekel, Breivik prav si imel.

Je pa jasno, da je šel na levičarje, ki so podpirali in napihovali "pogrom" muslimanov v državo.

Žal Evropo ne uničujejo muslimani, temveč ravno njena, na določenih področjih preveč, velika liberalnost (recimo dovoljena zoofilija). Zato pa je tudi naravni prirastek tam kjer je. Muslimani pa vsaj znajo otroke delati oz. ohranjati družbeno celico (družino). Seveda pa če se na nekem področju preveč namnoži določena "manjšina", lahko dobiš potem Kosovo. Sicer je pa načinov za prepis avtothtonega prebivalstva čuda. :|

jype ::

Kamran> Žal Evropo ne uničujejo muslimani, temveč ravno njena, na določenih področjih preveč, velika liberalnost

Ne.

Uničujejo jo idioti. To so vsi tisti, ki bi radi koga drugega prepričali, da živi narobe, ker bere iz napačne knjige pravljic.

Gogyto ::

Ramon dekers je izjavil:

Šaria tudi? Zob za zob? Čemu imajo ženske burke in pokrivala? Čemu mora biti ženska prisiljena že ob rojstvu imeti izbranega moža?

To so ekstremi, ki ne veljajo povsod po svetu; so pa prikladen argument za nasprotnike, ki v islamu vidijo zgolj zlo. Tudi kristjani imajo več ločin in nekatere med njimi so ravno toliko fanatične kot islamske. Pa se dela očitna razlika v obravnavi.

Je pa dejstvo, da z napadom na določeno kulturo zagotovo ne moreš računat na sprejetje odprtih rok. Tega se ljudje premalokrat zavedamo.

Emancipacijo so si zahodne ženske priborile same in ne s kakšno izvenzemeljsko intervencijo...;)

cirecire ::

Multi-kulti gor dol. Brejvik tud ni bil "vzhodnjak" pa je pobov več kot 70 folka in to svojih državljanov.

Brejvik je v svojem videu razložil zakaj in koga je napadel. napadel je tiste, ki jih je smatral za domače izdajalce, pripadnike določene leve vsemogoče norveške politične stranke, po njegovem mnenju glavne krivce za invazijo muslimanov na Norveško... Mislim, da jih je imenoval "kulturni marksisti"

cirecire ::

drugače pa je breivik nastopal iz sekularnih pozicij, hotel je, da se norveška ohrani kot evropska, sekularna in liberalna... Zelo ga je motil tudi odnos muslimanov do gejev.

cirecire je izjavil:

Zelo ga je motil tudi odnos muslimanov do gejev.

In zato greš pobit 70+ folka. In pol so muslimani teroristi.

drugače pa je breivik nastopal iz sekularnih pozicij, hotel je, da se norveška ohrani kot evropska, sekularna in liberalna... Zelo ga je motil tudi odnos muslimanov do gejev.

Samo z vstopom islama v Evrope, Evropa ne more biti več liberalna, niti do homoseksualcev niti kristjanov. Tu bi se delal samo razkol. Jeba je, ker se tega levaki kot je jurček ne zavejo.

Invictus ::

Ramon dekers je izjavil:

Ne govori budalaštin ker to sploh ni res ... fant, boš moral še malo iti po svetu in spregovorit s kakim muslimanom. Ti bo malo razjasnil pojme.

Zob za zob je pa zelo učinkovita metoda ... Za tiste kraje ... Evropa in ZDA je pa kao civilizirana, in pobijata ljudi po celem svetu. V našem imenu.

Burke ? Zadnje čase se vedno več muslimanskih žensk odloča da nosi burko ali celo zakrije obraz. Svoboda odločitve. Ni samo svoboda odločitve da ženska hodi v miniču brez spodnjih gat.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

To je res. Parada ponosa ni najbolj kompatibilna z muslimanskimi soseskami. Hitro kdo zgubi živčke.

Glede žensk... to Islam še čaka. Mogoče se danes počutim zelo Nostradamus... ampak pomnite in arhivirajte: Islam bo (nekoč) padel trše kot večina drugih religij ravno zaradi žensk. Prvi na vrsti je Iran, kjer so babe že prekleto besne (dasiravno tega ne govorijo javno). Kombinacija popolne nevihte in imamo kastrirane ajatole - potem je samo še vprašanje, koliko zgledi vlečejo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

cirecire je izjavil:

Večina muslimanov je gejev. Ker si ne morejo privoščit ženske. Predrago. zato natepavajo drug drugega. Ali pa uvožene delavce. To še raje.

Namreč v islamu je prepovedano nastaviti rit, ni je pa prepovedano natepavat ... Zato pa so bili včasih sužnji ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

In zato greš pobit 70+ folka. In pol so muslimani teroristi.

Preberi še enkrat, to kar je hotel napisati.

Ne govori budalaštin ker to sploh ni res ... fant, boš moral še malo iti po svetu in spregovorit s kakim muslimanom. Ti bo malo razjasnil pojme.

Zanekrat so sredi Munchna ninje. Nevem zakaj bi mi kdorkoli moral karkoli povedati in razjasniti, no ja mogoče imajo pa to proti mrčesu.

Zob za zob je pa zelo učinkovita metoda ... Za tiste kraje ... Evropa in ZDA je pa kao civilizirana, in pobijata ljudi po celem svetu. V našem imenu.

Ne, ne delajo tega v našem imenu. To so korporacije, ki delajo za dobiček in sam nimam nič od tega če se napade Iraq, je pa jeba če se mi zraven priseli 10 članska muslimanska druščina.

Burke ? Zadnje čase se vedno več muslimanskih žensk odloča da nosi burko ali celo zakrije obraz. Svoboda odločitve. Ni samo svoboda odločitve da ženska hodi v miniču brez spodnjih gat.

Ja, ja seveda. Tudi ta da si jo moža dodeli že ob rojstvu. Komu lažeš?!

Okapi ::

Parada ponosa ni najbolj kompatibilna z muslimanskimi soseskami. Hitro kdo zgubi živčke.
Aja, na mavričnih paradah v Splitu in Beogradu so muslići metali kamenje na geje? Jaz sem pa zmotno mislil, da so to počeli katoliki in pravoslavci. Verjetno so one ketne s križi okoli vratu nosili za zavaravanje neprijatelja.>:D

O.

Matako> To je res. Parada ponosa ni najbolj kompatibilna z muslimanskimi soseskami. Hitro kdo zgubi živčke.

Njihov problem. Če živčke zgubijo na nasilen način, se jih pač kaznuje.

Ramon dekers> Ja, ja seveda. Tudi ta da si jo moža dodeli že ob rojstvu. Komu lažeš?!

Ti si torej mnenja, da ženska _ne more_ po lastni volji nositi muslimanskih oblačil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Namreč v islamu je prepovedano nastaviti rit, ni je pa prepovedano natepavat ... Zato pa so bili včasih sužnji

Liberalen režim, ni kej.

Okapi je izjavil:

Parada ponosa ni najbolj kompatibilna z muslimanskimi soseskami. Hitro kdo zgubi živčke.
Aja, na mavričnih paradah v Splitu in Beogradu so muslići metali kamenje na geje? >:D

Ne vem, mogoče. A kakorkoli zapomni si: A ne izklučuje B. To je zelo pomembna opazka. Saj končno niso muslići edini, ki sekajo z mačetami - gre za zelo pogost pojav v Aziji in Afriki, recimo. Pri nas imamo bolj sekire.
/\/\.K.

Ramon dekers je izjavil:

Ne, ne delajo tega v našem imenu. To so korporacije, ki delajo za dobiček in sam nimam nič od tega če se napade Iraq, je pa jeba če se mi zraven priseli 10 članska muslimanska druščina.

Ja, pa se vprašaš zakaj se taka družina preseli? Kot vidiš velikim korporacijam je vseeno zate, zame, za muslimane. Končni rezultat je pa potem sovraštvo do drugače mislečih.

Je pa ena stvar pri tem: "Ko se zahodne sile umaknejo iz vzhoda, bo tudi potem v EU mir pred "muslimanskimi teroristi".

nurmaln ::

harmony je izjavil:

Je pa ena stvar pri tem: "Ko se zahodne sile umaknejo iz vzhoda, bo tudi potem v EU mir pred "muslimanskimi teroristi".

No vidiš, to je pa tista največja zabloda. Tisti, ki so pripravljeni ubijat za svojo vero, bodo to počeli dokler si ne pokorijo celega sveta "or die trying". To tudi sami jasno povejo. Problem je v vas, ki iščete miljon drugih razlag, namesto da bi jim vrjeli na besedo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

A kakorkoli zapomni si: A ne izklučuje B. To je zelo pomembna opazka. Saj končno niso muslići edini, ki sekajo z mačetami - gre za zelo pogost pojav v Aziji in Afriki, recimo.
Saj - zakaj se potem pogovarjamo o muslićih? Proti gejem so primitivci, primitivce pa najdeš povsod, tudi med univerzitetno izobraženimi kristjani. Enako velja za teroriste (in nasilneže na splošno).

O.

nurmaln> Tisti, ki so pripravljeni ubijat za svojo vero, bodo to počeli dokler si ne pokorijo celega sveta "or die trying".

Tistih, ki so pripravljeni ubijat za svojo vero, je bistveno več v časih, ko obstajajo dobri pogoji za radikalizacijo - revščina, vojne, pomanjkanja.

Okapi je izjavil:

A kakorkoli zapomni si: A ne izklučuje B. To je zelo pomembna opazka. Saj končno niso muslići edini, ki sekajo z mačetami - gre za zelo pogost pojav v Aziji in Afriki, recimo.
Saj - zakaj se potem pogovarjamo o muslićih?

Zakaj ne? Kot primer so izvrstni, saj so zelo arhetipski in kot taki odlični za študijo.
/\/\.K.

Matako> saj so zelo arhetipski

Aja? Več kot miljarda jih je, od tega jih manj kot odstotek živi v evropi. Meni se ne zdijo.

Pithlit ::

Matako je izjavil:

To je res. Parada ponosa ni najbolj kompatibilna z muslimanskimi soseskami. Hitro kdo zgubi živčke.

Sej parada tudi z Ramonom ni kompatibilna... pa on še najbolj otresa s tem argumentom da muslimani niso nakljonjeni istospolno usmerjenim. Aja... pa kristjani tud niso kompatibilni s parado.

Sam ej, en argument moraš met. Sej itak ni važno če z njim udrihaš po samem sebi... važno je da lahko z njim spodpihuješ sovraštvo do drugih.
Life is as complicated as we make it...

saj so zelo arhetipski
Zelo arhetipske so predstave zaplankanih Evropejcev, ne pa muslići. Jaz sem se z njimi zapijal po Indoneziji, v Nigru, na Sri Lanki, na Kosovu, v Turčiji ... in niso bili v resnici čisto nič drugačni kot "mi".

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Pithlit je izjavil:

Matako je izjavil:

Sej parada tudi z Ramonom ni kompatibilna...

V tvojem stavku je presenetljivo najbolj zanimiva besedica "saj". Namiguje na nekaj pomirjujočega. Dafuq? To me je že od mladih nog impresioniralo.. stavki v stilu "saj ni edini norec". Čakaj malo, zakaj je to bolje, kot če bi bil edini? Kasneje sem prišel do zaključka, da ljudje jemljejo slabe stvari kot neke vrste končno zalogo. Vsak od n norcev potem predstavlja n-tino vse norosti.

Gre za različico prepričanja, da je življenje igra z ničelno vsoto. Če je nečesa kje preveč ali premalo (velja tudi za keš), porazdeliš prišteješ enako veliko a nasprotno količino ipd.

Iluzija.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Napačno si to razlagaš. Hotela ti je povedati, da kompatibilnost soseske z geji ni povezana z njeno prevladujočo vero.

O.

Okapi je izjavil:

Jaz sem se z njimi zapijal po Indoneziji, v Nigru, na Sri Lanki, na Kosovu, v Turčiji ... in niso bili v resnici čisto nič drugačni kot "mi".

O.

Ja saj. Ravno zato so primerni za antropološko študijo - izvajati jo na sebi ne bi bilo znanstveno vzdržno. In kot si že opazil... ker smo mi psihoti in so oni kot mi so potem rezultati posledično relevantni.

Okapi je izjavil:

Napačno si to razlagaš. Hotela ti je povedati, da kompatibilnost soseske z geji ni povezana z njeno prevladujočo vero.

O.

Ni povezana. Lahko pa postane problem. Hitro se znajdeš v Romeo in Mehmed tragediji dveh mladcev, katerih družine preprosto... niso razumele.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Namiguje na nekaj pomirjujočega.

Sarkazem dušca... sarkazem.

Ramon je zame čist isti kot vsi ostali skrajneži. Pa naj bojo muslimanski, krščanski, budistični... ateistični.

Oz... je celo mal slabši, glede na to da svoje lastnosti uporablja za to da neko drugo skupino ljudi predstavi v slabši luči kot je on sam.

Še najslabše pri tem pa je to da on tole aplicira kar po defaultu na vse muslimane (a lahko nehamo žalit z muslići? pa se začnemo obnašat kot normalni ljudje?). Kar je le še ena potrdiev (njegovega) ekstremizma.

Matako> Ni povezana. Lahko pa postane problem. Hitro se znajdeš v Romeo in Mehmed tragediji dveh mladcev, katerih družine preprosto... niso razumele.

Ja, al pa Romeo in Franci. Ampak na zahodu se kr dobr otepamo teh srednjeveških blaznosti, na vse žive načine.

Tut take pocukrane:

http://www.businessinsider.com/major-br...

Pithlit je izjavil:

Oz... je celo mal slabši,

Tukaj je, presenetljivo, operativna beseda "oziroma". Še ena od besedic, ki jo premnogi prehitro označijo za mašilo a vendarle spremeni vse.

Hudič je v podrobnostih.
/\/\.K.

Ramon dekers> Brejvik je naredil tisto s čimer se je večina državljanov potihoma strinjala

Kakšen popoln bullshit.

Tisti, ki ste študirali Breivika, preštudirajte še muslimanske skrajneže. Vsi imajo manifest in z vsemi se "večina potihoma strinja", če so le dovolj slaboumni (kake 3% prebivalstva, običajno).

Pithlit je izjavil:

a lahko nehamo žalit z muslići? pa se začnemo obnašat kot normalni ljudje?)

Seveda ne. To ne bi imelo smisla. Beseda je benigna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Ni povezana. Lahko pa postane problem. Hitro se znajdeš v Romeo in Mehmed tragediji dveh mladcev, katerih družine preprosto... niso razumele.

To pa hitro lahko postane problem če govorimo o Romeu in Juliusu, ali pa Mujotu in Hasotu, ali pa Akiri in Takeo-u... pa konec koncev Mojci in Metki.

Niso samo muslimani nestrpni (pravzaprav imam jaz z 'njimi' precej boljše izkušnje kot z 'nami'), so tudi vsi ostali. Ampak to je pa ja definicija skrajneža - nestrpnost do drugačnih. Skrajneži so pa povsod, vseh oblik, barv, verovanj...

.. in smo spet pri formuli 1/n. Ker niso samo oni nestrpni... so nekako nestrpni manj. Fascinantno.
/\/\.K.

Brane22 ::

Okapi je izjavil:

saj so zelo arhetipski
Zelo arhetipske so predstave zaplankanih Evropejcev, ne pa muslići. Jaz sem se z njimi zapijal po Indoneziji, v Nigru, na Sri Lanki, na Kosovu, v Turčiji ... in niso bili v resnici čisto nič drugačni kot "mi".

O.

Stari, podtaknili so ti ponaredek.

Matako je izjavil:

Seveda ne. To ne bi imelo smisla. Beseda je benigna.

Ravno toliko kot peder, nigger, tranny...

Muslič je precej ljubkejša. To moraš priznati. Doda vsej tej verski resnobi nekak joie-de-vivre.
/\/\.K.

Brane22> Stari, podtaknili so ti ponaredek.

Zgleda ga vsem, ki si drznejo potovat v Azijo... No ja, Kitajcev je menda dovolj, da se lahko preoblečejo v vse ostale tam dol.

Matako je izjavil:

.. in smo spet pri formuli 1/n. Ker niso samo oni nestrpni... so nekako nestrpni manj. Fascinantno.

Ne. Po Ramonovo so nestrpni samo oni. In to po defaultu kar vsi. Lastne nestrpnosti Ramon ne vidi (oz. se dela da je ni).

Formula velja tudi brez Ramona. Recimo dokazano je, da se po njej ravna dinamika množic - tudi tistih, ki grejo na Hadž (hej, samo primer!!) Iz tega potem dobiš koriščenje gužve, "šoping" med splošnimi neredi... celo divjanje na cesti. Ker če bi bil edini... bi bilo huje. Ker divja po cesti skoraj vsak - je varneje. Ja vem, ni logike.

Fascinantno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Brane22 ::

jype je izjavil:

Brane22> Stari, podtaknili so ti ponaredek.

Zgleda ga vsem, ki si drznejo potovat v Azijo... No ja, Kitajcev je menda dovolj, da se lahko preoblečejo v vse ostale tam dol.

Azija je kraljestvo ponaredkov.

Matako je izjavil:

Formula velja tudi brez Ramona.

Ne velja. Brez Ramona bi mi lahko celo verjeli da so muslimani tisti nestrpni (glede argumenta isospolno usmerjenih). In da so kot taki žleht, pa zreli za odstrel in podobno.

Ker pa imamo Ramona ki take argumente uporablja (hkrati pa ni nič boljši od tistih ki jih napada)... Lahko zaključimo le to da ni nobene škode če 'multikulti' dejansko živi. Hkrati lahko celo zaključimo da je 'multikulti' odlično zdravilo proti takšnim in drugačnim skrajnežem.
««
9 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998158781 (144444) BigWhale

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47191107 (81574) Gandalfar
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22938233 (33634) guest #44
»

Pakistan blokiral Facebook, Youtube, Wikipedijo in Flickr (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7628071 (26209) ahac

Več podobnih tem