» »

Plinski grelec sanitarne vode Vitopend 100

Plinski grelec sanitarne vode Vitopend 100

Sc0ut ::

Pozdravljeni. Se najprej opravicujem, ce je tema v napacnem oddelku.

V stanovanju imamo plinki grelec sanitarne vode in vode za ogrevanje Vitopend 100.

Manual_pdf

Prosim da mi nekdo sporoči, kako se je dejansko treba s tem grelcev rokovat. Ga je treba imeti nonstop vklopljenega, ga lahko izklapljaš, ...
Res bi prosil za nekaj izčrpnih navodil. Ker se mi zdi, da narobe delam, iz teh navodil pa tudi nisem zvedel nič kaj konkretnega.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Azrael ::

Mogoče se motim, ampak če je grelec tudi neke sorte bojler za toplo vodo, je lahko non-stop vklopljen, saj ima vgrajen termostat, ki drži temperaturo vode v bojlerju na nastavljeni vrednosti (greje po potrebi).

V službi smo imeli nekaj podobnega od Junkers, samo se je gretje tople vode uporabljalo samo pozimi, ko je delalo tudi gretje radiatorjev, saj poleti poraba plina baje ni bila dosti manjša kot pozimi.

Če ga je treba ta tvoj grelnik izkapljati, da voda ne zavre, pa servis pod nujno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Sc0ut ::

Ne ne, misem mislil tega, da mi voda vre. Zanima me samo, če ga morem imeti nonstop vklopljenega ali ne, če ko je vklopljen ob padcu temperature vode sam vklopi plin in jo zagreje. Če pač lahko kdo, ki ima izkušnje, kaj več pove.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Highlag ::

Če bo ugasnjen pač ne boš imel tople vode tu ni nobenega problema. Saj tudi sam kar naprej vklaplja in izklaplja.... Piše pa v navodilih, da priporočajo pri daljšem ne-delu da pokličeš servis, da pred zagonom pogleda če je vse ok.
Never trust a computer you can't throw out a window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9031523 (18233) energetik
»

Kdaj bojler požre več štroma? (strani: 1 2 3 4 5 )

21243663 (37827) K0l1br1
»

nenormalno visok račun za elektriko (strani: 1 2 )

9936891 (33770) Maestral
»

Toplotna črpalka za vodo (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7319994 (17771) mn
»

El. bojler - vklapljanje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1311480 (11277) MadMax

Več podobnih tem