» »

Telemach terja fotra za nenaročeno storitev.

Telemach terja fotra za nenaročeno storitev.

«
1
2

Brane2 ::

Bilo je kar nekaj postov na to temo, a sedaj na žalost ne najdem nobenega, zato vprašanje, hvaležen bi tudi bil za kak link.

V glavnem, na fužinama smo imeli kablsko TV naročeno v sklopu celega bloka pri nekem privatniku že od leta 90 ali nekaj tagega.

Z njim ni bil deal z naročnino, ampak enkratnim plačilom za vzpostavitev sistema.

Nato je tip škripnil, prevzel ga je nekdo drugi, tega IIRC Meglič Telecom in na koncu je stvar mislim da leta prevzel Telemach.

Vendar je ta ob prevzemu hotel stanovalcem hotel uturiti spremembo pogodbe in ti so se uprli in je niso podpisali s Telemachom.

Med njimi je bil tudi moj fotr. Telemach je kljub temu začel folku pošiljati račune in tako je fotr podal leta 2001 najprej par ustnih, nato pa še pisno zavrnitev.

Računi so kljub temu prihajali in fotr jih je ignoriral, ker sotritve ni koristil in si je uštimal na balkon svoje antene.

Potem so Telemachovci iskali neko soglasje za postavitev svojega _ločenega_ antenskega sistema na stopnišču in so IIRC od vseh stanovalcev iskali dovoljenje, da jih priklopijo gor.
Fotr svojega ni dal.

Nato je sledil opomin za "neplačane obveznosti" s strani Telemacha, na kar je ftor podal pisni ugovor. Odgovora nanj ni bilo in dve leti so prihajali računi za to ( na vsakem računu pa zraven opozorilo, da ga bodfo v primeru neplačila v 8 dneh odklopili), pri Telemachu nenaročeno storitev.

Leta 2004 pride tožba s Telemacha. Fotr gre s tem k odvetnici in ona napiše odgovor. Fotr je pričakoval, da je stem stvar zaključena, nakar danes dobi za to zadevo nekakšen update tožbe, kjer Telemach kao odstopa od dela prvotne tožbe, ki da je zastaral in zahteva plačilo računov, izdanih od leta 2001 do 2003 in zamudne obresti, ki jih misli obračunati nekako od dneva vloga tožbe, če sem prav razumel.

GIst zadeve je bil v tem, da kao čeprav fotr ni naroči zadeve, mu je bila na razpolago in da kao jo je zato po nekem členu obvezen plačati.

Kot se spomnim, je imelo podoobne probleme veeliko folka in domnevam tudi da je podobno pošto te dni dobilo ali pa jo še bo kar nekaj.
Zanimajo me izkušnje tistih, ki so s tem prišli do sodišča ali se vsaj pravno pozabavali.

Detajle lahko izkopljem iz dopisa, ki sem ga pa an žalost pozabil vzeti s seboj in ga trenutno na žalost nimam.
On the journey of life, I chose the psycho path.
  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

Hmm, kaj dosti ti ne bom pomagal, bom pa opisal svojo situacijo. Pri nas smo (oz. so moji starši, jaz sem bil takrat še premlad) pred leti sofinancirali izgradnjo telefonskega omrežja (Telekom, jap). In ko so začeli kopati jarke za telefonske kable (udarniško seveda), se je nekdo spomnil, da bi položili še kable za kabelsko. In tako smo dobili eno prvih kabelskih v Sloveniji.

Pravno se je zadeva organizirala kot CATV društvo. Uradno naj bi plačevali naročnino, vendar seveda nekateri niso plačevali. Ker se med sabo vsi poznamo in so neplačniki vodstvu društva in tehniku grozili se zapadlih obveznosti pač ni izterjalo odklapljalo pa tudi ne. Tudi črno priključenih naročnikov ne. Tehnično je zadevo pomagal vzdrževati Meglič Telekom, načeloma pa smo bili lastniki in upravljavci infrastrukture sami.

Potem pa se je vmes spremenila zakonodaja. Po novem si za upravljanje CATv potreboval posebno dovoljenje in treba je bilo dobiti nekoga, ki dovoljenje ima. To pa ni moglo biti društvo. Tudi avtorske pravice je bilo treba poravnati in seveda se ni smelo uporabljati na črno priklopljenih piratskih dekoderjev.

In tako smo dobili neko podjetje, ki je prevzelo upravljanje zadeve. Najprej so se kakšno leto zafrkavali, da so z vsemi sklenili ustrezne pogodbe. Kdor ni podpisal so ga seveda izklopili. Pravna podlaga za to je bila spremenjena zakonodaja - čeprav so bili ljudje (neplačniki) pred tem solastniki tega omrežja.

Upravljavec je sicer nekoliko povečal naročnino (pred tem je bila naročnina dejansko drobiž), vendar je tudi pričel precej vlagati v omrežje. Omrežje je konkretno prenovil, razširil ponudbo TV programov ter omogočil kabelski internet in IP telefonijo (pred tem smo Telekom s peticijami in preko občine dve leti prosjačili da omogoči ADSL). Letos se mu je pogodba o upravljanju iztekla in dal je ponudbo, da CATV omrežje odkupi.

CATV društvo je imelo občni zbor, kjer so navzoči (v bistvu ene par posameznikov) zadevo potrdil, društvo pa se je nato samoukinilo, kupnina (nekaj 10 k EUR) pa se je nato nakazalo lokalnemu kulturnemu društvu.



Če na kratko povzamem - zaradi spremembe zakonodaje so bile spremembe v upravljavski strukturi nujne. V tistem času je imel operater pravico urediti naročniška razmerja - ne glede na lastništvo. Zadevo so z manjšim negodovanjem nekaterih neplačnikov rešili večinoma s soglasjem vseh, končni izid pa v bistvu tudi ni tako slab. Danes imamo sodobno infrastrukturo, naročniška razmerja so urejena, priklapljajo se novi naročniki, s kupnino, ki je bila nakazana kulturnemu društvu pa bo (morda) od vsega skupaj imel kaj tudi celoten kraj.

Pa še spomini na leta, ko smo lahko piratsko gledali vse programe so tudi nekaj vredni. :-)
sudo poweroff

Brane2 ::

Ja, to štekam.

Vendar fotra ti doddatni prograi niso zanimali. On je vedno rabil tistih nekaj osnovnih kanalov.

V začetku, ko je to bilo drobiž, si je mislu "pa O.K. naj bo".

Potem ko se je pojavil Meglič itd s konkretnejšimi cenami, fotr pač ni bil za to, ker je tisto kar je hotel gledat bilo na voljo zastonj ( z RTV naročnino, seveda) - skozi navadno anteno.

Ko je se je situacija s soglasji toliko zakomplicirala, da je skupna antena v bloku delala kržljavo, si je tip kupil svoje antene in jih zmontiral na balkon.

On je bil takrat kot avtopravoznik itak stalno na terenu in mu je bla TV samo nekaj da zafila luknjo za tisti čas, ko je bil doma in še takrat ni imel posebnih zahtev- domača TV je bla zadosti.

Pri Telemachu/etc mu je pa zakuhalo nategovanje folka in je reku, da pač z njimi noče imeti nič.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

Jaz sem od telemacha dobil izvrsbo na placo zaradi neplacanih obveznosti nevem vec katerega leta. Izkazalo se je, da, takrat, ko sem storitev odjavil in odselil oni te odjave niso registrirali. Lastnik stanovanja ne vem kaj je pocel s poloznicami a telemach jih je se celo leto posiljal na tisti naslov. Dasiravno mene ni bilo vec tam in tudi mojega priimka ni bilo vec na kaslcu. :)

Po pogovoru z odvetnikom sem prisel do spoznanja, da me bo ceneje prislo, ce stvar placam, kot pa da grem v proti-tozbo. Na zalost. Poleg tega pa moja tozba ne bi zadrzala izvrsbe.

Problem je v tem, da ce racuna ne zavrnes v zakonsko dolocenem roku si ga obvezan placati, ce tisti, ki ga je izdal pri tem vztraja.

Ce telemach od tvojega fotra nima nobenega papirja kjer je tvoj foter karkoli podpisal, da narocuje ali kupuje, potem ga ne morejo prisiliti, da placa.

Brane2 ::

No, ampak če bi ti vztrajal v postopku, bi dobil vse vloženo "bogato" povrnjeno.

Kot sem dobil feeling, so uni tam najeli neke bleferje, ki "hvatajo na galamu".

Fotrovi odvetnici je vzelo 30s, da je preanalizirala zadev in poslala odgovor.
On the journey of life, I chose the psycho path.

hooger ::

veliko je takih in podobnih problemov ja. Verjetno zaradi tega, ker je bilo na začetku (pred 15-imi leti) veliko ljudi, ki so zastonj (brez kakršnih koli pogodb) dovolili postavitve omrežja, kablov in omaric na svojih parcelah. 15 let nazaj je bil namreč vsak dovolil, da se pri njem postavi omarica in da bo lahko dal 50k sit za modem in internet. Danes pa je s tem malo drugače. Internet je poceni, pa še vsak hoče imeni zraven 23 ugodnosti. Po večini so se potem ta podjetja prodala večjim (beri UPCTelemach), ti pa sedaj zahtevajo čiste račune.

Vsekakor je najbolje, da se vsake spremembe, nepravilne račune, nove pogodbe s ponudnikom ureja TAKOJ. Ne pa, da se sedaj pogovarjamo o letu 2004.

poweroff ::

Brane - zakaj zadeve ne ureja naprej ista odvetnica?
sudo poweroff

Brane2 ::

hooger:

Pa saj foter je te zadeve uredil _takoj_, ko je dobil račune. Dobivati je začel račune NA STVAR KI JE NI NAROČIL.
Najprej je reagiral rezervirano kot bi sicer vsakdo in je mislil da gre za pomoto, poklical na TM, uredil stvari z ljerko in ko se je stvar ponovila, je pisno zavrnil vse skupaj z obrazložitvijo.

TM je tisti ki je čakal.

Matthai:

Saj jih. Hotel sem le link na background okrog tega, ker vem da se je o tem na ST že govorilo.
Čisto toliko, da zvem kar lahko, če se bom moral kje pojaviti namesto fotra, ki je pač bolan.

Čeprav zadnje dni se počuti _bistveno_ bolje. Ne bi sedaj prerokoval, vendar sprememba je vidna.

Je pa jeba ker ne ve, kaj "dela" - Domančičeva seansa par tednov nazaj, homeopatska piz*arija ali "trava".

100% je začel jesti samo zaradi "trave", da mu zelo nlaži bolečine in pomaga spati je tudi nedvomno.

Še vedno pa na vse kripolje išče drugi razlog, da ne bo izpadu drogeraš.

Jeba je le, ker ne od Domančiča ne od kapljic dolgo ni bilo nobenega izboljšanja ampak fotr se jasno ne misli vdat... ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Je pa zanimivo, prisegel bi lahko da sem leta nazaj bral tu komentarje "ma ne bit peder s pisarjenjem. Ti kar pokliči ljerko in jo natuli in vrzi račune v koš. Jaz sem, in so mi nehali težiti."

Takrat sem reku, kaj se bo zgodilo. Tipi bodo zadevo pustili SKORAJDA zastarati, nato se te bodo lotili. Takrat ti ne boš imel nobenih papirjev, "zamudnih" obresti se bo pa nabralo.

Dostikrat se mnogim, ki razmišljajo z ritjo zdi kot da vidim v prihodnost...
On the journey of life, I chose the psycho path.

poweroff ::

Jaz imam doma podobno situacijo pri eni drugi stvari, gre pa za nekoliko večji znesek.

Firmi smo lepo povedali, da zadeve ne bomo plačali, ker ni pravne podlage za to. Potem je firma poslala račun. Račun smo zavrnili preko odvetniške pisarne. Sedaj so poslali opomin, ki smo ga tudi zavrnili preko odvetniške pisarne.

Skratka, jaz sem se odločil, da zadevo kar takoj urejamo preko odvetniške pisarne, ki ima ustrezno znanje in seveda tudi resen arhiv. Strošek je v primerjavi s terjanim zneskom zanemarljiv.
sudo poweroff

dolenska ::

tako je če nimajo nobene pogodbe ti ne morejo dokazat da si uporabljal njihove storitve. če niste nič podpisali vam nič ne morejo. kvečjemo ti jih lahko tožiš, ker so ti po krivici pošiljali račune.

nevone ::

Če mislite gledat televizijo še naprej, potem se skušajte sporazumno dogovoriti pod kakšnimi pogoji bi postali naročniki, glede na to, da sedaj niste, ker pač niste pospisali pogodbe.

Če se ne boste mogli sporazumeti, pa tudi če se boste, jim za čas, ko ni bilo sklenjene pogodbe nisi dolžan nič in lahko spodbijaš njihovo tožbo s terjatvijo s tem, da nimate sklenjene nobene pogodbe in tudi niste pri njih ničesar naročili. Vsiliti ti neke storitve ne morejo, če se ti ne strinjaš z njo. Odvetnica bi to že morala vedeti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Sicer pa mislim, no offense, da je tvoj foter malo preveč zatežen. Sej včasih ma mogoče celo prav, ampak ne moreš vedno delati nekaj na kontro, enostavno se ne splača. Tudi če delaš vse na kontro, moraš imeti v glavi neke razumne rešitve, ki jih je nasprotna stran pripravljena sprejeti in ki so sprejemljive tudi zate. Tako je življenje precej lažje.

Sicer je tale (psiho)analiza off topic, ampak se nisem mogla zadržat.
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Tilen ::

Vendar fotra ti doddatni prograi niso zanimali. On je vedno rabil tistih nekaj osnovnih kanalov.

He, he.

Jaz bi za 10€ tudi letno vinjeto za samo MB-LJ relacijo. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 ::

Vendar fotra ti doddatni prograi niso zanimali. On je vedno rabil tistih nekaj osnovnih kanalov.

He, he.

Jaz bi za 10€ tudi letno vinjeto za samo MB-LJ relacijo. >:D


Ne štekaš. On je že imel dostop do teh nekaj osnovnih TV programov skozi svojo anteno brez TM in tako ga ni rabil.

Ranvo tako kot tebi ni treba plačati vinjete, če avtocest ne rabiš, a ne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Če mislite gledat televizijo še naprej, potem se skušajte sporazumno dogovoriti pod kakšnimi pogoji bi postali naročniki, glede na to, da sedaj niste, ker pač niste pospisali pogodbe.


Od kdaj ima Telemach monopol nad dostavo TV programov in kao brez njega ne morem ?

Prej je imel fotr svoj gear na balkonu. Sedaj imamo dostop do TV vsebino skozi SiOLov trio. Hudiča, TV program lahko dobim celo na svoj phone.
Za kaj rabim Telemach ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sicer pa mislim, no offense, da je tvoj foter malo preveč zatežen. Sej včasih ma mogoče celo prav, ampak ne moreš vedno delati nekaj na kontro, enostavno se ne splača. Tudi če delaš vse na kontro, moraš imeti v glavi neke razumne rešitve, ki jih je nasprotna stran pripravljena sprejeti in ki so sprejemljive tudi zate. Tako je življenje precej lažje.

Sicer je tale (psiho)analiza off topic, ampak se nisem mogla zadržat.


Včasih te pa ravno popuščanje lahko ubije. Če dobiš feeling,d a imaš opravka s patološkimi pijavkami, ki iščejo vsako priliko da te lahko zajebejo, potem je edino logično da nočeš imeti z njimi nič. In takrat so bili burni, kavbojski časi in skoraj vedno so se stvari reševale zelo "po domače".

Fotr je v začetku šel v to, ker je bil za modernizacijo, sploh če ta ne stane veliko. Pa kaj, tudi če sam nv bistvu e rabiš, če ne stane dosti in če je masa drugih, ki rabijo, zakaj si ne odpreti dodatno okno v svet ? IIRC je celo, ko se je to začelo ( leta 9x ) bil fotr predsednik hišnega sveta in je imel _on_ težave z zbiranjem podpisov in prepričevanjem škrtih penzionerjev.

Ampak od takrat se je ogromno spremenilo. Spremenile so se cene in poonudnik ( ta del je jasen, zakonodaja pač) vendar če bistveno spremeniš ponudbo, tako da ta _sploh_ nima nič več skupnega z osnovno, je jasno da zanjo rabiš novo pogodbo. In ravno tako je jasno, da se z njo mogoče ne bodo strinjali vsi, ki so se s prejšnjo.

In tam so novi ponudniki uporabljali zelo umazane prijeme. Bilo je delo brez pogodb, vsiljevanje računov, nezmožnost nudenaj storitve v skladu s pogoji iz lastne ponudbe itd itd.

Fotru se je utrgalo ob napadu pijavk in si je ob tem postavil osnovno vprašanje, ki si ga mora zastaviti in nanj najti odgovor kdorkoli, ki kupuje kaj na tržišču:

"Folk, zakaj mislite,d a vas jaz rabim ?"

SPomnil se je, da imamo na vhodu še vedno svojo skupno anteno, ki bi za osnovne programe še vedno lahko perfetkno služila svojemu namenu, pa zainteresirani niso mogli uporabljati v bistvu svoj HW zaradi zapletov okrog kabelske in izsiljevanj v zvezi s tem, počil mu je film, zmontiral je svojo anteno za drobiž na balkonu in kar se njega tiče rešil problem.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ja, še to.

To, da imamo sedaj SIOL TV doma, je blo na fotrovo iniciativo.

Prej se je Telemach nekaj štulil s paketom Internet za 1 tolar - pa je fotr rreku "ne, hvala. Od vas tudi zastonj ne."

Ne gre za to, da bi bil načelno trd okrog tega, bolj za samoobrambno obnašanje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

nevone ::

Včasih te pa ravno popuščanje lahko ubije.

Se ne morem bolj strinjat.

vendar če bistveno spremeniš ponudbo, tako da ta _sploh_ nima nič več skupnega z osnovno, je jasno da zanjo rabiš novo pogodbo. In ravno tako je jasno, da se z njo mogoče ne bodo strinjali vsi, ki so se s prejšnjo.

Absolutno.

SPomnil se je, da imamo na vhodu še vedno svojo skupno anteno, ki bi za osnovne programe še vedno lahko perfetkno služila svojemu namenu, pa zainteresirani niso mogli uporabljati v bistvu svoj HW zaradi zapletov okrog kabelske in izsiljevanj v zvezi s tem, počil mu je film, zmontiral je svojo anteno za drobiž na balkonu in kar se njega tiče rešil problem.

Pravilno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

CoolBits ::

Brez podpisane pogodbe mislim da kaj več kot grozit nemorejo.
Ni vaš problem če niso odklopili, to je njihovo delo oz nedelo :)
Kam pridemo če bi ti vsak začel kar pošiljat račune domov, brez podpisane pogodbe itd... jao

AlienGT ::

Brane, ste morda od njih zahtevali kopijo pogodbe o priključitvi podpisane z vaše strani? Ta mora biti tudi ustrezno oštevilčena. Če tega nimajo, na podlagi česa vam torej pošiljajo račune za storitve?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

BigWhale ::

Na podlagi tega, da bo verjetno tisti, ki je dobil racun se cesa ustrasil in placal.

V-i-p ::

BW: lepo te prosim, ne trosi kozlarij :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Brane2 ::

AlienGT:

ONI NIMAJO PODPISANE POGODBE.
Kako vem, ker so jo poslali v podpis, pa je fotr NI HOTEL NITI SLUČAJNO PODPISAT in imam doma oba primerka.

Na podlagi česa terjajo zadevo ?

Na podlagi tega ker kao noben ni zavrnil računov ( kar ni res - fotr jih je, tudi pisno ).

Očitno "hvataju na galamu" in poskušajo folk prestrašit po sistemu plačaj tole, pa ti damo mir.

Nekaj so nabluzili v smislu "storitev ti je bila dostopna, torej jo plačaj, tudi če si rekel, da jo ne želiš".

To v bistvu zaradi tega, ker so v začetku pičili signal po skupnem antenskem kablu in posameznih stanovanj tehnično niso mogli izločit.

Ampak tehnični vidik je povsem njihov problem, ne naš.
On the journey of life, I chose the psycho path.

nevone ::

Nekaj so nabluzili v smislu "storitev ti je bila dostopna, torej jo plačaj, tudi če si rekel, da jo ne želiš".

Na to se ne morejo sklicevati. Če niste podpisali pogodbe ali kakšnega drugega dokumenta o naročniškem razmerju, niste dolžni nič. Če boš to pravdo zgubil, je nekaj hudo narobe z našim pravnim sistemom.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Brane2 ::

Je več dodatnih kickerjev v celi zgodbi in o njih tu ne bom, zaenkrat samo tale:

Veš kaj piše na vseh računih, ki jih je dobil ?

Opozorilo:

V primeru neplačila računa vas v 8 dneh odklopimo !
On the journey of life, I chose the psycho path.

opeter ::

Nekaj so nabluzili v smislu "storitev ti je bila dostopna, torej jo plačaj, tudi če si rekel, da jo ne želiš".

Na to se ne morejo sklicevati. Če niste podpisali pogodbe ali kakšnega drugega dokumenta o naročniškem razmerju, niste dolžni nič. Če boš to pravdo zgubil, je nekaj hudo narobe z našim pravnim sistemom.

o+ nevone


Huh, se strinjam. Brane2, poročaj, kako bo zadeva iztekla.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tody ::

ja poišči ta post čez 5 let, ko bo zadeva končana :)

OChack ::

če niste nč podpisal s eni kj za sekirat kr nj odklopjo, tko je pr ns blo ;)
ti morjo oni dokazat
Int€l inside, IDIOT Outside

hooger ::

gremo lepo po vrsti.

1. Podjetje xxx naredi omrežje in ti z njimi podpišeš pogodbo.
2. Pride podjetje yyy in kupi podjetje xxx. S tem seveda odkupi tudi vse njegove stranke.
3. v nadaljevanju obstaja več variant:

3a. Podpišeš pogodbo z novim lastnikom in lepo plačuješ naprej.
3b. Ne podpišeš pogodbe in pisno zahtevaš odjavo storitve.
3c. Ne podpišeš pogodbe in še vedno uporabljaš storitev.

Katero je uporabil oče?

Brane2 ::

3b.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

V bistvu grobi približek 3b, ker je zgodba daljša.
Ampak ta zgodba se ujema v vseh detajlih, podanih v 3b.
On the journey of life, I chose the psycho path.

hooger ::

Potem ni problema. Fino bi bilo, če imaš fotokopijo dopisa. Odvetnica pokliče na Telemach in vpraša v čem je sploh problem. Predloži fotokopijo dopisa o prekinitvi (če jo seveda imaš). Morajo ga imeti tudi oni (zadnji 2 leti se vsi dopisi skenirajo).

Brane2 ::

Problem je bil prek odvetnika "obdelan" že leta 2003-2004.

Odvetnica je poslala ugovor in vse tiho je bilo s strani TM. Nakar sedaj, tik pred iztekom spet nekaj vlečejo stvar.

Saj stvari se urejajo preko odvetnika, hotel sem le izkušnje.

Bilo je kar nekaj vpitja čez TM svojčas, zanima me ali se je to dejanjsko pomirilo ali pa so še koga zahaklali tik pred zastaranjem.
On the journey of life, I chose the psycho path.

V-i-p ::

Vse drži, kot je hooger povedal. Točno tako. Tudi kar je Brane2 povedal, je potem vse super, torej 3b varijanta od hooger-ja:

3b. Ne podpišeš pogodbe in pisno zahtevaš odjavo storitve.

Pisno ste zahtevali odjavo storitev? Odlično! Pa še bistveno vprašanje: ste potem tudi spustili tehnike do omarice, da vas odklopijo? Imam občutek, da ne...

Ker v večini primerov je folk delal takole. Manjši blok, so se med seboj vsi sosedi zmenili, da ne bodo več plačevali. Ko so prišli tehniki, jih pa na podstrešje ali kjer je pač že omarica niso spustili. Kako ga boš potem odklopil? Zvito, ne? Zdaj do tega ne more več prihajat, ker če blok na naslovu 15b ne plačuje, se bo pač "odrezala" povezava kje prej, jebiga, samo nastradajo še drugi, tisti po 15b, če je tako povezano...

Edit: typo
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Brane2 ::

Bi ti mene spustil v stanovanje, da ti odklopim varovalke in če ne, zakaj ne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ziga Dolhar ::

Um, sam neki. A potem RES niste spustil tehnika do omarice?

(Sam vprašam, ne sodim o ničemer.)
https://dolhar.si/

V-i-p ::

Čakaj, če bi bile varovalke tvoje in bi jaz od njih imel korist, za katero plačujem tebi in ti dam odpoved, potem te bom tudi spustil notri, da pobereš svoje jebene varovalke, a ne :)

Torej, še enkrat BISTVENO vprašanje: ste ali niste pustili dostop, da se vas "pravično" odklopi?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Brane2 ::

Ne vem. Pomoje da ne.

AMPAK nihče nas tudi priklapljal ni.

Prvotni izvajalec nas ej danvega leta 9x ali celo 8x obiskal IN SAMO POMERIL kakovost signala.

NOBENEGA PRIKLOPA NI BILO. To vem, ker sem bil zraven ko je prišel in občudoval njegov analizator TV signala.

V steni imamo še vedno originalno štek dozo, ki ni bila spremenjena ali popravljena, odkar je bil blok zgrajen.

Tipi so pač priklopili cel vhod na signal preko antenskega fršterka na podstrešju, ker so bili vsi stanovalci za.

Od takrat so se firme spreminjale ampak nobene dodatne pogodbe AFAIK nismo pdpisali z nikomer in stvar je bila AFAIK v stalemateu- ker se stanovalci niso zedinili okrog spremembe, je stvar životarila na osnovni anteni.

Še več, prišlo je do tega, da so zaraid takih in drugih vzrokov ukinili funkcijo osnovne antene, ki smo jo imeli v bloku.

Fotru ni bilo prav, da nekdo uzurpira nekaj, kar pripada stanovalcem ( osnovni antenski kabel in antenski sistem vhoda ) in s tem moti folk, ki niso za dodatno storitev.

KAr se odklopa tiče, ne vem kako je bilo, bom vprašal, a tako na uč bi rekel da najbrž ne.

Bi ti spustil v stanovanje neznanca brez kakršnekoli pgodbe ali česa podobnega da te odklopi z nečesa, na kar te nikoli ni priklopil ?

Kaj če bo recimo namesto "odklopa" opravil priklop in bi se potem izvajalec skliceval na to v stilu "Kako hudiča niste hoteli našo storitev, če ste spustili not celo tehnika, da vas je priklopil ?"
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Čakaj, če bi bile varovalke tvoje in bi jaz od njih imel korist, za katero plačujem tebi in ti dam odpoved, potem te bom tudi spustil notri, da pobereš svoje jebene varovalke, a ne :)


In kaj od naštetega je bilo Telemachovega pri nas ?
Naša zadeva NIKOLI ni videla PRIKLOPA, še manj montaže kakršnekoli opreme, zamenjave štekerjev, kablov itd.
Pravzaprav NIKOLI ni videl TM tehnika, ki bi jo nanj priklopil ( za tisti odklop, kot rečeno prej ne vem).

IN ravno ene toliko imajo v pogodbah in v robi osnove za odklop kot bi ga jaz imel v primeru tvojih varovalk.
On the journey of life, I chose the psycho path.

V-i-p ::

To pa ne. Telemach je po nakupu tiste firme pač postal lastnik "kablovja" pri vas, kar ni sporno. Potem ti nova firma ponudi v podpis novo pogodbo, kar tudi ni sporno. Ti se ne strinjaš, kar je še najmanj sporno. Sporno pa je potem da uradnega lastnika, torej naslednika propadle firme ne spustiš zraven, da te odklopi in pobere torej "svoje" kablovje :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

Še nekaj, če imate KABELSKO tv, vas je nekdo nekam MORAL priklopit, saj ni to navadna antena, da kabelsko loviš po luftu, prosim lepo :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nevone ::

Z njim ni bil deal z naročnino, ampak enkratnim plačilom za vzpostavitev sistema.

Torej se obveze, ki jih je sprejel bivši ponudnik enostavno prekinejo, ko nekdo prevzame njegov posel?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Brane2 ::

Še nekaj, če imate KABELSKO tv, vas je nekdo nekam MORAL priklopit, saj ni to navadna antena, da kabelsko loviš po luftu, prosim lepo :)



MAter maš glupe. Na strehi bloka je antena. Ta antena ( ali antenski sistemi ) imajo fršterke - signal z njihovega izhoda gre po enem kablu vertikalno dol po liniji stanovanj od tretjega štuka do dol.

Prvi izvajalec je priklopil svoj signal na/skozi ta sistem antenskih ojačevalnikov in to je bilo to. Vsi so dobili signal, ravno tako kot bi ga z antene.
Če se ne motim, je v začetku celo delal paralelno z antenami na strehi nekaj časa ( no tu se mogoče motim, bi moral povprašat).

V teoriji v stanovanjih ni bilo nobenih sprememb, v praksi pa so se stvari zapletle, ker so bili štekerji stari in določeni spoji slabi in je šel tehnik po stanovanjih z analizatorjem da je našel problematična stanovanja. Po potrebi je zamenjal šteker, nanovo privil kabel ali komu natengil ušesa ker je povezal 5 TVjev na isti šteker po železničarsko.

In skoraj ziher sem, da so bile te storitve plačane enkratno, ko je bil izveden zagon sistema ali kaj podobnega.
Prvemu izvajalcu tega davnega leta nismo torej plačevali nikakršne naročnine, le opravljeno delo.

Nikakršen priklop stanovanj ni bil opravljen in NIKAKRŠNA oprema/filtri/itd ni ostala pri nas, še manj pa karkoli od TM
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Opkow ::

Jaz razumem Braneta, da so imeli zaporedno atensko vezavo in ne zvezda sistem. Tukaj te naceloma nima kej odklapljat, niti ti ne sme stekarja odmontirat, pa recimo kabla onesposobit, zaplombirat,...

Pri nas, ki smo hoteli imeti TM napeljavo, so nas preklopili na njihovo novo napeljavo, ti zvezda povezavo. Medtem, ko stara doza s kablom je se vedno aktivna, vendar so samo 'zracni' programi.

Brane2 ::

Z njim ni bil deal z naročnino, ampak enkratnim plačilom za vzpostavitev sistema.

Torej se obveze, ki jih je sprejel bivši ponudnik enostavno prekinejo, ko nekdo prevzame njegov posel?

o+ nevone



Ne vem točno. Najbrž je tako izpadlo. Ne spomnim se dda bi kdo takrat terjal Megliča za nadaljevanje deala. Sploh pa je bila mislim ravno takrat zakonodaja spremenjena.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Se spomnite, kako je bilo ob rojstvu T-2 par let nazaj ?

Dogajalo se je celo to, da je folk naročil T-2 paket, pa so ulteteli SiOLovi tehniki in mami ki je bila takrat doma na brzino "pomotoma" zmontirali SiOLov paket...
In to sedaj, ko je zakonodaja "kao" urejena.

Kaj misliš da je dogajalo leta 98-2001, ko sploh ni blo zakonodaje ki bi ti preprečevala odpreti firmo ki bi imela za glavno dejavnost priklop tisočev na v osnovi piratsko pridobljene vsebine ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CoolBits ::

Na sam to, da nič nemorejo... ampak tudi skupno anteno morajo poštimat nazaj, ker ni njihova last ampak od lastnikov stanovanj. Imeti morajo SVOJO napeljavo in za njo računat priklop in odklop... ostalim pa pustit skupno anteno.

poweroff ::

Aha, zdaj razumem situacijo.

1. Stanovalci si na strehi bloka postavijo SVOJO LASTNO anteno in potegnejo SVOJ LASTEN kabel do stanovanj.

2. Potem pride CATV podjetje in namesto, da bi do stanovalcev potegnilo lastne kable, je uporabilo kabel stanovalcev: anteno odklopijo, CATV kabel priklopijo gor.

3. Sedaj so kar nenadoma kabli iz točke 1 postali "last" tega podjetja (oz. njegovega naslednika).

Ja?
sudo poweroff

CoolBits ::

Ja tako je blo pri nas in verjetno tudi v tem primeru...
In ko te odklopijo, ko nočeš več njihovih storitev ti niti skupna antena ne ostane pa čeprav bi morala.
No tko al tko je t-2 zdej :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5311341 (6915) Scorpy84
»

Telemach ukinja vse analogne radijske kanale

Oddelek: Pomoč in nasveti
409380 (6981) mat xxl
»

Telemch Blok Televizija Kabel prestrizen... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13723338 (18879) Mesar
»

kabelski operaterji in odklop

Oddelek: Omrežja in internet
131815 (1494) V-i-p
»

AMIS air Triple Play (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19724297 (12016) c5n9

Več podobnih tem