» »

Spolno nadlegovanje mladoletnice

Spolno nadlegovanje mladoletnice

Tovaris Stalin ::

Vem da je to primarno računalniški forum, samo se vseeno obračam na vas, ker vem, da mi boste lahko pomagali. Torej, stvar je sledeča...bom začel zgodbo od začetka.

Pred nekaj časa je kolegica(15) omenila, da je preko msn imenika spoznala fanta(izdaja se kot 16), bil ji je zanimiv, smešen, itd...naenkrat pa me vpraša za nasvet, ker bi jo on rad videl v živo, ona pa ne upa. Dobro, sem si mislil, da je samo sramežljiva in nič drugege...potem pa mi je povedala kaj bi rad ta fant z njo počel na prvem "zmenku". Deklica se mi je zasmilila, zato sem ji predlagal, da pomagam...naredil sem si nov msn naslov, prevzel identiteto neke 16-letnice in ga vpisal; slike sem mu poslal od enega ameriškega fotomodela, ki so prosto dostopne. Potem pa se je začelo...že prvi dan pogovora me je spraševal "a si kaj mokra?", "kako sem potreben...mi pomagaš?", "če se mi slikaš [vstavi poljubno perverzno stvar], te bom imel bolj rad", itd. Čez nekaj dni se je hotel z menoj tudi dobiti, da bi uresničila njegove fantazije...skratka, sumim da se za tem 16-letnikom skriva kak pedofil...vem tudi da moja lažna identiteta in kolegica nista edini punci, katerima to počne. Kolegici je začel tudi govorit, da se bo ubil, če mu ne bo uresničila želje, itd.

Zdaj me zanima kje lahko to stvar prijavim. Imam vse chat loge, telefonsko številko, ime in priimek, smse, njegove (razgaljene) slike, itd.

Obisk policijske postaje ali pa klic odpadeta, ker želiva s kolegico ostati čimbolj anonimna.

Hvala

Srachko ::

Ma policija tudi številko za anonimne klice. Sm jo zadnjič, ko sem pihal videl napisano na vratih avta, a si je nisem zapomno, pa čeprav sem 0.0 spihal.
I can see clearly now, the brain has gone...

Keyser Soze ::

Anonimno posreduješ na PP.

Seveda briši ven vse osebne podatke oz. podatke, iz katere je možno razbrati identiteto vpletenih. Če ne drugega lahko njemu nastavijo eno lepo past.

Druge opcije na žalost nimaš. Bi pa lahko rekel, da si dolžan ukrepati v tem primeru, ker če ne bo nastradala tvoja kolegica, bo pa katera druga. In deloma je potem krivda tudi na tvoji strani. =/
Da bi osebno obračunaval s takšnim človekom močno odsvetujem, ker ne veš kakšen profil človeka je to in kako daleč je pripravljen iti, da uresniči svoje fantazije.

Idealno bi bilo če je to kakšen pohoten najstnik.

P.S.: OK, lahko ga blokiraš. =)
OM, F, G!

hamax ::

A ni 15 ze prevec za pedofilstvo? Al je 16?
No, kakorkoli, poklici policijo...

Keyser Soze ::

Jp, je, glih preveč. Pa vseeno.

Če ima potencial, da zahakla kakšno 13-14 letnico ali še kakšno mlajšo, ga je treba mal opozorit, da se tega ne tolerira.
OM, F, G!

tattoo ::

Pomoje boš težko kaj dokazal oziroma če bo policija ukrepala bodo tudi zelo težko kaj dokazali s tem gradivom, ki ga imaš ti. Lahko jim samo to pomaga, da policija svojo vabo nastavi, vprašanje pa je če bodo šlo v to. Klic 113 je anonimen in mirne volje poskusiš. Tudi če boš na policijsko postajo stopil mislim da nebi blo nič narobe. Če nimaš zaupanja v ta organ (verjetno zaradi tega želiš ostat anonimen?) potem pa nevem...
Če pa bi rad vzel stvar v svoje roke, se dogovori z njim da se dobita na javnem prostoru, kakšen park al pa kaj in boš videl za koga gre. V primeru da je kakšen pedofil mu povej kako je na stvari, zraven še kakšno bejzbolko vzami...:)
Če te skrbi, pokliči raje 113 ali pa anonimni policijski telefon 080-1200 (najdo na najdi.si).

harvey ::

ANONIMNI TELEFON POLICIJE 080-1200

volkec ::

Klic na 113 ni anonimen, ker te takoj povprašajo po imenu in priimku in če jim ga nedaš te enostavno skenslajo. :)

Tovaris Stalin ::

Sem se pogovarjal s kolegom, ki je policist...rekel je, da takšne prijave ne morejo sprejeti, ker bi bilo možno, da se je punci ta fant nekako "zameril" in bi se mu samo rada maščevala :\

Bom zgleda moral zadevo sam vzeti v roke...s tipom sva se zmenila, da se dobiva v petek; za preventivo bom vzel zraven 3-4 kolege.

Da še povem, zakaj hočeva ostati anonimna: punca je tipu verjela, da jo ima res rad in mu tudi poslala kar nekaj osebnih slik in video posnetkov, sedaj pa se boji, da bi on dal te stvari, skupaj z njenimi podatki in telefonsko na internet.

Hvala vsem za pomoč...upam, da s tem rešim kakšno mlajšo potencialno žrtev

tattoo ::

Pazite kaj delate s kolegi, da mu neboste zob izbili potem pa vsi pijanino šli igrat =), malo pamet v roke kako se boste tega lotili, če je res kaki barabin pedofilski ga polomite tako da nebo vedo kdo ga je :D

blackbfm ::

Naivna punca pač. Se bo že naučila enkrat :)

Je pa res zanimiv da je kr dost bolestnga folka na netu. Jz sm šu ene parkrat za foro na IRC (ircnet, slovenski kanali) in sm se izdaju za nedolžno deklico 12 oz. 13 let staro. Fak kašne to folk piše. Najhušja je bla scena ko mi je nekdo ponuju denar da mu serjem/ščijem v usta in podobno. Ja sej men je blo smešn sam tole je že kr resno drugač no. Pa to te takoj ene 5 sumlivcov klikne v roku 10 min.

Daedalus ::


Da še povem, zakaj hočeva ostati anonimna: punca je tipu verjela, da jo ima res rad in mu tudi poslala kar nekaj osebnih slik in video posnetkov, sedaj pa se boji, da bi on dal te stvari, skupaj z njenimi podatki in telefonsko na internet.


V takem primeru takoj na policijo, skupaj z logi in ostalo šaro. Poznam primer, ko je policija lepo pobrala prijavo zoper tipa, ki je posnetke naivnih mladoletnic, ki so pred webkamero počele "zanimive stvari" dajal na en video site. Če ne drugega, na tak način zbirajo posredne podatke, ki jih lahko pripeljejo do kakega čudaka.

Pa tudi sicer predlagam, da probaš zadevo spravit skoz na policiji. Jaz bi jim kr veselo težil, poslušat morajo, zgubit pa nimaš kaj. Če pa že misliš, da je jemanje pravice v svoje roke pametno... ni. Dajte vsaj pazit, da ne bo kakega sranja - fizično obračunavanje odpade. Lahko človeka tud brez tega komot dovolj prestrašiš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

dolenska ::

ja vrjetno ima policija vzvode za take ljudi. bi se pa s policijo poizkusil zmenit, da nastavte skupaj vabo in enostavno uredite zadevo na tak način. ne ga pretepat, ker vas bo tožil in na koncu imel dobiček, vi pa zgubo. najbolje je da se nekako pogovorite s policijo. jaz vem da bi toliko časa težil da bi nekaj ukrenili.
ja na ircu se pa najde vsesorte ljudi. enkrat sem se prijavil kot mokra17 in v nekaj sekundah sem imel ene 15 oseb moškega spola k so me spraševal in nagovarjal k spolnim odnosom. zelo pokvarjen folk je na ircu. sem pa presenečen, da čakajo gor in jih je vrjetno še vedno veliko gor, ko pa vsi tako govorijo, da je irc zgodovina in da mladina ne gre več na irc. no očitno le ta še vedno zelo živi.

d0rK ::

Mlad al star, ko ga jebe. Nalomte ga.


Fraze ala "te bom imel bolj rad", "se bom ubil" so tko debilne da glava pece.

Zeberdee ::

Čisto tako, človeško gledano. Če nekdo govori o tem, kaj bi drugemu delal (magar prek irca), drugi pa ne reče, nočem tega poslušati, ni mi do tega... Je to spolno nadlegovanje?
Je to potem spolno nadlegovanje da ženski rečem, na kavi, kamor jo povabim (ali preko neta kliknem, ona more sprejet, ker drugače lahko klikne ignore), da jo bom nabrisal od zadaj?
Samo za primer, da gre res, za sestnajtletnega fanta - v današnjem medijskem svetu mu lahko samo zato, ker ga razganja, uničiš življenje. Punca pa sploh ne govori o tem, da ji to ni všeč, le da jo je strah ga videt. Ker bo potem mogla dokazati tisto, kar je govorila. Veš obe plati zgodbe?

Tovaris Stalin ::

Punca mu je že x-krat rekla, da noče ona tega in da jo naj pusti pri miru...kliče jo še vedno, na msnju tudi teži(ne upa ga blokirat, ker ji je na nek način povedal, da bo dal njeno telefonsko na net); sem bil zraven, ko se mu je jokala po telefonu, da ona ni taka in si naj najde drugo, ki bo za to...potem je začel z "lubika največ mi pomeniš...ubil se bom če ne boš prišla...daj ******* me še enkrat...". Sem v prvem postu zgleda premalo napisal.

V glavnem - poznam obe plati zgodbe, zato ji tudi hočem pomagati.

Zeberdee ::

MSN zamenjat in povedat kolegicam, naj ga ne da naprej.
Cifro zamenjat in jo dat le prijateljem.

PS. Še ali že?

Ali pa preveriš, če je tip res star 16 let. To ni nič težjega: Na katero šolo hodiš: V kater razred pa? Greš v šolo in pogledaš ter mu naviješ ušesa. Drugače pa na policjo.

Daedalus ::

Naj ga kr lepo blokira in ignorira. Če bo ti predrzen in bo karkoli objavljal, se ga prijavi policiji. Kaj je problem - maš objavo, maš grožnje, maš ime in priimek, na eni strani prestrašeno najstnico, na drugi prepotrebnega tipa. Zgleda kr jasen primer AFAIK. Samo lepo mu je treba povedat - če boš težil, bojo posledice.

Jebat ga, verjetno stari resda ne bojo veseli, če bojo zvedeli za nenavaden hobi svoje pridne hčerke, samo nekak se je treba težaka znebiti.

Lahko ga sicer tud nalomiš... če ti je zaradi kretena v posebno veselje meti kopico problemov s plavci. Your choice. Sicer pa so težave s takimi butli precej pogosta zadeva, smo tud kako sošolko tistih 10+ let nazaj spravlali k sebi, ko se je sekirala zarad "se bom pa obesu." Naj se obesi. Jaz bi mu na njenem mestu ponudil pomoč pri zbijanju stola spod nog, če sam nima dovolj jajc za kaj takega. Se bo hitro ohladil ob takem odnosu. Dokler pa se mu zdi, da lahko z izsiljevanjem kaj doseže, bo pa izsiljeval. Taki pizduni se vedno spravijo na osebe, za katere precenijo, da se ne bojo znale upreti manipulaciji in pol veselo izsiljujejo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

#000000 ::

To da ji reče da bi jo na..... nima nobene veze, stara pa je zadost da ji on lahko reče v bistvu karkoli, tisto da se bo ubil je pa tak LOL da glava boli.

Pomojem je kak zafrustriran smrkavc ker pedofili ponavad najdejo mlajše žrtve in so bolj pazljivi, nikoli niso težaki ampak vedno zbujajo zaupanje.

Recimo na fužinah je tip (50+) otrokom prinašal sladoled in sladkarije na igrišče ter jih vabil k sebi v stanovanje na ogled filmov.

Sicer pa imate Gsm cifro pa jo dajte magar policiji naj oni preverjo kdo je lastnik pa se bo takoj vidlo kako in kaj. Ampak za kaj tazga je treba zadevo prijavit.

Blum ::

dobi se v živo z njim. vse je dovoljeno pisat po msnju, tudi take stvari, ker ga je sprejela. če ga noče več se stvar blokira. pomoje je sam en mali "močni" pob lih iz pubertete malo in je potreben ko zmaj. dvomim da je to pedofilija. naredi "cako" pa ga prepričaj in obljubljaj mu nevemkaj, da naj si nabavi webcam. stem se nekako prepričaš... malenkost.. pomoje ni treba tolk galame delat zrd potrebneža... nevem če je pedofil.

Keyser Soze ::

Sem se pogovarjal s kolegom, ki je policist...rekel je, da takšne prijave ne morejo sprejeti, ker bi bilo možno, da se je punci ta fant nekako "zameril" in bi se mu samo rada maščevala :\

A lahko dobim ime in priimek dotičnega osebka. Bi mal zavrtel telefon, da mu vrnejo knjižico, pa gre lahko za varnostnika enega kioska.

Moj bog, kaj vse ne natvezijo eni. A je bla služba v policijo mogoče darilo za birmo?
OM, F, G!

blackbfm ::

Pomoje punca mal preveč komplicira, naj ga blokira, na njegovo cifro pa naj se ne javlja. In to bo to, big deal. V bistvu lahko zamenja SIM kartico če ji je že tok bed pa je. Tistemu tipu je pa pomoje samo preveč dolgčas.

Mercier ::

Za otroke so zadolženi starši. Čisto možno, da so zamudili pri vzgoji poglavje ali dva, ampak mogoče pa le niso kompletno nesposobni. Za nadlegovalce otrok pa so zadolženi, za začetek, policaji, kar bi starši morali vedet.

Ampak tole sem zaman pisal, ne?

BigWhale ::

To, zelo verjetno je en sestnajst letnik. Ali pa nekdo, ki je precej naiven. Ce je za slike fotomodela verjel, da je to ena najstnica... hehe.

Na policijo z njim, ce grozi z objavo slik in privatnih posnetkov na internetu.

Uros!no ::

Hm, spolno nadlegovanje prek msna? Ne se hecat, saj sam kot oseba odločaš s kom se boš pogovarjal in s kom ne.

Mercier ::

Pa, čuj, če te nekdo klicari po telefonu, najeda z glupostmi, nekaj grozi in ne namerava nehat, je to nadlegovanje. Če bi šlo za mojega otroka, bi ga ... ajd ... prijavil.

Tovaris Stalin ::

Tako...da še povem razplet zgodbe: v petek sta se tip in kolegica zmenila, da se dobita(ji je obljubil nekaj v stilu "grema na eno pijačo in te bom za vedno pustil pri miru"). Takoj, ko je izstopila iz vlaka je k njej pristopil tip, velik nekje 160cm, ocenil bi ga na 20+ let(po msnju se je opisal kot 180cm, 16 let). Ko je punca dala znak, da jo začne siliti v nekaj, smo šli tja, a je tip zbežal...smo dali tudi prijavo na policijo in upamo, da bo kaj iz tega. Tipa smo tako prestrašili, da je punco zbrisal z msnja, kliče in pošilja smse tudi več ne. Upam, da ne bo kakšna druga punca nastradala.

Bi objavil msn in tel. št., samo zaradi varnosti ne morem, ker me on potem lahko toži.

Še enkrat vsem hvala za pomoč in lp.

d0rK ::

Jao, kaksni luzerji so na svetu.

#000000 ::

Sam da ga niste uspel ujet al pa vsaj slikat-posnet to burlesko, da bi še mi imeli kaj od tega. :)

imagodei ::

Samo ste se pa problema lotili prav žalostno. Punca vsa preplašena, staršem ni upala povedat zakaj gre, ker je očitno tudi ona imela mal masla na glavi, ane - je pa že kakšno nagajivo slikico poslala na začetku, ko je bilo še "fletno". Ali pa na seksualne pripombe odgovarjala preveč "razposajeno". Potem, ko se je tip preveč ogrel, pa cela panika.

OK, ne opravičujem tipa, nadlegovanje in ustrahovanje je prepovedano ter kaznivo. Kljub temu pa nekak ni priporočljivo, da bi se po internetu na prvem virtualnem "zmenku" razkazovali pa bili preveč domači... Kar ne morem verjet, da je punca pri 15 tako butasta in naivna, da se je to šla. (No, ja, poznam tudi butaste 25 letnice, ki so se že na take limanice ujele).

Drugače pa - ne utrujat s "pedofili". Pedofil je nekdo, ki ga spolno privlačijo predpubertetni otroci. Pri 15 tvoja kolegica menda je že v puberteti?

Po svetu sicer varira starostna meja, do katere mladoletniki veljajo kot spolno nedotakljivi. V ZDA bi bilo nekaj takšnega, kot opisuješ, na zelo tankem ledu, verjetno že kaznivo. Evropa je glede tega (še) precej na boljšem. ZDA so bistveno preveč puritanske in tam se dogaja tudi, da 10-letnega bratca, ki se s svojo 8-letno sestrico igra "Zdravnika", vpišejo v evidenco spolnih prestopnikov. (To bosta imela lepo predstavo o spolnosti, ko odrasteta, kajne? :| )

Spolnost, če smo o njej poučeni, če si je želimo in če vanjo nismo prisiljeni, je na splošno nekaj izjemno luštnega in prijetnega. Na srečo se Evropa ter Slovenija tega (še) zavedata. Tudi zato je v Slo spolni odnos z osebo, starejšo od 14 let tretiran kot spolni odnos z odraslo osebo. Nobene pedofilije. Seveda pa gre tudi v tem primeru lahko za spolno nasilje ali celo posilstvo, proti čemur je treba nastopiti z vso resnostjo.

Je pa tako, da naivnost nikoli ne prinese nič dobrega. Kot rečeno, poznam odrasla dekleta, ki so se opekla s temle "online" datingom (poznam pa tudi zelo lepe in uspešne zveze, ki so se začele preko neta). Dekleta so vedno v slabšem položaju, ko na Internetu spoznavajo tipe, naj se to sliši še tako seksistično. Že pri običajnih zmenkih se lahko zapletejo s čudaki, bedaki in nasilneži. Internet z (lažnim) občutkom anonimnosti takšnim kljukcem ponuja krasno lovišče - najsi bo za otroke v primeru pedofilije, ali pa za naivne najstnice ter dekleta nasploh v primeru, kot je tale.

Tvoji prijateljici povej, naj bo v bodoče bolj previdna in zadržana glede osebnih stvari. GSM številke ter naslovi pač niso stvar, ki bi jih nekomu posredoval po 1 tednu virutalnega prijateljevanja (poleg tega se dajo dobit predplačniške SIM kartice, ki jih po potrebi odvržeš). Če se zmeni za kavo, naj s sabo pripelje prijateljico, s katero se lahko dogovori tudi za kak signal - če ji je kul, ji pomigne in prijateljica po 5 minutah gre, čez pol ure pride nazaj in skupaj odideta. Razne seksualne pripombe na MSN in v živo so prvo opozorilo, da nekaj ni OK ter naj se ji ne zdijo zabavne in naj nanje ne odgovarja, da bi izgledala bolj odraslo. Normalen odrasel moški, ki mu je všeč dekle, ob prvih nekaj srečanjih ne razmetava ravno s preveč pikantnimi pripombami. Se zavedamo, da normalne ženske to odbije. Zabaven se da biti tudi na drugačen način.

Z izogibanjem namigovanju na spolnost v pogovoru s tujcem se bo tvoja prijateljica tudi pokazala kot bolj zrela in če bi se začela nadlegovanja bo tudi brez slabe vesti o problemu spregovorila s starši.

Mal sem se razpisal, ampak mislim, da nisem preveč v temo brcal in ti predlagam, da ji pokažeš moj sestavek, pa naj malo premisli.
- Hoc est qui sumus -

Alexius Heristalski ::

Kljub temu pa nekak ni priporočljivo, da bi se po internetu na prvem virtualnem "zmenku" razkazovali pa bili preveč domači... Kar ne morem verjet, da je punca pri 15 tako butasta in naivna, da se je to šla.

Kaj pa "skurbane najstnice" na GZ? Tam je baje zelo "domače vzdušje".
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

imagodei ::

gz?
- Hoc est qui sumus -

Zimavc ::

Glasuj zame. Pomoje.

#000000 ::

OChack ::

raj za pedofile in podobne izprijence, poleg tega gre za spolno nadlegovanje
Int€l inside, IDIOT Outside

#000000 ::

Kje gre za spolno nadlegovanje ?

Utk ::

Mah to ni nič...v Bosni se spodobi, da ima punca do 18-ega leta vsaj dva otroka, itak da se morajo potem začet malo zafrkavat že pri tlinajstih. Samo poglejte si nike in druge napise na takih straneh.

Brane2 ::

Sem preletel celo temo pa ne dojamem pointa.

Kje so tu elementi kakega kaznivega dejanja ?

Da bi nekdo rad nabil nekaj lepega na ku*ac ?

Ali je mogoče to prepovedano, če si starejši od 20 let?

Ali pa je bistvo vsega v _kolegici_ ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

nastyboy ::

V bistvu je poba mož besede... in jo je (kot je obljubil) pustil na miru...

LP

poweroff ::

Takole je. Nadlegovanje (pretirano teženje in nagovarjanje na spolnost) je lahko kaznivo.

Prav tako grožnja z objavo osebnih podatkov (telefonska, fotografija) na internetu.

Če mu je jasno povedala, da ona tega noče, potem jo mora pustiti pri miru. Pretirano nadlegovanje ni OK.

Glede "kolega policaja" je pa stvar taka, da si ta policist res zasluži, da bi nekaj časa ceste pometal. On zagotovo ni usposobljen za pregon spolnih zlorab, vendar bi kot policist moral vedeti da imajo v policiji ustrezno usposobljene oddelke in kako jim posredovati tako informacijo.

Glede anonimnosti pa je stvar taka. Na določeni točki se je treba izpostaviti, vendar je policija pri teh zadevah zelo uvidevna in skrbna. Od njih taka informacija zagotovo ne bo ušla nikamor. Spoštujejo tudi željo, da o zadevi ne izvedo starši - če je to le mogoče. Če pa ni, pa tudi lepo povedo da to ni mogoče in kolegica se lahko po pogovoru odloči, da prijave ne bo podala.

Zato svetujem, da se v takih primerih najprej pogovorite s kriminalisti - neobvezno, brez prijave, potem pa se odločite ali boste podali prijavo.

Če kolegica potrebuje pogovor s kriminalisti iz oddelka za preprečevanje spolnih zlorab, sporoči preko ZS.
sudo poweroff

T0RN4D0 ::

Sej ne da ga zagovarjam sam samo res mi ni jasno kaj (oz zakaj nič?) take punce razmišljajo. Poslala par zanimivih slikic in filmčkov, si kr predstavlam vse skupi ja. Sploh po tem ko si pogledaš kakšno glasujzame/simpatije sceno, kjer so punce od 12 let naprej v minikah, dekoltejih do popka itd- ne vem, če prostovljno objavljaš takšen material in hočeš ob enem bit en takšen "daddys angel" frigiden potem je hrček v glavi najbrž na dopustu.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527519 (17266) Oldi
»

Anonymous se je lotil strani z otroško pornografijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13143003 (37082) Gregor P
»

Spolno nadlegovanje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17939859 (35036) Pyr0Beast
»

Spletni pedofili izkoriščajo nemoderirane forume (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17115537 (10403) Okapi

Več podobnih tem