» »

Telemach terja fotra za nenaročeno storitev.

Telemach terja fotra za nenaročeno storitev.

1
2
»

Brane2 ::

Aha, zdaj razumem situacijo.

1. Stanovalci si na strehi bloka postavijo SVOJO LASTNO anteno in potegnejo SVOJ LASTEN kabel do stanovanj.

2. Potem pride CATV podjetje in namesto, da bi do stanovalcev potegnilo lastne kable, je uporabilo kabel stanovalcev: anteno odklopijo, CATV kabel priklopijo gor.

3. Sedaj so kar nenadoma kabli iz točke 1 postali "last" tega podjetja (oz. njegovega naslednika).

Ja?


Ja.

Z majhnim popravkom točke 1:

Stanovalci so dobili obstoječi antenski sistem kot "standardno opremo" stanovanja v bloku v katerega so se vselili, saj je sam izvajalec gradnje poskrbel za to.
Ko smo se vselili v stanovanje novozgrajenega bloka, smo samo prištekali TV v šteker in to je bilo to. Vse je delalo, ker je bilo že postavljeno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

JohanP ::

Če prav razumem, je bil blok ob izgradnji opremljen z zaporedno antensko povezavo. Našli ste prvega ponudnika kabelske storitve, ki vas je priklopil na prve kabelske kanale, tega je prevzel drugi, tega Meglič in Megliča je prevzel Telemach.

Vsi so od začetka koristili obstoječo kabelsko povezavo. Tvoj oče je po tem, ko je bilo storitev potrebno plačevati mesečno zadevo želel odklopit. Zaradi zaporedne vezave do izklopa ni prišlo, ker bi očitno zaradi skritih razcepov odklopili vse na tej veji za tvojim fotrom.

Ali je Telemachov kabelski signal ta trenutek dostopen iz tega stanovanja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

Brane2 ::

Če prav razumem, je bil blok ob izgradnji opremljen z zaporedno antensko povezavo. Našli ste prvega ponudnika kabelske storitve, ki vas je priklopil na prve kabelske kanale, tega je prevzel drugi, tega Meglič in Megliča je prevzel Telemach. Vsi so od začetka koristili obstoječo kabelsko povezavo.


Tako je.


Tvoj oče je po tem, ko je bilo storitev potrebno plačevati mesečno zadevo želel odklopit.



V bistvu ne. On je podpisal pogodbo za storitev A pod pogoji X. Originalnega ponudnika je prevzel nekdo in začel ponujati storitev B pod pogoji Y, s čemer se fotr ni strinjal in poslanih pogodb ni podpisal. Hotel je le dostop do svojega osnovnega antenskega signala, ki ga je imel pred tem skozi antene na strehi po kablu, ki je temu namenjen- točno tako kot je to imel na voljo pred začetkom prvotne storitve -sprejem signala s skupne antene na strehi preko skupnega, temu namenjenega kabla.

Brez tega pade v paradoksalno situacijo: dostopa do TV signala nima, ker je ponudnik te storitve uzurpiral kabel, ki je skupno dobro, RTV naročnino pa mora plačevati. Pa tudi svojih anten ne bi smel imeti kar tako privitih na balkonu ( kazitev videza zgradbe itd).

Ni imel fotr nič proti temu, da nekdo ponuja svojo storitev po istem kablu, dokler s tem ne dela njemu glavobolov in moti tisti minimum, ki ga je imel prej.


Ali je Telemachov kabelski signal ta trenutek dostopen iz tega stanovanja?


V tem trenutku ne vem. Smo na SiOLu preko optike že nekaj mesecev.
Tik pred tem mislim da ne. MIsilm da je bil dostopen samo šibak signal/motnje z okvarjenega skupnega sistema.

AMpak mislim da ima sedaj TM tam svoje kable, potegnjene prek stopnišča, tako da tega sistema že itak verjetno ne uporablja več...
On the journey of life, I chose the psycho path.

BigWhale ::

Ja, na fuzinah je bila taka praksa, da so v celem bloku zbrali denar in kupili satelitsko. Investicija je bila ogromna, prisli so mojstri, potegnili nove kable (vsaj pri nas so jih) na strehi bloka zmontirali anteno in vso potrebno opremo. Tako je lahko cel blok gledal vse satelitske kanale, vsi so bili srecni.

Potem je prisel prvi kabelski operater (tam kjer sem bil jaz, je bil to takratni Kanal8), nataknil svoj kabel na obstojece kablovje v bloku in to je blo to.

Vprasanje, cigavi so bili kabli in kdo ima pravico do njih ni bilo nikoli reseno. Telemach je potem naknadno potegnil nov kabel do stanovanja.

Brane2 ::

Vprasanje, cigavi so bili kabli in kdo ima pravico do njih ni bilo nikoli reseno. Telemach je potem naknadno potegnil nov kabel do stanovanja.


To vprašanje ni bilo treba reševati, ker ni bilo nikoli sporno. Obstoječa instalacija je v lasti lastnika bloka.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Yossarian ::

Čl. 5 Stanovanjskega zakona v tretjem odstavku določa, da so tovrstne inštalacije skupni del in so v skladu s čl. 18 solastnina etažnih lastnikov. Po mojem mnenju gre pri tvojem fotru, ko so stanovalci pustili, da se lahko na te kable priklopi KTV, za posle, ki v skladu s čl. 29 presegajo posle rednega upravljanja, zato bi KTV ponudnik moral imeti soglasje vseh solastnikov. Če tega nima, seveda brez veze terjajo tvojega fotra.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5311429 (7003) Scorpy84
»

Telemach ukinja vse analogne radijske kanale

Oddelek: Pomoč in nasveti
409426 (7027) mat xxl
»

Telemch Blok Televizija Kabel prestrizen... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13723572 (19113) Mesar
»

kabelski operaterji in odklop

Oddelek: Omrežja in internet
131825 (1504) V-i-p
»

AMIS air Triple Play (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19724356 (12075) c5n9

Več podobnih tem