» »

ENERGIJA

ENERGIJA

1 2
3
4

hamax ::

Tio2. Pokazi nekaj konkretnega ali pa utihni...
Prosim, vsaj kaksno stevilko, enacbo, skico, nacrt, izracun, karkoli...

Khm, se nekaj.
Telo se je v vec generacijan navadilo na magnetno polje? Mislis tistega, ki kompas obraca ali
morda tistega, ki nam prinese glasbo v radio?
Verjetno bos spet rekel, da to nista enaki polji. Da skoduje samo tisto umetno. ok.
Elektrika se je malo bolj mnozicno zacela uporabljati v zacetku 20. stol. Torej dobrih 100 let nazaj.
To je tako na uc receno 5 generacij. In ti trdis, da se je v tem casu nase telo prilagodilo?

Azrael ::

>Ukvarjanje z radioaktivnimi snovmi je prekrsek ki

???

Ukvarjamo se z radioaktivnimi snovmi odkar ta svet, bolje rečeno to Vesolje stoji. Vede ali nevede. Ni samo uran, plutonij, ki jih poznamo vsi. Vsi elementi periodnega sistema imajo radioaktivne izotope, ki spontano nastajajo v naravi in so tako okoli in tudi v nas.

Tako, da res ne vem kaj je tu prekršek? Jedrska energija je najboljši znan vir energije pa še varuh svetovnega miru.

O fiziki in alternativah, ko bo tem alternativam uspelo spodbiti Zakone Termodinamike, potem se jih bo jemalo ekstremno resno, prej jasno ne.
Nekoč je bil Slo-tech.

whatever ::

Jaz se delno strijam, da obstaja možnost, da morda izkoriščanje EM valovanja in radioaktivnosti za pridobivanje električne energije morda ima efekt na globalno človeško mentaliteto. Lahko da so zadaj kakšni skriti parametri, za katere ne vemo. Ni povsem nemogoče.

A vendar - s PRAKTIČNEGA stališča nisi predstavil še ničesar, kar bi delovalo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

gruntfürmich ::

OMG ljudje dejansko verjamejo v free energy nemoreš vrjet kaj se ljudem meša. Kaj res zavračajo fiziko kot vedo znanosti? Po moje je fizika najbolj korektna znanost takoj za matematiko.

kako da ni free energije??? maš pod sabo eno veliko jedro raztaljene kovine (naj bi bilo), v kateri je veliko free energije. sonce te neprestano bombandira s free fotončki. še v ozračju bi lahko praznil naboje in tko dobil elektriko. tko da ne ti tu o nefree energiji.

in tudi fizika se od časa do časa spremeni in nam pokaže nove poglede in nova spoznanja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Tio2 ::

Odgovarjam na izracun 25 miljard kwh:

To je kar lahko in staro, E=c2m, kjer E je erg, m element v gramih, krat hitrost luci na kvadrat.
- c=300.000 x 300.000= 900.000.000.000, pretvori v kvadrat za centimeter/ sekundo, ker je hitrost luci 300.000 km/s = krat 1.000.000 = 9 krat deset na dvajseto
- m=1000 g vodika oz. H (edini, ki ne povzroca mutacij)

to je 9 x 10 na triindvajseto Erg

faktor pretvarjanja erg v kwh je 2,77 x 10 na minus stirinajsto

to da 25.000.000.000 kwh

materija je energija in energija je materija, ali so znanstveniki do sedaj kaj dokazali?

Tudi vse raziskave, ki so sledile jedskim reakcijam so to potrdile, energija in materija se izmenjujeta in predstavljata konstanto povsod. Energije ne ustvaris in ne unicis, jo priklices, shranis, ipd.

Mi kaj smo materija, energija ?

Bi rekel, da niti telo ni nase, pac gradimo ga s tem da jemo.

H
p.a. 1.00794
erg. Ion. EV 15.6
taljenje 13.95 °C
vrenje 20.39 °C
kriticna temperatura 33.18 °C
kriticni tlak 12.98 atm

Da ne bo kdo fantaziral, da je pretvarjanje hidrogena v prosto energijo tezka…

Kje so problemi clovestva???

lp

KaRkY ::

gruntfürmich:
Jaz sem bolj mislil na energijo ki pride iz ničesar kot je tisti cell nekaj ker tam piše da energijo jemlje iz človeške življenske energije.

Tio2:
Tvoj izračun ni čisto korekten ker moraš m(masa) imeti v kg c(svetlobna hitrost) pa v km/s. Sem sam izračunal in pride 2,7x10^13 sicer je še vedno veliko ampak manj kot ti govoriš. Pa še tota formula pomeni če bi celotno materijo spremenil v energijo bi pridobil tolko energije. Tako da z fuzijo dobiš veliko manj energije ven ker se pri fuziji spremeni iz mase v energijo manj materije. Če bi imel pri sebi periodni sistem bi ti lahko izračunal samo bi še mogo met maso devterija(Izotop vodika) in trilicija(še en izotop vodika).

kihc ::

Ja smeh, tipična šarlatanska fora, govori najprej o hokus-pokus zadevah, potem pa prebrisano vmeša še malo splošno poznane fizike in voila ... sam nažalost na tem forumu to ne vžge.

Enkrat je bil en podoben čarovnik na SLO1 v nevemkateri oddaji in je bluzil na čist identičen način.
x

Zgodovina sprememb…

• vrnil v prejšnje stanje: Ziga Dolhar ()

Izracun energije 1000 g vodika je tocen, izrazam se v cgs, saj so nove si kar komplikacije te variante, ki se je vedno uporabljalo. Z novimi si stalno mesajo pojme, sedaj zberejo eno, sedaj menjajo drugo, cez malo bo vse v teslih in cgs. Ne upostevaj tricija in devterija, naravni nacin pridobivanja hidrogena ne povzroca tega, ce ne v tako majhni kolicini, ki je naravi potrebna. Kasno periodicno tablico uporabljaste, ko mi toliko o triciju govoriste?
Ce kdo hoce imam kopijo - masson spa – originalna pac
ce kdo se to uci, naj si priskrbi vsaj geiger, tako, da si bo sam razlagal dogodke, pa razumel nevarnosti okolja.
- (dobis geiger sv500, nemski ddr, zgrajeni okrog ’80, samo beta ali gamma, za manj kot 100 eur, dobis geiger/ relevator particel ram 63 (rabili so ga v osaki ’90) alfa+beta+gamma za 150-200 eur, po mojem je dobra investicija za malo denarja, pa so modeli stari in precisni, zal novi ne delajo, kupi jih vec in preglej jih………oj)
ze ker je formulca kar takole osnovnosolska, zakaj je ne znanstveniki izvedejo?

Ker je to patentiralo ze velika kolicina ljudi.

V tem primeru je prisel stric sam, tam iz zahoda, pa bogato olepsal zivljenje nekoga, ki v zameno je moral molcati.

Da bi bralec razumel optiko joecell navedem naslov http://sslabs.altervista.org/, kjer je skupina raziskovalcev dokazala na razne nacine naravo “orgona”, ter nastela raznorazna imena, ki se mu v raznih kulturah in jezikih daje. Med temi so nastete tudi fizicni pojmi. Od kar vem so to rusi poimenovali kinetsko mizenje…. Pa se ne spominjam, samo spomnim se, da mi je kolega povedal, da kdor je o tem kej vedel, pa ni smel, zgleda, da so mu poslali “oblak” raka v hiso in ga spravili na tak nacin.
Tema je razvita bodisi v anglescini kot v italijanscini, vendar bi podcrtoval, da je ital. Slog postavljen v sladkem stilu, zveni nekje romanticen in iluministicen. Pri tem “umetniki”, ki so teks pripravili, podcrtujejo naravo energije, ki se v celici nabere – elektronegativnost/pozitivnost.

Kar se mene tice bos v naravi dobil particela alfa, beta in gamma. To sestavlja kar je nam materialno dostopno.

Kar se v joecell nabira je elektronegativnost (za kar skoro vsi bralci vedo, vendar je to premalo), zivali od tega zivijo, bistri ljudje jo uporabljajo.

V turciji je ze nekaj let ustanovljena tovarna za proizvajanje h3o, oz h2o (h3oh) + e; od kar vem proizvaja pitno vodo, zgleda, da so v tem vpleteni americani, turki, indija in izrael – sicer bi nacrtovali vodovod ki vodi iz anatolije vse v izrael (mislim, da so ga ze skopali pod irakom, medtem, ko saddama nadlegovali) ter v indijo.

Zgleda, da se ljudje tamdol iluminirajo, tukaj pa ni ravno ista stvar.

Spominjam, da je nov. 2007 vatikan javil, da bo z nominacijo ogromne kolicine eksorcistov “zapodil” slabe duhove z italije, ker se hudic pojavlja…. (njihove besede) – eksorcisti niso drugega kot visoko uceni znanstveniki, katerim pride naucen dogma.

Potem je kitajska imela prav, ko je februarja javila, da izrael, amerika in tibet se bavijo z eksorcizmom in po tiho sirijo smrt pa hudica, ….. Lepo eden se ti v obraz smeje, ker ne razumes kaj tebi zares dela.

Nekje feb so americani v blizini hawajev storili pocit “nori” satelit, ki je dve leti taval v zemeljski atmosferi.
Koliko krogov zemlje je tisti satelit naredil?
Zakaj je bil se kar poln hidrazina? – ker tisti hudici radi imajo, da se v ozonosferi-atmosferi tvori no2 – to je cabala
noben znanstvenik nima zadosti pojmov, da bi logiki stare vede sledil, tako, da po analizah sigurno ni bilo kakih radiacij ali x zarkov…

Vesel sem, da stvari res delujejo, potem, ko je logika joecella malo bolj dostopna vsem, bi rad omenil, da je isti nevarni nacin pridobivanja energije prisoten v:

- cerkev – menih postavi kozarec (pozlacen) v temo, ga za teden pusti, da se nabere elektronegativnosti, ob nedeljah, pa zlije notr mal vode al vina in to pokaze gospodu… sicer bi rekel, da je elektronegativnost prosti hidrogen, ki se je v subjektu nabral, s tem, da ga izpostavi soncu ga duhovnik pretvori v prosto energijo, ze ker zlato razkraja helij v elektrone, in segreje monoatomski vodik (je stara pravljica)
- hidroelektrarne bi potem mogli zapret, ker tvorijo magnetno polje isto kot je za joecell
- zivali nabirajo v kozuhu
- sprehajaj se po ljubljani ali tvojem mestu in poglej koliko naprav za lov elektronegativnosti je
- elektronegativnost je povsod in se izmenjuje

Zakaj so joecell (vsaj pri vas in to zveni zelo zanimivo…) cenzurirali?
Ker v alkimiji predstavlja luci-fero oz hudica, oz luc in zelezo, ce to prevedes v slov.

L a z e j o z e!

Potem ne bi smeli postaviti niti kozarca vode v naravo….. Hudici se javljajo, glave bodo padle, he…….

Poglejte koliko joecell je okoli vas, to sem od zacetka hotel povedat. Furbasti ljudje vam pod noso pobiraj vire energije, ker tega ne veste. Pa je joecell kondenzator, umetnina, skrita, da jih ne bo kdo videl… … …

Iluminacija je bila zopet razsirjena pred nekaj leti.

Tisti gospodje, ki nimajo nobenega interesa, da bi normalni ljudje prosto ziveli, so kar dobro pomislili, da je treba kar vsem mozgane sprat.
Kako?
Psihofarmakologija se siri, pa ravno na najslabse nacine. Pred mesecem je it. Podpisala ameriski sitem uporabljanja drog, ki bi unicile spomine ljudi. Ljudi navajajo na te bombe tako, da jih v tisini vsem podeljujejo.
Da bi lahko imeli prosto pot, so v it. Med leti 2002-2005 izvrsili “program prisma”, v vseh solah so (brez, da bi starsem javili) podelili vprasalnike dvomljivega znanstvenega izvora od katerih naj bi prislo ven, da 9, 1% otrok bi moglo jemati psihofarmake.
Med temi leti so spravili 6000 ljudi na raznorazne nacine, vsekakor lokalizirano, mrtvi pa gredo naprej…
berlusconi je podpisal dokument, v katerem vstopi v veljavo zakon, da bodo otroci prisiljeni to delat, tako, da ce se starsi ne bodo strinjali s tem, bo lahko otrok vzet od socialne……..

Perejo mozgane; ker se bojijo! Ti ljudje so ravno ponoreli, tako, da predstavljajo degenerirano varianto znanstvenikov, ki na vse nacine hoce raziskovati naprej….. … … … …

No, ce kdo pravi kej patentirat, naj dobro pomisli. Odlocil sem se, da bom denarja nekaj naredil, pa to bo za antipsihiatrijo, uniciti je treba na vse nacine tiste eksorciste.

Antipsihiatrija meni, da je psih. Nova loza eksorcistov, ker odprtim ljudem pobirajo luc, magnetizem, elektriko in se pri tem znatno igrajo.

Psihiatri so prijatelji tistih, ki se z uranom bavijo, pa s farmakologijo, pa prodajajo fotovoltaicne sisteme (ki so vsi od shell co. – busheva znamka) in pri tem nacrtujejo, kako bodo stvari razsirili in naprej tihotapili.

Me imaste za norca ali se tega ne zavedate? – resnicno sprasujem

Spomnil bi, da je tudi slo pritekla na pomoc amerikanom v iraku (fr, d pa ne? ) in pri tem sodelovala pri nekonvencionalni vojni, krsila je svobodo ostalih s tem, da se je tega udelezila….
…. In zdaj kaj imaste od tega? Onesnazevanje, komercialne zgradbe iz cementa in stiropora, zastonj radiacije…evropo
…medtem, ko se voditelji te operacije kar fino krohotajo za mizo, in nazdravijo na vecno zivljenje!

…kmecki punti so prisli zaradi stare pravde, to bo vsem znano, … … kaj je stara pravda?

Na zacetku sem mislil, da bo kar lazje kaj o elektriki poblekat, da bi potem sli analizirat raje kemijo prisotno npr. V martinu krpanu oz. Alkimijo, npr. Levstik je bil med temi (lahko bi potem nasteli tudi ostale…), vendar je bil med tistimi alkimisti, ki je najvec in cimboljse to razlozil, odlocil se je za najvecjo investicijo: otroke.

Recepte alkimije ne dobis v bukvah, razberes jih iz pravljic, ki so tebi poznane,
stara pravda, stara pravda,
stari so to ze znali, ker niso bili cisto tako slepi kot mi, pa so bili hudicevo bistroumni, nasi kmetje!

Clovek je hudic!, clovek je luci-ferro, oz luc in zelezov oksid, spomin, to so ze od davnega znali, nasi potomci.

Kdor je patentiranje ustvaril je znal, da se bodo ignoranti za tem klali.

Kot se psihofarma. Siri po netu, tako bi lahko potom radia ali tv razsirila kar bi hotel, pri tem pa razbrale kar imamo v mozganih. (lani so odkrili celice, ki v nasem telesu regulirajo telepatijo, pa jih zaceli izolirat)

Edini psihiater dobej je psihiater mrtev, zato zapomni si, da se jih bos dalec drzal in se zraven informiraj kaj delajo!
Psihiater je kot merkurij, ker ti spije duso, …. Ah ja, kaj dobimo naravnega v idriji?

Ni treba misliti na kar je umazanega, danes je tega prevec in povsod.
Nova generacija je tista, ki bo starim papezem pobrala oblast, tako je pisano in ni potrebno, da se temu upirajo.

Dajte to fino prestudirat, ker je z mojega vidika slovenija se lepa in zelena,

Pa dajte se krsko pretvorit, saj ni treba se s polonijem igrat, vse najboljse curie!

Nic nisem navedel za energijo? To kar sem pisal kaj je?

Prosti vodik kaj je? (je zastonj varianta za vsakogar, ki bo zelel ciste mozgane in energijo)

Ne ves kako ga stokirat, reci bolje!

1 gram paladija pri 80°c lahko vsrka kar 900 g vodika, pri tem bi omenil, da je se kar precej kovin, ugodnih za te namene (zlato, srebro, zelezo, cobalt, vanadij, wolframij, …………. )

1 gram paladija se tezko pokvari, je h-reverzibilen,

Za 1 g paladija pa 1000 g vodika, ki ga bos lahko tudi pocasi nabiral in se izolacijo, bos posteno potrosil se manj kot za joecell oz 50-100 eur.
Imel bos energije za vekomaj…

Poskrbi ugodno izolacijo, to pa si kar sam poskrbi, je sicer najtezja stvar, ane? – ne bom tega razlagal

Hocemo drugih 10. 000 in vec nacinov za pridobivanje energije po zelo nizki ceni ali pa za ca. Nula?

Za tiste, ki zavracajo osnovne fizicne in kemicne formule:

Ne plezajte se po steklih, najprej te naucijo, kako bi lahko svet deloval zastonj, potem ti kar vse izdelas in kompliciras, ne zavedas se tega, da imas stvari cist pred nosom…..

Raje bi kej o alkimiji povedal, npr. Zgodbico o cebelici, elektro-magnetno polje, delujoce po dolocenih frekvencah, ………. Ta je pa zanimiva……

Pa ne obstajajo carobniki, obstajas samo ti, pa delaj kar hoces v avezi z moralo in naravo, nic drugega noce gospodar od tebe, ne trudi se, ker je boljse zate,

Sila je stari observator, ki te v tisini gleda, pa caka, … ker te bo, ti je to ze povedal….

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Kaj ti vse mešaš skupaj v enem opisu. To niso le le jabolka in hruške, to so atomske bombe in burek.

Tole ni niti za v ložo. Bo treba na SloTech še eno temo naredit v stilu: "saj ni res"

Ni tako, dzinks63, varianto, ki javljam vzame v postev vecja skupscina znanstvenikov, ker zgleda, da je takih kot mene se kar prevec. Taksne mravljice, ki so bogato delale, pa od tega bile zafrkavane. Sicer denar, ki sem ga za takse dal je sel zaradi norih politikov/znanstvenikov/whatsoever v zelo slabe investicije.
Po eni strani sem v "ignoranci" tudi jaz tega kriv in se tega zavedam, vecina podjetnikov se zaveda, da jih kdo za nos vlece...
Konkretne razlage dobis na strani (te so v ital) www.ccdu.org, ki je del intenacionale druzbe, ki deluje za cloveske pravice - sekcija mentalno zdravstvo.
Proti meni lahko kej reces, proti njim NE.
Tisti, ki se upirajo temu so le 0,X %, tako, da sploh ne tezijo degenerirane deklaracije.
Za kar vem so moje besede boljse razlozene v angleski verziji
- Citizen Commission on Human Right International (stavi v iskalnik)
avtorji zgleda (sem si prebral it. verzijo) da izpopolnijo celotni psihiaterski profil in pri tem razlozijo kar se po tiho dela..... to je predsednik drustva javil.

psihiatri nocejo zastonj energije... ... ... ... ...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tio2 ()

nurmaln ::

Me imaste za norca ali se tega ne zavedate? – resnicno sprasujem

Da. Za norca te imamo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Ne, nurmaln, ti imas samega sebe za norca ker ne dokazujes tvojega uma…

Vsenadolgo sem razlozil, da je poskus, ki ga kdo naredi namesto tebe, zate nicen, ker stvari ne dozivis.

Nekaj konkretnega, ki lahko vsakdo izmed vas proba je tale eksperiment::::

COGITO ERGO SUM

S tem je Kartezij v “Principia philosophiae” javil nedvomljivo sigurnost, ima samega sebe kot misleci subjekt.

Kartezij je menil, da edina metoda zato, da razlocis dobro od slabega je, da vzames v postev, da nihce ti ni povedal od kje si in kaj si. Po tem sklepanju je dognal, da se tu ustvari dvom.
“Metodski dvom”, kot ga je poimenoval, vzame v postev prvo operacijo, oziroma dvom.
Dvom je negativen, zato bi mogli najprej postatiti dvom za vse kar znamo, torej ne upostevati nasega poznanja.

Kartezij je menil, da niti matematika se temu ne izogne, ker je ne upostevas.
Hipotiziral je glede “zlobnega duha”, ki nas nenehno vodi v DVOM, tudi na to, da obstajamo. Ko se je to doseglo, se pojavi HIPERBOLICNI DVOM, to se pravi, da ste mentalno dosegli najnizjo tocko, ki si jo lahko clovek zazeli.

Na prvi pogled, torej, za cloveka ni nobene sigurnosti.

Vsekakor, da bi ta “zlobni duh” obstajal, moras tudi ti obstajati, ce tebe ni, potem tudi njega ni (svet je resen (sumevc))

Do sedaj ni se dokazano, da bi bil CLOVEK materia, pac z njo si pomaga, o njej, zraven, pa ne ve zares se nic. . .

AMPAK clovek je gotov da obstaja, ko ima dvome, oziroma COGITA, pa kar naprej v neskoncnost…………..

(interpretacija v sl-stilu it/wiki/cogito ergo sum)

….dodano:

Ves kaj mislim, da so stari fotri kej boljs kot novi papezi…

“ESCOGITO ERGO SUMMO”. . .

LP

gumby ::

A že imaš kak delujoč primerek, ali misliš samo nabijati v tri krasne?
my brain hurts

kihc ::

Vse skupi spominja na:

Panoramix

Panoramix

... Panoramix je nabiral belo omelo z zlatim srpom, saj je le tako imela čudežno moč (najbrž zaradi elektronegativnosti v srpu?), ter iz nje kuhal čarobni napoj ...
x

... In ti trdis, da se je v tem casu nase telo prilagodilo?

stevilke fizicno in mentalno bolanih ljudi ne bi tega dokazovalo, nase telo komaj zacenja upostevati genetske ukaze, ki menjujejo nas DNA.

kar se dogaja danes je, da zdravstvo ne more nic proti temu.

do leta 1900 se ni uporabljalo medicinskih proizvodov, zemlja je imela okrog 7,8 Hz
danes uporabljamo medicinske proizvode v prevelikih kolicinah, zaradi elektricnih naprav ima zemlja nad 12 Hz - to znatno upliva na nas organizem

onesnazenje v nas le tezko merimo, ker so razlike pospesene od tega, da smo vsi drugacni

onesnazenje nase pameti ni mogoce meriti , vsekakor bi lahko v tem primeru vzeli v postev kronicni primer:
light-clovek, ki se zgradi hiso iz samo aluminija, se bo isto vedel, kot ostali?
medium-clovek, ki gre zivet v jamo, bo enako mislil, kot ostali?
strong-clovek, ki je v blizini samarija, se bo isto vedel kot ostali?

kaj pa za uran?

nenurmaln clovek to zna, to se pravi vsi a nurmaln ne...

Ziga Dolhar ::

(A "Kartezij" je slovensko poimenovanje Reneja Descartesa?)
https://dolhar.si/

rekel bi, da je zlati srp simbol znanja, po grski mitologiji naj bi se znanost razsirila dol z olimpa po ljudeh in jih znatno spremenila. Clovek od takrat naj bi se cutil "visji" kot narave...
...tudi Preseren je nekaj pisal glede goljfive kace, oz znanosti, oz ucenosti (v simbologiji je kaca simbol ucenosti)...

..panoramix obvlada znanost in se pri tem korektno vede do vsega, ker je star. Dolga brada dokazuje njegovo dolgo znanje...

...ali ni bil loncek zelezen, ne pa zlat kot v sliki?...
...zakaj zelezen , okrogel (simbol stvarstva), pod ognjem, z vodo
...to nekje spominja na stiri elemente

smckov pa koliko je bilo?

Granit je uranova roda. Ena tona granita vsebuje gram urana. Ruda je revna, ampak za FBR, bi se je tudi splačalo izkoriščatii, če ne bi bilo drugega.

Granit so veselo uporabljali že v 19 stoletju za tlakovanje trgov in cest, pa tudi kakšno stavbo so postavili iz njega, da o ladijskih balastih iz granitnih skal ne govorim, saj se je uporabljal za to že v Antiki.

Tako, da...
Nekoč je bil Slo-tech.

(A "Kartezij" je slovensko poimenovanje Reneja Descartesa?)

ja, on je

WarpedGone ::

Tio2,

Ko človek začne resno jemat otroške stripe je skrajni čas za alarm.
Tole je loža, tko da lahko prosto nadaljuješ ampak kake konstruktivnosti raje ne pričakuj. Resnično upam, da je glavni problem švoh komunikacija ker sicer ...
Zbogom in hvala za vse ribe

uran se uporablja (kar se evr tice) ze od leta 79 a.C., dobili so ga v keramikah v Neaplju.

naravni uran ni nevaren, ce pride takole uporabljen.

ce bi hoteli kontrolirane jedrske reakcije, potem bi lahko vzeli K ali Na, samo, da po tolikih naravnih nacinih, ne bi uposteval urana kot energetski vir, raje ga uporabit za nekaj bolj koristnega

monoatomski hidrogen dobis v vsaki kislini, zbrat moras dobre in po ceni katalizatorje, njegova eksplozija v energijo pri ca. 30°C pa ni nikomur problem. Problem obstaja v tem, da ze vodik curi skozi en Pyrex, prosta energija pa kar laufa.
V tej igri Hidrogen-elektroni-fotoni bi lahko upostevali Panoramixevo elektronegativnost, saj vedno o istem govorimo.

Tio2,

Ko človek začne resno jemat otroške stripe je skrajni čas za alarm.

Mnenja sem , da si nisi ogledal navedene www stranice,
posteno nimas nobenega interesa, da bi kdo to vzel v postev in to silis,
ce niso tile problemi clovestva, potem ne vem, kaj bi ti rekel.

Posteno je treba vzeti v postev kar najvaznejsega imamo, otroci predstavljajo brezmadeznost in fantazijo, nihce se jih ne sme dotikat.
Cista energija bi njim zagotovila srecna leta.
Cista pamet pa veselje.

problem je ravno v tem
čiste energije nimaš, razen če znaš predelat nakladanje v čisto energijo

pozvalo te je že kar nekaj ljudi v tej temi da proizvedi t.i. "čisto energijo" iz vode, zraka, hrčkov... pač karkol že razlagaš v kilometrskh postih
reakcija je vedno samo še več nakladanja s tvoje strani

jest vrjamem da mora bit v tvojem svetu res hudo
get help

problem je ravno v tem
čiste

ne imej za norca ljudi, kdor je razbral kar ga zanima je tisti, ki ima izum,
ne vem,... pojdi Panoramixu malo fantazije kupit...

Naravni uran ni nevaren.
?
Hmm ali veš, da obstajajo naravni fisijski (uranovi) jedrski reaktorji? Narava jih je ustvarila sama.

Eden je Oklo v državi Gabon, je sicer neznatne moči, toda dela po istih principih, kot ti ki jih je ustvaril človek.

Ravno tako nastajajo razpadni produkti, tudi plutonij. Res pa ga je malo le okoli 30kg v celotni zemeljski skorji do globine 300m.

Torej tudi narava sama lahko sproži in vzdržuje kontrolirano jedrsko reakcijo fisije. O fuziji pa je itak pred nami, ITER šele mogoče bo, zvezde pa so že milijarde let. Najbližji približek, toda še vedno zelo slab približek zvezde, je bomba H, samo ta se prižge in ugasne v delčku sekunde. Kje so šele milijarde let stabilnega delovanja.
Nekoč je bil Slo-tech.

Govoris mi o saturaciji, seveda to sama zemlja dela. Govorilo se je o majhnih procentih urana v granitu, tudi toplota je majhna kolicina, saturacija je ogenj.
V toploti je lepo biti, v ognju ne.
Skromne kolicine uranovih radiacij ne bi rekel, da slabo delujejo na nas, le naravne.
Kraski kamen je bogat s torijem, ki je ravnokar "dedek" urana (u-plutonij se v njem zbirata/tvorita), pa ne bi rekel, da so na Krasu bolani ljudje, rekel bi, da so se karle krepki, pa je torij tu od vekomaj, da se razumemo.

Bomba H pa ni priblizek zvezdi, je priblizek energije, ki jo zvezda oddaja...

Kako se pa sliko iz racunalnika vstavi v odgovor?

Skico sitema za pretvarjanje soncne energijo bi moral postavit, pa ne gre...

>> Kako se pa sliko iz racunalnika vstavi v odgovor?

1. sliko shraniš nekam na net in si priskrbiš njen URL
2. ta URL vstaviš v svoj post

Ziga Dolhar ::

Vržeš na shrani.si in nato povezavo prilimaš na forum.
https://dolhar.si/

Crimson_Shadow ::

Kritičen um "my ass".

Čisto tako laično mnenje.

Vsi generatorji štroma (approved by known physics) niso nič drugega kot, extraktorji energetskega potenciala, ki z procesom uničevanja materiala dosegajo energetski potencial, ki je seveda manjši od 1.

Kako sploh lahko trdite da ni možen obraten proces, ko pa velja trditev, da se enegija ne da uničiti in tudi ne pride iz nič, pri tem pa mirne duše pozabite, da je celo vesolje na kvantni ravni, v stalnem gibanju!

Patenti in "free energy" pa niti pod razno ne gresta skupaj, ker te bodo "energy providerji" prej "zaklal", da bodo še naprej višal cene nafte do $200 in prodajali "meglo" oz. elektriko (v dobesednem smislu)

Dokler taki "patenti ne bodo javno dostopni vsem" do takrat bo svet furan z nafto in z "destruktivno" elektriko.
We create worlds

Navedeni sistem vzame v postev soncno energijo kot vir pridobivanja energije:

A je zlata ploscica
B je npr. cink
C je faktor proizvedene erg.

Uporabljena struktura bi bila iz stekla in bi delovala pod cim niznjim tlakom (kolikor utegnes)

Je znano, da nekatere kovine in tudi nekovine imajo sposobnost razcepiti luc na elektrone, v tem primeru je to zlato.
Na znanje je treba vzet, da z 1 gramom zlata lahko pozlatimo do 30 mq povrsine – v navedenem primeru vzamem v postev polno zlato, da ne bi voltaze spreminjal.

Akceptor je cink, ki privlaci elektrone.

Voltaza zlata je + 1,498 V
Voltaza cinka je – 0,76 V

Ena celica bo voltaze imela +1,498 V + -0,76 V = ca. 2,2 V

100 CELIC bo imelo voltazo 220 V, ker bomo med seboj povezali celice po Voltaicnem sist.

Amperazo doloci povrsina, ki sprejme luc. Elektricni tok se tvori na sledeci nacin:

Helij se razcepi na prosti Vodik: 4H …=… H, H, H, H

Znamo, da monoatomski vodik se pri ca. 30°C dekomponira v prosto energijo, elektrone.

C izraza energijo, ki bo vsak dan s soncem ozivela.

Voltazo in st. celic bomo dolocili tako, da bomo upostevali voltazo, ki jo vsak element ima. (prva razlika v elementih)

KAR JE VELIKO, JE LAHKO TUDI MAJHNO.

Shranjenje erg. Pol ni problem, zdosti se s superkonduktorji prefockat…

lp

W1: popravljena slika

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

slike ne bere, vsekakor navadna skica za prikazanje fotoelektricne aktivnosi, stran:
http://s311.photobucket.com/albums/kk46...

Patenti in "free energy" pa niti pod razno ne gresta skupaj, ker te bodo "energy providerji" prej "zaklal",

si prav tako gotov, da je kdo, ki free energy providerje skusa zaklat?
nisem se za nikogar slisal, da bi cisto energijo delal, pa bil "odstranjen"

glej, lahko to vzames v postev ali ne, vendar so znanstveniki le lutke alkimistov
alkimisti so pa tisti ljudje, ki so materijo razumeli, ali bolje receno je materija razumela njih

elektroni in energija bodo vedno delali kar clovek hoce, to je inteligenca
inteligenca mora vzeti v postev matematiko, ampak matematiko narave: pozitivno dejanje privede do pozitivnega povratka,
negativno do negativnega

potem, ko sem nekajle alkimije razumel, mislis, da me bo kdo sploh tikal? Mislis, da me ne nihce "nadzoruje",
mislis, da me sploh pojem smrti prestrasi???

SI SEDES NON IS

umetnost je energiji zakon..

hamax ::

Tio2 > alkimisti so pa tisti ljudje, ki so materijo razumeli, ali bolje receno je materija razumela njih

Prosim razlozi...

> elektroni in energija bodo vedno delali kar clovek hoce, to je inteligenca

A dej no. Elektroni bodo delali to, kar je za njih najbolj ugodno. Ce jim clovek da primerne pogoje, jih bodo zagrabili in nic drugega... Enako je pri energiji...

>pozitivno dejanje privede do pozitivnega povratka, negativno do negativnega

Dve negativni pa do pozitivnega, ali kako drugace?

>potem, ko sem nekajle alkimije razumel, mislis, da me bo kdo sploh tikal? Mislis, da me ne nihce "nadzoruje",
mislis, da me sploh pojem smrti prestrasi???

Ne razumem kaj si hotel povedati. Sorry.

Tio2 > alkimisti so pa tisti ljudje, ki so materijo razumeli, ali bolje receno je materija razumela njih

Prosim razlozi...

...ja, kar lahko je......, ce bi se to dalo kot bombone prodajat, ne bi ostali kar tako zapuscali idej, nervozno, ker jih nihce ne razume, pa sam stvari, ki te privedejo do denarja te sprasujejo....
...ta je ena izmed cloveskih bolezni...
...da bi uvajal v to filozofijo, bi najprej postavil vse v dvom: kdo tebi garantira, da kar znas, je sigurno in tocno?

Pri tem bi se mogli spustit v logiko cloveka kot bitje:

-sestavljajo ga elementi, ki po mnenju nekoga ne "mislijo", po mnenju koga drugega "mislijo".
Da bi prisli do tega, da mislijo, bi najprej uposteval to, da so vsi drugacni, ampak vsekakor varianta hidrogena, ki predstavlja v lestvici tocko 1.
Po kvantistiki "dihajo" elektrone/alfa/gamma s tem, da se napolnejo energije. Delujejo kot kondenzatorji, ko so polni spustijo energijo pod uplivom zunanjih in lokalnih faktorjev.
Potem bi jih lahko "narisali" kot kondenzatorje.
Mi na isti nacin smo kondenzator, ki ne vsrkuje erg na tale nacin, pac potrebo ima bolj kompliciranih reci, elementi se ne sprehajajo po svetu, tako, da se ne "jonizirajo" z vsem, kar jim v roke pade, brezmadezni so se, ker samo njihove funkcije upravljajo.

Ce bi se povrnili v prazgodovino, bi lahko upostevali, da je clovek zivel v ne samo prosti naravi, ampak zamisliti si je trebe scenarij: nihce ni se kopal kovin, tako, da so se kar od dalec blescale (tiste na povrsini).

Opica se je tamle sprehajala, cisto prosto pamet je imela...

Opica je najprej spoznala ogenj,... nekatere opice.
Tista opica je po spoznanju ognja,ostala ista kot ostale opice?

potem, ko je tista opica ogenj uporabljala na vse kar je vidla, ker je mogla to "eksperimentirat", pa sezgane stvari po lastni volji vohala.
Je ostala ista kot tiste opice, ki so ogenj samo opazovale?

Tista opica je, potem, ko je sezgala polovico gozda kjer je zivela (ker je to morala testirat), ostala vedno ista kot ostale opice?

Potem, ko je ta opica razumela, da lahko dolocene svetlikave reci, ki se tupatam pojavljajo, raztopi/pretvori,
je se potem ostala ista...?

Mislim, da so opice zacele misliti malo bolj progresivno, ko so se z bakrom zacele igrat. Baker, prvi bolj obstojeci element, ki je opici zacel zagotavljat hrano in sigurnost...

Tista opica ni bila vec taksna, pojavljale so se nove volje, ki so bakru znacaj.
RA, tako imenovani Bog sonca, seveda se je kar dobro svetlikal, ali kot baker, ali kot sulfur,...

to je sicer trajalo se kar let...

Tako naprej se pojavi zelezo; pri tem se bomo zaustavili, tudi ker zivimo se v tej dobi.
Da bi razumeli jonizacijo opice z zelezom bi rad navedel primere:
- joe cell je serija zeleznih rink ena v drugi
- prvi kalkulator je deloval s "spominom", ki je bil serija
rjavelih zeleznih rink ena v drugi
- pri analizi crop circle so ugotovili, da je zemlja, kjer
se rinke pojavljajo, bogata++ z zelezovim oksidom
- nase kri nosi zelezov oksid
- !"nekateri" gradijo spomenike z zeleza (brez estetike), da bo potem rjavel...

...rekel bi, da predstavlja zelezo spomin, pa ne samo, ima mnogo drugih lastnosti...

Ce takole nadaljujemo, razumemo, da ce le en element odstranimo od nasega telesa, potem bomo postali bolj butci kot ostali.

Vsekakor je zelezo podproizvod vodika, kot tudi baker.
Med oksidacijo privabljata H tako, da ustvarjajo pozitivno polje. V vsakem primeru tega H v zraku ne bo zaznati, ker reakcija poteka na dolgo in siroko, H pa se pri 30°C dekomponira. Tudi ce temperatura je nizja, voltaza "unici" H.

Potem bi kdo rekel, da je dekomp. H statika.

Torej hidrogen, ki se torej lahko pojavi kot oblacek elektronov ali pa kot element je dobil imena: statika, elektrika, x zarek, particela alfa, particela beta, kinetska erg..., moc, energija, zvok, kvant,..................

takole se pac zabava...

navedem novega tovarisa, ki je "unicil" einsteinove teorije... tudi tokrat delajo kar on hoce: skacejo.
Na zacetku stoletja je sami Ein-stein javil:
"gredo kot in kamor hocejo"

Sklepanja razumevanja materije so sicer dolga stvar, ni kar v enem dnevu to zaznat...

Da bi bolje osredotocil argument, bi mislil na zgodbico cebele, ki sem jo v prejsnjih arg. omenil:
- cebela je elektromagnetno polje, ki deluje na tot. Hz (leti)
- dnevno zapusti panj, da bi cvetni prah sla pobirat
- komunicira s panjem in tudi z drugimi cebelami
- se cvetnega prahu naje, potem ga v celico v panju izbruhne
(pri tem bi uposteval visokokaloricnost in vitamine +x v medu, pozabiti ni treba DNA prisoten)

Nekega dne nasa cebelica umre ali v panju, ali zunaj.

V panju, dobro izoliranem kondenzatorju, kjer je prisotnih se x magn/frekv, bi to polje tukaj ostalo, ker to nam elektronika razlaga. V celem panju bi tista statika tavala, ali bi se preselila v prvi subjekt, ki bi ji ga kdo predstavil?
Za kar vem, se v novotvorjeni cebeli (ogrodje) pojavi blisk, le ce elektrika notr stopi.
Da ne bi prevec komplicirali: logicno je, da se bo el/magn polje preselilo, "kamor je njemu najbolj ugodno"...

Novotvorjena cebela bo nekako hranjena, ali bo sla sama hrano iskat, tako, da se bo z DNA popacala, oz fosforjem (od tu izvor DNA).

Cebele so skupina elektronov, ki vsak dan opravlja dolocene operacije, ter v kondenzator nosi materijo in energijo.
Cebele se stalno obnavljajo in izmenjujejo materijo in energijo.

Cebele delajo vedno iste stvari, dokler ni cloveka zraven...
... ko se clovek pojavi, vsak pasma cebele se drugace vede...

Sicer nisem povedal nic, vendar razmisljanje privede cloveka do resnice...

...tisti racunalnik, recimo boljse kalkulator, star, zapuscen, ....kdaj bo operacije pozabil oz. ne delal vec, ce ga nihce ne tika?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tio2 ()

TESKAn ::

Sicer nisem povedal nic, vendar razmisljanje privede cloveka do resnice...

Prvi del stavka pove bistvo tvojih "prispevkov" tu.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nadaljujem v zvezi z alkimijo, vendar bi pri tem uposteval optiko “cogito ergo sum” in se uzivel v situacijo, … ta je lepota alkimije: fantasia, v tem primeru je tematika ista za vseh, ker se takole alk. Zacne, bralec subjektivno preveri in pri tem uposteva, “da mu nekdo v drugacnem stilu govori”:

- vsi znamo, da ce si kej prevec upas, kot znanstvenik ali raziskovalec, te “lobiji” pojedo, …. Zakaj?

(kart. (descartes) odgovor) = ker nismo razumeli materie.

- vsi ne znamo, da ce se alkimije lotis, nihce te ne bo tikal, raje spostoval
alkimist je znanstvenik le se z majhnim, nerazvitim “k”

Obenem je tudi on pripravljen te spravit, ker ce se vede lotis, moras zakone narave vsaj spostovat, vzpostaviti moras moralo, cim visjo moralo imas, bolj te spostujejo.

…v primeru “patenta” ali “ nepatenta”
znanstvenik je kdor se materialno javi, vsekakor skupscini alkimistov oz. Vise ucenih znanstvenikov, ki………

Alkimist je kdor se nematerialno javi vedno isti skupscini alkimistov, ki so komaj cakali, da se ne bo vec samo znanstvenik prikazal

Znanstvenik zna o konkretnosti vec, alkimist zna o nekonkretnosti vec, normalni clovek ve.

Ko sem se prakticne alkimije lotil, sem v zveplo padel.
Vsekakor je zveplo ena treh komponent alkimije: sulfus, mercurii, plumbum ot sal

Vedno po optiki descarteja, tudi v alkimiji vzamemo kot konkretnega prvega, oz zveplo, pri temu sem se tudi ustavil, ker je ze prvi po svojem zanimiv.

Ce si sedaj zamislis, da si zveplo, ki mora “cog. Er sum” logiki slediti, mora zveplo najprej iskat povezavo s tistim, ki je njemu siguren.

Alkimija te vodi v merkurij…. (prvi je prvi, drugi je dvojni, pa pomisli kaj to bi pomenil)
ne bi rekel, da je prava smer...

Ce si le matematiko uposteval, potem, ko so ti alkimisti zveplo podarili,
mislis, da so ti se merkurij?.

Po logiki alkimije naj bi to “figurativno” postalo vsaj zveplo; ce si zveplo zacel raziskovat, dajga na dolgo in siroko razumet, potem te bodo ne samo 100%alkimisti razumeli, ampak tudi “alkimisti” – teh pa se vsi strastno bojijo, ce le niso optike uposteval, pa bi nekje “dalec” usli…
res, ne bi bilo treba drugega za sedaj, ker ce dobro razumes termin zveplo, ga opazujes,
…. Ga raztopis in med taljenjem, sam preveris kako zacenja polimerizirat.

Segreto zveplo se med seboj poveze, nekje, kot ce bi mi bili (ker v tem primeru smo zveplo) v nevarnosti, pa bi se za roke prijeli…

“a kaj, kaksne teoricne jonizacije”, pomislis, …. Tvoje oci vidijo, kar je materija, ki tvoje oci gradi, od vekomaj vidla, zveplo.

Ker tudi ti si zveplo, … vseh zveplo stalno obkrozuje, tako, da smo vsi od njega (in ostalih) jonizirani, stalno, malo in vsak dan.

Zveplo je najbolj reven proizvod, ki ga lahko vsakdo povsod dobi, sicer ga ima najvec kmet, tudi ker je njemu namenjena pravda. (sila kmeta od vekomaj veze…)(pa da pomagam, ce je sila alkimija, sicer mater, sicer bog, je v alkimiji si siguren, la v tem primeru obraten… … pa se matematike nismo upostevali…… ……. …….. ……. ……. In ce prav bi hotel bit zelo pikolovski, se ogenj manjka, ker je zveplo rdeci dragon, ki ga umetniki zaznavajo kot zivega, vsi, tudi znanstveniki, ker ce bos mal raziskoval bos razbral, da so vsi glavni v tvoji bukvah, alkimisti.

Kmetovo (ne kmecko ampak kmetovo) zveplo je zveplo, ki ima ogenj,
naftno zveplo je mrtvo zveplo naprimer, ker ognja nima, ce si le razumel, kaj res ogenj je.

In mislis, da se ogenj nafte-oz. Ljudi, ki skupscino predstavlja, boji?

Ce le vztopis v optiko, bos alkemicno razumel, da zveplo, ne more k merkuriju, ker ni njemu prvi ali bliznji, zato bo zveplo slo k ognju.

Sedaj si ti ogenj, pa kar naprej po vsepoznani tablici, ki jo je nekdo poimenoval periodicna, nekdo prej patentiral kot ouija... Pa to ni zame, zgodovina je.

To, kot nekje en uvod v to, kar predstavlja alkimija: nelogiko, smisel, zavest.

Zavest te vodi do tega, da si, …(alk).. Ce niste vi si, potem niso niti ostali… in ce si, mislis.

Tako jo zdajle obrnem, ker sem uvoda povedal prevec:

Z alkimijo dokazes nebitje, oz kar clovek ni: radodaren
- sicer bi znanstvo najprej moglo dokazat, da utegne potesit zejo na svetu (kaj pa lakoto…), kot se spuscat s traktorcki po hollywoodskem marsu…
- sicer bi lahko vsakdo izmed nas nic velikega naredil, ampak sebe spostoval

Dokazes, da clovek ni naraven:
- sicer bi industrije lahko razvile cistoco in est-etiko ali estetiko
- sicer bi farmakologija ustavila “proces smrti”, ne bo tega vec potreba
- sicer bi ljudje lahko mislili

Dokazes, da clovek ni posten:
- sicer bi lahko politiki javili, da so ena pokvarjena drogirana banda
- vseh mize le interes
- sicer bi mediji govorili resnico

Dokazes, kar ti je hieronymus bosch v umetnostih razlozil, …. Da nisi.

Kaj biti potem, alkimist, alkimist, alkimist ali element?

Ce je le posten clovek razumel kar je, potem naj razume kar ni in naj mi to razlozi…
…pa da mi ne bo o kakih crnih luknjah govoril, pojma nima kaj je veliko ali kaj je majhno, to nam je znanstveno dokazano.

Pa tudi cerkev in stara pravda nista temu tuja: i k s, kjerkoli to vidis, ker je tvoja kultura

Pa ce grem dlje, prevec za nekatere, manj za ostale, je isti izgovor besede, sam kontra, po japonsko
z m r t

Torej ihs je zivljenje?, sprasujem

…. Ogenj potem smrt…. … posteno ne; zeli si koncept ognja, ampak zeli si ga cisto malo, da te le segreje, ogenj je potem zivljenje. Kdor je znanstveno-konkretno lokaliziral ogenj, bo v njem prepoznal bodisi smrt kot zivljenje, nedvomno in matematicno. Tu se nanasam na pravega znanstvenika, ne pa kakega alkimista.

Pri tem naj znanstvenik uposteva, da lahko sedaj vzame zopet v postev vse znanje, ki ga ima, tako, da se vsekakor uzivi v ognju, naj misli kot bi lahko ogenj mislil:

Cisto matematicni, platonski odgovor, ……..

Frekvenca nula,

Kaj bo sedaj matematika, fizika dokazala, o, 0, bolje da meditira, pa da ohm dela...
Nimaste odgovora, konec.

Pa dajte mi sedaj dokazat, kaj res iscete, ker se nedvomno in dokazljivo to spravi tudi v logiko racunalnika, racunalnik je pac, … frekvenca, frekvenca je lahko npr. Glasba, kolk bpm pa posteno ne bi vedel ali pa ja... Ha!
(vsekakor ne ves tisti strup, ki se dandanes siri in maze kar dobrega je)
frekvenca ali skupek teh v plasticni skatli, (ki bo zvagana tehtala 8kg=0, 80 euro cent materiala) ki je dandanes potrebna in ugodna, ker te z ostalimi poveze in te se zraven zabava.

Potem je raje tudi racunalnik ziv, zame, ker mi cas olepsa.

Z vsakrsnega kota dusevno razvita oseba je vredna spostovanja, naj bo to veren kot ne, naj bo to delaven kot ne, ker je kvantistika vsemu zakon, stvari gredo pac, kot gredo.

Naj dober ostane dober, ker je prav tako,
zloben naj ostane tudi taksen kot je, z zavedanjem samega sebe, drugega jaza, bo sam imel opravka z descartejevim “zlobnim duhom” oz dvomom

Nihce od nas ni nic vec kot genij oz. Bog.

Kaj ne bi kritiziral potem? Mentalno sposobnost?. Ja, ampak vseh.

Zveplo smo,
po eni strani tudi skromni ogenj (je boljse),

Ki ce se kot zveplo skupaj poveze, povsod in enakomerno, tvori vecji ogenj oz ogenj,

Torej frekvenco nula

Le ko bomo vsi med seboj vsaj moralno povezani,

B o z v e t r e sh e n

Do prej, dragi moji, kar pozabite..

, countdown se je ze lani zacel pa ne verjemite toliko astrologiji, planeti so pac, kondenzatorji, elementi, inteligenca...

Lp

Zgodovina sprememb…

Počasi me mineva potrplenje. Nakladate lahko v Nakladalnici. Put up or shut up.

Od celih tekstov je razvidno, da odgovarjam po isti logiki, kot jo nekdo postavi, to je jasno.

Je nekje tezko vztopit v sl blog, vsekakor sem ze omenil, da odstopim.

Javil sem pac kar resnice je, kar se pravice tice pa si clovek ustvari mnenje.

Pa se mi ne zdijo 30++ mojstri kar tako "otroci"...

nocem delat morale ampak tako je,
ustvariti sem si moral mnenje in to doziveti.

PrimozR ::

Prebral sem prve pol strani in imam občutek, da je Tio2 odprl ene par učbenikov za fiziko in kemijo, malo pogledal za 'težkimi' izrazi, jih določene izpisal v post in le-tega obogatil z določenimi besedami iz SSKJ-ja, da se zadeva sliši malo bolje.

EDIT: prebral še malo več, še vedno isto, nakladanje, z izjemo slikce fotocelice. Kaj ni prav fotocelica uporabljena v sončnih celicah? S pač takimi materiali, da je izbijanje elektronov možno z vidno svetlobo (nekatere kovine recimo potrebujejo višjo frekvenco fotonov da izbije elektron).

Tio2 mora biti težko življenje filozofa, ki nima pojma o ničemer in zraven k svojim neumnostim vleče še popolnoma pravilno fiziko in kemijo ter vse skupaj pomeša... Kot je bilo rečeno, get some help.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Clovek vedno popravlja izraze kogar ne govori v njegovem istem jeziku.
Posteno je oseba, ki se kemije ali drugega znanstva uci, veliko bolj pripravljena kot ostali, ker vecjo terminologijo obvlada.
Vsak je lastne kulture kovac, vendar pri tem mora upostevat kako bi lahko negativno uplival na koga. V imenu znanja so ljudje pripravljeni zemljo pokvarit.
Postena oseba, ki ne govori kar tako filozofsko, lahko na videz opazi kako je znanost napredovala po tuji poti.
Resila ni se nikogar, ki bi od zeje umiral.
Stane prevec in z izkoriscanjem in premikanjem kovin kvari zemeljsko oblo.
Vsili ostalim nezazelene radiacije, magnetna polja,...

S tem bi osebno vabil vsako navadno osebo, naj zacne merit vse kar ga obkroza.

Znanstvenik je vsakdor, ki delu ne podeli vsaj malo ljubezni do pravega znanja.

Navedeni "navadni sistem" za pridobivanje energije je pravilno normalni. Taksen pac, ki si ga lahko vsaka Normalna oseba doma za manj kot 100 EUR naredi.
Ne bom navajal nelogicnih-racunskih sistemov, pac sisteme, ki delajo magnetizme, ki ne skodijo nasemu organizmu: zlato, srebro, platina,... kovine, ki jih industrija ne uporablja, ker so predragi, PRIVATNIKU pa sistem stane skoraj nic.

Isto velja za monoatomski hidrogen, je nemogoce, da bi kdo dal kontra odgovor, bi sam zanikal kemijo.

lp

Barakuda1 ::

Mislim, da ta tema ne sodi v Ložo.

Moderatorje prosim, da jo forkajo v oddelek Znanost in tehnologija.

Senitel ::

I will not feed the Trool, I will not feed the Trool, I will not feed the Trool,...

ne se hecat no
tole še za v ložo ni
tako kot je omenil nekdo pred mano bi bilo treba odpreti oddelek "Saj ni res pa je"

znanost napredovala po tuji poti.
Resila ni se nikogar, ki bi od zeje umiral.
Stane prevec in z izkoriscanjem in premikanjem kovin kvari zemeljsko oblo.

Si prepričan? Zakaj se potem življenska doba daljša, ljudi je možno rešiti in jim pomagati iz situacij, ki so bile še manj kot 100 let nazaj zanesljiva smrt?

Da se pa tudi v znanosti dogajajo bizarnosti, se strinjam, samo zaradi tega znanosti ne bi kar počez odpisal, saj je njen antipod (v najboljšem primeru) kamena doba, ko se bomo neusmiljeno pobijali za prgišče hrane, če nas bolezni in lakota ne bodo že prej pospravile.
Nekoč je bil Slo-tech.

>> Da se pa tudi v znanosti dogajajo bizarnosti, se strinjam,

Ugh, tole pojem dol le z velikim kupom soli. V znanosti se bizarnost dogaja le, ko se akterji požvižgajo na znanost. Ker znanstvena metoda je precej enostavna "če probaš in dela, potem je to res", ni tu glih placa za kako bizarnost.

Da se nam pa kakšna reč (,ki dela) zdi bizarna je pa predvsem naš kulturni problem in ne problem znanosti kot take :)

JanK ::

Se salis, kaj ne?

Tema v kateri se pise:

ti se nanasas na naravni CO2,

nanasam se na CO2 kemicnega izvora, je malce drugacen,.....

hladno fuzijo sem probal, pa je OK, vendar kar se zgodi okrog nje in ucinke, ki jih ima v casu so se vec zanimivi. Vsakic, ko opazujes delo se joniziras, prides v kontakt z elementi, zato je vazno, da se ne uporablja kar na zabito elemente, ki se med seboj vezejo po doloceni logiki in ne po cloveski fantaziji.

KCO3 se med hidrolizo cepi na K, CO2 in CO.
Zaradi nestabilnosti K povzroci jedrsko reakcijo, ki doseze nad 6000 stopinj, povzroci sevanje gamma (13 mld let) in povzroci nevtrone.

do leta 1900 se ni uporabljalo medicinskih proizvodov, zemlja je imela okrog 7,8 Hz
danes uporabljamo medicinske proizvode v prevelikih kolicinah, zaradi elektricnih naprav ima zemlja nad 12 Hz - to znatno upliva na nas organizem

spada v oddelek "znanost in tehnologija" natanko toliko, kot avtor te teme v Stockholm na podelitev Nobelovih nagrad.

Barakuda1 ::

Se salis, kaj ne?

Zakaj pa misliš, da se šalim?

S provociranjem skusam samo komunicirat mojo idejo. Smisel tega je, da bi bralec uposteval in preveril podatke po lastni volji in zavesti.
Kemija bi morala z mojega vidika biti ista po celem svetu.
Ze od zacetka pa vidim, da italijanski nacin upostevanja te vede je eden, slovenski je drugacen. Oba vzameta kot znanje v tem primeru kemijo/znanstvo.
Razlika med dvemi je, da it. kemija uposteva se zakone alkimije in od tega bogato zivi. Alkimijo lahko znanstvenik vzame v postev tako, da jo le z znanstvenega vzorcnega kota analizira,... privede vedno do istih konkluzij.
Ljudje, ki po tiho mesajo znanstvo in staro vedo so od tega postali odvisni. Pri tem so ponoreli, ker "so razumeli" VELIKO OPERO. Stvar se vlece zares dolgo. . . . .
Tisti ljudje bi radi izpostavili vsem ostalim lastne zakone, ker mislijo, da so "visji". To se je ze zgodilo.
Zavedajo se, da je clovek elektromagneticno polje, ki je frekvencam in radiacijam podvrzen, vedno in povsod.

To nekje,posteno ne zanikam Vasega znanja.

lp
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

poskus (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
755688 (3618) imagodei

TEMPERATURA - zgodovina

Oddelek: Loža