» »

TEMPERATURA - zgodovina

TEMPERATURA - zgodovina

Tio2 ::

Do leta 1600 clovestvo naj bi ne poznalo termometrov. Prvi termometer naj bi znasel Galileo Galilei http://hr.wikipedia.org/wiki/Termoskop Galileo Galilei @ Wikipedia , poleg njega Robert Fludd , http://it.wikipedia.org/wiki/Robert_Flu... pa tudi Cornelius Drebbel http://hr.wikipedia.org/wiki/Cornelius_...
bralec naj vzame v postev stvarstvo, da so alkimisti:
-Anglez Robert Fludd je bil hermeticni filozof iz sedemnajstega stoletja; spadal je v hermetisticno-kabalisticno smer (Renesansa za nas, Nirvana za nekatere, pa se ostali……..) v zacetku tega stoletja je napisal Utriusque Cosmi
-Galileo je bil heretik……
-O Corneliusu ni veliko, dobimo tupatam njegove citate…

V tistem stoletju dobimo temelje za dolocenje temperature, ter njene fiksne tocke. Leta 1679 Sebastiano Bartolo http://rete.comuni-italiani.it/wiki/Nap... napisal 'Thermologia Aragonia') http://findarticles.com/p/articles/mi_m...
da predlog uporabe temperature snega in vodne pare kot fiksne tocke za njeno merjenje. Leta 1694 Carlo Renaldini popravi temperaturo snega s temperaturo raztapljanja ledu. Accademia del Cimento @ Wikipedia http://www.archive.org/stream/evolution...
Tedaj se zbira enoto za merjenje, oziroma na koliko stopinj se bo delilo tole dolzino : Bartolo predlaga 1/18, oglasi se Fahrenheit, ki predlaga 1/180 (vec kot Bartolo). Reaumur pade v isto optiko in leta 1730 Réaumur predlaga 80 (od Fahrenheita pobere proc 1), na kar Celsius doloci: 100 (pa zmaga).
Leta 1821 Seebeck prepozna termo-magnetno delovanje – temelje termopara. Termoelektri%C4%8Dni pojav @ Wikipedia

Prvi termopar predstavi Siemens leta 1871, ceprav ze od zacetka ‘700 je bila znana odvisnost elektricnega upora napram temperaturi (studiji Ohma in Fahrenheita). Georg Simon Ohm @ Wikipedia

Celziusev http://hr.wikipedia.org/wiki/Anders_Cel... termometer na merkurij in na alkohol naj bi navdusili nove alkimiste.

“luciferous rather than lucriferous”
Robert Boyle (1627-1691) in The Skeptical Chymist (1661), ki so peljali do Periodni sistem elementov @ Wikipedia periodicnega sistema elementov v Evropski optiki. Podcrtujem Evropski, ker v odmoru ‘700-‘800 se pred dolocitvijo Mendelejeve variante periodicne tablice (bilo jih je predstavljenih se kar) pojavi tablica ouija, z Allanom Kardecom, ki kodificira dolocene signale, ki nam jih duhovi posiljajo in tvori spiritizem. http://de.wikipedia.org/wiki/Allan_Kard...

-povratek nazaj-
Po eni strani je clovek odprl VRATA na zacetku ‘600: zacenja se studij “magnetnih” pojavov, vsi za tem.
Vrata naj bi bila odprta z izdelovanjem plemenitega kamna kot npr. http://fr.wikipedia.org/wiki/Aurora_con... (figure so postavljene na razprseni nacin, drugace je mozna tudi tocna varianta, gre se za kemijsko formulo brez uporabe simbolov za elemente, saj jih ni bilo. Le prve figure so elementi (+metafizika!), potem je stvar kako jih je bralec krizal (ne necistuj!), oz. imamo kakih 20 skupin ali manj.)

Primerjanje med interpretacijo temperature v fizicni ali spiritisticni smeri je vazno, kajti predstavljajo temelje danasnje skupscine. Nekateri pristevajo magnetnim poljem pojav “zivega stanja”, npr. Volta ga je poimenoval “zivalska moc” Alessandro Volta @ Wikipedia (!!! SEVEDA BODO NEKATERI DOBILI PRISOTNOST PODATKOV(le o elektriki) IZ DALJSE ZGODOVINE; DO LETA 1600 JE BILO TO M A G I J A)

Zelo vazno je upostevati, da od leta 1600 se je zacela nova moda: ZNANSTVO, v vseh smereh.
Nekdo je odprl skrinjico…. in VSI ZA TEM. (res vsi, do danes)

Zelo vazno je upostevati, da od leta 1600 nekdo je razumel, da bi duhovi (oz mrtvi) lahko komunicirali boljse z zivimi.
In si zazelel monopol .. .. .. .. .. ..

Nekdo je pobral KOST, zagledal na tauzente lacnih psickov in jim prepustil (Govorim o tedanji Hermesovi podobi)…….. materijo, oziroma energijo, je isto.

Nekdo je takoj oddaljil vseh od glavnega argumenta: TEMPERATURA.

Nepojav, dejstvo pac.

Ogenj zaznas, ker se vsi vanj mecejo (elektroni in magnetizmi), in tvorijo plamen, to kar vidis.

Na zacetku ‘900 nekateri razumejo, da fonon je lahko hitrejsi kot foton, odvisno na koliko Hz potuje. = zvok je hitrejsi kot luc. Zakaj?, ker nosi v sebi temperaturo, v primeru fonona, ki je kitrejsi kot foton = zelo zelo visoki zvoki.

Hitrejsi kot tisti ki zasledujejo luc (luc ne obstaja, zivali vidijo tudi ponoci) so torej tisti, ki zasledujejo zvok. Umetniki, nikakrsni znanstveniki, ampak ALKIMISTI.

Dober podatek za kogar zna brat umetnost (binarij je tezko razumljiv napram) je Hieronymus Bosch
: na sliki vidimo zmaja, ki se “igra” z zensko: zveplo-zmaj, torej ogenj-moski se igra z elektronegativnostjo-temperaturo-zensko. Statika(elektronegativnost) je novorojena “zival” (v kozmosu), v podobi matere, torej temperature.
Zraven dveh je na trianglu opica-starcek-zvok postavljena posast, ki ima nos podoben klarinetu:
to je zvok, ampak zelo visoki zvok (klarinet, ki strelja note hitrejse kot foton). Poleg tega je Bosch tudi matematicen: spostuje binarij in se z njim sali: opica-starcek = STOP, torej potem; zvok je pa Pl-Au, kot barva ki nosi…(le za nekatere)

Bosch je znanstvenike pocistil kar v 15 stoletju, pa sem nastel enega; v sliki “SODNI DAN” prikazuje plava nebesa, ker so se modri skrili v zvok, dalec od luci, le na nizjem sloju. Zvok ostane zraven zmaja in puncke, za njim pa vrata za neskoncnost = KLJUC.
Plava nebesa pa niso tista na zgornjem delu = mediana nobilis = zmaj, zvok, puncka, starcek, opica pa se kdo*….

Vhod za grad neskoncnosti sta zveplo in elektronegativnost = AMOR in PSIHA.

-velik korak nazaj za platonicne izvedence (crni pa rdeci) –
“vse prihaja od enote, vse se vrne v enoto” , seveda, temperaturo = prozornost

za Platonom Platon @ Wikipedia pa Goethe “Du belibst immer was du bist”, temperatura=ogenj=um

“tega ne vidis, ker tega ni”, seveda tega ni pred menoj, ker je v meni, torej dvom, torej um, torej izum, torej COGITO ERGO SUM Ren%C3%A9 Descartes @ Wikipedia



Pa se kdo*= nekateri hodijo tupatam, ker so z mocjo lastnega unicenja (DROGE) dojeli kaj so sanje= temperatura
…tile so se unicili toliko, da so “post mortem” zbrali npr. Roentgenij, pozicija 111, element se takoj razgradi s povzrocanjem hitrih elektronov in tvarjanjem drugih elementov = tikajga in te unici = http://www.erowid.org/archive/rhodium/c... le primer, ki se je postavil nad zlatom (na tablici periodicnih elementov) – iznasel: Hoffman (element je sinteticen)


Torej termodinamika je opuscena veda ki predstavlja magijo za nekatere, neskoncnost za druge, sanje za tretje.
Vendar termodinamika je znanstveni termin za vero. (vera je vzela v postev figure elementov , ne pa kemijske predznake ; angeli so elementi v njihovem obnasanju in navadah, pac nekdanji rimski in grski bogovi, da ne gremo se nazaj do Hermesa)

Kako prides do do zivega koncepta temperature?

1- Ali vzames v postev sefirote v heliocentricni poziciji= aurea mediana=ogenj in za tem si preucis spiritizem in kemijo, ter astrologijo, ter binarni sistem (upostevanje prvih dveh v besedah, ki gradijo stavke, s tem, da zlaganje teh besed na razne nacine ali direktno daje druge stavke z drugimi pomeni (purizem=upostevanje le po vrstnem redu; nepurizem=kot hoces) in pri tem upostevas, da IMAS NOGE NA TLEH.

2- Ali vzames v postev graficno varianto, kjer je npr.
1D – da si neko rec prestavljas
2D – da to imas graficno prikazano na papirju ali vidis v zivo le z enega vzorcnega kota, le linearno (do pred kratkim znanstvo, najbolj izuceni modulirano)
3D – da to ti je predstavljeno ali graficno ali v zivo, ampak z vseh (vidnih) vzorcnih kotov (novo znanstvo, hitri elektroni&Co.)
4D - !nekaj je zasumelo!, poglej subjekt v optiki 3d in pomisli, ce misli. Ce misli je to zanimivo…
…vsekakor se nekako poveze z 1D, ce le pomislis…
…koncept temperature je pa 8D, pa obrni in razumi ga kot hoces, je pac zenska…

- zgodovinski presledek – zenska/matriarhat -
Marija Terezija @ Wikipedia (pa daj zgodovino prekopat in vprasaj se zakaj so Habsbursko druzino kar unicili,…. Kako se je potem Habsburska “misel”, statika wedla?
Zakaj so Sissi Elizabeta Bavarska @ Wikipedia umorili v Svici?
Zakaj se je nekdo “osvetlil” ravno po naravni smrti (tista, ki jo doloci narava-prava usoda) Elizabete?
Kdo je bil ta? Nekdo iz Italije, ki je takrat zbezal v Svico kot anarhicno-socialist.
Za nekatere je naravna smrt tudi novo rojstvo: tvoj magnetizem (za nekatere) , kar ni pravilno, ker se gre za temperaturno polje se zopet postavi v novorojeno statiko-telo. Pozabi vse in se prerodi kot otrok; odvisno kje.
V tem primeru je to trebuh volka.
Volk se je osvetlil z zenskim konceptom nekoga, ki je sledel Terezijanskemu matriarhatu.

Cas da otrok v trebuhu volka zraste in ideje postanejo pubertetne, mocnejse: pojavi se zlodej.
Zakaj zlodej? …Ker je en drug ubogi zlodej, ki je zagledal “luc”. –kaj pa luc pomeni, zares ne vem, kot sem ze rekel, zivali vidijo tudi v temi.


Kdo je danes ta nikdar siti volk?!
Tako, da bo volku nekaj zasumelo…. Vsaki dan krompir!(po Radetzky marsch) Josef Radetzky @ Wikipedia pa se po Newtonovem zakonu krompirkrompir, pa tudi krompirkrompirkrompir, odvisno ce ga zakopljes kot pes, cakas lune in se magija pojavi: vedno vecji, ogromen.
-konec presledka-

3- Hoces razumevanje temperature po matematiki?
Hoces stevilke?
http://srdata.nist.gov/its90/download/t... to le za prototip tipa K, ko uporabljas zmes Ni-Cr, Ni-Al, pri temperaturi 0°C (kjer si)
vsekakor ti Volta pomaga, drugace si zgubljen.
Poleg tega upostevaj, da je citalec tipa K v glavnem snov, ki nosi matrico in bos tezko dobil varianto, zato je boljsa varianta S – ko nisi preskop, ker sta platina in rodij sigurno bolj tocna.
Hoces bolj tocno varianto? RAZTAPLJAJ KOVINE in se z njimi joniziraj.


4- Ali pa to si predstavis “racunalnisko”, ceprav se to poveze zopet na prvo varianto, kot od 4d do 1d, ce si zamislis:
“nek starcek in njegova zena sta nekoc stala ure in ure na racunalniku. Ustvarila sta program, ki je vsebovel figure premikajoce in nepremikajoce, bolj kot program je bil igra. V tej igri so se vrstile posasti, zivali, osebe in vse kar si lahko zamislimo, le niso imele materialnosti.
Starcka sta bila na eni strani ekrana, pred tipkalnico, figure v igrici pa na drugi, ceprav bi rekli v ekranu.
Zavedala sta se, da figure nimajo duse, ceprav sta starcka s pomocjo Fantazije dala znacilnosti vsaki reci/vsakomur.
Zaradi tega zavedanja sta odlocila, da bosta ona dva skocila na virtualno stran, figure pa v realnost/konkretnost.
Smisel igrice?
Najti starcke, tolci 123 zame in jovo na novo.
Za to naj bi starcki prepustili kodeks pisan v binariju prijatelju racunalniku-procesorju (ker uposteva binarni sistem), ceprav ni edina varianta, …imas 8D.

5- Hoces peto varianto? ….upostevaj 8D!

6- NORI IRON …8D!

TESKAn ::

In kaj je point tega trapanja?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

PrimozR ::

To zanima tudi mene.

root987 ::

A se da komu narest povzetek in smisel tega?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

tlozej ::

Najprej sem se trudil nekaj brati, nato pa sem vedno bolj ugotavljal, da so to verjetno le naključno nametane besede. Mogoče je pa kakšen virus? :P

PrimozR ::

A se da komu narest povzetek in smisel tega?


Mislim da smisla sploh ni. Nekako tako, kot je napisal tlozej.

Tio2 ::

Tio2 :: danes, 13:22:13citiraj #


danes, 15:04:56


preberi in premisli, nisi kalkulator, to si prebral na hitro in odgovoril kot papiga spusti spomincke tupatam.

isto velja za kogar ne razume, pac za neotipljivo stvar se gre, vendar se argument razvije skupaj brez casu

bond007 ::

Pa kaj maš ti to? So trenutki, ko bi meni tudi kaj takega zapasalo .-. lahko na ZS poveš.

c0dehunter ::

Kak?

Sem prebral, pa še vedno ne vem kaj je namen tvojega posta, tudi če vse preštudiram. Temperatura, zgodovina in volk? I'd say nonsense.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

OrkAA ::

Temperaturno močan.

Zajec.

Steklo.

Izvenkrmni motor, tobak, kosilnica. ,, kabel

Duhovi < --- --- > mikroorganizmi -> alah < > mezopotamija

nisem, da bi _____ odgovor. poZnaŠ sam.

jype ::

Makes sense to me!

root987 ::

OrkAA: Thx. :>
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Ales ::

Hm, za komuniciranje obstajajo določena ustaljena pravila, ki se jih je z namenom doseči določeno sporočilnost, dobro držati. Že če boš upošteval strukturo uvod-jedro-zaključek, boš presenečen, koliko bolj te bodo ljudje razumeli.

Najprej razloži, kaj in s kakšnim namenom bi tisto nekaj rad povedal, potem to povej, nato naredi povzetek in zaključi zadevo. Po možnosti zaključiš z neko novo ugotovitvijo oz. sintezo navedenih podatkov oz. teorij. Če si kdaj hodil v srednjo šolo, bi se to lahko naučil pri pisanju spisov.

Prvi korak k temu pa je, da urediš svoje lastne misli, sam pri sebi. Ker brez tega vse skupaj izzveni kot blodnja. Hm... kar morda v vsakem primeru tudi je... ;) Ampak vsaj povej jo tako, da človek lahko razume o čem blodiš.

jype ::

anonimnež> bogi doktor k se s tem človekom ukvarja

Tio2 ::

Hm, za komuniciranje obstajajo določena ustaljena pravila, ki se jih je z namenom doseči določeno sporočilnost, dobro držati. Že če boš upošteval strukturo uvod-jedro-zaključek, boš presenečen, koliko bolj te bodo ljudje razumeli.


ja, ko zraven branja ne uporabljas fantazije

pa ne vleci off-topic

cilja se na razumevanje izvora znanosti in tehnologije, zato raje padi v optiko kot zabito kritizirat, dokazes da ne razmisljas

dejstvo je, da nekdo si je pridrzal vecji del znanosti in prepustil le delez = energjo
z energijo se znanstveniki dandanes igrackajo na vse nacine, vendar se gre za skupni imenovalec statiko

gramaticno bi to lahko predstavljalo le majhen drobec uvoda, zato uvoda-jedra-konca ni, pa to primerjaj lastni zavesti in reci mi, ce takole tudi vodis lastno vsakdanje zivljenje

vsekakor ne menjuj govorov s kritiko, probaj raje razumet dejstvo in zraven odkrij resnicno zgodovino (kar je dolga rec)

PrimozR ::

ja, ko zraven branja ne uporabljas fantazije


That said it all. V znanosti ni prostora za fantazijo, vsaj ne v tem pomenu, ki ga misliš ti.

Ne resno, kaj ti jemleš? Ker tole je totalno hardstaff!

Tio2 ::

Znanot krozi okoli statike

Unici tvojle klincevi koncept materije in energije in bolje razumi kaj res giblje vse kar zaznavas

povejmi raje ti koliko si v kontaktu z napravami, ki delujejo na visokih ali nizkih frekvencah, torej elektronske

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tio2 ()

koyotee ::

moj brat je elektro pastir :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

frudi ::

Mogoče pa kdo testira umetno inteligenco za generiranje new age kolumen? Očitno je še v zgodnji pre-alpha verziji, v0.0120, tam nekje. Večinoma še uspe spraviti skupaj kake slovnično pravilne stavke, ampak očitno še ne razume povsem pomena besed in koncepta 'smisla'.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

hamax ::

> povejmi raje ti koliko si v kontaktu z napravami, ki delujejo na visokih ali nizkih frekvencah, torej elektronske

Kaj v kontaktu... v ljubezenskem razmerju sem z njimi :D

> Unici tvojle klincevi koncept materije in energije in bolje razumi kaj res giblje vse kar zaznavas

FSM? IPU? :D

c0dehunter ::

Mogoče pa kdo testira umetno inteligenco za generiranje new age kolumen? Očitno je še v zgodnji pre-alpha verziji, v0.0120, tam nekje.

Hahah :))

Tio2, brez zamere, ampak probi svoje poste nekak osmislit ali pa vsaj zapisat v razumljivi obliki, ker nisem razumel nič dozdaj napisanega s tvoje strani (mislim da nisem edini). Če bomo razumeli kaj hočeš povedat, bomo tut debatirali kot se spodobi.

Lp
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

PrimozR ::

Znanot krozi okoli statike

Unici tvojle klincevi koncept materije in energije in bolje razumi kaj res giblje vse kar zaznavas

povejmi raje ti koliko si v kontaktu z napravami, ki delujejo na visokih ali nizkih frekvencah, torej elektronske


Računalnik? Torej precej. Preveč. Itak mi pa ni jasno, kaj hočeš povedat. Znanost kroži okoli statike??? Edina statika, ki jo poznam, je predmet na strojni 8in gradbeni) fakulteti, ki me žal še čaka.

Mogoče pa kdo testira umetno inteligenco za generiranje new age kolumen? Očitno je še v zgodnji pre-alpha verziji, v0.0120, tam nekje. Večinoma še uspe spraviti skupaj kake slovnično pravilne stavke, ampak očitno še ne razume povsem pomena besed in koncepta 'smisla'.


Tole je nov algoritem, original je pa baje Thomas :D

Mogoče pa kdo testira umetno inteligenco za generiranje new age kolumen? Očitno je še v zgodnji pre-alpha verziji, v0.0120, tam nekje.

Hahah :))

Tio2, brez zamere, ampak probi svoje poste nekak osmislit ali pa vsaj zapisat v razumljivi obliki, ker nisem razumel nič dozdaj napisanega s tvoje strani (mislim da nisem edini). Če bomo razumeli kaj hočeš povedat, bomo tut debatirali kot se spodobi.

Lp


Aint gonna happen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Tio2 ::

Kaj v kontaktu... v ljubezenskem razmerju sem z njimi :D

pa ne seriga no (se ne zavedas niti kaj govoris), odgovoriste ko sus; kaj hoces razbrat od tega. Na isti nacin se potem vedes v skupsini, kar ti bo veckrat stalo drago, pomeni, da ne poslusas in si tam nekje pasiven s svojo misel.
= hitri odgovori dajani od lenuhov to ste pac; poleg tega raje napisi:
"Tio2 je sel iskat podatke nekje izven slovenskega neta, ker v Slovenskemu jih ni, zapuscaste kulturo, poleg tega so podatki vec odpadki dirigirani le v eno smer."

ce je v wikipedia, potem velja

HA, HA, HA, JAH, ODVISNO V KATEREM JEZIKU TO BERES, ODVISNO V KATERI DRZAVI SI, KAJTI VSAK NAROD IMA LASTNE INFORMACIJE IN LASTNO OPTIKO, PA NE GOVORIMO ZA OSTALE VEDE...

se ne potrudis razumet, pac delas tisto, ki moras: bombardiras ostale, ne vesniti zakaj (saj smisla ne razumes)

al ste tisti, ki so za to prodali rit?

Cemu odgovarjaste, potem, ko tema je za zanimane, ne za koyoNee?

Kaj pises v prazno iste stavke kot avgusta, vsaj ne ponavljaj, ker si popolnoma out in trash; vedno isti odgovori, pa tudi kasni so v resnici taksni ljudje, si lahko dobro predstavljamo...

Senitel ::

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Tio2 ::

kaj si zgubil identiteto?

govori raje kot jedaco jes

jype ::

nom nom nom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Snovi, ki oddajajo svetlobo

Oddelek: Znanost in tehnologija
302709 (1283) gzibret

poskus (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
755448 (3378) imagodei
»

Smrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
937575 (4119) Tio2
»

joecell

Oddelek: Loža
122762 (2386) Tio2
»

Potovanje skozi čas možno??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639580 (6904) BigWhale

Več podobnih tem