Forum » Omrežja in internet » internet dela, browserji ne
internet dela, browserji ne
mktech ::
ze dlje casa imam sledec problem, ki mu nikakor ne uspem pridet do dna. s prenosnikom (dell latitude 110l) in winxp sp3 vzpostavim povezavo routerjem, ta pa je povezan s svetom. skratka, odprem browser (ie, firefox3, opera9.5) in strani ne nalozi, ce pa jih, jih nalaga neskoncno dolgo (5min ali kaj takega).
pri sej stvari se mi zdi zanimivo, da so pingi v mejah normale (ce pingam iz ukazne vrstice), ftp programi laufajo normalno in vlece/pobira s polno hitrostjo, prav tako dela utorrent, msn.. browserji pa nikakor.
poskusil sem dati nazaj sp2, ugasnit firewall, celo antivirus sem namestil (ki seveda ni odkril nicesar).. pocasi mi zmanjkuje idej kaj naj se probam...
ima kdo kaksno idejo? je imel podoben problem?
pri sej stvari se mi zdi zanimivo, da so pingi v mejah normale (ce pingam iz ukazne vrstice), ftp programi laufajo normalno in vlece/pobira s polno hitrostjo, prav tako dela utorrent, msn.. browserji pa nikakor.
poskusil sem dati nazaj sp2, ugasnit firewall, celo antivirus sem namestil (ki seveda ni odkril nicesar).. pocasi mi zmanjkuje idej kaj naj se probam...
ima kdo kaksno idejo? je imel podoben problem?
dronyx ::
Če imaš še kak drug računalnik poizkusi, če ti na njemu dela tako kot treba prek tega usmerjevalnika. Včasih so težave z DNS strežnikom, ki se potem kažejo, kot da strani ne more odpreti. Samo potem ne bi deloval niti ping na URL naslove.
Če uporabljaš prenosnik recimo še v službi je možno, da imaš nastavljen kakšen proxy za internet, ki ga od doma recimo ne vidiš...
Če uporabljaš prenosnik recimo še v službi je možno, da imaš nastavljen kakšen proxy za internet, ki ga od doma recimo ne vidiš...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Tomay ::
To je stranski učinek sp3. Sem imel podobne težave na drugi mašini. Reinstall did the trick. Ni se mi dalo iskat napake.
Voodoo 4Ever
onyx: sem probal z mobitelom prek wifi in dela normalno.
ocitno bo potreben reinstal kot pravi Tomay.
Tomay: si po ponovni instalaciji windowsov potem spet sel na sp3 al ostal na sp2? :)
ocitno bo potreben reinstal kot pravi Tomay.
Tomay: si po ponovni instalaciji windowsov potem spet sel na sp3 al ostal na sp2? :)
Zlatoroh ::
Jst sm meu podobn problem v naši domači mreži, kjer mamo cca 10 računalnikov. Če smo bli vsi naenkrat na netu in brskali se je zabasalo, ampak msn in to je delalo normanlno. Problem sem rešil tako, da sem ročno nastavil DNS-je na računalnike recimo openDNS, ali pa od dobavitelja. Očitno mamo prepočasen router...
Lp Zlatoroh
Lp Zlatoroh
Tomay ::
Po reinstallu sem takoj namestil sp3 in srfanje je šlo normalno dokler nisem opazil, da so mi nehali delat windows update-i. Rešitev sem pa našel prek M$ strani.
Voodoo 4Ever
no, reinstaliral sem win, nalozil sp3 in sedaj dela vse ok - tudi updatei (zaenkrat).
hvala vsem!
hvala vsem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2084 (1675) | GummyBear |
» | Gmail ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 6298 (4944) | KoMar- |
» | Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3110 (2707) | bosmla |
» | Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 47459 (21136) | R33D3M33R |
» | XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8504 (6301) | Keyser Soze |