Forum » Kaj kupiti » Katero matično ploščo ?!
Katero matično ploščo ?!
IksPEEkju ::
lp
Iščem kompatibilno matično ploščo za starejši računalnik in sicer :
athlon 2500+ mobile
gf 7600gs (agp)
wd 120gb
Antec true power 430w
geil value 2x 256 mb 400 , 1x 1gb kingston
Prejšna matična je bila abit nf7-s revision 2.0, ki je na žalost izdihnila.
prosim vas za svetovanje (če jo imate na zalogi pa za nakup), vrednost plate cca 20 do 30 € max.
Hvala in lp
Iščem kompatibilno matično ploščo za starejši računalnik in sicer :
athlon 2500+ mobile
gf 7600gs (agp)
wd 120gb
Antec true power 430w
geil value 2x 256 mb 400 , 1x 1gb kingston
Prejšna matična je bila abit nf7-s revision 2.0, ki je na žalost izdihnila.
prosim vas za svetovanje (če jo imate na zalogi pa za nakup), vrednost plate cca 20 do 30 € max.
Hvala in lp
Ch4N93 ::
Pozdravljen, sotrpin.
Tudi meni je enaka plošča izdihnila prejšnji teden, s tem da sem ji jaz malo pomagal. (premalo pritisnjen RAM v slot ter posledično kurjenje čipa, ki verjetno skrbi za napajanje RAM-a)
Te plošče (Socket A oz. 462) je sicer težko dobiti, ponavadi se prodajajo skupaj s procesorjem, ali pa so v (delni) okvari.
Izjema je verjetno ta uporabnik na bolhi, pri katerem sem pred cca. letom že nabavil Socket A ploščo za znanca. Sicer piše da so plošče nove, kar pa ne drži 100%. Plošče so namreč tovarniško popravljene - refurbished (najverjetneje reklamirane).
Ne mislim sicer delati nobene reklame oz. antireklame, samo opozarjam na dejstva. Plošča, ki sem jo kupil lani sicer dela brezhibno.
Upam, da s svojim pisanjem nisem prepozen.
Nazadnje me še zanima, če še nisi zavrgel svoje NF7-S, če obstaja možnost, da mi jo proti simboličnemu plačilu prodaš, da poskusim zamenjati ta čip na moji ter jo morda obuditi. Piši na zasebno.
LP
Edit: šele zdaj sem videl tvojo drugo temo. Tudi meni se je stvar ponovno zaganjala, ventilator pa ni delal. Zato sem plato vzel iz ohišja, jo očistil, zamenjal hladilnik nato pa storil napako, ki sem jo že opisal (premalo pritisnjen RAM v slot). mah...
Tudi meni je enaka plošča izdihnila prejšnji teden, s tem da sem ji jaz malo pomagal. (premalo pritisnjen RAM v slot ter posledično kurjenje čipa, ki verjetno skrbi za napajanje RAM-a)
Te plošče (Socket A oz. 462) je sicer težko dobiti, ponavadi se prodajajo skupaj s procesorjem, ali pa so v (delni) okvari.
Izjema je verjetno ta uporabnik na bolhi, pri katerem sem pred cca. letom že nabavil Socket A ploščo za znanca. Sicer piše da so plošče nove, kar pa ne drži 100%. Plošče so namreč tovarniško popravljene - refurbished (najverjetneje reklamirane).
Ne mislim sicer delati nobene reklame oz. antireklame, samo opozarjam na dejstva. Plošča, ki sem jo kupil lani sicer dela brezhibno.
Upam, da s svojim pisanjem nisem prepozen.
Nazadnje me še zanima, če še nisi zavrgel svoje NF7-S, če obstaja možnost, da mi jo proti simboličnemu plačilu prodaš, da poskusim zamenjati ta čip na moji ter jo morda obuditi. Piši na zasebno.
LP
Edit: šele zdaj sem videl tvojo drugo temo. Tudi meni se je stvar ponovno zaganjala, ventilator pa ni delal. Zato sem plato vzel iz ohišja, jo očistil, zamenjal hladilnik nato pa storil napako, ki sem jo že opisal (premalo pritisnjen RAM v slot). mah...
Ni nam lahko...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ch4N93 ()
just me ::
alo, bom še jas izkoristil to temo.. še vedno se ne morm odločiti katero matično vzet.. in za njo sem zdaj pripravljen dat do 200€.. zadostovati pa bo morala za 4870 v CF.
help!
Lp
help!
Lp
t3hn0 ::
alo, bom še jas izkoristil to temo.. še vedno se ne morm odločiti katero matično vzet.. in za njo sem zdaj pripravljen dat do 200€.. zadostovati pa bo morala za 4870 v CF.
help!
Lp
ASUS P5E?
mas oba pcie 2.0 (x16), ker drugace majo nekatere za crossfire/sli tako, da sekundarna graficna deluje na pcie x4
^.^
tilinho20 ::
Jap. SAmo nekje M-XXXX povedal kakšna je bila razlika med takimi platami, ki pa je bila zelooooo zanemarljiva.
Vuli ::
[quote][/quote]
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
Vuli ::
Na 16x/4x sem imel 49 FPS v Crysisu
Na 8x/8x sem imel 49.5 FPS v Crysisu
Na 16x/16x imam 49.5FPS v Crysisu
3DMarki se razlikujejo za nekaj pik
World In Confict za FPS, dva
Razlike ni, le občasno pri 16x/4x, pač malo povečaš PCI-E frekvence in podobno pa je ta razlika še manjša!
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AA (Anti Aliasing) in AF (Antistropic Filtering)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1504 (700) | Senitel |
» | Sestavljeni PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4816 (3518) | bluefish |
» | Ultimate gaming (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4282 (2714) | BALAST |
» | Radeon 4850 bo zdaj, zdaj tu (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 45483 (20977) | Music Man |
» | Pošast je tu HD 4870 X2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 26762 (16857) | tilinho20 |