» »

Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splača

Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splača

clovecek ::

Lepo pozdravljeni.
Žal živim na območju, kjer adsl in ostale širokopasovne možnosti dostopa do interneta niso možne. Trenutno uporabljam isdn linijo, ker pa veliko časa preživim na internetu(študent, 2 brata) prihajajo že kar astronomski računi. Zadeva je takšna, da je tudi pokritost z gsm signalom tudi zelo slaba. Ker mi je področje elektrotehnike in računalništva pa tudi telefonije dokaj blizu, sem se odločil za nakup iskrine antene za gsm signal. To anteno sem dobesedno prispajkal direktno na nokio 6280, katero sem tudi razstavil na prafaktorje, anteno pa fiksiran na vrh hiše. In glej ga zlomka zadeva ima konstantno 2-3 pa tudi 4 črtice.
Sedaj me pa zanima. Če bi mi nokia služila kot modem, preko bluetootha povezana na računalnik, podatkovni paket pa bi bil simobilov unlimited paket, ki bi pač "lavfal" samo preko gprs-ja, me zanima kakšno hitrost lahko pričakujem? Glede cena/zmogljivost v primerjavi z isdn-ju, kaj se mi bolj splača? Ne gre se mi toliko za hitrost ampak bolj za konstantno, neprestano povezavo...

Evo še slika antene in telefona(žal uporaben samo še kot modem:\ )

 Si/f/21/11w/209pnwsv/antena. Jpg

Si/f/21/11w/209pnwsv/antena. Jpg

NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

balocom ::

Vsekakor se splača, že to da plačaš 19€ ne glede na porabo/kuk cajta si online je prot ISDN-ju je zlo fajn.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

traktor ::

Jast sem mel enak problem in sem takoj ko je blo možen šel po ta paket. In sem zlo zadovoln, glede na dial-up ko je prišel račun tudi po 50EUR, s tem da sem pazil. Hitrost precej niha, dopoldne je slabše, ampak že dejstvo da je neomejeno se splača. Vleče mi tja do 25Kb/s, pa imam ravno tako 3 do 4 črtice. Sicer pa sprobaš in če ti ne bo vredu vrneš.

Srachko ::

No, jaz uporabljam podobno varianto, le da imam mobitelov Mega paket (1 GB mesečno). Cena je še sprejmljiva, vendar v primerjavi z simobilovim unlimited, prevelika.
Običajno mi vleče z 8 kb/s, če pa slučajno prešalta na umts signal pa tudi tja do 38kb/s (največ, kar sem videl doslej).
I can see clearly now, the brain has gone...

clovecek ::

aha no cool, hvala za odgovore, zdej zadeva je itaq taka da je na simobilu zmanjkalo teh modemov in kartic, da se pa uzet paket, če vzameš telefon. Bom kar tako naredil, saj mi modem tako ali tako ne koristi nič, k bom na internetu preko telefona. Zdej edino zanimivo bi pa bilo ta modem odpret, pa videt če se da kaj predelat, ker načeloma tko ali tako more imet noter neko anteno. Če bi se pa še to dalo...

Ma kdo kakšen modem od simobila viška? :D
NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

todman74 ::

No, jaz uporabljam podobno varianto, le da imam mobitelov Mega paket (1 GB mesečno). Cena je še sprejmljiva, vendar v primerjavi z simobilovim unlimited, prevelika.
Običajno mi vleče z 8 kb/s, če pa slučajno prešalta na umts signal pa tudi tja do 38kb/s (največ, kar sem videl doslej).


Človek prešalti na unlimited....res je 10€ dražji kot pri Simobilu,ampak se ti splača dat 8€ zraven, glede na tvoj dosedanji paket....jaz ga začnem uporabljati s 1. junijem.

Glede 8 kb/s, verjamem ,da si mislu 8 kB/s.....glede hitrosti pa....še do prekratkim sem uporabljal SE K610i pa mi nikoli ni šlo dol čez 80 kb/s, sedaj pa uporabljam Novatel Ovation modem, pa gre dol tudi čez 120 kb/s, vleče mi pa prek EDGE, UMTS signal je prešibak.

Urc ::

A lahko popraviš link do slike, da vidim kako zgleda ta antena? Ker tudi jaz imam dokaj slab singal (je treba ven iz hiše, če se hočeš kaj zmenit:D )

clovecek ::



Evo to je to. Homemade varianta. Mam doma pa še eno tako anteno, pa tud prispajkano gor na sony ericssona k700i, ki pa ga uporabljam za klicanje.

Am zanima me še to, obstajajo kakšni programčki, ki pohitrijo al pa "sfrizirajo" te modeme na telefonu(konkretno nokiji)?

Se pravi če nardim zaključek, se zadevo splača vzet, ker je tako po hitrosti kot po ceni premaga ISDN ne?
NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

PrimozR ::

Da.

KoMar- ::

Jap.

clovecek ::

js malo sem bral forum na mobisuxu
FORUM

Zaključek je nekako v tem stilu, da simobilov internet dela hudičevo počasno, vendar so pisali sami taki uporabniki, ki so ga uporabljali v 3g omrežju oziroma EDGE. Me pa zanima kakšne so vaše izkušnje. Al se naj raje odločim pa grem k mobitelu na instant paket? Ena varjanta je za 50gb. Zdej načeloma je zadeva taka, če se GPRS poveže z nekje 120kb/s pa to delimo z 8 =cca 15kB/s se pravi dan ima 3600s = 15*3600=54000kB na dan, če bi skoz na polno vlekel. 54000*31=1674000KB v celem mesecu. Če sem pravi računal je to približno 1,67Gb al sem jas kaj zamuštral.BI šlo tudi z 1Gb paketom skozi,glede na to da nebi skoz na polno vlekel..

Tko da prosim za nasvete, glede na izračune, se splača pogledati tudi k mobitelu, ki naj bi sodeč po uporabnikih iz mobisuxa delal bolje?

Hvala za odgovore...
NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

r5r ::

Mimogrede ima dan 86400 sekund.
And it makes me wonder.

mesoreznica ::

Mimogrede ima dan 86400 sekund.
Ona računa 15 ur na dan (očitno nimam mašien prižgane 24 ur). Torej 15*3600s =54000. :P

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

todman74 ::

Zdej načeloma je zadeva taka, če se GPRS poveže z nekje 120kb/s pa to delimo z 8 =cca 15kB/s se pravi dan ima 3600s = 15*3600=54000kB na dan, če bi skoz na polno vlekel. 54000*31=1674000KB v celem mesecu. Če sem pravi računal je to približno 1,67Gb al sem jas kaj zamuštral.BI šlo tudi z 1Gb paketom skozi,glede na to da nebi skoz na polno vlekel..

Tko da prosim za nasvete, glede na izračune, se splača pogledati tudi k mobitelu, ki naj bi sodeč po uporabnikih iz mobisuxa delal bolje?

Hvala za odgovore...


Ne ga biksat.....za brzino 120 kb/s ti mora vlečt vsaj preko EDGE in kot drugo s to brzino povlečeš dol 54MB na uro, se pravi 810MB v 15. urah....

clovecek ::

ja 120kb/s se poveže zadeva ja. Prenos pa deliš z 8, pa dobiš KB/s. Točno pri sekundah sem pa jas zaj....

Sam nevem no, pomoje oziroma po občutku, več kot 5gb ja skor ne moreš na mesec prenesti prego gprs-ja?

Sei pravim, da še vedno ne vem simobil, al mobitel.... Na simobilu je kao zmanjkalo teh modemov, tko da zadeve ne morem stestirat....
NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

todman74 ::

Ne vem,zakaj ne bi mogu dol prenest več kot 5GB, če ti realno vleče dol 15kB/s....napram ISDN nimaš kaj študirat, boš prišel veliko ceneje skoz.

Vprašanje je zdaj samo Simobil ali Mobitel.....prvi ima unlimited 10€ cenejši, je pa vprašanje kako bi na tvojem območju "vleklo".....če ti Mobitel dela vsaj prek EDGE, recimo Simobil pa ne,
potem vzameš pri prvem, drugače pa pri drugem.

Bi res moral stestirat obe omrežji...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: todman74 ()

clovecek ::

dane sem sprobal mobitelov gprs, in mi je vleklo nekje tja do 6kb/s oziroma 7. Po moje tud simobil nebi bil boljši. z tako hitrost me zanima, bi bil paket 5gb pri mobitelu dovolj?
NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

todman74 ::

Če bi samo dol vlekel, bi s to brzino v 15.urah dobil nekaj več kot 300MB, naprej pa si zračunaj sam......sedaj, se moraš samo odločiti katerega operaterja vzeti, instant internet je menda pogojen z naročnino na en "osnovni" paket in če ne vzameš modema, alhko podatkovni prenos podatkov, spreminjaš vsak mesec. Vsaj tako je bilo do pred kratkim pri Mobitelu....

Drugače se pa za podrobnosti raje pozanimaj na Mobitel in Simobil centrih, da te ne bi jaz slučajno kaj zavajal.

Spajky ::

Za podatkovni promet NE POZABIT šteje ves prenos podatkov !!! DL + UL ; torej UL-aš en "Divx_CD" in skineš dol tri, pa samo od tega imaš skor 3GB prometa že !!! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

tomazsk1 ::

js mam enako 5gb pri mobitelu na edge signalu če se ne motim, gre pa glih 8kb/s prenosa pa pinga 2000ms al 3000 ne spomnem se več, mam pa kosstantno 4-5 črtic. Vem pa za eno cenejšo varianto prek isdn. Moraš met enga v mestu, da ma isdn+adsl pa pri njemu daš v comp en isdn modem, pol se pa prek njegovega compa(povezave na njegovem compu)povežeš na net, ti morš met tudi isdn. Moraš pa naročit pri telekomu tisto vikend in večer opcijo(neke 3 evre- samo je pa od 7ih zbečer pa do 7ih zjura čez teden, pa celi vikende to aktualno) in pol maš za 3 evre cel mesec internet, res pa je da ga od pon do pet čez dan nimaš(če kje v rovtah živiš, moraš čez dan tk kaj delat:D) Aja še to, pri tistem, ki maš pol isdn modem, se ne moreta pol dva pogovarjat po tel + internet, ker eno linijo zasede tvoj net. MIslim da je to tk, mogoče sem se kaj zmotu, je že dolgo tega kar mi je kolega razlago.

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomazsk1 ()

PrimozR ::

A lahko to malo bolje razložiš? Ne samo da skačeš z ISDNja na mobitel, je tudi precej nerazumljivo napisano...

tomazsk1 ::

problem je v tem da se ne spomnem več, bi moral kolega še enkrat vprašat, kako ma nareto

todman74 ::

@tomazsk1

Kaj uporabljaš, kot modem....iz svojih izkušenj ti lahko povem, da ti različni modemi dajo drugačne rezultate. Ko sem imel net prek SE K610i mi je po speedtest.si pokazalo kot najboljši rezultat okoli 52Kb/s D in 28Kb/s Up, sedaj ko uporabljam pa Novatel ovation, pa so se rezultati izboljšali za 100%(D=108Kb/s, U=92Kb/s)

Po speedtest.net pa mi "kaže" down tja do 160Kb/s, pa ping nekaj čez 400(server Ljubljana)

clovecek ::

Vglavnem jas sem vzel na mobitelu 5gb paket. ZAdeva deluje tam nekje 5-6kB/s. ČEz noč sem imel skoz vsposavljeno povezavo, in je bil promet nekje 60mb(3 vpisani messengerji). Po moje za neko normalno delo, bo zadeva dovolj. Drugače mi pa hitrost rahlo skače.

Spodi še slikica, ko mi je vleklo največ- 2 črtici signala :D

NO KEYBOARD FOUND
PRES C TO COUNTINIOUS.
;)

tomazsk1 ::

ja js mam k610i pa mam take rezultate:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 14.76Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 32.28kb/s
nisem se pa vezal pri mobitelu za 2 leti zato pa tud modema nimam,
ve kdo kje se bi dalo kak modem dobit?

tictac ::

jst mam pa namest tistega zte modema raj mojo nokio 6630, mi hitreje deluje (prek edge signala). bo treba tisto iskrino anteno nabavt...

todman74 ::

ve kdo kje se bi dalo kak modem dobit?


Mogoče bolha?

tictac ::

Torej: sem tik pred tem, da nabavim zunanjo gsm anteno. zdej pa me zanima, kateri gsm bi bilo najbolje uporabiti kot modem-da bi bila povezava kokr se da najboljsa? uporabiti prenos preg blutootha ali preko kabla?
lp

TyKee ::

Vidim, da je tekla beseda o GSM anteni.

Zanima me, ce mogoce obstaja tudi kaj takega, da bi ta antena lovila signal ter da bi imel potem boljsi signal na GSMju?

Torej bi potreboval na eni strani anteno na drugi pa nek oddajnik???

Je mozno kaj takega ustvarit? Namrec imam slab signal (1-2 crtici) vendar ce grem na odprto oziroma predvidevam da ce bi sel na streho bi zadeva bila dobra, ce pa pripisemo se boljse lovljenje signala z to anteno bi mogla zadeva bit odlicna.

Torej, kje in kako do cesa taksnega? SiMOBIL zgleda nima interesa da pokrije ta moj predel ;)

tictac ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12518510 (12578) ZdravkoČolič
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192689 (2346) jerriho
»

Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11412546 (7308) [_MW_]
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736547 (4346) Duke Nukem
»

Podrazanje inpulzov in alternativa!

Oddelek: Omrežja in internet
211851 (1495) Mitch

Več podobnih tem