» »

Amis + static ip + router

Amis + static ip + router

cuk ::

Sem ze iskal v starejsih temah, a konkretnega odgovora nisem nasel.

Torej. Imam amis kabelski internet, router asus wl 500g ter (po novem) staticen ip.

Dokler je bil dinamicen ip, je vse delovalo normalno. Povezal sem se preko routerja iz enega racunalnika, nato se iz drugega.
Sedaj imam staticen ip in zadeva vec ne deluje. Ko se preko wifi povezem se iz drugega racunalnika in od tam vzpostavim povezavo na net, internet "umre" na obeh.
V teoriji mi je jasno zakaj, vendar ne vem kako v praksi nastaviti, da bom v bistvu "klical preko routerja". Se pravi, da bom povezavo z netom vzpostavil na enem racunalniku, na drugem pa se bom preko wifi le povezal na router in bo net delal.

Hvala

Senitel ::

Joooj... Router ti bo naredu povezavo ne pa računalnik.

Tilen ::

Iz modema [ETH] ti gre kabel v WAN.Potem iz ETH na routerju pa v PC. Potem pa v konfiguraciji nastaviš obvezno Automatic DHCP. Po potrebi vpišeš DNS-je, priklopiš PC na ETH port na routerju in mora delat. Za WLAN preveri prvo brez enkripcije. Pusti WLAN pri mirru, dokler ti preko kabla ne bo delovalo.

IZJEMA: Skyline

Router konfiguracija je v tem primeru PPPOE z up.imenom in geslom. Vse ostalo ostane enako. Ti več nič ne vzpostavljaš, to bo zdaj delal router.

Dokler je bil dinamicen ip, je vse delovalo normalno. Povezal sem se preko routerja iz enega racunalnika, nato se iz drugega.

Je router deloval samo kot switch? V primeru statičnega IP lahko vzpostaviš le eno PPPOE povezavo.

Se pravi, da bom povezavo z netom vzpostavil na enem racunalniku, na drugem pa se bom preko wifi le povezal na router in bo net delal.

Povezavo boš vzpostavil na routerju.

ipconfig / all

Default gateway je IP od routerja. Vse to lahko nastaviš preko web vmesnika.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569504 (6333) c23po
»

Ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerja

113857 (949) Timmah
»

Switch ali router???

333700 (2694) Ursus
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384902 (4421) SasoS
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254538 (4088) BBB

Več podobnih tem