Forum » Omrežja in internet » nastavitve za router pri Trieri???
nastavitve za router pri Trieri???
misko_p ::
NO, mene pa zanima, če je kje objavljen kak pameten "guide" za konfiguracijo routerja če imaš Trierin internet. Imam TP-Link router, ampak ne vem točno kateri, ker sem trenutno na šihtu.
Dobil sem namreč nek prenosnik, tako da sem si vmislali kombinirani router, za stacionarnega in pa potem po potrebi še za prenosnik. Ampak zaenkrat mi še stacionarnega ni uspelo spraviti do neta.
Zaenkrat sem dal zadevo na Dynamic IP in kolikor sem gledal v WAN statusu je dobil pravi IP naslov od modema, ampak LAN mi pa ne dela... vstrajno piše razrešujem naslov www....
Tak da če ma kdo izkušnje, bi prosil za pomoč, ali pa za kak guide kjerkoli.
Dobil sem namreč nek prenosnik, tako da sem si vmislali kombinirani router, za stacionarnega in pa potem po potrebi še za prenosnik. Ampak zaenkrat mi še stacionarnega ni uspelo spraviti do neta.
Zaenkrat sem dal zadevo na Dynamic IP in kolikor sem gledal v WAN statusu je dobil pravi IP naslov od modema, ampak LAN mi pa ne dela... vstrajno piše razrešujem naslov www....
Tak da če ma kdo izkušnje, bi prosil za pomoč, ali pa za kak guide kjerkoli.
Tilen ::
Prvo preveri, če si sploh prav priklopil.
Iz modema [ETH] ti gre kabel v WAN.Potem iz ETH na routerju pa v PC. Potem pa v konfiguraciji nstaviš obvezno STATIC IP. Triera ima statični IP. Vpiši svoj IP itd...
Primer iz mojega Linksysa [Triera] :
Iz modema [ETH] ti gre kabel v WAN.Potem iz ETH na routerju pa v PC. Potem pa v konfiguraciji nstaviš obvezno STATIC IP. Triera ima statični IP. Vpiši svoj IP itd...
Primer iz mojega Linksysa [Triera] :
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5654 (3995) | Daniel |
» | problem innbox-router-udpxy?Oddelek: Omrežja in internet | 4740 (3942) | Daniel |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6649 (4962) | maremare |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52080 (23830) | simone |
» | dostop do interneta na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1012 (937) | amigo_no1 |