Forum » Navijanje » AMD Athlon XP 1700+ navitje
AMD Athlon XP 1700+ navitje
teddy81 ::
Živ!
Posedujem zgoraj omenjeni procesor in sem se šel malo navijanja...procesorja seveda.
Prišel sem do 2000Mhz, na navadnem hladilniku in na ventilatorju 80x80, ki se suče z 2500 obr/min.
Je lahko kaj to nevarno?
DODATNO: Rama imam 2x512 400mhz - dual channel.
Temperatura procesorja pa se ob brskanju po netu suče med 45 in 47 stopinj. Ob obremenitvi pa pride do 51-52.
Thx.
T
Posedujem zgoraj omenjeni procesor in sem se šel malo navijanja...procesorja seveda.
Prišel sem do 2000Mhz, na navadnem hladilniku in na ventilatorju 80x80, ki se suče z 2500 obr/min.
Je lahko kaj to nevarno?
DODATNO: Rama imam 2x512 400mhz - dual channel.
Temperatura procesorja pa se ob brskanju po netu suče med 45 in 47 stopinj. Ob obremenitvi pa pride do 51-52.
Thx.
T
- spremenil: teddy81 ()
Pyr0Beast ::
Niti ne.
To na stock voltaži a ne ?
No, do 1.8V greš lahko BP, če se seveda ne greje preveč.
Je pa to dober stepping. Eni 1700+ so se lahko navili daleč preko 2200MHz.
Te pa moram opozorit, da je nekje 2000MHz ena meja, pri kateri se nato čip začne dosti slabše navijat. Vsaj vsi primerki, ki sem jih imel so šli tako.
To na stock voltaži a ne ?
No, do 1.8V greš lahko BP, če se seveda ne greje preveč.
Je pa to dober stepping. Eni 1700+ so se lahko navili daleč preko 2200MHz.
Te pa moram opozorit, da je nekje 2000MHz ena meja, pri kateri se nato čip začne dosti slabše navijat. Vsaj vsi primerki, ki sem jih imel so šli tako.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Aha...
Sem bral na večih tujih forumih, da so 1700+ kar fajn za navijat. Samo problem je pri voltaži, da nimam te funkcije v biosu, da bi lahko spreminjal.
Je pa to stock voltaža ja 1,6xxV. Je pa res treba it 1 po 1, ker sem prej hotel kar preskočit iz 160Mhz na 170 in se ni vključil oz. je piskal.
Hvala.
Lep pozdrav.
T
Sem bral na večih tujih forumih, da so 1700+ kar fajn za navijat. Samo problem je pri voltaži, da nimam te funkcije v biosu, da bi lahko spreminjal.
Je pa to stock voltaža ja 1,6xxV. Je pa res treba it 1 po 1, ker sem prej hotel kar preskočit iz 160Mhz na 170 in se ni vključil oz. je piskal.
Hvala.
Lep pozdrav.
T
Kero plato pa maš ? Ker drugače se da višat voltažo tudi če bios tega ne podpira
Plata je Gigabyte GA-7N400S-L.
Sem pa v speedfanu poskušal dodajat clock speed pa je od 187Mhz začel pešat, tako da bi mu najbrž moral zvišat voltažo, če bi hotel kaj več od njega.
T
Sem pa v speedfanu poskušal dodajat clock speed pa je od 187Mhz začel pešat, tako da bi mu najbrž moral zvišat voltažo, če bi hotel kaj več od njega.
T
Zgodovina sprememb…
DJ MartiNi ::
Si stisnil ctrl+F1 za dodatne menije?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
.. uff ja, na tejle platki bi znal proc poletet vse do 200FSB-ja ali več
Voltmod je pa tut simpl .. 5 minut cajta si je treba uzet.
Voltmod je pa tut simpl .. 5 minut cajta si je treba uzet.
Rame furaš na 225MHz ? .. nastavi delilnik na 100%. AGP freq. pa na 66MHz (S tem zakleneš frekvenco PCI vodil)
Vglavnem se mi zdi da potrebuješ samo svinčnik in nekaj minut časa, da 'popraviš' napetost :D
Vglavnem se mi zdi da potrebuješ samo svinčnik in nekaj minut časa, da 'popraviš' napetost :D
225Mhz za rame... a to ni dobro? Saj so 400megaherčni, al?
Zakaj pa bi zaklenil frekvenco PCI vodil?
Sorry kr tolko sprašujem.
Zakaj pa bi zaklenil frekvenco PCI vodil?
Sorry kr tolko sprašujem.
Z višanjem FSB-ja se (včasih) na nf2 viša tudi frekvenca PCI vodil. Ko 'ročno' nastaviš frekvenco AGP-ja, je frekvenca PCI vodil AGP/2. Pri 66MHz znese to 33MHz.
Nekateri čipseti tega niso omogočali in se ti je pri kakšnih 180MHz sesedel kontroler za IDE/zvočna ipd.
180/5=36MHz. Seveda, je nato, ko si frekvenco nastavil na 166MHz ali na 200MHz delalo vse super. 200/6=33.3, 166/5=33.2
225x2=450MHz (namesto 400) (Kao k je DDR)
Kere rame pa maš to ?
Nekateri čipseti tega niso omogočali in se ti je pri kakšnih 180MHz sesedel kontroler za IDE/zvočna ipd.
180/5=36MHz. Seveda, je nato, ko si frekvenco nastavil na 166MHz ali na 200MHz delalo vse super. 200/6=33.3, 166/5=33.2
225x2=450MHz (namesto 400) (Kao k je DDR)
Kere rame pa maš to ?
Tile elixirji skoraj poletijo ob malenkost višji voltaži :D
Glede voltaže - Imaš slučajno malce boljši fotoaparat in/ali pa multimeter ?
Glede voltaže - Imaš slučajno malce boljši fotoaparat in/ali pa multimeter ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
kixs ::
Kot je ze bilo receno.
Memory daj na 100%, potem pa dviguj FSB po 5MHz in bos videl kako dalec lahko prides z default voltazo. Ko se Windows ne bo vec nalozil, ves da si predalec. Takrat moras spustit za ene 10MHz in testiraj potem s Prime95, ce ti bo metal Errorje, dodatno spusti za 5MHz, dokler ti ne bo delal kaksno urco brez napak. Spremljaj pa temperaturo procesorja - do 70stC je nekje se varna temperatura ob MAX obremenitvi.
lp
Memory daj na 100%, potem pa dviguj FSB po 5MHz in bos videl kako dalec lahko prides z default voltazo. Ko se Windows ne bo vec nalozil, ves da si predalec. Takrat moras spustit za ene 10MHz in testiraj potem s Prime95, ce ti bo metal Errorje, dodatno spusti za 5MHz, dokler ti ne bo delal kaksno urco brez napak. Spremljaj pa temperaturo procesorja - do 70stC je nekje se varna temperatura ob MAX obremenitvi.
lp
Fotoaparat ja... multimeter žal ne (nihče se ne ukvarja z elektriko pri nas).
Da rami poletijo pomeni, da delajo odlično ali da jih je možno skurit... hehe.
Da rami poletijo pomeni, da delajo odlično ali da jih je možno skurit... hehe.
Zgodovina sprememb…
Jah no oboje bi držalo :D
Drugače se pa pri teh elixirjih že 100mV več fajn pozna v višji frekvenci :D
Tam, 2.8V bi najbrž še zdržali. Se ti da enega ven vzet, pa prepisat, kaj je napisano na čipkih?
Če pogledaš tole sliko
Čisto na desni strani. Pod konektorjem za P4 in kondenzatorjem se nahaja napetostni regulator. Poslikaj malce pod kotom, če se da.
Drugače sem imel eno tako platko, pa jo prodal mesec ali 2 nazaj :D
Drugače se pa pri teh elixirjih že 100mV več fajn pozna v višji frekvenci :D
Tam, 2.8V bi najbrž še zdržali. Se ti da enega ven vzet, pa prepisat, kaj je napisano na čipkih?
Če pogledaš tole sliko
Čisto na desni strani. Pod konektorjem za P4 in kondenzatorjem se nahaja napetostni regulator. Poslikaj malce pod kotom, če se da.
Drugače sem imel eno tako platko, pa jo prodal mesec ali 2 nazaj :D
Zgodovina sprememb…
Evo slikci ramov:
Aja... P4... to je tisti 12V 4 pinski nad procesorjem, al?
Težko pridem zraven s fotoaparatom... napajalnik ovira.
DODAJAM:
ali
Ali pa nobena ni prava
Aja... P4... to je tisti 12V 4 pinski nad procesorjem, al?
Težko pridem zraven s fotoaparatom... napajalnik ovira.
DODAJAM:
ali
Ali pa nobena ni prava
Zgodovina sprememb…
Zadnja slikca, tisti čipek, ki ga je hladilnik zakril polovico. Ene 12 nogc ma
Torej... mora se videti kaj gor piše? Kajne?
Bom poskusil...
Dodajam:
in
Upam, da bo katera zadostovala.
Bom poskusil...
Dodajam:
in
Upam, da bo katera zadostovala.
Zgodovina sprememb…
Obe sta super, hvala.
Gre se za farchildov FAN5090. Isti je na gigabytki 7nf-rz ter najbrž tudi na podobnih platah iste serije (Z 2 faznim napajanjem). Njegova pomankljivost je edino ta, da se mosfeti nižje na plati občasno pri večjih obremenitvah kar pošteno segrejejo. (Pa cvili/piska tut rada) -> zato sem zasovražil nf2 gigabytke nekaj let nazaj, dokler nisem ugotovil, da se da to cviljenje ukrotit
Napetost ti kaže v biosu (Pri nekaterij je kazalo samo OK, četud ni blo )/ windowsih ?
Drugače je stvar dokaj zafrknjena, ker moraš hladilnik dol vzeti (ali pa napajalc odstraniti, da prideš do čipa)
Mogoče bi bila še najboljša varianta, da greš prek VID-ov napetost spreminjat. 1.850V lahko dosežeš največ, kar je glih na zgornji meji za 24/7
Iz kje pa si, če smem vprašati ?
Gre se za farchildov FAN5090. Isti je na gigabytki 7nf-rz ter najbrž tudi na podobnih platah iste serije (Z 2 faznim napajanjem). Njegova pomankljivost je edino ta, da se mosfeti nižje na plati občasno pri večjih obremenitvah kar pošteno segrejejo. (Pa cvili/piska tut rada) -> zato sem zasovražil nf2 gigabytke nekaj let nazaj, dokler nisem ugotovil, da se da to cviljenje ukrotit
Napetost ti kaže v biosu (Pri nekaterij je kazalo samo OK, četud ni blo )/ windowsih ?
Drugače je stvar dokaj zafrknjena, ker moraš hladilnik dol vzeti (ali pa napajalc odstraniti, da prideš do čipa)
Mogoče bi bila še najboljša varianta, da greš prek VID-ov napetost spreminjat. 1.850V lahko dosežeš največ, kar je glih na zgornji meji za 24/7
Iz kje pa si, če smem vprašati ?
Sem iz najstarejšega mesta v Sloveniji.
Ja, v BIOSU kaže napetosti ... OK.
Saj ni problem odstranit napajalc al pa hladilnik, samo je najbrž tisto kar bi moral potem nardit zakomplicirano in zahteva dobro uč in mirno roko... pa živce...hehe.
Ja, v BIOSU kaže napetosti ... OK.
Saj ni problem odstranit napajalc al pa hladilnik, samo je najbrž tisto kar bi moral potem nardit zakomplicirano in zahteva dobro uč in mirno roko... pa živce...hehe.
Mnjah, nit ne. Rabiš pa vsaj multimeter (ene 10€ je). Sicer vem, kaj bi rabil narediti, ampak nisem 100% siguren, da gre za ta prava uporčka.
Glede VID-ov je tako, da bi rabil samo šivanko med pine 'poriniti' in napetost ti bi posledično skočila gor in bila tam toliko časa, dokler bi držal šivanko tam.
Za spreminjat FB, pa je potreben samo svinčnik in nekaj dobre volje (pa radirko oz. aceton za počistit ga).
Glede VID-ov je tako, da bi rabil samo šivanko med pine 'poriniti' in napetost ti bi posledično skočila gor in bila tam toliko časa, dokler bi držal šivanko tam.
Za spreminjat FB, pa je potreben samo svinčnik in nekaj dobre volje (pa radirko oz. aceton za počistit ga).
Zgodovina sprememb…
Kam bi moral "porinit" šivanko? Ne bi rad česa uničil. Sem lih nabavil novi napajalnik in bi bilo škoda, da bi potem samo še napajalnik delal hehe.
Jao, morajo zakomplicirat zadeve...toti gigabytovci.
Kaj pa bi risal s svinčnikom? :)
Hvala.
T
Jao, morajo zakomplicirat zadeve...toti gigabytovci.
Kaj pa bi risal s svinčnikom? :)
Hvala.
T
Šivanko med pine na tistem IC-ju ..
Risal pa po uporčkih :D
Risal pa po uporčkih :D
Obstaja kakšna stran z navodili oz. imaš ti kakšna navodila... po možnosti ko so kake fotke zraven?
Za te plate sem dosti preiskal pa ni par let blo nazaj navodil, nit jih zdej ni.
Sam če maš pa cajt pa znanje se da velik nardit.
Sam če maš pa cajt pa znanje se da velik nardit.
Zgodovina sprememb…
Ah... šment. Tudi sam sem guglal ampak (ve,ve,ve.nič ne ve)
Pa dobro... naj zdaj laufa na 2000Mhz. Sem prej poskusil na 2100 spelat, pa se je pri cca 2060 ob obremenitvi predal. Najbrž ker mu Volti primanjkujejo.
Hvala ti ful.
T
Pa dobro... naj zdaj laufa na 2000Mhz. Sem prej poskusil na 2100 spelat, pa se je pri cca 2060 ob obremenitvi predal. Najbrž ker mu Volti primanjkujejo.
Hvala ti ful.
T
Aja, še tole. Procesorje, ki so sveži ali pa so dolgo časa delovali na privzetih frekvencah je treba včasih burn-in-at. Kar pomeni, da bodo čez nekaj ur/dni obratovanja, kar naenkrat lahko delovali na višjih frekvencah ali nižji napetosti.
Aha... torej, zdaj ker je skoraj enih 6 let laufal na 1467Mhz, če ga zdaj v časovnih razmikih postopoma stopnjujem na višje frekvence. Tako, da se "privadi".
Tako si jaz razlagam tale burn-in.
Thx
Tako si jaz razlagam tale burn-in.
Thx
Jup.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech 3D Team: UNIGINE Superposition (2017) (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 29764 (12871) | WizzardOfOZ |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 283448 (44041) | krneki0001 |
» | Navijanje (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 12355 (11067) | wate |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42158 (23700) | Dr_M |
» | amd alarm?Oddelek: Navijanje | 1050 (1050) | x45 |