Forum » Kaj kupiti » Katero DVD-+RW enoto naj kupim?
Katero DVD-+RW enoto naj kupim?
Jst ::
Sem v hudem dilemi. Moj Optiarc nekaj tednov normalno snema na moje priljubljene verbatim dvdje, potem se pa odloči, da mu niso več všeč in teden dni stavka. Nato, po kakšnem tednu, in to iz iste torte 50ih dvdjev, pa spet začne normalno snemati. Res je, da dvdje, ki jih posname, ne zna potem prebrati, a me to niti ne moti, ker imam tako ali tako več računalnikov in te dvdje, če že moram uporabiti, preberem v prenosniku.
Sedaj mi je pa to dokur**lo. In potrebujem novo enoto. Po brskanju mnogo različnih straneh, buyer's guide, forumih,... še vedno ne vem, kaj naj kupim. Priporočil je toliko, kolikor je izdelovalcev. Več kot preberem, težje se odločim.
Na sharkyexreme.com priporočajo: Samsung 20x DVD+RW/-RW SH-203N SATA. Kadar sem upošteval nasvete s te strani, nisem bil razočaran. A ko sem googlal za to enoto, sem naletel na nekaj forumskih debat, kjer nimajo nekega dobrega mnenja. Kar mene osebno moti pri omenjenemu Samsungu, je samo 2mb cache. Lahko bi imel malo več.
Kaj bi mi vi priporočali?
Sedaj mi je pa to dokur**lo. In potrebujem novo enoto. Po brskanju mnogo različnih straneh, buyer's guide, forumih,... še vedno ne vem, kaj naj kupim. Priporočil je toliko, kolikor je izdelovalcev. Več kot preberem, težje se odločim.
Na sharkyexreme.com priporočajo: Samsung 20x DVD+RW/-RW SH-203N SATA. Kadar sem upošteval nasvete s te strani, nisem bil razočaran. A ko sem googlal za to enoto, sem naletel na nekaj forumskih debat, kjer nimajo nekega dobrega mnenja. Kar mene osebno moti pri omenjenemu Samsungu, je samo 2mb cache. Lahko bi imel malo več.
Kaj bi mi vi priporočali?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Na cdrlabs.com je review omenjene enote: Samsung 20x DVD+RW/-RW SH-203N SATA.
Če ima kdo to enoto, naj malo opiše izkušnje z uporabo. Prosim.
Če ima kdo to enoto, naj malo opiše izkušnje z uporabo. Prosim.
dukenukem ::
jah, če hoeš best, kup plextor ,nebo ti žal ,nec odsvetujem,men se tud lgju neki mede zadnje cajte,da tko posname, da ni berljivo, al so pa napake ,pred temu sta mi pa 2 neca šla papa ,zdej mogoče mu teli dvdji ne sedejo ,čeprov mam zadnji firmware gor
ttommy ::
Moj LG je do zdaj posnel in prebral vse vrste DVD-jev.14 mesecev...
Pa nisem malo snemal.
LP
Pa nisem malo snemal.
LP
Gamer
mmmmmmat ::
Jaz imam tega samsunga in sem osebno zelo zadovoljen z njim. Nobenih problemov sploh. Tudi ce naenkrat zaporedoma posnamem po 20 medijev...bere pa vse kar ti srce pozeli.
Glede na to, da na sharkyextreme.com, pod March Extreme Gaming PC Buyer's Guide, priporočajo omenjeno enoto,... Njim pa zaupam že leta in leta, verjetno od okoli 2000... Tudi realne teste imajo: Kadar sem po njihovem nasvetu kaj kupil, glede na njihove rezultate testov, in sem potem teste delal doma, so bili rezultati zelo podobni. Njim ter guru3d nekako kar zaupam.
Ampak, kar se tiče optičnih enot, pa raje štejem forumske uporabnike, ki imajo pozitivne/negativne izkušnje. In glede te enote ni negativnih izkušenj, jeznih uporabnikov.
Je kdo mogoče tule, na slo-tech-u?
Ampak, kar se tiče optičnih enot, pa raje štejem forumske uporabnike, ki imajo pozitivne/negativne izkušnje. In glede te enote ni negativnih izkušenj, jeznih uporabnikov.
Je kdo mogoče tule, na slo-tech-u?
GrimReaper ::
jah, če hoeš best, kup plextor ,nebo ti žal ,nec odsvetujem
Plextor že en čas ne dela več DVD-RWjev, PX-810SA je Pioneer DVR-212 s Plextor nalepko in višjo ceno, PX-800A pa NEC AD-7170A.
Zadnji Plextorjevi modeli pa so bli PX-760A, PX-760SA, PX-755A, PX-755SA, PX-716A, PX-716SA. Tut PX-750A/PX-740A so neki Teac/BenQ rebadgi.
PX-716SA bi bil pomoje odličen nakup če bi ga še delali, SATA vmesnik pa 8MB cacha + ostale Plextorjeve tehnologije. Pri nas pa tut na Bolhi nič ne dobiš.
Najboljši pogon zdej bi bil Samsung SH-S203B:
Top 5 optical drives (April - June 2008)
Drgač pa novi Optiarci 72xx niso slabi, pa Pioneer, LiteOn, sam zadnja dva je pri nas težje dobit.
Liteon:
Aperio
Mimovrste (bi moral bit SATA čeprav piše ATA)
MojaTrgovina
Pioneer DVR-215DBK SATA
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
AlesC ::
Jst mam LiteOn-a že dve lete pa dela v nulo. Tak vredi bere pa piše, da sem ga premontiral v novega kompa. Ti pa ne priporočam, da si kupiš kakga BenQ, ker ta me je pa razočaral v nulo.
edit: Prvi odstavek je z drugimi besedami opisan prvi post, kjer sem opisoval težave z mojo dosedanjo enoto.
--
Optiarca se bom od sedaj naprej izogibal kot policajev. Dva različna modela, pa imata oba probleme. Torta 50ih dvdjev. En teden jih normalno snema in jih tako posnamem okoli deset. Potem se pa kar spomni, da jih ne mara več in noče snemati na njih. Če je bila torta Verbatim DVD-R, sem potem kupil TDK +. Zgodba se ponovi, a pazi trik: dvdje iz prve torte je začel spet snemati normalno. Kar me je pa še najbolj jezilo, je pa to, da po tem, ko je enota posnela dvd, ga ni znala več prebrati. DVD je delal vsepovsod drugje in dobro, da imam več računalnikov, a da bi Optiarc karkoli hotel imeti še z njim.... To delata obe enoti. Čeprav se druga uporablja samo za snemanje cdjev v službi za stranke in razne vladne agencije.
--
OK, enoto sem kupil. Kar sem malo zmeden je naslednje:
Kupil sem (v črni barvi):
Samsung 20x DVD+RW/-RW SH-203N SATA.
A pogled na sprednji del zgleda drugačen, od tistega belega iz slike na sharkyextreme. Drugačna razporeditev napisov in ostale malenkosti, če odmislim barvo.
Nero InfoTool (in ostali programi) pravi tej enoti: "TSSTcorp CDDVDW SH-S203N".
Mi lahko kakšen lastnik omenjene Samsung enote pove, kako njemu programi ali pa v Device Managerju pravijo enoti? Please?
--
Optiarca se bom od sedaj naprej izogibal kot policajev. Dva različna modela, pa imata oba probleme. Torta 50ih dvdjev. En teden jih normalno snema in jih tako posnamem okoli deset. Potem se pa kar spomni, da jih ne mara več in noče snemati na njih. Če je bila torta Verbatim DVD-R, sem potem kupil TDK +. Zgodba se ponovi, a pazi trik: dvdje iz prve torte je začel spet snemati normalno. Kar me je pa še najbolj jezilo, je pa to, da po tem, ko je enota posnela dvd, ga ni znala več prebrati. DVD je delal vsepovsod drugje in dobro, da imam več računalnikov, a da bi Optiarc karkoli hotel imeti še z njim.... To delata obe enoti. Čeprav se druga uporablja samo za snemanje cdjev v službi za stranke in razne vladne agencije.
--
OK, enoto sem kupil. Kar sem malo zmeden je naslednje:
Kupil sem (v črni barvi):
Samsung 20x DVD+RW/-RW SH-203N SATA.
A pogled na sprednji del zgleda drugačen, od tistega belega iz slike na sharkyextreme. Drugačna razporeditev napisov in ostale malenkosti, če odmislim barvo.
Nero InfoTool (in ostali programi) pravi tej enoti: "TSSTcorp CDDVDW SH-S203N".
Mi lahko kakšen lastnik omenjene Samsung enote pove, kako njemu programi ali pa v Device Managerju pravijo enoti? Please?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
jero_no1 ::
v eni mašini mam Plextor 716A in morm rečt, da sm globoko razočaran (glede na to, da sem takrat dal zanga skoraj 35k bivših sit) - sem pa tja se mu kar ne da zapečt kšnga dvd-ja, sicer pa kar zapeče je vse berljivo bp. v novi mašini mam zdj Optirac, ki je naredu vsega skupaj 10 dvd-jev, ki so vsi vredu, sam to še nič ne pomen. baje pa tudi Pioneer ni slab...
Skankulja ::
SH-S203B pri nas ni dobavljiv? Samo D najdem. Na geizhalsu je, a se mi za 30€ resno ne izplača čez mejo hodit.
Po specifikacijah sodeč sta B in D identična. Ko sem slučajno gledal firmware update ima B novejšega (se pravi le nista ista pogona).
Po specifikacijah sodeč sta B in D identična. Ko sem slučajno gledal firmware update ima B novejšega (se pravi le nista ista pogona).
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
janko771 ::
Jst sm naroču Samsunga na SATA vodilu dobim ga v torek ali sredo, ker nec mi je že spet crknu tk da neca ne kupvat. Peče mi sam cd je dvd jev pa noče tk da je to za en kur. .
Lp
Lp
jest
blackbfm ::
Trenutno mam Samsung DVDRW 16x (sata), zdej ne vem točno kerga ker nisem na svojem kompu. Dela brez problema. Brat ma LG 20x (pata) pa mu tut dela zaenkrat uredu. Bomo vidl ker bo dlje zdržu hehe.
Kar se tiče pa Plextorja, no moja izkušnja z njim je dobra. Mam 8x cdrw (dal 55.000 SIT ) pa še vedno dela kot nov, star je najmanj 8 let. No ampak stvari grejo naprej.
Vem da je mel brat enkrat neke težave z NECom, torej tega jz ne bi kupu.
Kar se tiče pa Plextorja, no moja izkušnja z njim je dobra. Mam 8x cdrw (dal 55.000 SIT ) pa še vedno dela kot nov, star je najmanj 8 let. No ampak stvari grejo naprej.
Vem da je mel brat enkrat neke težave z NECom, torej tega jz ne bi kupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
novinec09 ::
Jaz imam Pioneer DVR-215DBK in ASUS DRW-1814BLT in morem povedat, da oba delujeta super-BP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28479 (14238) | GrimReaper |
» | Nakup namiznega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1596 (1218) | blackbfm |
» | Kateri DVD CD pekačOddelek: Kaj kupiti | 2514 (2073) | GrimReaper |
» | Kvaliteten S-ATA pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4413 (3888) | k4vz0024 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8148 (5731) | AtaStrumf |