» »

GIMP v anglescini

GIMP v anglescini

Ashrack ::

ravno sem instaliral najnovejsega GIMPa na Windowse ampak na mojo veliko zalost se je instaliral v slovenscini.
Kje naj sedaj to spremenim da bo anglesko?
....

Tr0n ::

V nastavitvah? :)

Priporocam se Paint.net.

jaz sem uporabnik Gimpa saj ponavadi delan na linux. Ampak sem ga pa prvic v Windowsih instaliru. Po nastavitvah sem pa ze 4x prebrskal pa nikjer ne najem moznosti da bi bilo v angleščini
....

BigWhale ::

Pobrisat/preimenovati moras prevod za slovenscino.

C:\Program Files\GIMP-2.0\share\locale\sl

Jaz sem tole preimenoval v sl_FOO.

hvala. veliko bolje je sedaj. Samo tako stvar bi pa resno lahko spravl v nastavitve
....

BigWhale ::

V bistvu je vecina *nix programov narejena tako, da vzame za jezik tisto kar imas nastavljeno v locale. Kako je to v Windows reseno ne vem. *nix ima to reseno s sistemskimi spremenljivkami.

LANG in LC_*

meni osebno ima *nix to tudi veliko bolje nastimano. Saj Windowse imam angleske in vse nastavitve tudi tipkovnice v anglescini edino Local and Currency setting mam SLO in potem mi vse programe v slovenscini notr daje. Katastrofa
....

Jakka ::

To se pa dogaja zato, ker klikaš samo next next, default, next,...

Pri namestitvi Gimp 2.4.0 lepo izbereš Customize namesto Install Now, nato priklikaš do okna, kjer izbereš kaj želiš, da se namesti. Odstraniš kljukico pri Translation in lejga! Gimp je v angleščini.

Dandanes praktično pri nobeni namestitvni ni pametno samo next next next klikarit, se splača pogledat kaj delaš. Velikokrat ugotoviš, da je pametno kaj spremenit. :)

verjemi mi da nisem sel samo next klikat. Samo tudi pa nisem gledal pod Translation ker sem mislil da je program samo v anglescini.

Pri vecini drugih Windows programov pa tudi ce nastimas Custom install ti da samo na voljo da direktorij zamenas.
....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekateri slovenski poslanci predlagajo prehod na odprto kodo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
38829919 (21615) Matevžk
»

GIMP 2.4. - Kako spremeniti jezik?

Oddelek: Programska oprema
91856 (1732) d_streets
»

Izšel Thunderbird 2.0

417720 (6017) MrStein
»

Za 30 dni na Ubuntu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27220311 (14313) Looney
»

Novell in Mandrakesoft odgovarjata Ballmerju (strani: 1 2 )

915716 (5716) SXR

Več podobnih tem