» »

Za 30 dni na Ubuntu

Vlady ::

Ja komp si vsako leto kupim sam in mi ga ne kupšujejo starci. Sam ker kupim novega, starega prodam oz. stare komponente. Če ne drugega, jih komu podarim. :D Ampak komp pa rabim vedno imeti dober, že zaradi programiranja in vsega. In ja, dokaj povprečen uporabnik igra tudi boljše igre.

Res, Intel proda večino grafičnih, ampak večino kompov kupujejo podjetja, ki pa ne kupujejo kakih grafičnih kartic. Recimo če imaš komp za blagajno, ne rabiš imeti 3D pospeševalca, prav tako komp v zdravstvenem doume ne rabi.... Potem kaki serverji, tudi ne rabijo imeti super duper grafike. Pa imaš tu svojih 50%. Uporabniki doma, še posebej če gre za kak družinski komp, pa imajo vsaj pospeševalec nižjega razreda. Če gledaš računalnike v ponudbah, poš sam videl, da takih, ki imajo integrirano graifko ni več veliko.

Če pogledaš samo mlado populacijo recimo od 10-25 let, ki je najbolj tehnološko razvita, potem boš tudi kmalu opazil, da velika večina igra igre. Mogoče ne tako zahtevne, vendar pa še vedno take, ki na linux-u ne laufajo. Obstaja neka mala populacija tistih, ki so strict to linux & console type računalničarjev, ki so prav posebna vrsta. Tisti prav tako ne rabijo pospeševalca in ne igrajo iger. Ostali pa. Če ne drugega, ima folk doma konzole, ki pa pravzaprav pridejo enako drago kot nov komp, če všteješ še kupljene igre, ki jih je težje "skrekati" kot igre za PC. Kolikor vem, moraš celo posegati v HW same konzole, da omogočiš igranje piratskih iger, kar pa mnogo uporabnikov ne naredi.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

roli ::

Ja igre na linuxu ne delujejo. Vsaj ne vse bolj znane. Sam imam dve konzoli in pc, ki mu poganjanje iger ni težko. Imam narejen dual boot 50gb win xp (vse skupaj podatki in sistem), 20 gb linux in 170gb shramba, ki je od linuxa in win. Windowse zaženem okoli 1x na mesec. Vsi moji sošolci igrajo igre ampak jaz imam raje forume kot so slo-tech in gledanje kakih serij, filmov. Uporabljam linux, ki sem ga namestil sam. Prvič, ko sem bil star 12 let. Do takrat sem uporabljal win. Vse od win 95 pa do xp. Medtem, ko sem se prvič sam lotil nameščanja win xp kako leto pred linuxom. Slo-tech pa sem našel, ko sem iskal linux distribucijo vendar nisem imel pojma o računalništvu (imel sem ga toliko, da sem vedel kako namestit program, vstavit kako komponento v računalnik, kaj nastavit v nadzorni plošči... ). Danes zahvaljujoč slo-techu sestavim kar nekaj računalnikov in ostalih stvari. In zahvaljujoč slo-techu mi ukazna lupina sploh ni tuja in jo kar dobro poznam.

Za igre pa še vedno so boljše konzole, ker imajo 1000x boljši način upravljanja kot pc igre so povsod enake in jih je brez problema poganjat in se ne rabiš sekirat za komponente vsako leto. Če pa boš kupil original igro pa boš ob njej veliko bolje užival. Če jaz za wii ne bi rabil kupiti zelde je sploh nebi nikoli igral ali pa bi jo po eni uri odstranil. Vendar jo igram in to čisto ok. Tako, da pc igre zaostajajo in linux ni namenjen igram. Seveda bi rad videl še kakega upirabnika linuxa več, ker tako ne bi vsi spraševali od kje zaboga sem ustvaril tako lepe seminarske naloge v pol ure manj kot oni, ki uporabljajo office in jaz open office.

----

Za igre je priporočljiv duall boot. Za igre win in za ostalo linux tako meni deluje čisto lepo. Če pa kak bedak (ne morem ga drugače imenovat, ker to zame je) igra po cel dan call of duty preko neta pa to ni moj problem in naj upiorablja sistem na katerem mu igra deluje.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

MasterBlaster ::

@Vlady: Tudi za windows je na voljo vse manj dobrih iger, ker založbe vse bolj preferirajo konzole. Če pogledš malo hite prejšnjega leta so večinoma vsi na konzolah. Se pravi, če bi bil jaz hard core gamer, bi bil tudi windows zame neuporaben, ker na njem ne delajo Gears of war, Medal of honor 3, ...?
Tk je pa pika .

Jaka83 ::

Vlady: Pol ti gre pa super v življenju, če vsako leto zmečeš pol miljona za comp. Jaz bi tudi imel tvojo "službo".

Igre, da ne delajo v Linuxu? Bučke ... probajte UT2003/2004/Classic, Doom III, Quake IV, Quake III, Quake II, COD, Tux Racer (ja smejte se :) ), Mahjong, Lagno, Reversi, Chess, Sokoban, Scorched earth in še in še jih je. Resda so drugačne od Win iger (ne vse) ampak vsaj imajo igralnost, ki pa je po mojem mnenju primanjkuje Windows igram. Resda Cedega ne dela čudežev, ampak tudi Oblivion se da igrat na Linux mašini. Ampak to je že poglavje zase, če res hočeš gejmat, si kupiš konzolo ali pa imaš dual/triple boot.

EDIT: Pa za programiranje rabiš tako mašino ... hudo stari, nisem vedel, da pisanje kode zahteva tako zmogljivo mašino ... vedno sem si predstavljal programerje na neki mid range mašini z velikim ekranom oziroma več le teh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

babylon9 ::

Uporabljam Linux kot desktop, server, za programiranje, multimedia box, vdr namesto dreamboxa to in še več.

Pozitivno me je presenetila Fedora 6. Ubuntu 6.x dela out of box. Gentoo speed yea. Tud kaksen Freebsd se najde.
Če pa ne gre pa kakšen live cd ubodte. Moj foter hoče met doma Linux in ne Windows. Too friendly I guess.
If you love someone you say it.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: babylon9 ()

OrkAA ::

MasterBlaster: Take neumnosti pa še ne. Za PC da ni pametnih iger? A ne igra približno cel svet WoW in podobnega? Igralnost katere koli streljačine se ne more primerjati s konzolami, ker ima PC miško.

Jaka83 ::

OrkAA: Sorry, samo tukaj se pa ne strinjam s tabo. Morš enkrat videt, kaj folk dela z dvema analognima palčkama - res neverjetno.

OrkAA ::

Recimo da ti verjamem. :)

Je pa res, da sem si pred kratkim kupil nintendo wii in še čakam na kakšno pametno streljačino, da preizkusim uporabnost teh novih daljincev :))

Roadkill ::

>> Igralnost katere koli streljačine se ne more primerjati s konzolami, ker ima PC miško.

Popravte me, če se motim (nisem v teh vodah), ampak a se ne da na praktično katerokoli (novo) konzolo priklopit (tudi) miško (in tipkovnico)?
Ü

MasterBlaster ::

Za PC da ni pametnih iger?

Nisem rekel, da jih ni. Je pa izbira novih iger precej bolj omejena v primerjavi z konzolami. Veliko res dobrih iger ne moreš igrati na windowsih.

Lahko pa na konzolo namestiš tudi linux >:D .
Tk je pa pika .

Vlady ::

Igre, da ne delajo v Linuxu? Bučke ... probajte UT2003/2004/Classic, Doom III, Quake IV, Quake III, Quake II, COD, Tux Racer (ja smejte se :) ), Mahjong, Lagno, Reversi, Chess, Sokoban, Scorched earth in še in še jih je. Resda so drugačne od Win iger (ne vse) ampak vsaj imajo igralnost, ki pa je po mojem mnenju primanjkuje Windows igram. Resda Cedega ne dela čudežev, ampak tudi Oblivion se da igrat na Linux mašini. Ampak to je že poglavje zase, če res hočeš gejmat, si kupiš konzolo ali pa imaš dual/triple boot.


@Jaka83: UT2003/2004/Classic, Doom III, Quake IV, Quake III, Quake II,... nobena od teh mi ni všeč, še posebej ne maram streljačin. Sorry.
Všeč so mi edino: COD, Mahjong, Sokoban, Scorched earth pa še te so razen COD predpotopne. To da primanjkuje igralnost Windows igram pa je samo na tvojem zeljniku zraslo in je iz trte izvito. Veliko je uspešnic in naslovov, ki so bile napisane samo za windows in slovijo po veliki igralnosti. Zame konzola nebi prišla v poštev, saj ni takih iger na konzolah, ki so meni všeč.

@MasterBlaster: bi našel kako dobro strategijo za konzolo? >:D Ali pa kak RPG ala Gothic, Oblivion, Ultima,... ? >:D Probalby not. Dobre igre za konzolo so bile ponavadi kak GTA, pa vozačine. Od streljačin redkokatera, da bi mi bila všeč. Od konzol mi je bila všeč edino nintendo, pa sega al kaj je že bila tista. No tiste prve nintendo konzole so že preživete, nova Wii pa je preveč nevana za moj TV, pa še špili so predragi, za PC so free. :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

jype ::

Kakšne igre pa so ti všeč?

Jaz, recimo, sem daleč največ časa na Linuxu zabil s FreeCiv. Odlična počasna (turn-based, lahko tudi realtime, ampak potem dejansko ne moreš več delat ničesar poleg, ker en game pač traja več kot en teden) multiplayer strategija.

MasterBlaster ::

Kaj pa če so meni všeč pretepačine, ali pa kake ploščadne arkade? Kaj si naj potem pomagam z windowsi?

Sicer smo pa že zdej prveč offtopic.
Tk je pa pika .

gzibret ::

> Sicer smo pa že zdej prveč offtopic.

No, to samo potrjuje, da so igre zelo, če ne kar najbolj močen moment, ali se bo neka stvar v računalništvu obnesla ali ne. Če bi bil kateri res zelo dobri špil za tale linux, pa se ga nebi dalo dobit za windowse, bi začel resno razmišljati o prvi opciji. Drugače pač ne.
Vse je za neki dobr!

jype ::

Maš srečo, da so Linux programerji taki transplatformisti, da praktično vse, kar napišejo za Linux, dela tudi na Windows.

poweroff ::

Hm, potem lahko sklenemo, da bodo resni ljudje pač uporabljali Linux, "igračkarji" pa Windowse? Se pravi so Windowsi namenjeni v glavnem za neko igračkanje... >:D
sudo poweroff

MasterBlaster ::

Samo, kdaj bo gamerjem kapnilo, da iger ni, ker premalo ima linux premajhen tržni delež. Ko bo imel (če bo) 10-20%, bo tudi več iger zanj. Zato ga pa tudi mi promoviramo po takšnih in podobnih forumih. Več ljudi bo slišalo zanj in probalo kakšen live cd. Določen procent ga bo pa potem celo začel uporabljati. Tako se tržni del linuxa počasi a vstrajno povečuje.
Tk je pa pika .

Lamur De Zur ::

Kot lahko razberemo iz Vladyjevih sporocil, ocitno je res tako. :D

Kot je ze BigWhale cist lepo razlozil... Linuxu za nekega normalnega userja ne manjka skoraj/cist nic. Moramo se edino zavedat, da Linux ni Windows in so ene stvari drugace izpeljane. Za nekoga, ki brska po netu, uporablja e-posto, pogleda kaksni film, poslusa glasbo..., nebi smelo biti problema na Linuxu.

Imam pa obcutek, da vecina teh "Windows power-userjev" na tem forumu, ima na steni doma zalepljen en velik napis "Ignorance is bliss". Ce pa ne na steni, pa v glavi...
The best beer is always the one in my hand.

zee ::

točno tako.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vlady ::

In še ena cvetka iz sveta linux-a:

Pravkar se že dve uri dobesedno jebem z kubuntujem v VM. Inštaliral sem gor javo in IDEA-o, ampak to nikakor noče da dela. Java ukaz dela normalno, javac ne dela nikakor. Ko hočem pognati idea.sh mi javi da ne najde nobenega jdk-ja na sistemu. Berem navodila, 10x sem inštaliral tako kot piše na sunovi in idea-ini strani in NE dela. Mislm tolk o enostavnosti linux-a. V wiinsih imam ideo gor v 5 minutah, tu že dve uri klofam notr pa nič od nič.

ERROR: cannot start IntelliJ IDEA.
No JDK found to run IDEA. Please validate either IDEA_SDK or JDK_HOME points to valid JDK installation
exec: 60: /bin/java: not found

Toliko o enostavnosti linux-a. >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Poldi112 ::

Več kot o enostavnosti linux-a tvoj post pove o tvoji sposobnosti. Sistem ti je lepo povedal kje je problem, ti pa ga ne znaš rešiti, ker vnašaš ukaze brez razumevanja kaj naredijo.

Distribucije se razlikujejo v detajlih in da če že slediš navodilom step by step potem vsaj najdi navodila za svojo distribucijo. Če pa slediš splošnim navodilom pa ne bodi opica ampak vsaj malo pomisli zraven.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

JDK rabiš, jasno, kot ga rabiš tudi na Windows mašini.

Ko imaš jdk enostavno poženeš idejo z java binaryjem ki je v JDKju in stvar dela.

Sicer pa, use eclipse :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

kopernik ::

Vlady, paziti moraš, ker določene distribucije linuxa nameščajo JDK po svoje (runtime na eno lokacijo, kompajler in ostalo navlako pa na drugo). Debilizem (iz strani vzdržavalcev packet managarjev - zato ker vse java aplikacije pričakujejo zadeve na eni lokaciji, v kolikor tega ne definiraš po svoje), ampak ker si kot zgleda programer, to ne bi smelo biti problem.

EDIT : seveda lahko namestiš povsem preprosto JDK mimo packet managerjev ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Vlady ::

Ja pa sej JDK sem naemstil že 10x v zadnjih 2 urah. A ne znate brat al kwa?
In potem, ko nekomu nekaj ne dela, se javljajo tanajvečji linux geek-i in te lepo ozmerjajo s teslom, opico in podobnimi zadevami, da bi pa kdo kako pametno rešitev dal pa ne. Priznajte, še sami ne znate in nimate pojma. Kot izgleda, nimam naštimate PATH spremenljivke to bin direktorija v JDK mapi. Torej mi manjka classpath oz. path spremenljivka kazat na eno veljavno JDK inštalacijo.

Navodila za inštalacijo JDK-ja in IDEA-e so napisana kot zgleda za vse distribucije enako, in bi morala povsod normalno delovati. Inptaliral sem najprej vse v home, pa ni delovalo, potem se spomnim, da je treba dat zadeve v usr/local da jih sistem najde. Inštaliram še tam, zaženem, ne dela.

Sicer pa to o zadnjih treh postih samo pove vse o linux skupnosti po svetu. Vi ste vsemogočni l33t bogovi, ko nekomu ne dela, je tepec, debil opica in idiot. Vam že vse de-facto dela out-of-the-box. In potem se poraja vprašanje, zakwa je tako malo folka na linux-u? Odgovor je na dlani.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kopernik ::

Vlady, kar sem rekel je resnica. Določene distribucije preko packet managerjev namestijo runtime drugam kot prevajalnik, zato se pogosto pojavlja problem pri začetnikih, ker nastavijo JAVA_HOME na pot do prevajalnika (ali obratno) in potem app server/IDE/whatever javlja errorje, češ da nečesa ne najde.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

WarpedGone ::

Ti si eno teslo, Vlady. Moj morski prašiček zna namestit idejo na Linux.


Odličen primerek kvalitetne pomoči linux skupnosti, ko se komu kaj zašteka...
Zbogom in hvala za vse ribe

kopernik ::

Ma kakšna linux skupnost, prosim te no. To s(m)o posamezniki. A misliš, da so na forumih "windows skupnosti" samo božički ?

Vlady ::

Odličen primerek kvalitetne pomoči linux skupnosti, ko se komu kaj zašteka...


Jap, ampak nočejo priznat. Pa tudi če jim pod nos vržeš, še vedno ne. :\

Vlady, kar sem rekel je resnica. Določene distribucije preko packet managerjev namestijo runtime drugam kot prevajalnik, zato se pogosto pojavlja problem pri začetnikih, ker nastavijo JAVA_HOME na pot do prevajalnika (ali obratno) in potem app server/IDE/whatever javlja errorje, češ da nečesa ne najde.


Ja nastavil sem PATH spremenljivko, sam zdej je pa problem, da mi dela samo ko sem v / ali pa v usr/... Najde mi tako kot java, kot javac ukaz, ampak v home nikakor ne dela. Seveda sem vse delal kot root oz. v skrbniškem načinu. PATH=/usr/local/jdk1.6.0/bin/$PATH ne deluje. Naprej? :D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Poldi112 ::

Od kje ti ideja da je linux skupnost tolerantna do trollov?

Vlady je v svojem postu, kjer opisuje problem, dvakrat dodal "toliko o enostavnosti linux-a" in sploh uvod "še ena cvetka iz sveta linux-a" tudi ne nakazuje da mu je več do rešitve kot do pritoževanja in dokazovanja, da linux sux.

Tudi nadaljni njegovi posti, ala "priznajte da nič ne znate, kao linux geeki, ne znate brat, tak je celoten linux community ..."
zelo jasno kažeto na tip uporabnika. Ne moreš s takim pristopom pričakovati pomoči. Niti dokazati da linux sux ali da community sux.

Dokažeš lahko zgolj in samo lastno nesposobnost tako reševanja problemov kot iskanja pomoči. In težko skriješ svoj namen. Sploh če svoj problem uporabljaš zgolj kot argument, namesto da bi lepo odprl temo, natančno opisal postopke, stran kateri si sledil in vprašal kaj sedaj, brez navlake ki odbija potencialne ljudi, ki so pripravljeni pomagati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kopernik ::

Kaj ti javijo ukazi :
echo $JAVA_HOME
echo $PATH
which java
which javac

?

jype ::

Ej, ti, WarpedOne, če misliš, da bo "linux skupnost" vsakemu teslu k riti prinesla bobipalčke in vročo čokolado, potem pa živiš v napačnem vesolju. Tip nas tule zmerja z nesposobneži, potem pa izjavi, da je Linux beden, ker on ne zna namestit JDK. Preklet smrkovc zarukan si potem še upa rečt, da na Windows mu pa "kar dela", kar očitno pomeni, da zna namestit in poiskat JDK.

Zdaj pa naj se pač sam pomuja. Če vprašaš normalno, imaš pač več možnosti dobit normalen odgovor. Če dissaš, potem pa je smiselno pričakovati, da te bodo imeli za norca in te morda še zmerjali s teslom.

Vlady ::

echo $JAVA_HOME je prazno

echo $PATH
/usr/local/jdk1.6.0/bin//usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games

which java
bash: which: command not found

which javac
bash: which: command not found
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

G-man ::

Windows skupnost - a to dejansko obstaja?

No, za FLOSS skupnost je itak značilno, da radi rečejo RTFM in čau. Šele z Ubuntujem se mi zdi, da se ta sloves popravlja, ker je pridobil določen del Windows "power-userjev", ki so doumeli, da je treba pomagat, če vedo, v čem je srž problema. Vsaj jaz delam tako...

jype ::

mimogrede...

Vlady> echo $PATH
Vlady> /usr/local/jdk1.6.0/bin//usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games

Tamle med Java in /usr/local/sbin pathom imaš presledek namesto dvopičja... To je narobe.

Zakaj ti which ne deluje pa ne razumem... Katero distribucijo pa imaš?

Sicer pa jaz idejo poženem takole:

/usr/java/jdk1.5.0_10/bin/java -Xms32m -Xmx192m -XX:MaxPermSize=99m -ea -Xbootclasspath/p:../lib/boot.jar: com.intellij.idea.Main

(to je seveda v idea.sh datoteki, ne pišem vsakič te klobase)

Vlady ::

Ja sm že rešu problem... :D
AJa kubuntu testiram, pa vidm da je tole čist mim. Nč pametnih programov ni gor, pa še dost čudno se obnaša vse skupaj.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vlady ()

Poldi112 ::

Zanimivo. Jaz rtfm slovesa še nisem občutil.

Recimo na gentoo forumih, kjer se reši večina mojih problemov, je 3.874.629 postov, od teh jih 192 vsebuje rtfm. Google jande 555 hitov. To je 0.015%. Podobne izkušnje imam tudi po mailing listah in praktično povsod je odgovor kulturen. Vsake toliko časa je kakšen siten, pa mu ostali rečejo naj se skulira.

edit: Je pa tudi res da z Debian še nisem imel stika :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

MasterBlaster ::

No da ne boš rekel, da nihče ne pomaga.

Samo v root ti dela, ker si si path nastavil samo za root uporabnika. Če hočeš, da je globalno, moraš doadati v /etc/profile ali v /etc/bashrc
Tk je pa pika .

Pithlit ::

G-Man: RTFM je odtaval na smetišče zgodovine davno preden se je Ubuntu pojavil. Uporablja se le še za komične vstavke ko se kdo zajebava.
Life is as complicated as we make it...

Vlady ::

A pr ubuntuju lahko izbiraš katere programe oz. pakete želiš namestiti? Ker tale kubuntu gre sam še dol... :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

jype ::

RTFM.

Tudi pri kubuntu lahko.

Če bi rad malo bolj windows-like distribucijo, si daj gor SuSE ali pa Fedoro (in izberi KDE).

Jaka83 ::

Vlady: Oblivion je na konzoli, za ostale nisem siguren. Pa kaj, če so predpotopne, to še ne pomeni, da niso dobre. Pri novejših špilih za Win se predvsem dela na grafični podobi, to je tisto, kar zanemarja igralnost. Ampak saj pravim, to tukaj sploh ni pomembno, ker debata teče o tem, kolk je Ubuntu/Linux uporaben za desktop. Moje mnenje je, da do neke mere je uporaben, če je uporabnik pač mahnjen na špile bo pa to podporo še mal plačal (Cedega) ali pa ornk plačal (Windows). Mal dnarja - mal muZke.

Pithlit ::

Jaka: sej ko potegneč črto na koncu... je Windows cenej kot Cedega (razen če pač uporabljaš CVS, ki je zastonj).

Windows Vista Ultimate - cca $380
Cedega - $5/mesec

Računamo, da nam sistem služi enih 6 let (ampak realno gledano bi nam OS moral precej dobro služit kar nekaj več let - poglej XP recimo)... torej znese:

Windows Vista Ultimate - $5.28/mesec

Delajo pa (no, vsaj bodo enkrat... baje) vse igre, kar za Cedega niti približno ne moremo trditi (ne poganja niti ene igre ki me zanima). Cedega je prekleto draga stvar...

*edit*: kiks
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Jaka83 ::

Samo za razliko od Win, plačaš Cedego na mesec in če ti kej ne paše se komot odjaviš, pri Win pa moraš tist znesek pogoltnit takoj. Sam ne uporabljam Cedege, še vedno raje naložim WinXP, če me res prime kaj igrat. Drugače pa itak Q3 v Linuxu igram, če že.

Pithlit ::

Res... ampak če ti Cedega ne paše pa hočeš vseeno igrat ti pač drugega ne preostane kot pogoltnit un znesek. Sicer pa samo za igre špilat je Home Basic Edition vrh glave. Pa itak komot z XP-ji šibaš. Ali pa Win2k (osebno uporabljam Win2k - ker imam pač licenco zanje). Saj ne da bi zdaj šibal v prvo trgovino ponje, ker se mi zdi brezveze zapravljat denar zato da bi si dal duška ene par urc na mesec z enim špilom (moj bogi SiS je itak en tak turnoff da je groza :P). Ker pa se mi kopija preklada tu okoli sem se pač odločil, da jo uporabim... niti patchat se mi ne da. Vanilla W2k ftw! Čudno da v celem letu niti enega virusa nisem fasal...

Point je bil v tem, da je Cedega nateg prve klase (že tega ne maram, da je to winex fork, za katerega zaračunavajo mastne denarce, medtem ko je winex zatonj)... Če že potem bi si omislil CVS. Da bi pa plačeval za nekaj kar _mogoče_ dela... ne hvala.
Life is as complicated as we make it...

Vlady ::

U ja Oblivion, pa naprej? Misliš da bom kupil konzolo zaradi enega špila? A-a. Pa če krekat ne moreš, ne da bi v samo konzolo posegal.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Jaka83 ::

No, sem šel mal na Wikipedio pogledat, da te razsvetljim:
Chronology of Console RPGs

Nisem rekel, da moraš kupit konzolo zaradi enega špila, rekel sem, da je možnost, če ti Win in Nix gejmanje ne paše. :\ In zakaj bi kaj krekal, če imaš pa original, saj Windowse imaš tudi original in vse igre, ki jih tako veselo omenjaš tudi - ali pač. Če piratiziraš ti je itak vseeno kaj uporabljaš, mar ne?

PARTyZAN ::

Pithlit: Cedega je samo preimenovan winex. Vedno je bil placljiv. Verjetno si mislil wine?

BigWhale ::

Vlady,

> Ja sm že rešu problem... [:D]

A bi nam lahko povedal kje je bila tezava, da se bomo se malo smejali?

MrStein ::

hmm, a ne bi apt-get install sun-java5-jdk lepo instaliral JDK tako kot treba (na kubuntu)?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Quikee ::

hmm, a ne bi apt-get install sun-java5-jdk lepo instaliral JDK tako kot treba (na kubuntu)?

Bi (če imaš seveda okogočen "multiverse" repository).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Quad FX Platform (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
558066 (6070) Brane2
»

Xbox 360

Oddelek: Strojna oprema
161479 (1093) klemen22
»

Radeoni 9800 XT in 9600 XT razkriti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
232638 (2638) freejack
»

Ati 9500 ali 9600

Oddelek: Kaj kupiti
101751 (1615) boštjan
»

Znane specifikacije KT600 čipovja

Oddelek: Novice / Matične plošče
91787 (1787) nodes

Več podobnih tem