» »

optika + router

optika + router

ANGEL_B ::

Pred kratkim sem dobil optiko (pri siolu), hkrati pa uporabljam zicni netgearov RP614v4 router.

Sicer internet dela in vse je ok. Edino moti me da ko vklopim racunalnik ni takoj interneta. Vcasih traja dalje da se pojavi vcahi se hitreje. In nevem tocno kaj sprozi to da se router poveze z internetom.
Na zecetku sem mel obcutek da ce hocem kako stran odpret to poslje neko zahtevo po povezavi, samo zadnje case mam obcutek na ti to to. Potem sem mislim da ce utorent odprem da to sprozi, samo opazam da ta tuci ce utorent odprem se vcashi hitro poveze z internetnom, vcasih pa traja dalje.

V glavnem z kablsega interenta sem navajen da takoj ko racunalnik vklopim imam povezavo in me zdaj malo moti da tak dolgo traja in da traja vcasih dalje vcasih prej, nevem pa kaj tocno sprozi povezavo oz. kak bi lahko routerju dopovedal da hocem internet oz. da bi se ta povezal ze kr ko vklopim racunalnik.

Ima kdo kaksno idejo/ kaksno izkusnjo s kombinacijo router/optika ?

ANGEL_B ::

Aja pa neke stvari bi se naj dale tudi na opticnem modemu nastavljat. Na podoben nacin kot na routerju. In v knjizici ko sem jo dobil je neki IP preko katerega pridem v nastavitve modema. Samo mi ta ne dela.
Ne vem ali je router kaj spremenil, v glavnem v nastavitve modema ne morem notri.
So se pa IPji routerja in racunalnikov v mrezi spremenili. Zdaj so 10.0.0.X Se mi zdi da je to posledica da je tisti IP od modema bil slucajno enak al kot od routerja prej.
Aja drugace pa router tudi modema ne zazna kot neke naprava priklopljene na routuer. Mogoce ker je v input vtaknjen ? Mogoce tudi zato do nastavitev modema ne morem ?

OmegaBlue ::

Imaš kako "on demand" nastavitev pri povezavi? timeout?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Matheeew ::

Imaš modem, ki je lahko hkrati switch ali router. Gor prideš tako, da vpišeš 192.168.1.1, up. ime in geslo sta "user". Se boš moral pa verjetno direktno gor priklopit in ne preko tvojega routerja.

Sam imam podobno kombinacijo in sem si zadeve nastavil tako, da je modem nastavljen kot router, moj router pa ima zadaj vlogo switcha in mi vse lepo funkcionira.

ANGEL_B ::

Aha.
In potem si v bistvu vedno povezan z internetom in nimas tega problema da bi vklopil racunalnik in povezave nebi blo oz. bi moral cakat na njo ?

Aja pa se potem sploh splaca imet moerd + router al naj racunalnike kr direktno na modem priklopim ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ANGEL_B ()

Matheeew ::

Na modemu imaš prostora za 4 naprave. Če ti to zadostuje in če ti funkcije, ki jih ima modem kot router zadostujejo potem umakni svoj router ali pa ga uporabi kot switch.

Če si tako nastaviš potem si vedno povezan. Je pa res, da bi tudi pri tvoji trenutni konfiguraciji moral biti vedno povezan, za kar bi moral poskrbeti tvoj router.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405112 (3518) seba-beba
»

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
132304 (1987) andi5
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951935 (23685) simone
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169599 (9268) Hanzek
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32964351 (28046) JoskoMacher

Več podobnih tem