» »

policija in popis

policija in popis

Good Guy ::

no mel smo kr burno noč včeri.. z vmešavanjem policajev.

delili so kazni in podobno, mene in še nekaj kolegov so pa samo popisali(ime priimek), podpisal nisem nič, samo oesbni dokument sem mu dal s katerega je prepisal ne vem kaj..

zdej mene zanima kaj iz tega sledi.. vem da kaj hudega ne more bit ampak kaj se ponavadi v takih primerih naredi oz naredi policija?

Hvala
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

dukenukem ::

jah to morš pa sam vedet ,al si bil priča kašnemu dogodku ali soupleten ali kaj se je dogajalo,nesreča,pretep al kaj je blo?če nisi nič naredu te nima kj skrbet

Good Guy ::

jah bil sem soupleten v dogodku(kao kaljenje nočnega miru)..

čeprav pomoje brez mojga podpisa ne morjo nič, ali pač?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

BozidarB ::

res je. nč ne bo, sam mal popisujejo okol ker majo prevec časa za moje pojme. itak pa vsakmu težijo da kali nočni mir. ni treba skrbet

#000000 ::

To je izpolnil tak bel kartonček verjetno, to je zato če se zgodi kako kaz dejanje, rezbijanje ipd. da pač vedo kdo je bil v tem času tam in te v tem primeru obiščejo-povabijo na razgovor.

Pred cca 10 leti so imel na vsaki policijski postaji, ekipo za nadzor prostora, ta se je vozila v civilu okoli po rajonu in pridno beležila kdo je kje in s kom, s čim se vozi ipd. seveda so beležili več ali manj samo operativno zanimive ljudi. S tem so dobili kar dobro bazo podatkov za nadaljnje delo, saj so za vsakega lokalnega fičfiriča vedli kam gre na kavo s kom se druži, kaj vozi ipd. Verjetno pa tega ni več tolko ker pomojem nimajo ljudi da bi se šli to naprej.

Azrael ::

Utegneš dobiti kakšno položnico za kršitev ZJRM. Misliš, da rabijo podpis tistega, ki so ga ulovili na avtomatski radar, npr.?

Edit, če ste ga dovolj sračkali.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Loki ::

kot ze povedano, je to zato, ce bi se izkazalo, da se je v tisti noci v blizini (ali pa tudi ne) zgodil kaksen rop..., bi tebe oz. vas prioritetno povabili na razgovor.
pa niti ne vem, kaj jokas tukaj, saj ste ocitno sami iskali tezave.
I left my wallet in El Segundo

iggy ::

rovtar, a si bil ti tud na našmu afterju? :D
Hey, you're fat!

Good Guy ::

@iggy heh ja:D

@Loki

nič ne jokam.. sam prašam kaj se lahko zgodi

@000000 nobenga kartončka ni blo.. zabeležu si je v svojo "beležko" al kva pa vem kam
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

SleepLess ::

Jaz sem ze bil popisan vsaj kakih 15. Pa še nikol nisem bil povabljen nikam in nič. Nimaš kaj skrbet, razen če se bo res v kratkem na tistem območju zgodilo kaj hujšega, pa še potem ne morejo nič.

Aja pa da ne boste misli, da sem bil popisan tolikakrat, ker sem kakšen razgrajač ali kaj podobnega. Mogoče sem bil 1x ali 2x zaradi svoje krivde (naša družba bila glasna oz. "motila javni mir in red"), ostalo pa kar tako za brezveze. Najhušje se mi je zdelo nadlegovanje in popisovanje ob 12ih popoldan, 150m pred našo fakuleto ko smo z tremi kolegi nesli na fax domače naloge. Policaj se pripelje počasi za nami (civilni avto), nas prehiti, izstopi. Nato nas ustavi, se obnaša skrajno vzhičeno, začne težit naj mu pokažemo orožje oz. droge katere imamo pri sebi. Pa še vsak je imel v roki šop listov, na katerih se je vidlo, da je domača naloga :=) WTF? :) Potem je še pač sledilo praznjenje žepov, šlatanje ker nam ni verjel da smo spraznili vse žepe, kasneje pa še "popis".

Ok na kratko, nič ne bo, ne se sekirat :)

poweroff ::

Vidim, da večina folka ne pozna svojih pravic... :-/
sudo poweroff

gzibret ::

Verjetno boš dobil od 50 do 100 evrov kazni zaradi kaljenja javnega reda in miru. Na odločbo sodnika za prekrške se obvezno pritoži (sklicuj se na netočen policijski zapisnik, ki mora biti priložen odločbi ter se zapiči v vsako policijsko napakico, ker policaji naklamfajo notri vse živo, kar je bilo res in kar so si sami zmislili). Več ne boš skasiral, kvečjemu manj.

PS - očitno je bil res dober žur. Ni dobre fešte brez policajev ;)
Vse je za neki dobr!

AndrejS ::

Mene so tudi 1x samo popisali, potem pa sem dobil čez 1 leto 100 eurov kazni od davčne !!!
Ko sem šel na policijo sem dobil kopijo zapisnika , na katerem je pisalo , da ga nočem podpisati in da mi je bil vročen.

Tak da so eni policaji prave kurve !

gzibret ::

@Matthai - ja, v zakonu o policiji lepo piše, kakšna so policijska pooblastila. Samo kaj češ, se sklicevati na njih in skasirati cel kup drugih kazni in zadrževanja oz. zavlačevanja, ali pa lepo sodelovati, se policaju 5x opravičiti za nekaj, kar nisi storil in mu povedati, kako je on dober, lep in pameten in lepo odkorakati dalje.

Da zmagaš v besedni borbi s policaji (npr. ti hoče pregledat nahrbtnik), ga moraš ornk (na lep, diplomatski in nedvoumen način) zastrašit z odličnim poznavanjem zakonov, proceduralnih postopkov in sankcij. Jaz vem, kakšna so njihova pooblastila in kakšne so moje pravice, samo se zaradi ljubega mira nebi šel spuščat v direkt konfrontacijo. Raje pol policaja zajeb*** pri sodniku za prekrške. Slednji so vsaj pismeni in znajo mislit, za razliko od večine policajev, ki v vsakemu državljanu vidijo potencialnega kriminalca ali pa kar kriminalca.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

No, še ena zgodbica. Ena miroljubna kolegica je imela tečno sosedo in kadar je (slednja) čula najmanjši pisk iz njenega stanovanja je klicala policijo.

Torej, bila je sama doma, od 23.00 zazvoni zvonec, policaji ji popišejo in odidejo. Če par mesecev je dobila kazen češ, da je kričala, razbijala in metala stvari skozi okno. ccc....

Jaz sem enkrat prebral v zapisniku, da sem razbijal, razgrajal in razbijal. Butli, še treh različnih stvari se ne morejo spomnit (da ne omenimo tega, kako so se v zapisniku grdo lagali). Pritožba je rešila situacijo.

Enkrat me je policaj ustavil, ker sem kadil đoint. Pregledal me je kompletnega (žepe, torbo, denarnico...). V zapisniku je napisal, da sem mu iz notranjega žepa PROSTOVOLJNO, ponavljam, prostovoljno izročil zeleno snov s tem, da tista bunda sploh ni imela notranjega žepa (sem jo prinesel na obravnavo, ker je policaj v zapisniku bundo kar dobro opisal). Spet je pritožba rešila situacijo. Poleg tega sem zahteval, da se policista obravnava zaradi podajanja netočnih podatkov; kaj pa je bilo s tem, pa ne vem več.

No, še en primer - kolega je enega soseda malo na gobec. Ta se je čez pol leta spomnil, da bi ga prijavil policiji. Ker je poznal enega policaja, sta nekaj zmutila skupaj, kolega pa je dobil 20 evrov kazni od sodnika za prekrške s tem, da sploh ni vedel, česa je obtožen. Ko je šel na policijo prevzet dokumentacijo je videl, da so policaji napisali, da je bil zapisnik osebno dostavljen in prevzet s strani obtoženega. On je pa ravno takrat bil na morju in, ne boste verjeli, imel je celo še shranjen račun za hotel. Od kazni ni bilo nič, kaj so pa naredili s policajem, pa ne vem. Zahteval pa je od sodnika za prekrške, da se policaja kaznuje, samo tudi ne vem, če je pol policaj kaj kasiral.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Good Guy ::

jah so ble tut kazni:D 100€ sam so dobil papir + položnico....
zasliševal me tut nč niso ...

samo prašal so za osebni dokument in to je to
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Bellzmet ::

Jaz sem bil tut že ene 6x popisan zaradi kaljenja nevemčesa (pač litrca v parku) pa nisem nikoli nobene kazni dobil.

lp

gzibret ::

> Jaz sem bil tut že ene 6x popisan zaradi kaljenja nevemčesa (pač litrca v parku) pa nisem nikoli nobene kazni dobil.

Ja, to je od policaja odvisno, ali bo podal prijavo naprej, ali bodo podatki ostali zgolj v beležki.
Vse je za neki dobr!

Izi ::

Vse je odvisno od tvoje vloge pri kaljenju nočnega reda in miru.
Samo zaradi popisa ne bo nobene kazni.
Edino, če nisi aktivno sodeloval v kakšnem pretepu ali razbijanju.
Če ti ob litrci sredi noči prepevaš v parku, pridejo policaji in te popišejo ne boš dobil nobene kazni, če imaš papirje vredu in najbolj važno, da imaš stalno bivališče.

Se pa vsak tak prekršek in popis zabeleži v tvojo "kartoteko" in tam ostane zapisan za vedno :D
Enkrat ko sem imel "opravke" na policiji sem videl, da imam zabeležena vsa taka veseljačenja od najstniških let naprej kadarkoli so mi podatke zapisali policaji v svoje beležnice, četudi nikoli nisem dobil nobene kazni.

iggy ::

rovtar, ker razred pa si, me zanima če smo skupaj proslavljali mogoče :D
Hey, you're fat!

Good Guy ::

@iggy r4c

izi hvala bogu kartoteke še nimam razn če obstaja še kšna druga stvar kamor shranjujejo te zadeve, ob sebi sm meu samo kos pice ker sm biu lačn ko ku*ba:D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Hardstyle ::

rovtar pa kok si ti star? :) A so na tem forumu res še samo tlinajstletniki(namerno) al kaj? Popisal te je ker ste pizdarije delali. Če bo tam ko so te popisali kaj narobe oz. kaka premoženjska škoda potem te bodo obiskali na domu in najverjetneje se boš moral zagovarjati.Seveda neglede nato ali si vpletene ali ne. Oni imajo dokaz, da si ti bil tam in to jim je osnova za nadaljevanje preiskave.

Good Guy ::

hard ti boš že vedu.. k si str k zemla ane
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

WarpedGone ::

:O Dejmo se mal vzdržat osebnih komentarjev. Sej ni težko...
Zbogom in hvala za vse ribe

iggy ::

O lepa rovtar, pol si se pridružu "the biggest sausage festival-u"? :D :D
Hey, you're fat!

Good Guy ::

hehe tut to ja :D

.. čeprov takrat sm biu že čist gotov.. tut stat nism mogu več:P ampka pil smo pa vseen ;)


no glede te policijske zadeve bomo pa vidl kva bo:D če me ne bojo zaprl bom poročal:))
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

Azrael ::

Brez skrbi, ne boš šel klavirčkat, niso tako dobri, da bi ti častili stanovanje in prehrano.
Nekoč je bil Slo-tech.

Doman ::

Jaz sem bil že kar nekajkrat zapisan, pa še nikoli ni bilo nič.
Nebom pozabil ko sem že nekaj časa nazaj nekaj :D zvijal pri Križankah in naenkrat se pred menoj pojavi policaj na kolesu. Vse stresem na tla in se delam kot da nič ni bilo. Kljub temu, da je pobral zadevo s tal sem se delal budalo in na koncu me je le zapisal v njegov blokec in mi rekel, da upa, da se srečava še 1x kmalu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

poweroff ::

Se pa vsak tak prekršek in popis zabeleži v tvojo "kartoteko" in tam ostane zapisan za vedno :D


Joj kakšne imate. Še kazenska evidenca se po določenem času izbriše.

Tista z davčno je pa sploh dobra.

Kar se mene tiče je pomembno, da si do policista, ki te ustavi spoštljiv, vendar mu daš odločno in vljudno vedeti da veš kakšne so tvoje pravice. Policaji praviloma niso kreteni in na vljuden pristop odgovorijo z vljudnostjo. Če pa jezikaš in mahaš proti njim pa seveda hitro znajo uporabiti strokovne prijeme.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8218469 (15786) St235
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33347820 (29986) CaqKa
»

Zahteva za sodno varstvo - pomoč

Oddelek: Loža
1813310 (12840) St235
»

Neupravičena kazen-pomoč pravnikov

Oddelek: Loža
345074 (1545) tlozej
»

Pravno vprašanje — prekršek

Oddelek: Loža
433867 (2391) nastyboy

Več podobnih tem