» »

Torrenti preko Tuš Telekoma

Torrenti preko Tuš Telekoma

Davidoff ::

Lep pozdrav!

Imam eno težavo, vsaj kar se hitrosti prenosa preko torrentov tiče. In sicer sem pred kratkim preklopil iz Siola na Tuš Telekom, pa sem sedaj opazil eno stvar. Hitrost preko torrent downloada se vedno vrti med 40-50 kB/s, pa čeprav sem probal kar nekaj torrent clientov se zadeva pri nobenem ne izboljša. Paket pri tušu imam 4Mb/512, za upload pa bi lahko rekel da deluje normalno. Ko sem testiral sem probal tudi nekaj torrentov, ki imajo zelo veliko število seederjev npr. open office, pa je zadeva kot vedno plesala nekje med 40-50kB/s. Uporabljam XP-je, probal sem tudi zmanjsat upload pa se download ni nic spremenil na bolše. Je pa zanimiva ena zadeva, da kadar pozenem utorrent oz kateri drug client, mi ping naraste nad 2000+ms(pa ceprav je DL 49,6kB/s, UP 0,7kB/s - trenutno). Na siolu je zadeva delovala normalno, edino kar sem zamenjal je modem, mislim pa da modem nebi smel biti vzrok? Ali pač... Incoming port je pravilno forwardiran na ruterju, je pa nekaj ned 50000.

Ker nimam vec ideje, kaj bi lahko preveril oz. spremenil vas lepo prosim za kak nasvet.

LP, David.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

blackbfm ::

Zanimivo. Probaj resetirat router na tovarniške nastavitve pa še enkrat vse nastavi. Mogoče je problem v tvojem kompu. Probaj priklopit drug računalnik po možnosti s sveže naloženim operacijskim sistemom.

Davidoff ::

blackclw hvala za pomoč. Dejansko je sedaj tako, da sem povezavo iz računalnika povezal direkt na modem, se pravi mimo ruterja pa zadeva špila z polno hitrostjo...? Sedaj pa mi ni lih jasno kako naj to zadevo povezem, se pravi modem ruter računalnik da bo zadeva normalno delovala.

Imam modem, Ganymede822+, ki je v bistvu kot switch. Prej sem imel povezano tako da je kabel iz modema (X1 - le v tem izhodu zadeva deluje) sel v ruter ASUS WL-500GP v WAN. Iz ruterja LAN1 pa sem šel v računalnik. Torrenti so mi štekali kot prej opisano. Sedaj pa me zanima, če je kje kakšen trik kako naj zadevo povezem oz. bi moral upoštevat kaksno "pravilo"?
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

Yacksy ::

Hja, tukaj ne vem če je kje kaki trik. Povezal si zadeve v redu, očitno ti usmerjevalnik več ne dohaja.
Zdaj ali kupiš nov usmerjevalnik, ali pa zatežiš Tušu, da ti zamenjajo modem za kombinacijo usmerjevalnika in modema (Draytek Vigor).
Shit happens

blackbfm ::

Samo dvomim da router ne bi zmogel 4 Mb/s. davidoff, si že probal resetirat router na tovarniške nastavitve?

Davidoff ::

Veš da sem resetiral vse zadeve, na katerih sem nasel reset gumb :). Je pa res da hitrost downloada (če nisem na torrentu) deluje maksimalno. Problem nastane le ko vlečem dol preko torrenta, se pravi ko sem povezan preko ruterja, takrat je max hitrost downloada 50kb - na torrentih.

Ne vem no...no idea.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

blackbfm ::

Hm, potem pa probaj z novejšim firmwareom. Na lastno odgovornost seveda:D

gregameister ::

davidoff saj znaš mlo bolj se moraš poglobit va zadeevo pa bo šlo:)

mislim da te poznam:)
GROFEK

Davidoff ::

No sem malo bolj intenzivno dregnil strica googla in je rekel, da bi naj bila zadeva odpravljena z novejsim firmwarom. Ce bo kdo naletel na podobno težave glede WL-500gP naj nalozi zadnji firmware, mislim da verzija 1.9.7.5. Zadeva sedaj deluje z official firmwarom, kar se pa tice unofficial zadev pa nisem testiral. Hvala še enkrat za pomoč.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Davidoff ()

mailer ::

Kolega je šel iz Siola na Tuš. Prej mu je utorrent vlekel 450kb, zdaj pa je zamenjal samo modem in vleče povprečno 50kB včasih tud 80kB. Modem(router) je Vigor2700. Port na utorrentu je nastavljen na več kot 50000 in tudi port je na routerju odprt (v programu je testna povezava za odprta vrata pozitivna). Zelo počasi mu odpira tudi internetne strani, oddaljen pa je cca 2.5km od centrale. Kaj bi lahko bilo narobe?

terryww ::

It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

mailer ::

Je preveril in ponudnik ne blokira prenosov z Torrent programi. Tudi pri preizkusu prenosa je stanje porazno, še internetne strani odpira zelo zelo počasi....

Vanadium ::

Si probal TCP/IP patch?

LINK

Jaz zmeraj ta patch uporabim ob vsakem installu win xp

mailer ::

Eden s telekoma je prišel preverit linijo in omogoča 6Mbit prenosa, menda je kriv oz slab modem vigor.

mailer ::

Odpravili so napako po 2 dneh in sedaj ima prenosa do 390kB/s. Očitno je bil problem nekje na centrali in ne v modemu kljub temu da so mu poslali tudi nov modem...

alen1 ::

Pozdravljeni si bom sposodil malo temo. Imam težavo in sicer imam tuš ADSL internet in IPTV. Opazil sem, da se mi ob vklopu torrenta začne slika na tv kockat in trokirat. Ne glede na port, ki je nastavljen pri torrentu in hitrosti pri torrentu slika trokira. Ko torrent izklopim je zopet vse normalno. Ve kdo za kakšno rešitev? Kolikor vem, internet in tv naj bi delovala neodvisno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alen1 ()

Saintek ::

Koliko vem pri iptv to ni neodvisno, če pa se motim me bo kdo že popravil.

Yacksy ::

IPTV je načeloma neodvisen od podatkovnega prenosa. Ena izmed možnosti je, da ima modem tako slabo sinhronizacijo da gre čez le IPTV in še malo podatkovnega prenosa. A si probal pri kateri brzini podatkovnega prenosa začne IPTV kockat?

Kater modem imaš?
Shit happens

alen1 ::

Kocka se pri vse hitrostih isto, naj bo do konca ali omejena. Imam pa 4M/512kbit/s. Modem je Vigor 2700.

alen1 ::

Ima še kdo podobne težave? Poskusil sem odjemat z uTorrent, BitTorrent slika pa kar trokira. Nikakor ne morem ugotovit, zakaj mi to dela.

Ted ::

Lahko da je težava s QoS profilom za IPTV - glede tega ti lahko pomagajo samo na Tuš-u.
Mah...

alen1 ::

Ja sicer imam zadevo nastavljeno tako:
Vigor 2700 se mi povezuje v internet preko PPPoE in na njega je direkt prikljopljena tudi TV. Za tem imam svoj router, ki je na Vigorju fiksiran in postavljen v DMZ. Preko mojega routerja potem nastavljam komplet moje omrežje. Vigor uporabljam samo za TV in PPPoE povezavo. In slika riba ne glede na to koliko odjemam, samo da vklopim torrent.

Yacksy ::

Aha, se pravi nisi na Tuš Telekomovi centrali, ampak si na Telekomovi.

Probaj na Vigorju pobrisat uporabniško ime ter geslo v PPPoE profilu in vklopi PPPoE Pass Through for Wired LAN. To bo pomenilo, da se bo Vigor začel obnašati samo kot modem (če se ne motim sedaj gor tudi zaključuješ PPPoE sejo). Potem pa moraš na svojem usmerjevalniku, ki je priklopljen na Vigorja nastavit PPPoE.
Shit happens

alen1 ::

Na telekomovi centrali sem ja. Tudi to je, da mi to ne deluje PPPoE na routerju/jih. Če vklopim tako tok praviš se pojavi problem, na internet se sicer poveže, vendar deluje astronomsko počasi, poleg tega pa mi pol strani ne odpre. Poskusil sem že to s tremi različnimi routerji vendar je na vseh delovalo enako. To sem tudi že reševal router Vigor 2700 + WRT54GL
Za ta PPPoE sem tudi klical na Tuštelekom. Zaključek je bil ta, da naj postavim v DMZ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alen1 ()

Yacksy ::

Kaj pa če iz slike vržeš ven drugi usmerjevalnik in za internetno povezavo uporabljaš samo Vigorja? Drugega usmerjevalnika v bistvu tako ali tako ne potrebuješ ...

Drugo pa je potem, da težiš na Tuš, da ti zamenjajo modem oziroma da telekomovci pogledajo če se lahko kaj naredi na centrali (DSLAM)...
Shit happens


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

router Vigor 2700 + WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
143014 (2399) Yacksy
»

IP

Oddelek: Omrežja in internet
51007 (876) Yacksy
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789172 (5401) Pyr0Beast
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135866 (19812) Bug
»

Hitrost???

Oddelek: Omrežja in internet
312107 (1630) amigo_no1

Več podobnih tem