Forum » Omrežja in internet » ddwrt: dhcp release renew skripta
ddwrt: dhcp release renew skripta
klemenSLO ::
Pozdravljeni,
imam nov ruter WRT54GL v1.1 na katerega sem naložil zadnji DD-WRT FW. Naredil sem 30-30-30 reset in skonfiguriral. Do tu vse lepo in prav. Zadeva sicer krasno funkcionira.
Na vsake toliko ur pa se pojavi težava, saj mi internetna povezava pade. Notranji promet dela BP. Imam telemachovo lastovko (statični ip). Na routerju pod WAN info zgleda siser vse lepo, vendar moram klikniti DHCP release in potem renew. Potem internet začne takoj normalno funkcionirati.
Ker mi (še) ni uspelo udpraviti težave, sem mislil, da bi to rešil s pomočjo skripte, katera bi periodično izvajala DHCP release/renew.
Ker pa sva si z linuksom tuja se obračam na vas. Bi se to dalo izvesti. Seveda bi raje videl da bi spoh odpravil težavo (padanje povezave).
Že vnaprej hvala za odgovore.
imam nov ruter WRT54GL v1.1 na katerega sem naložil zadnji DD-WRT FW. Naredil sem 30-30-30 reset in skonfiguriral. Do tu vse lepo in prav. Zadeva sicer krasno funkcionira.
Na vsake toliko ur pa se pojavi težava, saj mi internetna povezava pade. Notranji promet dela BP. Imam telemachovo lastovko (statični ip). Na routerju pod WAN info zgleda siser vse lepo, vendar moram klikniti DHCP release in potem renew. Potem internet začne takoj normalno funkcionirati.
Ker mi (še) ni uspelo udpraviti težave, sem mislil, da bi to rešil s pomočjo skripte, katera bi periodično izvajala DHCP release/renew.
Ker pa sva si z linuksom tuja se obračam na vas. Bi se to dalo izvesti. Seveda bi raje videl da bi spoh odpravil težavo (padanje povezave).
Že vnaprej hvala za odgovore.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Karlos ::
Pod Administrator -> Cron
vpišeš recimo
kar pomeni da se bo skripta izvedla vsako uro.
rabiš samo še ukaz za release / renew DHCP
Pomagaj si s tole skripto
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Us...
vpišeš recimo
0 * * * * /home/adam/script.sh
kar pomeni da se bo skripta izvedla vsako uro.
rabiš samo še ukaz za release / renew DHCP
Pomagaj si s tole skripto
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Us...
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karlos ()
Karen ::
Očitno imaš napačno nastavitev konfiguracije. V prvem stavku si poudaril da imaš statični IP, v drugem rabiš pa DHCP (dinamični IP) release-at/renew-at.
V prvem zavihku (Basic setup), pod Wan Connection type izberi Static IP pa tam vtikpaj svojo dodeljeno IP številko. Pade ti pa ker imaš dhcp nastavljeno in ne static ip in ti hoče vsakih 24 ur (oz. na kolikor imaš že dhcp lease time nastavljen dodeliti nov IP, pa se mu zblodi).
Skratka mislim da je tam problem, probaj za začetek brez skripte.
V prvem zavihku (Basic setup), pod Wan Connection type izberi Static IP pa tam vtikpaj svojo dodeljeno IP številko. Pade ti pa ker imaš dhcp nastavljeno in ne static ip in ti hoče vsakih 24 ur (oz. na kolikor imaš že dhcp lease time nastavljen dodeliti nov IP, pa se mu zblodi).
Skratka mislim da je tam problem, probaj za začetek brez skripte.
Uf, to bi bilo pa res možno da sem ga polomil.
Sem spremenil. Sporočim o spremembah.
lepa hvala
Sem spremenil. Sporočim o spremembah.
lepa hvala
ja čim naštimam na static in zapolnem vse polja (ip,gateway,dns..)z istimi podatki kot jih dobim pri auto dhcp stvar NE funkcionira.
Če se prav spomenem, mi je tudi nekdo iz helpdeska na telemachu rekel, da moram imeti na auto dhcp na routerju.
Če se prav spomenem, mi je tudi nekdo iz helpdeska na telemachu rekel, da moram imeti na auto dhcp na routerju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
ali je možno da je težava v vezavi? Namreč shema je trenutno taka:
modem ---> switch (te dva sta v omarici za 'šibki' tok)
iz switcha pa gredo kabli po hiši. Ruter imam v zgornjem nadstropju. Iz switcha prideta v ruter 2 kabla. Eden gre v WAN port
drugi iz LAN porta nazaj v switch.
Do sedaj mi je ta povezava delovala.
modem ---> switch (te dva sta v omarici za 'šibki' tok)
iz switcha pa gredo kabli po hiši. Ruter imam v zgornjem nadstropju. Iz switcha prideta v ruter 2 kabla. Eden gre v WAN port
drugi iz LAN porta nazaj v switch.
Do sedaj mi je ta povezava delovala.
Gwanaroth ::
Daj modem direkt v WAN port, ne switcha mešat vmes.
Lights often keep secret hypnosis..
lali12 ::
Kot je napisal Gwanaroth. Izklopi switch in namesto njega priklopi Router in bo 100% delalo. Sam imam mrežo narejeno iz dveh omenjenih routerjev in dela že dve leti brez problemov.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
Posipam se s pepelom. Kako sm mogu to falit. Začuda pa je prej z drugim ruterjem delovalo.
Sedaj sem pretaknil tako kot mora bit in zaenkrat BP.
hvala fantje za opozorilo.
Sedaj sem pretaknil tako kot mora bit in zaenkrat BP.
hvala fantje za opozorilo.
Karen ::
Ni problem. Zanimivo je, da smo se matrali prej brez ustreznih podatkov. Torej s samim dd-wrt-jem ni nič narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27681 (8547) | fpopla87 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14881 (13470) | styled |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3043 (2610) | Invictus |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3095 (2480) | NeMeTko |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3306 (3014) | ali3n |