» »

router Vigor 2700 + WRT54GL

router Vigor 2700 + WRT54GL

alen1 ::

Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pove, kako bi lahko nastavil modem+usmirjevalnik vigor, da služil samo kot modem, WRT54GL pa bi imel za router. Problem je ker imam IPTV. Najraje bi imel vigor samo za IPTV(3,4 port) 1 port pa bi mi služil za priklop usmerjevalnika in bi v tem primeru delal kot modem in nič drugega (firewall, PPPoE,.....). wrt54gl pa bi mi služil kot usmerjevalnik.

Hvala

Yacksy ::

A si dobil modem od Tuš Telekoma?
Shit happens

alen1 ::

Ja vigor 2700. To je modem+router+IPTV.

Yacksy ::

Sicer ne vem, zakaj bi izklopil ruterske funkcije Vigorja 2700, saj ti poleg hudega firewalla, dobrega throuhputa, bandwidth managementa in ostalih bonbončnokv nudi tudi VPN tunele. Ampak kljub temu.

Če si na centrali Tuš Telekoma, potem moraš poklicati na Tušev klicni center, da ti ruter nastavijo, da deluje samo kot modem. Potem WRT54GL vštekaš v port 1 ali 2 ter na njemu nastaviš Static or Dynamic IP.

Če si na centrali Telekoma Slovenije, potem imaš že dostop do nastavitev WAN povezave v WebGUI-ju Vigorja (192.168.1.1:8080) - (Internet Access > PPPoE/PPPoA) in tam omogočiš PPPoE Pass Through. Potem WRT54GL vštekaš v port 1 ali 2 ter na njemu nastaviš PPPoE.
Shit happens

alen1 ::

Sem na Telekomovem omrežju. Imam pa to "PPPoE Pass-through For Wired LAN" in to je obkljukano. Ali morajo biti v tem primeru podatki vnešeni za PPPoE v vigorju?
Kaj pa če dam PPPoE/PPPoA Client Disable ne bo sploh šlo skozi?
Vigorja pa ne potrebujem da mi deluje kot router, ker imam vse na linksysu, ker imam gor DD-WRT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alen1 ()

rustypac ::

pozdrav!

Mene pa zabava tale vigor 2700, ko se hočem povezat na njega, ko mi javi za up.ime in geslo, v navodlilih piše da je treba pustit prazno, pa ne gre, probal sem že vse admin, pass,... Sem ga tudi že resetiral in vseeno ne gre.
Bi mogoče kdo vedel kaj naj?

ps.: uporabljal bi ga samo kot router, če napišem samo 192.168.1.1 mi javi ""400 bad reguest"", če pa napišem 192.168.1.1:8080 pa ne vem gesla.

Hvala!

Yacksy ::

Po mojem bi ti moralo pisat v navodilih, da je:

USERNAME: user
PASS: (pusti prazno)

Res pa je, da je management port na 8080, tako da se moraš za dostop povezati na 192.168.1.1:8080.
Shit happens

alen1 ::

Pozdravljeni!

Je komu mogoče uspelo nastavit vigorja 2700, da deluje samo kot modem?

Yacksy ::

Kaj si na Tuš Telekomovi ali Telekomovi centrali? Ker sta 2 različna načina (poglej si malo zgornje poste).
Shit happens

alen1 ::

Na telekomovi centrali. Sedaj v DMZ-ju vendar me še vedno zanima zakaj ne morem nastavit samo kot modem. Še nekej me zanima VIGOR 2700 ima veliko nastavitev sploh pa veliko filtrov. Kako je s televizijo, če pobrišem in izklopim vse mogoče filtre, se lahko zgodi da pride do trokiranja?

Yacksy ::

Če si na telekomovi centrali, potem preprosto vklopiš PPPoE Pass-Through in izbrišeš PPPoE parametre v meniju Internet Access > PPPoE. Potem bi moral brez težav delat PPPoE sejo na napravah, ki so priključene na portih 1 in 2.

IPTV je na portih 3 in 4 in je popolnoma neodvisen od nastavitev usmerjevalniškega dela naprave, tako da nastavitve firewalla, filtrov in podobno nimajo vpliva na kockanje TV-ja.
Shit happens

alen1 ::

Pass-Through mi ne dela že od začetka. Govoril sem tudi s svetovalci na tuštelekomu vendar nismo rešili problema. Kot pravim imam trenutno v DMZ postavljen linksys zadeva sicer duluje vendar pa me muči, zakaj ne deluje Pass-Through in to na treh različnih routerjih, ki sem jih preizkušal.

Yacksy ::

Ne vem zakaj Pass-Through ne bi deloval. A tvoj usmerjevalnik ne more narediti PPPoE seje, če ga daš na port 1 ali 2, ko je vključen PPPoE Pass-Through?
Shit happens

alen1 ::

Naredi sejo, poveže vendar vse kar deluje je google drugo pa blokira ne vem kje je tu težava.

Yacksy ::

Vem, da je že staro vprašanje ampak:

Ali si probal PPPoE delat direktno z računalnikom (brez usmerjevalnika)?

Ali si probal kakšen drug računalnik priklopit na usmerjevalnik, ki je bil priklopljen na Vigorja in je delal PPPoE sejo?

Ker tole, da dela samo google je čudno in ne kaže ravno na problem usmerjevalnika oz. modema ....
Shit happens


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova škatla, novi problemi

Oddelek: Omrežja in internet
198231 (4124) kihc
»

Težava Amis

Oddelek: Omrežja in internet
133340 (3226) Hayabusa
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11950942 (22692) simone
»

Torrenti preko Tuš Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
244609 (2170) Yacksy
»

IP

Oddelek: Omrežja in internet
5996 (865) Yacksy

Več podobnih tem