Forum » Omrežja in internet » Kateri Wireless ruter
Kateri Wireless ruter
mblazi22 ::
Jst bi rabu Wi-fi ruter, ki bi ga meu na podstresju, da bi z njim povezal racunalnik v pritlicju in se enega 150m proc, v drugi hisi, vmes pa je se ena hisa. Katerega bi mi svetovali, bi pa rabu da je zanesljiv.
madmitch ::
Dvomom, da bo katerikoli sam od sebe to lahko predihal, se boš moral malo z antenami poigrat verjetno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
S kakimi antenami na primer, ker jst sm prou zelen na tem podrocju. Pa kolko bi me stala ta stvar, ker router ni zlo veliko.
Slowenc ::
Če je vidljivost med prvo in tretjo hišo, potem boš lahko naštimal internet, še najbolje je s kakšnimi usmerjenimi antenami, drugače ne bo šlo.
Skiny gate.
blackbfm ::
Jaz mam linksys wrt54gl, pa mi recimo da nekako vleče v eno nadstropje višje v hiši s cca 500 KB/s, s tem da se je blo potrebno poigrat z nastavitvami. Poleg tega se mi občasno mreža prekine..recimo na 2 uri. Tok za inspiracijo kok zanesljivo deluje wireless. Tisto o 150m oddaljeni povezavi kar pozabi, razen če boš naštimal še res neke konkretne antene.
OmegaBlue ::
Če imaš ti armiran beton med nadstropji in drugo napeljavo (talno gretje je sploh zabavno) to ne pomeni da vsem ostalim wireless sploh ne dela.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Nego ::
Tudi jas mam vprašanje kateri router in antene naj uporabim. Imam internet VDSL2 5/5. Zadeva bi šla preko routerja še na dva druga računalnika. Eden je v sosednji sobi eden pa je v sosednji hiši, ki je oddaljena 20m vmes pa sta samo dve zunanji steni hiše. Zanima me tudi, kakšna bi bila približna hitrost na ostalih dveh računalnikih?
Hvala in LP!
Hvala in LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nego ()
jan big p ::
jz mam doma poceni wi fi omrežje za enih 65eu use skup pa mam razdalje 7 m in 2 steni vmes pa mam 80-98% signal,za ta primer pa bi rabu en zelo dobr ruter pa še to bi mogu ojačat sprejemnik,oz kartico oz usb.tak da za to moraš imeti kej pojma o štromu.
Tudi jas mam vprašanje kateri router in antene naj uporabim. Imam internet VDSL2 5/5. Zadeva bi šla preko routerja še na dva druga računalnika. Eden je v sosednji sobi eden pa je v sosednji hiši, ki je oddaljena 20m vmes pa sta samo dve zunanji steni hiše. Zanima me tudi, kakšna bi bila približna hitrost na ostalih dveh računalnikih?
Hvala in LP!
Rajši potegni mrežni kabel. Je boljše za živce
Cabwalk ::
Jaz bi se pa malo vrinil v to temo. Tudi jaz kupujem w-less router in me zanima, kaksna bi bila dobra izbra za moj primer. Na ta sistem bi povezal dva racunalnika, med katerima so le kaksni 3 m od nacrtovane "centrale" v stanovanju pa imata oba kaksen meter vec. Vem, da je najpreprosteje potegniti kabel, a je le teh po sobah ze odlocno prevec in se jih osvobajam. Linija? 4mb/1mb, v prihodnosti pa optika, a kolikor poznam operaterje to se ne bo kmalu. Hvala za odgovore!
The Devil ::
Tudi mene zanima, kaj w-less bi znalci trenutno priporocili za ne tako zahtevnega uporabnika.
Cabwalk če si pameten ostani na kablovju. Meni vleče 480 KB/s ( linksys wrt-54gl + belkin wireless g mimo) tudi če sm meter stran. Če misliš met kdaj večjo hitrost (optika) potem raje potegni kabel. Ko prenašam kaj po mreži me kar mine ker je odzivnost taka kot da bi si kopiru z neta. Rajši uporabim USB ključ Še dobro da je samo en komp pri hiši na wireless..
Pyr0Beast ::
Buffalo WHR-HP-G54 za DD-WRT ali Tomato firmwarom
Optika 10/10 leti čez ruter, kot da nebi bilo nič vmes
Optika 10/10 leti čez ruter, kot da nebi bilo nič vmes
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Mene pa zdej zanima ce je kaka omejitev dolzine kabla pri mrezi, ker jst bi ga meu kr dosti-enih 15-20m.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mblazi22 ()
Pyr0Beast ::
100 metrov je nekje meja, gre pa z dobrimi kabli seveda več.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi cez cesto n-ticOddelek: Omrežja in internet | 1469 (1281) | enota13 |
» | Začetek brezžične povezave!Oddelek: Omrežja in internet | 1989 (1422) | Brane2 |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3044 (2252) | pujsek_ |
» | 2 x acess point ? se vidi mreža (bridge)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1730 (1524) | pujsek_ |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4729 (3482) | pujsek_ |