» »

Podaljšanje wireless signala

Podaljšanje wireless signala

IceIceBaby ::

Situacija je takšna. V hiši imam Netgear router, ki mi zadošča za eno nadstropje. Signal bi rad spravil še eno nadstropje nižje. Vem, da je to možno z routerji, ki imajo naložen dd-wrt ali kak podoben firmware, ne vem pa, če lahko tak router podaljša obstoječi signal od netgeara ali rabim 2 enaka routerja.

Torej, lahko kupim še en Buffalo ali Linksys router in ojačam signal ali bom rabil 2 enaka routerja?

Pyr0Beast ::

Bo kr 2 treba, saj če sam en šopa v eno stran, nazaj do njega ne pride, če je drug bolj 'tih'.
Sicer pa se mi zdi, da gre na tega netgeara dd-wrt
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

DonMatejo ::

Najlažje naredi tako, da omejiš signal iz routerja... do recimo povezave 4Mb lahko omejiš na wirelessu na 11Mbps in bo delalo brez problema... signal bo pa zaradi tega recimo 1x močnejši... (jst sm ga spravu iz 12% na 65% sam s tweekanjem routerja.... mam dd_wrt in samo ta pač program nč ne bo ojačal signala, žal... maš pa malo morje možnosti potem... aja, mam pa Buffalota, tak d ne vem kak bo delalo na netgearu ampak probu no omejiti to, pa naštimej si na B-Only... in bi pomojm mogl it skoz...

popravljam: ne vem, ali hočeš brezžično povezavico al žično... k če to ne bo delal boš res mogu zrihtat še en router pa d je pol nevem drugi router AP...

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

DonMatejo, en router sigurno ne bo dovolj. Tudi omejitev na B ne bo delovala. Zato bi rad v omrežje priklopil še en router in razširil signal (WDS). Netgear sam po sebi ne podpira tega, tudi če kupim še en isti Netgear router mi nič ne pomaga. Tudi dd-wrt se ne da naložit gor.

Torej, moram kupiti 2x router, ki podpira WDS, očitno.

Jst ::

Jaz ti priporočam, da na wlan-sat forumu najdeš osebo "pujcek," ki se ukvarja z izdelavo anten in ti bo znal priporočiti katero anteno potrebuješ. Dela pa res profesionalne izdelke. Jaz sem dal 16ksit, zgleda pa kot štil od metle, je vodotesna, dal mi je zraven tudi mehanizem, da jo lahko pritrdim kamorkoli.

Raje prvo kupi anteno, ker meni iz drugega nadstropja vleče signal v pritličje (torej skozi dva nadstropja) in okoli hiše v bilo katero smer. Ker imam anteno na oknu, se lahko zapeljem do pokopališča (ki je čez državno njivo na drugi strani ene 500m stran) in normalno surfam s prenosnikom, brez kakšnih modifikacij ali zunanjih anten prenosnika. Ob signalu, ki zadošča za 54Mbit.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

DonMatejo ::

se oproščam, nism ravn razumu situacije. drgač se pa strinjam, pujsek raztura sceno, njega prašej... mislm, ful je odvisn od vseh jajc (debelina sten, stropa ipd.)... jst sm tud iz wlan-sat kupu Yagi antenco, sicer zelo usmerjeno zato d vleče signal 150m deleč, lahk se pa za sufrat prjavš tud 300m deleč... drugače pa če ne bo šlo, res 2x router pa v WDS varianto... se mi pa zdi zanimivo, k mam jst z Buffalotom celo (res je montažna) hišo pokrito z b-only 11mbps brez antene (ker je antena na Yagi vezana k strela stran od hiše...)... sj pravm, lastnosti, malenkosti.

anyway, sporoči kak je šlo, ker ti mogoč odkupm NetGeara... :) PM

veteran ::

Torej, moram kupiti 2x router, ki podpira WDS, očitno.


Ni nujno. ;)

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Un...

IceIceBaby ::

Bom jutri prebral tole podrobno. Če prav razumem bo zadoščal en navaden router, na katerega se lahko naloži dd-wrt?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366318 (4631) maremare
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj

Oddelek: Omrežja in internet
165121 (2634) mile
»

Ojačanje signala WLAN

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
102178 (1895) Spajky
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011781 (9635) Pyr0Beast
»

Povezovanje dveh routerjev preko wlan

Oddelek: Omrežja in internet
273823 (3275) Pyr0Beast

Več podobnih tem